04 Mart 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Yalan çok seç seç al Bir ykb nasıl bu kadar yalan konuşuyor inanılır gibi değil ama en komiği de millet yiyor zannediyor
  • Pazar mesaisi konusunda kanun hükmünde olan TİS hükümlerinin eskale edilerek, hak eden uçucu personele pazar mesaisinin ödenmemesi fikrinin mucidi olan ve bu konuyu mahkeme sürecinde Thy adına takip eden ve malum mahkeme kararı sonrasında By Bolat’a “davayı biz kazandık” açıklamasını yaptıran yorum sahibi hukuk başkan yardımcısı şahıs geçen hafta ödüllendirilerek Teftiş Başkanı yapıldı. Hayatında hiç teftiş işi ile alakası olmamış, teftiş nasıl yapılır, raporu nasıl yazılır, raporu nasıl okunup değerlendirilir konularında en ufak fikri dahi olmayan (“Hıh sanki Thy teftiş kurulunda ayda 16x250 000 tl brüt maaş alan müfettiş ünvanlı lapacılar biliyor da, başkanları bilmiyormuş. Bir eksiklik değil” de denebilir) bu şahıs şimdi teftiş adına lambadan cin çıkartacak… Bu arada Hukuk müşaviri şahısı da tebrik etmek lazım, satranç oyuncusu gibi, bir kaç hamlede hem altını oyup, yerine oynayan yardımcısından terfi ettirerek kurtulmuş oldu, yerini sağlamlaştırdı, hem teftiş kurulunu hegomanyası altına aldı… Şimdi düşünsün torpilli conconlar kurulu, görev pasıyla otel, harcırah şirketten turistik seyahatlere nasıl devam edecekler… Selam ve dua ile…
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • bay bol at kendisine takılan lakabı, ünvanından daha çok hak eden ve şirket tarihinde hiçte iyi anılmayacak birisidir. yazık bu şirkete. kimlerin elinde oyuncak oluyor….
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sn çetin özbey bey havaş 1995 de ozellesti sizde o yıllarda yanılmıyorsam havasta üst yönetici idiniz 1996 veya 97 yılları diye hatirliyorum bizim pazar mesailerimiz kesildi tabi havaş ta sendikali kimse kalmadı ozaman siz bir girişimde bulundunuzmu
  • Fatih universitesi profesorunden bu kadar yonetici olur iste
  • Siz YK başkanımızı çekemiyorsunuz ki bu kadar aleyhindesiniz. Kendisi tanıdığım en iyi, dürüst ve torpilden hiç hoşlanmayan bir yöneticidir. Şirkette çoğunluk onu takdir ediyor. hepimiz Ahmet beyi takdir ediyor, sizi ayıplıyoruz.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

THY Senelerce Hukuku ES GEÇMİŞ ve çalışanlara YANLIŞLIKLA (?) Hafta Tatili mesai Ücreti Ödemiş

THY eski yöneticileri, hukuku senelerce” ES GEÇMİŞ” ve çalışanlara YANLIŞLIKLA HAFTA TATİLİ MESAİ ÜCRETİ ÖDEMİŞLER (?) Allahtan THY’ na Bay Bolat geldi de hatanın farkına varıp ödemeleri durdurarak şirketi bu ağır yükten (?) kurtardı ve de üstelik  Hava-İş’in konu ile ilgili THY aleyhine açtığı davayı da kazandı (?) Bakalım şirket zararının tazmini için THY’ nin eski yöneticilerini kim mahkemeye verecek (?) İster misiniz bu davayı da Hava-İş açsın ve de Bay Bolat’ı ve THY Hukukçularını da şahit göstersin. Eskileri itham eden onlar değil mi? Ben olsam bunu bir düşünürüm.

Mahkeme kararını ve tarafların konu ile ilgli seslenişlerini iki kere okudum.  Hukukçu olmamama rağmen Hava-İş’in ve çalışanların  bu davayı bir şekilde kazanacağından şüphem yok. Bize fakültede basın huhuku konusundaki derslerda hukukun mantık işi olduğunu” öğretmişlerdi. Bazı konulardaki uygulamalarından gördüğümüz üzere  Mahkeme kararlarını fazla dikkate almayan hiçe sayan THY yönetiminin sonuçta bunu kabule mecbur kalacağına inanıyorum.

