27 Mart 2024, Çarşamba 11:09:22

Uçaktan atılan yardım paketleri 18 kişinin ölümüne neden oldu!

Hamas, Gazze’de uçaklardan atılan yardım paketleri yüzünden 18 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
  • ay onlarda görmüyormu koca paket iniyor aşağı
  • Ermeniler soykırımını kabul edersen böyle paraşüt beklersin
  • Yapacağınız işin.....

Hamas, Gazze’de uçaklardan atılan yardım paketleri yüzünden 18 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamas, Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara indirilmesi sebebiyle 18 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hamas'a bağlı Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerin 12'sinin boğularak, 6'sının ise yaşanan izdiham sonucu öldüğü aktarıldı.

Uçaklarla indirilen yardımların bir kısmının denize, bir kısmının işgal altındaki Filistin topraklarına, bir kısmının ise tehlikeli bölgelere düştüğüne işaret edilen açıklamada, bu durumun yardımlara ulaşmak isteyen Filistinlilerin hayatını tehlikeye attığı vurgulandı.

Gazze'ye havadan yardım gönderen tüm ülkelerin daha önce de uyarıldığı ancak durumun tekrarlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Yanlış, yersiz ve faydasız üsluptaki havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, 6 aydan beri aralıksız akut gıda kıtlığı ve açlık çeken Filistin halkına insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal ve hızla açılmasını talep ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası kınama ve karar tasarılarını hiç sayarak sınır kapılarını ve geçiş noktalarını kapalı tutması, sivilleri zorla aç bırakarak öldürmesi, haksız abluka, soykırım ve etnik temizlik suçlarını işlemeye devam etmesi en güçlü şekilde kınandı.

ABD yönetiminin İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı abluka ve zorla aç bırakma politikasından sorumlu olduğunun altı çizilen açıklamada, tüm uluslararası kuruluşları üzerlerine düşen görevi yerine getirme ve tüm dünya ülkelerine "işgalcilerin" işlediği soykırım suçunu kınama ve durdurmak için çalışma çağrısı yapıldı.

Uçaktan atılan yardım paketleri 18 kişinin ölümüne neden oldu!

Yorumlar

ben ~ 1 ay önce
ay onlarda görmüyormu koca paket iniyor aşağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 1 ay önce
Ermeniler soykırımını kabul edersen böyle paraşüt beklersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faruk ~ 1 ay önce
Bu konuda 2 hususun altını çizmek lazım. 1.si burada muhatabınız Hamas değil Mahmut Abbas yönetimidir. Gazze veya Hamas’ın bu şekilde bir yaklaşımı olmamıştır. 2.si biz ve özellikle azerbeycan amerikada yahudi lobisiyle birlikte hareket ediyoruz aynı konuda. Hatta ve hatta Azerbeycan’ın İsrail ile olan ilişkisi müttefiklik boyutundadır.
TEVAZU ~ 1 ay önce
Yapacağınız işin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000