29 Mart 2024, Cuma 11:36:57

TAV'da Genel Kurul Heyecanı... Vakıf Kurulacak

TAV Havalimanları Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı, genel merkezlerinde gerçekleştirildi ve önemli kararlar alındı. Toplantıya şirketin üst düzey yöneticileri ile birlikte birçok paydaş katıldı. Toplantının Divan Başkanlığını Mehmet Erdoğan üstlendi.
  • Sayın sanı bey oğlumu TAV şirketine almadı oğlum 15 sene Amerıka egıtim yaptı su anda ki ust duzey ekıbı hepsı oğlumla beraber muracat ettiler onlar işe başladılar oğlumu destekliyen kımsemız olmdıgı icin TAVA giremedi. Bunu icin cok üzüldüm .Ben 33 sene Ataturk hava alnında caliştım THY gibi cok kiymetli şirkette caliştım.
  • Suratlarına tükürülecek insanlarsınız ama neyse.
  • Eskiden vakiflar hayir amacli yapilirdi simdi ise akillara vergiden kacma ; yargi yada sorgulamadan kurtulma, ceplere para aktarma vs vs yani devlete veya baska yerlere atilan kazik gelir!
  • Umarım vakıf %39 zam dışında bir TL ek verilmeyen Havaş personellerine de yardım eder. Asgari ücrete neredeyse dayanan memur maaşı alanların üstlerinden dağıtılan karların sadece 10 milyon tl si bile yeter zaten kimki çalışanlar. Kalan yüzlerce milyonla büyüdükçe büyüyüp yine az para verip yine az zam yapıp seneye yine yüz milyonlarca dolarla büyür sadece hissedar zengin eder çalışanın üzerinden yeni yatırımlara yelken açarsınız

TAV Havalimanları Holding'in Olağan Genel Kurul Toplantısı, genel merkezlerinde gerçekleştirildi ve önemli kararlar alındı.

Toplantıya TAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Sani Şener, TAV İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO Burcu Geriş, Grup Başkanı - İnsan Kaynakları (CHRO) Hakan Öker, Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Aylin Selen, Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Filiz Demiröz ve Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Ebru Çapa olmak üzere şirketin üst düzey yöneticileri ile birlikte birçok paydaş katıldı. Toplantının Divan Başkanlığını Mehmet Erdoğan üstlendi.

Toplantıda, şirketin kâr dağıtım politikası çerçevesinde 2023 yılı kârının dağıtılmaması önerisi masaya yatırıldı ve Genel Kurul'un onayına sunuldu. Ayrıca, görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri'nin yerine yeni üyelerin seçilmesi ve görev sürelerinin belirlenmesi konusu da ele alındı.

TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG VAKIF KURACAK

Önemli bir karar da holding tarafından bir vakıf kurulması konusunda alındı ve bu vakfa aktarılacak meblağ 10 milyon TL ile sınırlandırıldı.

Genel Kurul'da, kar payı dağıtımıyla ilgili TAV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO'su Burcu Geriş tarafından açıklamalarda bulunuldu. Geriş, şirketin kar payı dağıtım politikasının net karın yüzde 50'si olduğunu belirtti. Son yıllarda kar payının dağıtılmamasının nedeninin Covid-19'un etkisi olduğunu vurgulayarak, gelecek yılların yatırım programı ve nakit ihtiyacının göz önünde bulundurularak yönetim kurulunda karar alınacağını ve ardından Genel Kurul'un onayına sunulacağını ifade etti.

TAV Havalimanları Holding'in genel kurul toplantısı, şirketin geleceğine yönelik önemli adımların atıldığı bir platform olarak dikkat çekti.

TAV'da Genel Kurul Heyecanı... Vakıf Kurulacak

Yorumlar

Havacı ucak uzmanı ~ 28 gün önce
Sayın sanı bey oğlumu TAV şirketine almadı oğlum 15 sene Amerıka egıtim yaptı su anda ki ust duzey ekıbı hepsı oğlumla beraber muracat ettiler onlar işe başladılar oğlumu destekliyen kımsemız olmdıgı icin TAVA giremedi. Bunu icin cok üzüldüm .Ben 33 sene Ataturk hava alnında caliştım THY gibi cok kiymetli şirkette caliştım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaşlı ~ 29 gün önce
Suratlarına tükürülecek insanlarsınız ama neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vakif ~ 29 gün önce
Eskiden vakiflar hayir amacli yapilirdi simdi ise akillara vergiden kacma ; yargi yada sorgulamadan kurtulma, ceplere para aktarma vs vs yani devlete veya baska yerlere atilan kazik gelir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personele yardım ~ 29 gün önce
Umarım vakıf %39 zam dışında bir TL ek verilmeyen Havaş personellerine de yardım eder. Asgari ücrete neredeyse dayanan memur maaşı alanların üstlerinden dağıtılan karların sadece 10 milyon tl si bile yeter zaten kimki çalışanlar. Kalan yüzlerce milyonla büyüdükçe büyüyüp yine az para verip yine az zam yapıp seneye yine yüz milyonlarca dolarla büyür sadece hissedar zengin eder çalışanın üzerinden yeni yatırımlara yelken açarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000