Hava- İş yaptığı duyuruda   Bu haklı kazanımı gölgelemek isteyen işveren bugün (20 Aralık 2023 ) yapmış olduğu duyuru ile konu ile hiçbir ilgisi olmayan, kararın ne gerekçesinde ne de hüküm kısmında adı bile geçmeyen uçuş ekibi personelinin hak ediş boş günleri uygulamasını ileri sürerek davanın işveren lehine sonuçlandığını talihsiz bir şekilde duyurmuştur. Yine uçuş personelinin Pazar günü gerçekleştirdiği uçuşlar için hafta tatili mesaisi ödemesi şeklindeki uygulamayı önceki yıllarda yaptığını kabul etmiş ve bu ödemeleri geçtiğimiz yıllarda yanlışlıkla yapıldığını beyan etmiştir. Personeline yapmış olduğu ödemeyi yanlış kabul eden ve bugün kaybettiği davayı kelime oyunlarıyla lehine çevirmeye çalışan işveren çalışanlarının elinden aldığı ücreti de bir başarı hikayesi gibi gösterme çabasında.

Özetle,. Mahkeme kararında sadece pazar günü çalışmanın 3 yevmiyeye hak kazanacağı seklinde yorumlanması kararı çıktı. THY bu kararı uygula söz konusu parayı öde demedi. Hukuk TIS maddesi tek taraflı değiştirilemez de dedi.  Mahkeme sadece yorumladı başka bir deyişle arif olan anlar dedi. Bu konu nasıl düzelir ve rayına girer?  Birkaç çalışanın Hava-İş ile birlikte geriye dönük dava açması lazım. Çalışanların, haliyle işyerini mahkemeye verme konusunda çekinceleri. Herhalde bunu Hava-İş’in, yetkili sendikanın yapması gerekiyor.  Hava-İş bunu öyle veya böyle bir sonuca bağlayacaktır, zira süregelen TİS’ de de bunun kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunu beyan etmiş durumdalar. O sırada THY Bay Bolat size bu ay 5 maaş uçuculara 6 maaş dedi zımnen yuvarladı pazar mesai farklarını prim adı altına ödemiş gibi yaptı. Anlayana tabii ki.

Bunu beyan eden, yanlışlıktan bahseden kimdir, ne seviyede bir yöneticidir  bilmiyorum ama, kim olursa olsun bu ifade de şirketin en tepesindeki zatın ( şayet kendisi değilse )  bir sorumluluğunun mevcut olduğu kabulü zorunlu olan bir gerçektir  ki  normal olarak bu tür beyanların makamın bilgisi dışında yapılmış olmaması iktiza eder.

BİRİNI SUÇLAMAK İÇİN UZATTIĞIN ELİNİN ÜÇ PARMAĞI SENİ GÖSTERİR

İLKER AYCI PROFESÖR DEĞİLDİ, DOKTOR UNVANI DA YOKTU.  AMA KİMSEYİ SUÇLAMADI.

İlker Aycı profesör değildi, doktor unvanı da yoktu ancak göreve atandığı günlerde personele hitabında biz giden yönetimin devamıyız diyecek kadar bu konularda sağlam yapılı olduğunu bu günlerde daha iyi anladığımı söylemeliyim. Kalkışma sonrası yapılan 211 kişilik tensikatda o tarihlerde bu işlemleri talimatları ile yürüten, İçinde fetöcü bulunmayan ve  listenin oluşturulmasına nezaret eden Genel Müdür olan zat hakkında ağzından çıkan tek menfi bir kelime duymadık. Onlar hata yaptı vb.. tuhaf sözler de işitmedik. Buda kendisinin tepe makamda bulunması nedeni ile  konunun sorumluluğuna ortaklığının bilincinde olduğunun sessiz bir ifadesiydi sanki.

