16 Ağustos 2021, Pazartesi 09:32:06

THY'DE 'İLTİCA' FURYASI

Yakın geçmişte gri pasaport çıkararak mehter takımı ile Avrupa'ya kaçanların benzeri bugünlerde Türk Hava Yolları'nda yaşanıyor.
  • Bunlar daha fragman. Doktorundan, uçağa üst düzey yöneticiyim diye gelen Amerika'da ki istasyon müdürüne kadar ekibi aşağılayan, sayısını çok ve gereksiz bulan bir çok birim ve onların baskıları olduğu sürece; Gerçeklerle yüzleştiğinde prosedürler bu şekilde diye sıyrılan sadece istediği bildirimleri kabul eden, etliye sütlüye karışmayan şeflikler olduğu sürece; Bu şirket, Başta Kokpit ve Kabin ekibinin yerine kimseyi koyamayacağını, kiralayamayacağını, kiralasa da başarılı olamayacağını, onların en değerli çalışanları olması gerektiği gerçeğini fark etmediği sürece şahsi fikrim, asıl film o zaman başlayacak.
  • 2 kişi gitmiş iltica etmiş adamlar öyle bir yazmış ki sanki yüzbinler gitti
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Yahu bu konuda iktidarı suçlayanlar, sol partilerin ülkeyi yönettiği dönemlerde mülteci olarak yurtdışına kaçışların daha çok olduğunu biliyorlar mı? Tatlı su kurnazları safları kandırabilir, ama çok fazla saftirik var burada.
  • TGS firmasında tüz izinler iptal edildi ikramiye haklarımızı istiyoruz
  • benim yati gorevindeyken new yorkda iltica edip isi birakacak arkadasim var,duyarsiniz...
  • Haklılar sonuna kadar :)
  • Çok acı, çok çok acı... Bir çok doktor tanıdığım Almanca kursundalar. Gidebilen gidecek , özellikle yeni mezun doktorlar başvuru yapıyor. Kokpit/kabin memuru arkadaşlara hak veriyorum. Mesele neden gidildiğidir. Göçmen konusu burada tali neden olsa gerek . Esas sorun ALIM GÜCÜNÜN çok azaltılması. Her yıl geriye gidiyor. 2004'te işe girdiğimde ilk maaşım 1200 USD idi. Şimdi bu parayı kaç kişi alabiliyor ülkemizde... Alım gücü azaldıkça göçmenlere kızgınlığımız artıyor. Esas ihanet, ülkeyi bu hale getirmektir, esas ihanet milyonlarca huyunu suyunu bilmediğimiz insanı kontrolsüzce ülkeye sokmaktır. Çoluk çocuğumuzun geleceği, ülkemizin bekasını büyük tehlikede. Bunu görmemek için kasten gözleri kapatmak gerekir. 10-12 yaşındaki kız çocuklarını biz ' çocuk diye severiz'. Gelenler potansiyel eş olarak bakıyor. Ne beraber yaşamasından , ne uyumdan bahsediyorsunuz. Yıllarca neyi ikaz ettiysek başımıza geldi. Şimdi de bağırıyoruz ' bu ülke bu göçmenlerle ÇÖKER' diye
  • Ucretsiz izinde olanlar 15 gun icinde isten cikarilacakmis
  • Kaptanlar iltica ederse nasıl doneriz ,yandı gulum keten helva.

Yakın geçmişte gri pasaport çıkararak mehter takımı ile Avrupa'ya kaçanların benzeri bugünlerde Türk Hava Yolları'nda yaşanıyor.

Farklı kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, görevli olarak Kanada'ya uçuş yapan birden fazla kabin memuru, bu ülkeye iltica etmek için başvuruda bulundu.

Kimlik ve pasaportlarını konakladıkları otelde bırakan kabin memurlarının iltica etmek için yasal prosedürleri başlattığı iddia edildi.

Kaç kişinin bu yolu kullanarak  Kanada'ya iltica başvurusunda bulunduğu ise belli değil. Ancak ekipler arasında çok konuşulan bu  yöntemi kullananların sayısının gün geçtikçe  arttığı belirtiliyor.

