04 Kasım 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Şirketlerin yeni rotası Instagram!

İlgi çekmek ya da ilgi görmeyi istemek insanın doğasında var. Bu durum hele ki sosyal medyanın, özellikle Instagram’ın popüler olmasından sonra herkese her şeyi yaptırır hale getirdi.

Havacılık sektörünün popüler alanlarında bulunanlar da bu durumu açıkçası kullanmaya başladı.

Başta pilotlar ve kabin memurları Instagram’da oldukça aktif ve popülerler.

Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. Sosyal medyayı elbette herkes istediği gibi kullanacak. Orada özgür olmayacağız da nerede olacağız. Ki ben de istediği gibi fotoğraf paylaşanlardanım.

Sorun başka. Sorun; mesleklerinden ötürü ciddi takipçi sayısına ulaşanların hayati önem taşıyan işlerini su istimal etmeleri. Onlar istisna.

Türkiye’de ve dünyada bu su istimalden dolayı çok kritik hata yapıyorlar.

Türkiye’deki iki pilotun kokpitte baltayla poz vermesi, divert anlarınının paylaşılması, bir başka ülkede sevgilisine lövye teslim etmeleri, bir başkasının uyuyan pilotu çekip paylaşması, kabin memurunun pilot koltuğuna oturtulması vs.

Bunlar benim bir çırpıda aklıma gelenler.

Mesela bu kişiler Instagram’da popüler olmasa telefonu çıkarıp bunları çekmeyi akıllarına getirir miydi? Hiç sanmam.

Bazılarının milyona yakın takipçisi var. Sanırım bu; takipçilerin beklentisine karşılık oluşan harekete geçmeye yönelik bir bilinçaltı oluşmasına neden oluyor. Netice itibariyle hatalar yapılmasını sağlıyor.

Herkes kendi hayatına yönelik istediğini paylaşmakta özgür. Ama başkasının canını tehlikeye atamaz ve onların korkuya kapılmasına neden olamazsınız.

Sanırım tüm dünyadaki şirketlerin özellikle uçucu personelle yeni bir görüşme konusu doğdu. İnsanlara yasak koyamazsınız ama sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiğini bir uzman eşliğinde anlatabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan güzel haberler

Atatürk Havalimanı’nın kapanmasından dolayı ciddi şekilde eleştirilen ve havacılık güvenliği açısından sorun oluşturacağı ifade edilen İstanbul Havalimanı’na yeni şirketlerin gelmesi ve gelecek olması oldukça olumlu gelişme.

Türk Havacılığının son 15 yılda kat ettiği mesafenin daralması kimseye bir şey kazandırmaz.

Son günlerde haftalarda Uzakdoğu’dan Avrupa’dan yeni şirketlerin İstanbul Havalimanı’na sefer başlatacağı haberlerini AirportHaber’de paylaştık.

Kış döneminin sorunsuz atlatılmasından sonra ve havalimanının büyütme çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi halinde yeni şirket haberlerini sıkça göreceğiz.

Transit yolcu konusunda olukça önemli noktada olmamızın ekmeğini artık çok daha fazla yemenin ve Asya’ya kaymaya başlayan havacılık pastasından daha büyük pay almamızın zamanı geldi de geçiyor bile…
 

Şirketlerin yeni rotası Instagram!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000