BAY BOLATIN ÖRNEK (?) BİR DAVRANIŞI

İşten adam atmak bu denli spekülatif bir konu iken, şirketin tepesindeki zat, kendisinden önceki yönetimim bir

çalışanın iş aktinin yetersiz verilere dayanılarak tazminatsız olarak feshedilmiş olduğunu söyleyip o personeli tekrar işe alabiliyor ve de sözleşmeli statüde olan çalışanı kadrolu olarak yurt dışına tayin edebiliyor. 

Alışmış kudurmuştan beter olur sözünü doğrulayan çalışan aynı yüz kızartıcı suçu bu defa da işliyor, konu yayılıyor ve o çalışanı tekrar işten atmaya mecbur oluyor Bay Bolat. Neyseki YK Başkanı esasen küçük olduğunu söylediği şirket zararının  personelin bir aile büyüğünce ödendiğini söylüyor. Sakın aklınıza başka bir şey gelmesin. Bay Bolat adaletlidir ve de kesinlikle kimseye TORPİL yapmayan bir yaradılıştır.(?) Türkiyemizde başka bir şirkette benzeri bir olay yaşanmış mıdır acaba?

Şimdi ise THY’ nin en tepesi veya sorumluluğunu taşıdığı bir yöneticisi,  mesailerle ilgili davanın açılış gününe kadar bu konuda yapılan ödemelerin eski yöneticilerce YANLIŞLIKLA  yapıldığını beyan etmeleri suretiyle kendileri bir tarafa  şirketinde iç ve dış kamu oyu nezdinde komik bir duruma düşmesine sebebiyet vermişlerdir.

THY DAVAYI BİZ KAZANDIK DERKEN HUKUKİ YORUMU KİM YAPTI?

Eğer bu mahkeme kararın yorumu değişik konularda yaptıkları hukuki değerlendirmeler ile yakından tanıdığımız THY’ nın bazı hukukçuları tarafından yapılmış ise, yönetimin THY’ nin yüzde 100 haklı olduğunu düşünmelerini yadırgamamak gerek.. Bay Bolatıda yönlendiren onlar olduğuna göre.

Aşağıdaki kanunu nasıl yorumlarlar bilemem. Kanunun bu maddesini de” masarifi mahkemeyi davada haklı çıkan taraf öder” diye yorumlarlarsa şaşırmam.

HUKUK MAHKEMELERİ KANUNU MADDE 416

İstisnaî hâller hariç olmak üzere yargılama giderlerinin haksız çıkan taraftan alınacağı, bu düzenlemenin birinci fıkrasında belirtilmiştir.

Madde 416 Fıkra 1- Masarifi muhakemeyi berveçhi peşin tediye eden taraf haklı çıkarsa bu masraf diğer tarafa tahmil olunur. (Berveçhi- olduğu gibi, aynen. (Osmanlıca' da yazılışı: ber-vech) · Gelecek tarz üzere. Aşağıdaki gibi. (Osmanlıca' da yazılışı: ber-vech-i ati)

Birinci fıkra hukukî korunma isteğinde haklı çıkmanın doğal bir sonucudur. Haksız dava açan veya haksız olarak aleyhine dava açılmasına sebebiyet veren kişi bütün dava masraflarıyla sorumlu olacaktır.

THY: Bay Bolat Altın Yönetici ve En Beğenilen CEO Seçildi.

Bu konu ile ilgili olarak bir yorum aldım. Bu seçime ve kazanan Türkiye’nin en gözde kuruluşlarının saygın liderlerine iştirak ettikleri bir organizasyona gölge düşürmemek amacı ile yorumu yayınlamayı uygun görmedim. Yaptığım değerlendirmede organizasyonu gerçekleştiren kuruluşun bu konuda hatalı bir uygulamasının olmadığı gördüm. Dolayısı ile organizasyona gölge düşürme konusundaki tedirginliğim ortadan kalktı. İki haftadır konuyu köşeye taşımamamın, bu tutumumun gelen ikinci bir yorumdaki “korktuğum” yakıştırması ile ilgisi bulunmuyor.

1-KREA M.I.C.E Turizm, Toplantı Yönetimi ve Etkinlik Hizmetleri konularında çalışma yapan bir kuruluş.

