08 Mayıs 2009, Cuma 10:35:41

MNG ve SKY son aşamaya geldi

MNG ve Sky Havayolları’nın IATA’nın Operasyonel Emniyet Denetimi (IOSA) Programı kapsamındaki sertifikasyon işlemlerinde son aşamaya gelindi.
  • EGER SKY DA ALIRSA IOSA YI BENİM IATA YADA INANCIM KALMAYACAK...
  • bu tarz yetki ve belgelerin alınması şüphesiz sektör açısından önemlidir ancak unutulmamalıdırki uygulamadaki şeffaflık ve kalite bütün bunların üzerindedir.
  • MNG VE SKY BASARILARINI KATLASIN MYTECHNIC ISE PERSONELININ NEFRETINI KAZANMAYA DEVAM ETSIN.GELECEGIN HAVAYOLU VE BAKIM USSU MNG YI COK KISA ZAMANDA HERKES GORUCEK.
  • Sky ın uçak alması önemli değil önemli olan Tahir Görgülü nün personeline adam gibi değer vermesi uçak almış otel almış sorun değilki bunlar habire eleman çıkartsın o keyfine göre ekmek elden su gölden tabi millet aç mı açıkta mı önemli değilki isteklerine karşılık vermeyenler kapı önüne
  • Bürokrat ve bakan yakınları THY' na nitelik ve kalite gözetilmeksizin doluşmuşlardır. Özel sektör güçlendikçe, rekabet artacaktır ve şirketlerin havacılık sektöründen daha fazla kar etmesi, işini profesyonelce yapan kaliteli ve nitelikli insanlar ile doğru orantılı olacaktır. Peki bu aşamada ne olacaktır? Milli servetimiz THY "arpalığa" dönüştürüldüğü ve "deve" zihniyetli kişiler tarafından yönetildiği için geçekler su üzerine çıkacaktır. Bu gerçekleri saklamanın yolu ise sektörde "tekel" olmak ve "iyi yönetiliyor" imajı vererek günü kurtarmaktır...Bu lale de fakir edebiyatına deva eder...
  • Sen de laleli de kına yakarsın...Ya da apronda deve kes...
  • SKY HAVAYOLLARININ 11. uçağı olan airbus 321 uçağına yarın (09.05.2009 cumartesi) kavuşuyor, önce sky ailesine sonrada sivil havacılığımıza hayırlı olması temennisiyle emniyetli uçuşlar dilerim...
  • Son aşamaya geldide ne oldu yine hüsranla sonuçlanacak

Bu iki işletmenin sertifikasını almasının ardından Türkiye’de IATA – IOSA belgesine sahip havayolu işletmelerinin sayısı 9’a yükselecek.

Tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu ve kargo taşımacılığı yapan havayolu işletmelerimizden THY A.O, Onurair, Atlasjet,  Pegasus, Sunexpress, ACT ve Freebird Havayolları ile birlikte Türkiye’de 7 havayolu işletmesinin IATA - IOSA sertifikası bulunuyor.

MNG ve Sky Havayolları,  havayolu şirketlerinin emniyet ve güvenlik standartlarını belirleyen ve operasyonel yönetim ve kontrol sistemlerini değerlendiren IOSA kapsamında denetimden geçti. Her iki havayolu işletmesin de, iki yılda bir bu denetimin tekrarlanması koşuluyla önümüzdeki günlerde sertifikalandırılması bekleniyor.

Havayolu işletmeleri, IOSA Programı’nda belirtilen organizasyon ve yönetim sistemi, uçuş operasyonu, operasyon kontrol ve uçuş harekat yönetimi, uçak bakım ve mühendislik, kabin, yer işletme, kargo ve güvenlik konularında denetimden geçerek IOSA sertifikası almaya hak kazanıyor. Programda belirtilen yaklaşık 900 kriteri yerine getiren ve sağlıklı bir şekilde yürüten işletmelere bu belge veriliyor.

Alınan bu sertifika ile, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA tarafından havayolu işletmelerinin güvenlik ve uçuş emniyet standartlarının uluslararası kurallara uygunluğu bir kez daha tescillenmiş oluyor. İki işletmemizin daha sertifika almasının ardından Türkiye’de sayıları 16’yı bulan havayolu işletmelerinin yarıdan fazlası    IATA – IOSA belgesine sahip konumuna gelecek.

Dünya da 5 binin üzerinde havayolu işletmesin var olduğu düşünüldüğünde, IATA tarafından verilen Operasyonel Emniyet Denetimi sertifikasına sahip 313 işletmenin bulunması ve ülkemizden 16 havayolu işletmesinden 9’unun buna sahip olacak olması, Türkiye’nin sivil havacılık sektöründe dünyada nerede olduğuna dair bir  gösterge olarak altı çizilebilinir.

MNG ve SKY son aşamaya geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
EGER SKY DA ALIRSA IOSA YI BENİM IATA YADA INANCIM KALMAYACAK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu tarz yetki ve belgelerin alınması şüphesiz sektör açısından önemlidir ancak unutulmamalıdırki uygulamadaki şeffaflık ve kalite bütün bunların üzerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MNG VE SKY BASARILARINI KATLASIN MYTECHNIC ISE PERSONELININ NEFRETINI KAZANMAYA DEVAM ETSIN.GELECEGIN HAVAYOLU VE BAKIM USSU MNG YI COK KISA ZAMANDA HERKES GORUCEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sky ın uçak alması önemli değil önemli olan Tahir Görgülü nün personeline adam gibi değer vermesi uçak almış otel almış sorun değilki bunlar habire eleman çıkartsın o keyfine göre ekmek elden su gölden tabi millet aç mı açıkta mı önemli değilki isteklerine karşılık vermeyenler kapı önüne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bürokrat ve bakan yakınları THY' na nitelik ve kalite gözetilmeksizin doluşmuşlardır. Özel sektör güçlendikçe, rekabet artacaktır ve şirketlerin havacılık sektöründen daha fazla kar etmesi, işini profesyonelce yapan kaliteli ve nitelikli insanlar ile doğru orantılı olacaktır. Peki bu aşamada ne olacaktır? Milli servetimiz THY "arpalığa" dönüştürüldüğü ve "deve" zihniyetli kişiler tarafından yönetildiği için geçekler su üzerine çıkacaktır. Bu gerçekleri saklamanın yolu ise sektörde "tekel" olmak ve "iyi yönetiliyor" imajı vererek günü kurtarmaktır...Bu lale de fakir edebiyatına deva eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen de laleli de kına yakarsın...Ya da apronda deve kes...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SKY HAVAYOLLARININ 11. uçağı olan airbus 321 uçağına yarın (09.05.2009 cumartesi) kavuşuyor, önce sky ailesine sonrada sivil havacılığımıza hayırlı olması temennisiyle emniyetli uçuşlar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son aşamaya geldide ne oldu yine hüsranla sonuçlanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000