05 Ocak 2013, Cumartesi 14:40:14

THY’DE PROMOSYON BİLET ŞOKU!

Türk Hava Yolları’nın sadakat programı çerçevesinde yolcularına sunduğu Miles&Smiles uygulamasında artık promosyon biletler mil olarak işlenemeyecek...
  • Belkide amaç zarar ettirmektir.Böylece zarar eden bir kamu kuruluşunu satmak için iyi bir bahanemiz olur.
  • şaka mı bu :)
  • THY yavaş yavaş profesyonel anlayıştan uzaklaşıyor. Amatörce uygulamalara imza atıyor. Aynı uçuşun gidişine mi veriyor, dönüşüne uçuş sınıfı uygun değildir diye mil vermiyor. Halbuki hepsi aynı sınıf. Böyle saçmalık olur mu?
  • İyide bu uygulama zaten vardı,yeni birşey değilki!
  • Bu miles and smiles alışveriş milleri de kesildi zaten yakında THY çok büyük bir yolcu kaybına uğrayacak çünkü miles and smiles büyük bir bağlılık ve mil kazanımı sebebiyle sadece THY ile uçmayı sağlıyordu artık herkes PGS ile de uçar mesela
  • milleri biletin fiyati uzerinden versinler mesafeden degil.
  • Cok sacma bir karar. Hergün yeni bir sacmalik ile karsimiza cikiyorsunuz. Neresi Avrupanin en iyi havayollu anlamadim. 200 € ya uygun bilet varken ben neden sirf mil istletmek icin 400, 500, 600€ luk bilet satin alayim ??? Miles&Smiles diye bir yolcu saaakat programi cikardiniz, birakin bilet ne kadar olursa olsun yolcularin hakki olan milleri isleyin kardesim. !!!!!! ALLAH ALLAH isabetli : Bunun belesci olma ile bir alakasi yok !!!
  • Cok yerinde bir karar olmus , sen hem ucuza bilet al hemde mil kazan , kusura bakmayin ama bu kadar da belesci olmayin.
  • Bu uygulamayi nerdeyse butun sirketler yapiyor !
  • 10 yıldır üyeyim, 1 kez bile ödül bilet alamadım, belki 26.000 üzerinde puan biriktirdim, her sene bir kısmı yene yene bilet alamıyorum; almaya kalktığımda "yer yok" görünüyor; sonra puanlar gidiyor. Promasyona puan versen ne olur, vermesen ne olur, puanlar neremize kaçıyor anlamadık zaten

Türk Hava Yolları, alt markası Anadolujet ve program ortağı Star Alliance üyesi havayolları ile yapılan uçuşlardan ve anlaşmalı kuruluşlardan kazanılan millere ilişkin önemli bir karar aldı.

Bu zamana kadar bilet kategorisine bakmaksızın bütün uçuşlardan kazanılan puanları mil hesabına aktaran THY, ilk kez promosyon biletleri kapsamdışı tuttu. Tarih ve saat değişikliği yapılamadığı için normal biletlere oranla daha uygun fiyatlarla satılan promosyon biletlerden kazandığı puanları mil hesaplarına işletmek isteyen yolcular, çağrı merkezinde ve kontuardaki THY görevlisinin, ‘Uçuştan 0 puanınız görünüyor’ cevabıyla şok yaşadı. Airporthaber’in konuyla ilgili olarak yaptığı araştırma sonrası, THY’nin artık promosyon biletleri mil hesabına işlememe kararı alındığı anlaşıldı. THY’nin bu konuyla ilgili henüz yazılı bir talimatı bulunmadığı kaydedilirken, uygulama sistemde aktif hale getirildi ve böylelikle düşük fiyatlardan promosyon bilet alan yolcular, mil kazanma hakkını yitirdi.

Bu arada program ortaklarından Dedeman Otel’de de sadece iki gün ve üzeri konaklama durumunda mil puanı kazanılacağı, bir günlük konaklamada mil puanı kazanılamayacağı öğrenildi.

©AirportHaber

THY’DE PROMOSYON BİLET ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

yan bakiş ~ 9 yıl önce
Belkide amaç zarar ettirmektir.Böylece zarar eden bir kamu kuruluşunu satmak için iyi bir bahanemiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dyg ~ 10 yıl önce
şaka mı bu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmed ~ 10 yıl önce
THY yavaş yavaş profesyonel anlayıştan uzaklaşıyor. Amatörce uygulamalara imza atıyor. Aynı uçuşun gidişine mi veriyor, dönüşüne uçuş sınıfı uygun değildir diye mil vermiyor. Halbuki hepsi aynı sınıf. Böyle saçmalık olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 11 yıl önce
İyide bu uygulama zaten vardı,yeni birşey değilki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
clr ~ 11 yıl önce
Bu miles and smiles alışveriş milleri de kesildi zaten yakında THY çok büyük bir yolcu kaybına uğrayacak çünkü miles and smiles büyük bir bağlılık ve mil kazanımı sebebiyle sadece THY ile uçmayı sağlıyordu artık herkes PGS ile de uçar mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
miller ~ 11 yıl önce
milleri biletin fiyati uzerinden versinler mesafeden degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cölkusu ~ 11 yıl önce
katiliyorum... lufthansa son yillardir böyle bir uygulamasi var zaten...
------ ~ 11 yıl önce
Cok sacma bir karar. Hergün yeni bir sacmalik ile karsimiza cikiyorsunuz. Neresi Avrupanin en iyi havayollu anlamadim. 200 € ya uygun bilet varken ben neden sirf mil istletmek icin 400, 500, 600€ luk bilet satin alayim ??? Miles&Smiles diye bir yolcu saaakat programi cikardiniz, birakin bilet ne kadar olursa olsun yolcularin hakki olan milleri isleyin kardesim. !!!!!! ALLAH ALLAH isabetli : Bunun belesci olma ile bir alakasi yok !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isabetli ~ 11 yıl önce
Cok yerinde bir karar olmus , sen hem ucuza bilet al hemde mil kazan , kusura bakmayin ama bu kadar da belesci olmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni degil ~ 11 yıl önce
Bu uygulamayi nerdeyse butun sirketler yapiyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadersiz ~ 11 yıl önce
10 yıldır üyeyim, 1 kez bile ödül bilet alamadım, belki 26.000 üzerinde puan biriktirdim, her sene bir kısmı yene yene bilet alamıyorum; almaya kalktığımda "yer yok" görünüyor; sonra puanlar gidiyor. Promasyona puan versen ne olur, vermesen ne olur, puanlar neremize kaçıyor anlamadık zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000