2-Yaptığım araştırmada Altın lider platformunu düzenleyen KREA M.I.C.E. Kuruluşun sahibi olan Sn. Seda Mızraklı Ferik hanımefendinin siyasi görüşlerinin yaptıkları işe yansıttığı tarafgir bir tutum bulunmamaktadır. Firmanın sektördeki rakiplerinden birinden de bunun teyidini aldım. Şirketin ilan ettiği listede gördüğüm kadarı ile KREA M.I.C.E.’ ın müşteri portföyünde THY mevcut değil.

3-THY ve KREA M.I.C.E bugüne kadar hiçbir konuda bir sponsorluk ilişkisi yaşamamış. Bugün THY’ den firmaya böyle bir teklif gelse bile “yakışık almayacağı “nedeni ile kabul görmeyeceği mutlaktır. Bu görüş de adı geçen firmanın rakip kuruluşunca ifade edilmiştir.

4-Yorumcunu en çok üzerinde durduğu husus bu anket için kimlerin oy kullandıkları vede katılımcıların oy kullanma şekilleridir. Altın Lider seçimi için tüm şirket çalışanları oy kullanma hakkına sahiptir. Bu organizatör kuruluş tarafından ilan edilmiştir. Evet yorumcu nezdinde sorun bu noktada oluşmuştur. Bu yarışmanın THY çalışanlarına kimin ve ne şekilde duyurulduğu bilinmemektedir ki bu hususu bir iki kelime ile dillendiren yorumcunun görüşünde tarafımca ispati mümkün olmayan bir haklılığın bulunması olasıdır. Yorumcu bu görüşü bazı THY çalışanlarının yönetimle ilişkileri ve de bugüne kadar hem tepe yönetimin hem de bu çalışanların birbirlerine karşı sergiledikleri tutumlarını ortaya koyan yaşanmışları bir araya getirerek ileri sürmektedir ki bu görüşün paylaşılmaması mümkün değildir.

5-Bu neyi ortaya koyar bilmiyorum. Ancak bu konuda beni cevaplayan birinin ifadelerini tekrarlıyorum. Organizasyon sonucunda kazananların ilan edildiği toplantının resimlerini tetkik ettim. Bay Bolat’ın ne kokteyl ne de grup resimlerinde yer almadığını gördüm. Bay Bolat bu organizasyonun sonuç aşamalarına sağlık nedeniyle iştirak etmedikleri öğrendim.

6-Yorumcu 2022 yılında bahis konusu anketin başlama ve sonlanma tarihleri ile Bay Bolat’ın THY YK Başkanlığına atanma tarihini belirterek bu kadar kısa bir sürede Bolat’ın 2022 yılında Altın yönetici seçilmesini yadırgadığını dile getiriyor seslenişinde. Her ne kadar Altın unvanını almak için gerekli kıstasları bilmiyorsam da birçok hususun göstergesi sayılabilecek finansal konulara bakınca yorumcu ile aynı görüşü paylaşamıyorum. Doğrudur Bay Bolat 2022’ nin 3. ayında YK Başkanı olmuş ve de altın yönetici anketi katılımcılarının oy vermesi 22 Kasım 2022’ de sona ermiştir. Ancak anket katılımcıları Bay Bolat’ın 2022 senesindeki 8 ayını değerlendirmişlerdir şeklinde düşünmemek gerekir. Bir senenin gidişatındaki 6 ve 9 aylık finansal sonuçlar o yılın nasıl biteceğine ilişkin sinyaller verir. Hatırlarsanız, Bay Bolat 2022 senesinin sonlarına doğru 11 veya 12 ay başında personele kardan ne kadar prim verileceğini açıklamıştı. Bu husus yöneticiyi altına dönüştürür mi? Bilemem. Ancak 2022 yılı THY için gerek finansal ve gerekse trafik sonuçları açısından tatminkarın üzerinde sonuçları olan bir seneydi. Bu konuda yorumcuya hak vermem mümkün değil.

YORUMDA DEĞİNİLEN BAZI HUSUSLAR İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİM.

