25 Eylül 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Maaşlar düşük,geçinemiyoruz diye ağlayıp,sızlananlar kime oy verdiniz? Çoğunuz mevcut iktidar partisine. Seçim sonrası muhalefet kaybetti diye dalga geçen,sevinen de sizlerdiniz o yüzden boşa ağlamayın ya tepki verip,hakkınızı adam gibi arayın ya da kaderinize razı olun,şark kurnazlığı yapıp başkaları benim için hak arasın,neme lazım başım derde girmesin demeyin...
  • Geçinemiyoruz yeter…
  • Bugün maaşların düşüklüğü ile ilgili şirket yöneticilerine kızmıyorum. Onlar TIS de yazanları uygulamakla yükümlü, fazlasını değil. Sendikaya da kızmıyorum TIS de yazan zam oranları için. Onlarda yıllardan beri alışılagelmiş hesaplamalar ile belirliyor bu oranları. Bugün bizler sadece ve sadece TÜİK'in tüm Türk milletine attığı kazığın acısını yaşıyoruz. Düşünin ki TIS'de maaşa esas hesaplamanın TÜİK değil de ENAG enflasyon oranı üzerinden yapılacağı yazılmış olsaydı mesela, bugün hangimiz maaşların düşüklüğünden bahsedecektik? En basitinden Mayıs ayında ENAG 8% civarı enflasyon var derken, TÜİK'in hiç utanmadan binde 4 olarak açıklamasının hesabını artık ahirette hepimiz onlardan sorarız.
  • En düşük 25000 olması gerekir
  • Ekim ayinda yuzde 25zam arti2maas ikramiye odenmesi karari alindi.ekim ortasi aciklama yapilir.Gerci 3aya bu zam da pul olur ama
  • Burdan sesimi duyurmak istiyorum doco bukadar adaletsizlik ile daha nekadar ileriye gidebileceğini sanıyor TALAT KOÇ denen şarlatan adı herif seni toprak kabul etmeyecek dilerimki Allahtan ettiğini bulasın burdan doco personeline sesleniyorum modern kölelik sistemine izin vermeyin sizleri köle gibi kullanıyorlar asıl parayı şarlatan gurubu götürüyor. hepiniz tek tek hesap vereceksiniz Allah büyüktür
  • Serdar abi tgs nin maaşları gerçekten çok düşük. İstifa edenler çoğaldı. Pandemi de yeri geldi ikramiyelerde vazgeçtik şirketimizin icin. Şimdi şirketimiz büyük kar yapıyor niye biz zorlanıyoruz. Allah için konuşun bunları Allah için…
  • tgs personelinin maaşları düşük. işçi 13-14//memur 18-19 alıyor. havalimanında eskiden herkes tgsye girmeye çalışırdı şimdi tgsde istifaların ardı arkası kesilmiyor. Hele kışın 13-14e kimse o soğukta bagaj yüklemez. thy maaşları adaletli değil,thy personeline kepçe ile tgs personeline çay kaşığı ile...kar payları falan bu işi kurtarmaz. verilen maaş ile personel 15 gün anca idare ediyor.
  • Allah rızası için bir günde Pegasus personeli için birşeyler yazın ezilen uçaktan uçağa koşan personeller için iki kelam edin
  • Asil hepimizin meraki , senin bu BOLAT sevdan. Yok onu yapti yok bunu yapti. Yaa yapmadiklari.

İLK DÜĞME

İtalyan filozof, matematikçi, astronom ve din adamı olan Giordano Bruno’ın günümüze kadar gelen ünlü ve halen kullanılmakta olan güzel bir sözü ile başlayalım; “Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider.”

Giordano Bruno, çeşitli fikirleri ile 16. Yüzyıla önemli damgalar vurdu, idamı ile de insanoğlunu hayretler içinde bıraktı. Evrenin sonsuz ve eş dağılımlı olduğunu ve galakside, dünyadan başka birçok gezegenin bulunduğunu söyledi. Aykırı görüşler beslediği için 1600 yılında Roma Katolik Kilisesi'nin Engizisyon mahkemesinde yargılanıp sapkın ilan edildi ve Roma'da konuşamaması için yüzüne demir maske geçirilip diri diri yakılarak idam edildi. Hem doğruyu söyle hem de idam edil.

Gelelim gömleğin ilk düğmesine… Birkaç haftadır değindiğim maaş konusunun temeline hep beraber bakalım. Ocak 2020 -Temmuz 2023 arasındaki 3,5 yıllık süreçte TÜİK rakamlarına göre konsolide TÜFE oranı %202, asgari ücretteki artış %394, döviz artışı %350. Havacılık sektöründeki personel maaşlarındaki artış ise %450’ye yakın. Bunun yanında bir de ENAG oranı var. Aynı dönem içindeki enflasyon oranı ENAG’a göre %700’den fazla.

