06 Temmuz 2021, Salı 11:42:26

THY uçağına kuş çarptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı Bodrum seferini yapan yolcu uçağına kalkışı sırasında kuş çarptı.
  • Yok mu bu uçaklarda korna .
  • Tane SunExpress uçağına kuş çarptı haberi yoktur. Çünki kuşlar TK nın ucaklarını seçer.
  • Bu ara çok olmaya başladı kalkıştan önce fo pistte koşarak kuşları kovalayıp geri dönerse sorun çözülür diye düşünüyorum.
  • Uçmaktan vazgeçen 6 yolcu haklıymış ki uçak seferden çekilmiş.
  • Hani IGA'da kuş radarı vardı? Nihat Özdemir'in proje aşamasında tv'den beyanlar verdiği, Kanadalı Accipiter firmasından satın alınan Kuş Radarı. Ne oldu o radara, IGA'da bunu işletecek teknik kapasite mi yok, ya da DHMI ATCO kuş radarı ekranına bakmak mı istemiyor? Kullanılmıyorsa Kuş Radarını neden aldırdın Ülkü Ö. hanım, sayın eski Çevre Direktörü yeni GM Danışmanı?
  • ucaga degil ucak kusa carpar cunku onlarin dogal habitadidir
  • Taxi veya takeoff anında yaşanan bird strike ve smoke ikazında kesinlıkle yolcuların can güvenliği, uçağın uçuş emniyetini dikkate alarak kaptanımız gerekeni yapmıştır. Keşke 2.5 saat gibi uzun bir süre yolcular bekletilmemiş olsa hemen başka bir uçağa transfer edip gönderebilseydik . Bu arada da diğer uçağında hasar yönünden kontrolleri yapılırdı. Yapılan kontrollerde herhangi bir hasar sözkonusu değilse uçak neden seferden çekildi? Saygılarımla
  • Kuşlar iyi mi?
  • text

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı Bodrum seferini yapan yolcu uçağına kalkışı sırasında kuş çarptı. Yaşanan olay nedeniyle seferde 2,5 saat gecikme yaşanırken 6 yolcu Bodrum'a gitmekten vazgeçti. Kontrollerin tamamlanması ile birlikte uçak seferden çekildi.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin TK-2504 sefer sayılı TC-JRG kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum seferini yapmak üzere yolcu alımını tamamlandı. 137 yolcusuyla saat 06.10'da kalkış için pist başına ilerleyen uçağa bu sırada kuş çarptı. Olay sonrası duman ikazı da alan uçağın kaptan pilotu İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek kalkıştan vazgeçtiğini bildirdi. Uçak güvenli bir park alanına çekilirken, gerekli bakımların yapılması için ekipler geldi.

Yapılan bakımların ardından uçakta herhangi bir hasar meydana gelmediği öğrenildi. Yaşanan olay nedeniyle seferde 2,5 saat gecikme yaşanırken 6 yolcu Bodrum'a gitmekten vazgeçti. Kontrollerin tamamlanması ile birlikte uçak seferden çekildi. 131 yolcu tahsis edilen başka bir uçakla saat 08.40'da Bodrum'a gönderildi.

"EMNİYET OLARAK KALKIŞTAN VAZGEÇTİK "

Olayla ilgili uçak içerisinde yolculara yönelik bir bilgilendirme anonsu yapan kaptan pilot, "Aslında bir kuşa çaktık daha sonra duman ikazı aldık. Emniyet olarak kalkıştan vazgeçtik. Şuan da her şey normal gözüküyor ama bir kontrol gerekiyor. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ediyorum" dedi. (Hürriyet)

THY uçağına kuş çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Korna ~ 3 yıl önce
Yok mu bu uçaklarda korna .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ger ~ 3 yıl önce
İlkel aycu çarpmış kus çarpsa ne olacak bu kadar borç yapabilirmi kuşlar 15.4 milyar dolar
1 ~ 3 yıl önce
Tane SunExpress uçağına kuş çarptı haberi yoktur. Çünki kuşlar TK nın ucaklarını seçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok oluyor ~ 3 yıl önce
Bu ara çok olmaya başladı kalkıştan önce fo pistte koşarak kuşları kovalayıp geri dönerse sorun çözülür diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 3 yıl önce
Uçmaktan vazgeçen 6 yolcu haklıymış ki uçak seferden çekilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGACevre ~ 3 yıl önce
Hani IGA'da kuş radarı vardı? Nihat Özdemir'in proje aşamasında tv'den beyanlar verdiği, Kanadalı Accipiter firmasından satın alınan Kuş Radarı. Ne oldu o radara, IGA'da bunu işletecek teknik kapasite mi yok, ya da DHMI ATCO kuş radarı ekranına bakmak mı istemiyor? Kullanılmıyorsa Kuş Radarını neden aldırdın Ülkü Ö. hanım, sayın eski Çevre Direktörü yeni GM Danışmanı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozgur ~ 3 yıl önce
Okumaniz yok mu takside iken motor icine çekmiş. Bunun radar ile ne alakası var. Atatürk de olmuyormuydu saniyorsunuz. Bazen kuş sürüsü inerdi pist etrafina...
kus ~ 3 yıl önce
ucaga degil ucak kusa carpar cunku onlarin dogal habitadidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QUALITY ~ 3 yıl önce
Taxi veya takeoff anında yaşanan bird strike ve smoke ikazında kesinlıkle yolcuların can güvenliği, uçağın uçuş emniyetini dikkate alarak kaptanımız gerekeni yapmıştır. Keşke 2.5 saat gibi uzun bir süre yolcular bekletilmemiş olsa hemen başka bir uçağa transfer edip gönderebilseydik . Bu arada da diğer uçağında hasar yönünden kontrolleri yapılırdı. Yapılan kontrollerde herhangi bir hasar sözkonusu değilse uçak neden seferden çekildi? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandaş ~ 3 yıl önce
Orası esenler otogarı değil ki orda bile istediğin an başka bir otobüs bulamazsın diye düşünüyorum uçak bulmak kolay değildir belki de kolaydır...
B1 ~ 3 yıl önce
Duman ikazının sebebini bulmak için uçak seferden çekilmiş olabilir. Sensör gerçekten bir duman tespit etmiş olabilir veya sensör arızası sebebiyle hatalı duman ikazı alınmış olabilir. Bunu netleştirip gerekli testler yapılana kadar uçağın teknisyeninin uçuş izni vermeme hakkı vardır.
Peki ~ 3 yıl önce
Kuşlar iyi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandaş ~ 3 yıl önce
İyiler veterinere gittiler ufak bı zedelenme
Kuş ~ 3 yıl önce
Sağlığınıza duacıyız
text ~ 3 yıl önce
text

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000