A-Yapılan bu anketin organizatör firması aleyhinde söylenebilecek hiçbir şey yok. Güzel bir çalışma yapmışlar ve konuyu uygulamanın ilk başladığı tarihte belirledikleri usule uygun olarak yönetmişler. Muhtemeldir ki anketi THY yönetimine göndermiş ve personele duyurulması ricasında bulunmuşlardır. İlk bakışta akla başka bir yöntem de gelmiyor. Bu konuda THY çalışanları ile buluşabilmek için işverenin yardımından istifade etmek şart gibi görünüyor. Bu firmanın THY çalışanlarının bu konuda nasıl hareket edeceği konusunda bilgilerinin olmaması ise doğal.



B- Bay Bolat o makamı işgal eden bir yönetici için fazlası ile politize olmuş bir kişilik. Kendisine bunu yakıştırmış. Tüm yaşamını böyle dizayn etmiş. Ve de bu durumun yaptığı işle bağdaşıp bağdaşmadığını umursamaksızın bunu her fırsatta iftiharla ifade ediyor. Bu nedenle çalışanların bir bölümü Bay Bolat’ın adının geçtiği her oluşumda siyasi bir etki arıyor ve kendisine güvenmiyor. İş görenlerin diğer bölümünün düşüncesi böyle değil. Onlar önce Bay Bolat’ın siyasi düşüncelerine, dolayısı ile kısmen de olsa Bay Bolat’ın kendisine bağlılar.

Muhtemelen Altın Yönetici platformunda Bay Bolat için oy kullananların 99/%’ nun bu arkadaşlarımızdan oluştuğuna inanmak için kendimi fazla zorlamama gerek yok. Yönetimin istihdam konusundaki tercihleri, çalışanların ayrıştırılması sureti ile personelin bir bölümüne tanınan dikkat çekici avantajlar o grup içindeki çalışanları tepedekilere borçlu kılar ya. İşte o hesap. Ve de bu yöntem şirketteki iş barışını zedeler, Zedelemiştir de. Çalışanları iki gruba ayırmıştır. Bizden olanlar ve ötekiler.  Evet, TORPİL / TAVASSUT BİR BORÇLANDIRILMA ŞEKLİDİR. Ve de çalışanlar bu borçlarını karakterlerine veya tepedekinin (belki de altında bulunanların yönlendirmeleri ile ) beklentilerine uygun şekilde öderler. Umarım anlatabilmişimdir.

C- İyi bir tepe yönetici olabilmek için kişinin ne tür özelliklere sahip olmasının gerektiğini iyi kötü bilmekteyim. Ancak Altın Yönetici olabilmek için gerekli kıstasları maalesef bilmiyorum. Mutlak bunları organizatör firmanın katılımcılara anket kapsamında yönelttikleri sorulardan çıkartmak mümkün. Bunu da sorma imkânım yok.  Ama bir şey biliyorum ki o da Yönetim Kurulu Başkanlığının icracı bir makam olmadığıdır. İcranın bu kadar içinde olunması doğru bir yönetim tarzı değildir. Kaldı ki Bay Bolat için içinde olmak tabirini kullanmak doğru değil. Zira icrayı bizzat yapıyor / yapar görünüyor. THY’ nin açıklamalarına, haberlerine bakarsanız bu zafiyeti daha net görmeniz mümkün olacaktır.

D- Ben AIRPORTHABER’ de Bay Bolat’ı belki de en fazla tenkit eden biriyim. Ancak şunu ifade etmeliyim ki kendilerine yönelttiğim tenkitler salt istihdam konuları ile ilgilidir. Eski bir THY çalışanı olarak diğer konularda kendilerini naçizane başarılı bulduğumu söylemeliyim. Esasen şirketin bu konudaki başarısını faaliyet raporlarında görebilmekte mümkün. Ancak kalite, bir işletmede yapılan bütün işlerde, müşteri isteklerini karşılayabilmek için gerekli olan yönetim, insan, yapılan iş, ürün ve hizmet kalitelerinin hedef ve fikir birlikleri sağlanarak ele alınması ve geliştirilmesidir. Bu noktadan hareketle yönetime istihdam ve yönetimin tarafgirliği konularında karşı fikirde olanları “yok sayarak” sağlanan kısmi bir başarı her zaman tartışma konusu olacaktır.