Evet şirketlerin kazancının büyük bir çoğunluğu döviz. Ancak döviz kurlarındaki değişim ve baskılanma da Türk Lirası ile yapılan kontratları etkiliyor. Sonuç olarak alım gücünün düşük olmasının nedeni TUİK verileri gibi duruyor.

Çoğumuzun cebinde, arabasında geçen yıla ait fişler çıkabiliyor. Aynı ürünleri veya aynı harcamaları yaptığımız zaman enflasyon farkını zaten görebiliyoruz. Bu sebeple ne olur insanların gelirleriyle oynanmasın. Yeni ekonomi yönetimi umarım vicdanıyla olaylara yaklaşır, TUİK de sistemini değiştirir.

İlk düğmeyi atanlar yanlış atarsa, gerisi doğruya gitmeye kalksa ne yazar!

THY’DEN AMERİKA ÇIKARMASI

Türk Hava Yolları üst yönetimi Amerika’da önemli görüşmeler gerçekleştirerek yurda döndü. Prof.Dr. Ahmet Bolat da CNN International’da Richard Quest’in konuğu oldu. Konuşmasında yalnızca şirket için değil Türkiye adına da bir şeyler yapma gayretinde olduğuna hepimiz şahit olduk. Zaten her konuşmasında yolcuların Türkiye’de kalması burada ülkemize döviz bırakmalarını sağlamak istediklerine vurgu yapıyor. Kötü bir şey mi bu?

Ama bizim her şeye karşı olan değerli insanlarımız başlamış konuşmaya… Vay efendim Richard Quest talep etmiş, Ahmet Bey O’nu Taş Tepelere götürecekmiş. Arkadaş, hiç mi kantarınızın ayarı yok. Uluslararası arenada en çok izlenen haber kanalı. Adamın programı anında milyonlarca kişiye ulaşıyor. Bırakın Şanlıurfa’yı yurdun tüm şehirlerine götürülmeli. Ahmet Bolat’ı da bırakın, gezmek istesin sırtımda taşırım. Böyle bir konuda el birliği ile hareket etmek varken, saçma sapan eleştirilerde bulunmayın. Şirket de bizim, ülke de bizim. Eleştiri yapmış olmak için yapılmaz. Bunu artık anlayın.

THY’yi ben de eleştiriyorum ama yapıcı eleştirilerde bulunarak bunu yapıyorum. Şirketin 1000 uçağı olsun, 100.000 personeli olsun, Binlerce bakım müşterisi olsun, teknoloji alanında yeni oluşumlar içinde olsun. Kendi personelini yetiştirebileceği üniversitesi olsun, bunları istemeyen olur mu? Olmamalı.

AJET

Türk Hava Yolları Genel Kurul salonunda Ahmet Bolat’a AJET ile THY logolarındaki bazı olumsuz detayları anlatmıştım. Kendisi de bana zaten logoların değişeceğini belirtmişti. Yeni logoyu bazı sosyal medya hesaplarında gördüm. Umarım bu değildir dedim.

Bir logoyu unutulmaz kılan başlıca özellikleri ise; boyutu, renkleri, içeriği, şekli, karakterleri ve sektöre olan uygunluğudur. Ancak yeni yayılan logoyu şirketle bağdaştıramadım. Tabi ki beğenenler de olacaktır. Ama madem logo değişecek anlam yüklü bir tema oluşturulabilirdi. Bununla ilgili internetten saniyeler içerisinde oluşturulabilecek binlerce örnek bile var.

Bu konuyla ilgili daha önce yazdığım yazımı da sizlere hatırlatmak isterim. LOGO (airporthaber.com)

“CUMHURİYET”

Pegasus Hava Yolları’nın Cumhuriyet’in 100. Yılında 100. Uçaklarına Cumhuriyet adı vermesi çok güzel düşünülmüş. Öyle sanıyorum ki 29 Ekim’de “Cumhuriyet” gökyüzünde olacak. Ankara uçuşuyla açılışın yapılmasını bekliyorum. Emniyetli, güzel uçuşların olsun “CUMHURİYET”…

TEKNOFEST İZMİR

27 Eylül’de İzmir Çiğli Havalimanı’nda kapılarını açacak TEKNOFEST için yola çıkıyorum. Haftaya görüşmek dileğiyle…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

