04 Ocak 2013, Cuma 14:37:01

THY’DEN CIP AYARI

Türk Hava Yolları’nın yenilenmiş haliyle Ekim ayında yeniden hizmete açtığı İç Hat CIP salonunda yolculara sunulan ikramlarda kısıtlamaya gidildi.
  • ben son bir yildir hep vip ucuyorum ama acikcasi nelerden faydalanabilirim bilmiyorum sirket biletlerimi vip aliyor ama ben hangi avatanjlarim var bilmiyorum ve yilda 6 defa yurt disi adana arasi ucuyorum bilen varsa yazsin lutfen birde bu kazandigim Miles & Smiles ler her yilbasinda sifirlaniyormu?
  • Miles and smiles classic kart sahibi olarak giriş yapabilir miyim ve ücret gerekiyor mu gerekiyorsa ne kadar bilen varsa yazarsa sevinirim teşekkürler şimdiden.. herkese iyi ucuslar :)
  • Bahsi geçen Atatürk İç Hatlar Cip Salonu. Yani en çok kullanılan salon. Önceki salonda, atıştırmalık sıcak yemekler, zeytinyağlılar vardı, tatlılar vardı. Kuruyemiş, kurabiyeler vardı. Çokokrem, reçel v.s. vardı. Portakal suyu parçacıklı idi. Salonu daha konforlu hale getirdiler ancak, eski atmosferi yok ettiler. İkramları da azalttılar. Bu durum tabi ki de öncesi ile kıyaslayanlar için memnuniyet verici değil. Üstelik, iç hat business claas bilet fiyatları da yaklaşık %20 oranında arttırılmış iken. Lütfen bu durumun üzerine gidin.
  • elite plus kart almanın en hızlı yolu nedir sizce uçuş mili kazanarak olmuyor çünkü başka tavsiyesi olan varmı
  • Şu an iç hatlar CIP'deyim... Dış hatlara göre zayıf ama yinede iyi.. Üç hatlar olmasına rağmen duşun olması çok güzel bir detay!Ayrıca personelde çok yardımsever. Yaklaşık olarak içeride 9 saat beklememe onay verdiler:)
  • Alkol kullanılması hariç, İstanbul iç hatlar veya dış hatlar cip dünyadaki havaalanlarının %90'nından çok çok daha iyi.
  • buraya yorum yazanlarin kac tanesi para odeyip business e biniyor? zenginin mali(ickisi) zugurdun agzini yormasin da!!!
  • ilk hali ve son hali olarak verilen fotoğraflar doğru bilgi içermemektedir ilk hali denilen ikramlar elit salon,şu anki hali denilenler ise classic salon ikramlarıdır ve açılış gününde neyse bugün de aynı şekilde devam etmektedir insanları kandırmayalım lütfen
  • kısıtlama bencede normal. Ben özellikle abd de bir çok cip salonuna girdim. Sadece bir iki çeşit bisküvi belki meyve, onun dışında içecekler var. Hem bu iç değil dış hatlar için olan. THY istanbul dış hatlar cip salonu ise onlarla kıyaslanamayacak kalitede. Bu nedenle iç hatlarda şu an verilenler bile ABD de bir çok cip salonundan çok daha iyi. Ancak sadece ülkemizde cip görenler tabi hayal kırıklığına uğramışlardır.
  • cip salonunun ana girişindeki X ray uygulaması yeniden yerlerine konmalı güvenlik için çok önemli,yolcular direkt bagajlarını içeri geçirmesi bence çok tehlikeli ,kara kedi rumuzlu arkadaşa katılıyorum dışarıda sigara içmek için müsait alan var X ray cihazından içeri geçilir,içerdende sigara içme alanına geçilir bu yapılabilir çünkü elinde bardaklarla dışarı çıkan yolcular oturacak bir yer bardakları bırakacak yer bulamıyor içeri girişlerinde güvenlik personeline yaaa daha yeni çıktım tanımıyormusun beni ıvır zıvır laflar söylüyorlar bir sigra için katlanılmaz falan filan en iyisi sigra içmek için üstü açık yer yapılsın yemeklere gelince çok doyurucu çorba sıcak yemek var içeceklerde eksik yok

Türk Hava Yolları’nın son tadilattan sonra çok daha modern ve şık görünüme kavuşan iç hat yolcularının kullandığı CIP salonundaki yiyecekler azaltıldı.