Daha devam edip anlatabilirim ama bizim” Altın Yöneticinin oluşumunun başka maddelere dönüştürmenin alemi yok.  Yalnız yukarıdaki bu B-C maddeleri bile 24 Ayar altını 8 ayara düşürmek için fazlası ile yeterli.

Malum olduğu üzere altının değeri ayarı düştükçe azalır. 8 ayar altın pratikte bazı mücevherleri örneğin bir yüzük montürüne oturtulan elmas veya pırlantanın daha gösterişli bir duruş yakalaması için kabaranın etrafını saran malzemenin çerçevelenmesinde, bir anlamda da pırlanta veya elmasın montürden düşmemesi için emniyete almak amacı ile kullanılır. Bu kullanımda 8 ayar altın, yüzüğün kabaraya, montüre oturtulmuş olan ana mücevherleri ile mevcut ve zamanla oksitlenen ve dolayısı ile koyulaşan renk farkından ötürü   ziynetin daha gösterişli, daha dikkat çekici bir mücevher haline getirilmesinde kullanılan bir araç malzeme olarak kabul edilebilir.

Ancak gram altının 2350 TL’ yi bulduğu bu günlerde insanların alım gücü büyük ölçüde azaldığı için şu anda kuyumcu vitrinlerinde 8 gram altından mamul ziynetlere sıklıkla rastlamak mümkün.

Öyle bir şekilde cilalıyorlar ki onu çok daha kıymetli olan diğerlerinden ayırt etmek mümkün değil. 8 ayardan mamul zinetlerin bir köşesinde kaç ayar olduğu yazıyor mu? İki adet kuyumcu mağazasını ziyaret ettim ama bakmayı / sormayı unuttum.

HER NE İSE GELELİM BİZİM ALTIN YÖNETİCİMİZİN BECERİLERİNİ 8 KARAT ALTININ YUKARIDA ANLATILAN FONKSİYONLARI İLE MUKAYESE ETMEYE.

1- Malum 8 Karat altın ziynetin daha gösterişli, daha dikkat çekici bir mücevher haline getirilmesinde kullanılan bir araç malzemedir. Bu durumda Bay Bolat neyin, hangi konseptin araç malzemesidir? Neyin aracı ise uygulamaları ile onu daha gösterişli ve dikkat çekici ve özenilir bir hale getirebilmiş midir?

2-Mevcut olan siyasi inanışından ötürü önce bağlı oldukları sisteme dolayısıyla sistemin kurumdaki temsilcisi olarak görmelerine rağmen görevden ayrılmasını takiben, tıpkı geçmiştekilere yaptıkları gibi kenara koyup unutacakları ve şimdilik kaydı ile kör bir inançla fazla derine inmeden bağlı oldukları, Bay Bolat bu çatı altında malum zümre dışında amiyane tabirle torpilsiz ve tarafsız olan bir kişiyi bile güvene almış mıdır?

3- İnandığı siyasi sistemi çalışanlarının gözünde müspet yönden daha dikkat çekici hale getirmiş, bir adım öte mıknatıs misali etrafındaki insanları bu geçerli düşünce ve sisteme davranışları ile mıknatıs misali çeken bir etkileme yapmayı becerebilmiş midir? Başka bir deyişle taraftarı olduğu görüşe emrinde çalışanların arasından bile olsa + 1 kişi kazandırabilmiş midir? Vb. Vb.

BUNLARI SAYIN BOLAT’IN EMRİNDE ÇALIŞANLAR DAHA İYİ BİLİR. BAY BOLAT’IN YERİNE ONLARDA CEVAPLAYABİLİRLER (?)