Pandemi ile birlikte özellikle ABD' tercih eden çok sayıda kabin memuru da, ücretsiz izin hakkını kullanarak bu ülkede geçici olarak çalışmaya başlamıştı. Kur farkı dolayısıyla son dereceyi kazanç elde eden ekiplerin en çok tercih ettikleri meslek ise uber şoförlüğü...

©AirportHaber

THY'DE 'İLTİCA' FURYASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (135)

Fragman ~ 3 yıl önce
Bunlar daha fragman. Doktorundan, uçağa üst düzey yöneticiyim diye gelen Amerika'da ki istasyon müdürüne kadar ekibi aşağılayan, sayısını çok ve gereksiz bulan bir çok birim ve onların baskıları olduğu sürece; Gerçeklerle yüzleştiğinde prosedürler bu şekilde diye sıyrılan sadece istediği bildirimleri kabul eden, etliye sütlüye karışmayan şeflikler olduğu sürece; Bu şirket, Başta Kokpit ve Kabin ekibinin yerine kimseyi koyamayacağını, kiralayamayacağını, kiralasa da başarılı olamayacağını, onların en değerli çalışanları olması gerektiği gerçeğini fark etmediği sürece şahsi fikrim, asıl film o zaman başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hijyenci ~ 3 yıl önce
2 kişi gitmiş iltica etmiş adamlar öyle bir yazmış ki sanki yüzbinler gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serkan Y. ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 3 yıl önce
Yahu bu konuda iktidarı suçlayanlar, sol partilerin ülkeyi yönettiği dönemlerde mülteci olarak yurtdışına kaçışların daha çok olduğunu biliyorlar mı? Tatlı su kurnazları safları kandırabilir, ama çok fazla saftirik var burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rt ~ 3 yıl önce
TGS firmasında tüz izinler iptal edildi ikramiye haklarımızı istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fht ~ 3 yıl önce
Milleti isinden atiyorsunuz muhteşem icra kurulu zorla imza istiyorsunuz ekip i de engelli emeklilgi dolan emekli maaşı bağlanacak durumda olan engelli kari kocayı sırf sendikacı diye neden emekli etmiyorsunuz
erman d. ~ 3 yıl önce
benim yati gorevindeyken new yorkda iltica edip isi birakacak arkadasim var,duyarsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THYILCA ~ 3 yıl önce
Haklılar sonuna kadar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 3 yıl önce
sen de bir an önce git bekleme.
Doktorlar dahi ~ 3 yıl önce
Çok acı, çok çok acı... Bir çok doktor tanıdığım Almanca kursundalar. Gidebilen gidecek , özellikle yeni mezun doktorlar başvuru yapıyor. Kokpit/kabin memuru arkadaşlara hak veriyorum. Mesele neden gidildiğidir. Göçmen konusu burada tali neden olsa gerek . Esas sorun ALIM GÜCÜNÜN çok azaltılması. Her yıl geriye gidiyor. 2004'te işe girdiğimde ilk maaşım 1200 USD idi. Şimdi bu parayı kaç kişi alabiliyor ülkemizde... Alım gücü azaldıkça göçmenlere kızgınlığımız artıyor. Esas ihanet, ülkeyi bu hale getirmektir, esas ihanet milyonlarca huyunu suyunu bilmediğimiz insanı kontrolsüzce ülkeye sokmaktır. Çoluk çocuğumuzun geleceği, ülkemizin bekasını büyük tehlikede. Bunu görmemek için kasten gözleri kapatmak gerekir. 10-12 yaşındaki kız çocuklarını biz ' çocuk diye severiz'. Gelenler potansiyel eş olarak bakıyor. Ne beraber yaşamasından , ne uyumdan bahsediyorsunuz. Yıllarca neyi ikaz ettiysek başımıza geldi. Şimdi de bağırıyoruz ' bu ülke bu göçmenlerle ÇÖKER' diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bb ~ 3 yıl önce
Ucretsiz izinde olanlar 15 gun icinde isten cikarilacakmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bbsg ~ 3 yıl önce
Yahu şirket veriyor ücretsiz izinleri.Sanki personel zorla alıyor.Hem izin ver hemde işten at. Var mı öyle dünya?
Host ~ 3 yıl önce
Kaptanlar iltica ederse nasıl doneriz ,yandı gulum keten helva.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000