18 Eylül 2022, Pazar 17:04:19

Tarifeli uçak kuralına bir tek onlar uydu

Dünyanın dört bir yanından liderler, Kraliçe 2. Elizabeth'in yarınki cenazesi için İngiltere'ye geliyor. Protokol gereği tarifeli uçağa binmesi istenen liderlerden sadece Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako'nun bu kurala uyması dikkat çekti
  • Kralımızın fermanıdır..!! Derhal japon kardeşlerimize bir uçak verileeee..!!! Ne de olsa bizde 13 kraliyet uçağı var..!!!
  • Hala bunu anlayamayan merinoslar mevcuttur
  • Japonlar da bıraksın bu saygı işlerini. 2. dünya savaşında diğer milletlere ne kadar saygılı(!) olduklarını gördük. İşgal etmedikleri yer, işlemedikleri insanlık suçu bırakmadılar. Tamamen şekil ve gösterişten ibaret. Bizim saftirik yorumcular da gelmiş japonlar şöyle böyle diye övmeye kalkılıyor. Cehalet işte ne yaparsın.
  • Koskoca ingiltereye bak sen yok uçakla gelmeyin yok otobüsle götürücez. Kına gecesine adam taşıyor sanki. Bazı liderlere ayrıcalık neden? Zorunluluksa herkese uygula değilse işte böyle kimse seni takmaz. İngilizler burnu havada bir millet ve önlerinde eğilmeye gelmez. Anında üzerine basar geçerler.
  • Mutevazilik bir yana, ben lider olsam ve normalde özel uçak kullanmasam bile bu törene özel uçakla giderdim. Devlet liderlerine tarifeli uçakla gelin, yerde de sizi otobüsle birlikte taşıyacağız demek o ülkeleri ve liderleri kraliyet karşısında küçük gördüklerinin resmi. Ama abd biden hariç diyorlar bide. erdoğan gitmeyip çavuşoğlunu göndermekle en doğrusunu yaptı. Kraliçe başka ülkeye giderken ohal oluyor, ama kendi cenazelerine bile boyun eğilmesini istiyorlar.
  • Akıllı adamsın
  • Şimdi, imparator tarifeli uçakla gitmekle Japonya itibar mı kaybetti yoksa itibar mı kazandı ?
  • Koskoca imparatordan daha havalı.ozel jet senin neyine vur örtülü ödeneğin dibine
  • Adam
  • Hentailer,bukkakeler olmasa saygın millet aslında …

Tüm dünyanın gözü kulağı 8 Eylül’de hayatını kaybeden İngiltere’de tahtın 70 yıllık hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth’in yarın Londra’da düzenlenecek cenazesine çevrildi.

Dünyanın dört bir yanından liderler dün gece ve bugün Londra’ya iniş yaparken, daha önce gündeme gelen cenaze protokolleri en merak edilen konulardan biriydi. 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenazesine katılacak dünya liderlerinden, ticari uçakla Londra’ya gelmelerinin istendiği belirtilmiş, bazı liderlere bu konuda ayrıcalık tanınacağı aktarılmıştı. Aynı zamanda liderlerin ülkelerine ait resmi araçları kullanamayacağı ve cenazenin düzenleneceği Westminster Abbey’ye hep beraber otobüsle götürüleceği ortaya çıkmıştı.

BİDEN VE EŞİNE İSTİSNA TANINDI

Cenaze töreninde liderlere uygulanacak protokol bir süredir merak konusuydu. Dün ise liderlerin Londra’ya gelmeleriyle birlikte protokole ait detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, dün akşam Air Force One başkanlık uçağıyla Stansted Havalimanı’na geldi. Biden ve First Lady eşi buradan özel konvoylar eşliğinde kalacakları otele ulaştı. Yarın ABD Başkanı’nın Kral III. Charles’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katılmadan önce Kraliçe’ye saygılarını sunması ve resmi taziye defterini imzalaması bekleniyor.

JAPON İMPARATORU NARUHİTO TARİFELİ UÇAĞA BİNDİ

İngiltere’nin açıkladığı protokol kurallarına uyan ülke ise Japonya oldu. Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako Londra’ya tarifeli bir uçakla geldi. İmparator ve İmparatoriçe’nin uçakta birinci sınıfta seyahat ettiği açıklanırken, cenaze törenine de otobüsle gideceği belirtildi. Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako’nun tarifeli uçakta çekilen görüntüleri ise kısa sürede sosyal medyada gündem olurken birçok kişi davranışından ötürü Japon hükümdarı övdü.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kraliçe 2. Elizabeth’in 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreni için Londra’ya gitti. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze törenine iştirak etmek üzere Londra’dayız” ifadelerine yer verdi. Çavuşoğlu da Londra’ya özel uçakla giden isimler arasında yer aldı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Avustralya Başbakanı Anthony Albanese da dün Kral III Charles ile bir araya geldi. (Sözcü)

Tarifeli uçak kuralına bir tek onlar uydu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

~ 2 yıl önce
Kralımızın fermanıdır..!! Derhal japon kardeşlerimize bir uçak verileeee..!!! Ne de olsa bizde 13 kraliyet uçağı var..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Made in japan ~ 2 yıl önce
Hala bunu anlayamayan merinoslar mevcuttur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarih ~ 2 yıl önce
Japonlar da bıraksın bu saygı işlerini. 2. dünya savaşında diğer milletlere ne kadar saygılı(!) olduklarını gördük. İşgal etmedikleri yer, işlemedikleri insanlık suçu bırakmadılar. Tamamen şekil ve gösterişten ibaret. Bizim saftirik yorumcular da gelmiş japonlar şöyle böyle diye övmeye kalkılıyor. Cehalet işte ne yaparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 2 yıl önce
hahahahhaahah....cehalet yazanın bilgi birikimi:)
Yorumsever ~ 2 yıl önce
Koskoca ingiltereye bak sen yok uçakla gelmeyin yok otobüsle götürücez. Kına gecesine adam taşıyor sanki. Bazı liderlere ayrıcalık neden? Zorunluluksa herkese uygula değilse işte böyle kimse seni takmaz. İngilizler burnu havada bir millet ve önlerinde eğilmeye gelmez. Anında üzerine basar geçerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tklı ~ 2 yıl önce
Mutevazilik bir yana, ben lider olsam ve normalde özel uçak kullanmasam bile bu törene özel uçakla giderdim. Devlet liderlerine tarifeli uçakla gelin, yerde de sizi otobüsle birlikte taşıyacağız demek o ülkeleri ve liderleri kraliyet karşısında küçük gördüklerinin resmi. Ama abd biden hariç diyorlar bide. erdoğan gitmeyip çavuşoğlunu göndermekle en doğrusunu yaptı. Kraliçe başka ülkeye giderken ohal oluyor, ama kendi cenazelerine bile boyun eğilmesini istiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen japonsun ~ 2 yıl önce
Akıllı adamsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 2 yıl önce
Şimdi, imparator tarifeli uçakla gitmekle Japonya itibar mı kaybetti yoksa itibar mı kazandı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak sen bizimkine ~ 2 yıl önce
Koskoca imparatordan daha havalı.ozel jet senin neyine vur örtülü ödeneğin dibine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam ~ 2 yıl önce
Adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 2 yıl önce
Hentailer,bukkakeler olmasa saygın millet aslında …

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000