THY Senelerce Hukuku ES GEÇMİŞ ve çalışanlara YANLIŞLIKLA (?) Hafta Tatili mesai Ücreti Ödemiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Yersen ~ 2 ay önce
Yalan çok seç seç al Bir ykb nasıl bu kadar yalan konuşuyor inanılır gibi değil ama en komiği de millet yiyor zannediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satranç ~ 2 ay önce
Pazar mesaisi konusunda kanun hükmünde olan TİS hükümlerinin eskale edilerek, hak eden uçucu personele pazar mesaisinin ödenmemesi fikrinin mucidi olan ve bu konuyu mahkeme sürecinde Thy adına takip eden ve malum mahkeme kararı sonrasında By Bolat’a “davayı biz kazandık” açıklamasını yaptıran yorum sahibi hukuk başkan yardımcısı şahıs geçen hafta ödüllendirilerek Teftiş Başkanı yapıldı. Hayatında hiç teftiş işi ile alakası olmamış, teftiş nasıl yapılır, raporu nasıl yazılır, raporu nasıl okunup değerlendirilir konularında en ufak fikri dahi olmayan (“Hıh sanki Thy teftiş kurulunda ayda 16x250 000 tl brüt maaş alan müfettiş ünvanlı lapacılar biliyor da, başkanları bilmiyormuş. Bir eksiklik değil” de denebilir) bu şahıs şimdi teftiş adına lambadan cin çıkartacak… Bu arada Hukuk müşaviri şahısı da tebrik etmek lazım, satranç oyuncusu gibi, bir kaç hamlede hem altını oyup, yerine oynayan yardımcısından terfi ettirerek kurtulmuş oldu, yerini sağlamlaştırdı, hem teftiş kurulunu hegomanyası altına aldı… Şimdi düşünsün torpilli conconlar kurulu, görev pasıyla otel, harcırah şirketten turistik seyahatlere nasıl devam edecekler… Selam ve dua ile…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay bol at a ~ 2 ay önce
bay bol at kendisine takılan lakabı, ünvanından daha çok hak eden ve şirket tarihinde hiçte iyi anılmayacak birisidir. yazık bu şirkete. kimlerin elinde oyuncak oluyor….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitone ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 ay önce
Sn çetin özbey bey havaş 1995 de ozellesti sizde o yıllarda yanılmıyorsam havasta üst yönetici idiniz 1996 veya 97 yılları diye hatirliyorum bizim pazar mesailerimiz kesildi tabi havaş ta sendikali kimse kalmadı ozaman siz bir girişimde bulundunuzmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAVACI ~ 2 ay önce
( Çetin Özbey) Bu kadar sonra size cevap verebilmek için CV'mi aradım. Mayıs 1955 ila Mart 1996 tarihleri arasında Havaş'da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. çalıştım. 10 ay gibi bir süre. Grev yeni bitmişti. Görev yaptığım dönemde bu konu gündeme gelmemişti. Gelseydi ne yapabilirdim? Hiç bir şey. o dönemde işi yeni devralan sendikadan arınmış bir Özel sektör patronunu buna razı etmek zor olmalı. Muhtemelen bu konu ben ayrıldıktan sonra gündeme gelmiştir.
Çetin beye ~ 2 ay önce
Sayın çetin bey o dönem çok iyi hatırlıyorum t.ciner beyi yöneticiler ikna etti adam ayt 'ye geldiğinde konuşmuştu kimsenin sendikasıyla isim olmaz diye fakat üst yöneticiler ikna etti t.cineri sendikasizlik konusunda sizinde bildiğiniz birşey varsa acıklarmısınız
Fatih ~ 2 ay önce
Fatih universitesi profesorunden bu kadar yonetici olur iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAY ÖZBEY ~ 2 ay önce
Siz YK başkanımızı çekemiyorsunuz ki bu kadar aleyhindesiniz. Kendisi tanıdığım en iyi, dürüst ve torpilden hiç hoşlanmayan bir yöneticidir. Şirkette çoğunluk onu takdir ediyor. hepimiz Ahmet beyi takdir ediyor, sizi ayıplıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik adam ~ 2 ay önce
şirkette herkes taktir etseydi yorumuna 50 dislike 2 like gelmezdi. yalaka seni…..
Lan yürü ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
:) ~ 2 ay önce
Tabi tabi torpilden hiç hoşlanmaz kendisi belli şirketin halinden de
Pilot ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000