17 Nisan 2022, Pazar 12:11:57

İstanbul-Erivan hattında 2 ayda 51 uçuş

Bölgesinde ve dünyada barış isteyen Türkiye, Azerbaycan Karabağ Zaferi'nin ardından ocakta Ermenistan ile normalleşme sürecine girdi.
  • Ülkede kaçak çalışan, direkt Türklere karşı nefret söylemleri ile büyümüş Ermeni sayısı aynı oranda artacaktır. Bu ülkede yaşayanlar ile Türkiye’de doğup büyümüşler arasında inanılmaz farklar var. Dikkat etmek lazım.
  • Ermeni kardeşleri... Normalleşmek lazim tabi cok severler bizi...
  • Ermenistan’da 1 camiiye izin verilmezken Türkiye’fe onlarca ermeni kilisesi var
  • Her yerde aleyhimize ne varsa yapıyorlar,terör örgütlerine destek veriyorlar,ülkemizde 100 bin den fazla ermenistan vatandaşı kaçak olarak yaşıyor siz de hala yapıcı temaslardan bilmem neden bahsedin!!!
  • Peki eğitim verip parasını aldığı ve bir daha iş bulamaz şekilde zor durumda bıraktığı; işsiz bıraktığı, lekelediği pilotlar hakkında bir düzeltme düşünüyorlar mı?

Bölgesinde ve dünyada barış isteyen Türkiye, Azerbaycan Karabağ Zaferi'nin ardından ocakta Ermenistan ile normalleşme sürecine girdi. Sürecin ilk adımlarından biri de iki ülke arasında karşılıklı charter uçuşların başlaması oldu. İstanbul-Erivan hattındaki uçuşları gerçekleştiren Pegasus'tan alınan bilgiye göre, 2 Şubat'tan bu yana toplam 51 uçuş gerçekleştirildi. Bu uçuşlarda 8 bin 253 yolcu taşındı.

Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan görüşmeler 14 Ocak'ta başladı. Kardeş Azerbaycan'ın topraklarını geri alması ve Ermenistan ile barış müzakerelerine başlamasının ardından Türkiye-Ermenistan arasında da normalleşme müzakereleri yapılıyor.

Türkiye ve Ermenistan'ın atadığı özel temsilciler Serdar Kılıç ve Ruben Rubenyan arasındaki görüşmeler neticesinde iki ülke arasında kesilen doğrudan uçuşlar 2 Şubat'ta yeniden başladı. Karşılıklı olarak başlayan İstanbul-Erivan hattındaki uçuşlar Pegasus ve Fly One Havayolları tarafından haftada üçer kez gerçekleştiriliyor. Sabah'ın Pegasus'tan edindiği bilgiye göre, Sabiha Gökçen-Erivan hattında şubat ve mart aylarında toplam 51 uçuş gerçekleştirildi ve toplam misafir sayısı 8 bin 253'e ulaştı.

TEMASLAR YAPICI İLERLİYOR

İki ülke özel temsilcileri arasındaki görüşmeler yüz yüze ve telefon kanalıyla sürerken, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Antalya Diploması Forumu'na katılarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından gerçekleştirilen temaslar daha yapıcı şekilde ilerliyor. Ankara'nın Erivan ile temasları konusunda Azerbaycan da bilgilendiriliyor. Azerbaycan ve Ermenistan da geçtiğimiz hafta barış görüşmelerine başlama konusunda anlaşmaya vardı.

İstanbul-Erivan hattında 2 ayda 51 uçuş

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Türk Düşmanı ~ 2 yıl önce
Ülkede kaçak çalışan, direkt Türklere karşı nefret söylemleri ile büyümüş Ermeni sayısı aynı oranda artacaktır. Bu ülkede yaşayanlar ile Türkiye’de doğup büyümüşler arasında inanılmaz farklar var. Dikkat etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandaş ~ 2 yıl önce
Ermeni kardeşleri... Normalleşmek lazim tabi cok severler bizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 2 yıl önce
Ermenistan’da 1 camiiye izin verilmezken Türkiye’fe onlarca ermeni kilisesi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Be alaka ~ 2 yıl önce
EVN center kocaman Cami var
Yuh be !!! ~ 2 yıl önce
Her yerde aleyhimize ne varsa yapıyorlar,terör örgütlerine destek veriyorlar,ülkemizde 100 bin den fazla ermenistan vatandaşı kaçak olarak yaşıyor siz de hala yapıcı temaslardan bilmem neden bahsedin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ederim ~ 2 yıl önce
Peki eğitim verip parasını aldığı ve bir daha iş bulamaz şekilde zor durumda bıraktığı; işsiz bıraktığı, lekelediği pilotlar hakkında bir düzeltme düşünüyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düğmesiz ceket ~ 2 yıl önce
Anlayın artık galakside adalet sistemi böyle işlemiyor. Seni işsiz bırakanı lekeleyeni zor duruma düşüreni sana bunları yapmadan önce, imza atmaman gereken loga sana devam kaptan aslan kaptan dediklerinde kural neyse o sizi gidi aslan parçaları deyip uçağı olduğu meydanda bırakacaksın sonra o maliyeti gördüklerinde onlar seni hatırlayacaklar (yapmamışsındır diye demiyor ASLAN...) Sistem böyle işliyor hak hukuk adalet dediğin şey gücü elinde bulunduranın terazisinde tartılıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000