Ekim ayında hizmete giren CIP salonunda, yolculara sunulan bir çok ürün kaldırıldı. Daha önce açık büfe olarak ikram edilen zeytinyağlılar, sandviçler ve kuru pastalar 1 Ocak’tan itibaren ikram listesinden çıkarıldı. Zengin ikram çeşidiyle yolcuların beğenisini kazanan CIP salonunda artık sadece domates, salatalık, peynir ve çorbadan oluşan ikram menüsü yolculara sunulacak. BTA tarafından verilen yiyecek içecek hizmetinin THY’den gelen talep doğrultusunda azaltıldığı kaydedildi. İkramların azaltılmasının yolcular tarafından tepkiyle karşılandığı bildirildi.

YENİ CIP EKİM AYINDA HİZMETE GİRDİ 

Atatürk Havalimanı’nda bulunan  Türk Hava Yolları  İç Hat CIP Salonu, Business & Elite Plus ve Elite & Classic Plus olarak iki ayrı salonla yolcularını  ağırlıyor. Artan yolcu sayısına paralel olarak 132 m2 büyütülen Business & Elite Plus Salonu, saatte 92 kişilik bir kapasiteye çıkartılırken, Elite & Classic Plus Salonu 433 m2 genişledi ve saatte  230 kişilik bir kapasiteye ulaştı.  Ayrıca, uçuş işlemlerinin daha hızlı ve kolay tamamlanması amaçlanarak, Gate sayısı 3’e ve check-in banko sayısı da 8’e çıkartıldı. Salon ana girişinde yer alan X ray uygulaması kaldırılmış ve kolay bir şekilde  yolcularımızın bagajları ile direkt olarak bankolara müracat etmeleri sağlandı.

KİMLER YARARLANIYOR?

Türk Hava Yolları ile yapılan uçuşlarda, Business & Elite Plus Salonundan Business Class biletli yolcular, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Elite Plus Kart sahibi yolcular, Elite & Classic Plus Salonundan ise Star Alliance Gold kart sahipleri, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Classic Plus ve Elite Kart sahipleri  Türk Hava Yolları uçuş saatleri içerisinde salondan faydalanabilecekler.

THY CIP Salonu'nun restore edilmesinin ardından ilk hali:

CIP'in son hali:

©AirportHaber

THY’DEN CIP AYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Cuma ~ 5 yıl önce
ben son bir yildir hep vip ucuyorum ama acikcasi nelerden faydalanabilirim bilmiyorum sirket biletlerimi vip aliyor ama ben hangi avatanjlarim var bilmiyorum ve yilda 6 defa yurt disi adana arasi ucuyorum bilen varsa yazsin lutfen birde bu kazandigim Miles & Smiles ler her yilbasinda sifirlaniyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 7 yıl önce
Miles and smiles classic kart sahibi olarak giriş yapabilir miyim ve ücret gerekiyor mu gerekiyorsa ne kadar bilen varsa yazarsa sevinirim teşekkürler şimdiden.. herkese iyi ucuslar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 7 yıl önce
Kullanamazsiniz
Emre ~ 6 yıl önce
Yaklaşık 50TL lik bir ücret ödeyerek kullanabilirsin..
haber doğru ~ 9 yıl önce
Bahsi geçen Atatürk İç Hatlar Cip Salonu. Yani en çok kullanılan salon. Önceki salonda, atıştırmalık sıcak yemekler, zeytinyağlılar vardı, tatlılar vardı. Kuruyemiş, kurabiyeler vardı. Çokokrem, reçel v.s. vardı. Portakal suyu parçacıklı idi. Salonu daha konforlu hale getirdiler ancak, eski atmosferi yok ettiler. İkramları da azalttılar. Bu durum tabi ki de öncesi ile kıyaslayanlar için memnuniyet verici değil. Üstelik, iç hat business claas bilet fiyatları da yaklaşık %20 oranında arttırılmış iken. Lütfen bu durumun üzerine gidin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elite plus kart ~ 9 yıl önce
elite plus kart almanın en hızlı yolu nedir sizce uçuş mili kazanarak olmuyor çünkü başka tavsiyesi olan varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 8 yıl önce
Karadag
Elit kart ~ 8 yıl önce
Kardeş bol bol Avrupa Amerika'ya uç erken alirisn Karti başkada yolu yok :)
Mehmet ~ 7 yıl önce
Garanti Miles & Smiles k.kartı kullanırsan harcamalarını her sene içerisinde bir kere 4/1 oranda statu miline cevirebiliyorsun ben oyle upgrade oluyorum aksi halde tutturamazsin. Hic harcamasan Her sene min.25.000 mil oluyor buda 5000 statu miline tekabul ediyor. 1 senede classic+ atlarsin buda yurticinde sana fazlasiyla yeter. 2.yol benimde tercihim primeclass uyesi ol ic hatlar ve dishatlar hatta yurtdisinda dahi 10 basar thy ye Vodofane kullan redbusiness tarifesi kullan aylik 80tl ode kurtul miles&smiles dan hatta yurtdisi gelisde pasaport sirasi beklemeden gir ulkeye...
Embodiment ~ 10 yıl önce
Şu an iç hatlar CIP'deyim... Dış hatlara göre zayıf ama yinede iyi.. Üç hatlar olmasına rağmen duşun olması çok güzel bir detay!Ayrıca personelde çok yardımsever. Yaklaşık olarak içeride 9 saat beklememe onay verdiler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 11 yıl önce
Alkol kullanılması hariç, İstanbul iç hatlar veya dış hatlar cip dünyadaki havaalanlarının %90'nından çok çok daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoklama ~ 11 yıl önce
buraya yorum yazanlarin kac tanesi para odeyip business e biniyor? zenginin mali(ickisi) zugurdun agzini yormasin da!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan haber ~ 11 yıl önce
ilk hali ve son hali olarak verilen fotoğraflar doğru bilgi içermemektedir ilk hali denilen ikramlar elit salon,şu anki hali denilenler ise classic salon ikramlarıdır ve açılış gününde neyse bugün de aynı şekilde devam etmektedir insanları kandırmayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 11 yıl önce
kısıtlama bencede normal. Ben özellikle abd de bir çok cip salonuna girdim. Sadece bir iki çeşit bisküvi belki meyve, onun dışında içecekler var. Hem bu iç değil dış hatlar için olan. THY istanbul dış hatlar cip salonu ise onlarla kıyaslanamayacak kalitede. Bu nedenle iç hatlarda şu an verilenler bile ABD de bir çok cip salonundan çok daha iyi. Ancak sadece ülkemizde cip görenler tabi hayal kırıklığına uğramışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
nerde eski USAŞ işletmesi.Usaş dönemlerinde cip salonlarındaki çok çeşitler şimdi varmı.hemde fiyatları şimdikindem çok çok ucuzdu.
Barış Çayla ~ 11 yıl önce
cip salonunun ana girişindeki X ray uygulaması yeniden yerlerine konmalı güvenlik için çok önemli,yolcular direkt bagajlarını içeri geçirmesi bence çok tehlikeli ,kara kedi rumuzlu arkadaşa katılıyorum dışarıda sigara içmek için müsait alan var X ray cihazından içeri geçilir,içerdende sigara içme alanına geçilir bu yapılabilir çünkü elinde bardaklarla dışarı çıkan yolcular oturacak bir yer bardakları bırakacak yer bulamıyor içeri girişlerinde güvenlik personeline yaaa daha yeni çıktım tanımıyormusun beni ıvır zıvır laflar söylüyorlar bir sigra için katlanılmaz falan filan en iyisi sigra içmek için üstü açık yer yapılsın yemeklere gelince çok doyurucu çorba sıcak yemek var içeceklerde eksik yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000