İLK DÜĞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Cümle çalışanlara ~ 7 ay önce
Maaşlar düşük,geçinemiyoruz diye ağlayıp,sızlananlar kime oy verdiniz? Çoğunuz mevcut iktidar partisine. Seçim sonrası muhalefet kaybetti diye dalga geçen,sevinen de sizlerdiniz o yüzden boşa ağlamayın ya tepki verip,hakkınızı adam gibi arayın ya da kaderinize razı olun,şark kurnazlığı yapıp başkaları benim için hak arasın,neme lazım başım derde girmesin demeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valla ~ 7 ay önce
Geçinemiyoruz yeter…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon ~ 7 ay önce
Bugün maaşların düşüklüğü ile ilgili şirket yöneticilerine kızmıyorum. Onlar TIS de yazanları uygulamakla yükümlü, fazlasını değil. Sendikaya da kızmıyorum TIS de yazan zam oranları için. Onlarda yıllardan beri alışılagelmiş hesaplamalar ile belirliyor bu oranları. Bugün bizler sadece ve sadece TÜİK'in tüm Türk milletine attığı kazığın acısını yaşıyoruz. Düşünin ki TIS'de maaşa esas hesaplamanın TÜİK değil de ENAG enflasyon oranı üzerinden yapılacağı yazılmış olsaydı mesela, bugün hangimiz maaşların düşüklüğünden bahsedecektik? En basitinden Mayıs ayında ENAG 8% civarı enflasyon var derken, TÜİK'in hiç utanmadan binde 4 olarak açıklamasının hesabını artık ahirette hepimiz onlardan sorarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon yazana ~ 7 ay önce
Torpilli şirket yöneticilerine, sarılaşmış sendikaya,iktidarın kuklası Tüik'e kimse kızmasın,bu zihniyete makam veren,ülkeyi her açıdan iyice batıran iktidara 21 yıldır oy verenlere kızın ve her işinizi yüce Allah'a ve ahirete de bırakmayın,yüce Allah akıl vermiş kullanın, birlik olup hesap sorun,hakkınızı arayın !!!
doktor ~ 7 ay önce
ahiret mi? aahahahhaha
Tgs personel maaşları ~ 7 ay önce
En düşük 25000 olması gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 ay önce
Ekim ayinda yuzde 25zam arti2maas ikramiye odenmesi karari alindi.ekim ortasi aciklama yapilir.Gerci 3aya bu zam da pul olur ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aferin ~ 7 ay önce
doğru duyum
Yanlis duyum ~ 7 ay önce
Yuzde (temmuz,agsts,eylul)gerceklesen enflasyon arti 1maas ekstra ikramiye olacak sekilde kasim ayinda verilecek.Baskanin daha once acikladigi prim,bu ikramiyeye esas olacak.
21 bin TL yetmedi galiba ~ 6 ay önce
.
DOCO ÇALIŞANI ~ 7 ay önce
Burdan sesimi duyurmak istiyorum doco bukadar adaletsizlik ile daha nekadar ileriye gidebileceğini sanıyor TALAT KOÇ denen şarlatan adı herif seni toprak kabul etmeyecek dilerimki Allahtan ettiğini bulasın burdan doco personeline sesleniyorum modern kölelik sistemine izin vermeyin sizleri köle gibi kullanıyorlar asıl parayı şarlatan gurubu götürüyor. hepiniz tek tek hesap vereceksiniz Allah büyüktür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 ay önce
Serdar abi tgs nin maaşları gerçekten çok düşük. İstifa edenler çoğaldı. Pandemi de yeri geldi ikramiyelerde vazgeçtik şirketimizin icin. Şimdi şirketimiz büyük kar yapıyor niye biz zorlanıyoruz. Allah için konuşun bunları Allah için…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs geçinemiyor ~ 7 ay önce
tgs personelinin maaşları düşük. işçi 13-14//memur 18-19 alıyor. havalimanında eskiden herkes tgsye girmeye çalışırdı şimdi tgsde istifaların ardı arkası kesilmiyor. Hele kışın 13-14e kimse o soğukta bagaj yüklemez. thy maaşları adaletli değil,thy personeline kepçe ile tgs personeline çay kaşığı ile...kar payları falan bu işi kurtarmaz. verilen maaş ile personel 15 gün anca idare ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin sırtından THY maaş veriyorlar ~ 6 ay önce
Sen adam gibi maaş alsan diğerleri baş kaldırır. Seslerini kesmeleri için taşeron olarak sizi kullanıyorlar
Personel ~ 7 ay önce
Allah rızası için bir günde Pegasus personeli için birşeyler yazın ezilen uçaktan uçağa koşan personeller için iki kelam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet BOLAT ~ 7 ay önce
Asil hepimizin meraki , senin bu BOLAT sevdan. Yok onu yapti yok bunu yapti. Yaa yapmadiklari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000