26 Şubat 2016, Cuma 10:57:28

Hostesbeyoğlum ‘sen kimsin ki’ diyenlere seslendi!

Binlerce takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni Hostesbeyoğlum, kabin memurlarına yönelik eleştirilere bir yazıyla cevap verdi.
  • Kusmuk da temizliyorum tuvalet de. Çöp de topluyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Oturup koca parası yemiyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum günlerce ama rızkımı kazanıyorum ne mutlu bana! Hem de bir tüpün içinde her iniş kalkışın belki sonum olacağını bilerek. Çocuğumun rızkını kazanıyorum. Ne mutlu bana! Ne mutlu bize! Ben "bizimle" gurur duyuyorum. Evime gelen temizlikçiye de söylüyorum; senin yaptığın işi ben de havada yapıyorum diye. Hakkını helal et diyorum. İNSANLIĞIM ölmemiş ne mutlu bana. Şimdi bizimle temizlikçi garson diye dalga geçmeye devam edebilirsiniz. Siz böyle yazdıkça ben kendimle daha çok gurur duyuyorum. Rızkımı kazanıyorum ne mutlu bana. Sizin gibiler benim mesai arkadaşlarım değil allahtan ne mutlu bana. Onurlu meslek diye bi ayrım yapabilen beyin yoksunları. Geçimini sağlamak için taş taşıyan da onurludur uzaya füze fırlatan da, kasiyer de şarkıcı da. Sizin için hiç üzülmüyorum ne mutlu bana!
  • İngilizce ve almancayı mükemmel bilmeme rağmen bir türlü bu güzel hosteslik sınavını kazanamıyorum. İdealim hostes olmaktı ama mülakatta hangi kretere takıldığım bile söylenmeden eleniyorum. Yaşımda 29 oldu. Torpil falan aramıyorum, aramadım. Allah bana yeter. HPU
  • maşallah öyle bir gazla yazmış ki her gün beraber çalışıyor olmasam servis aralarında da aids'e çare bulmaya çalışıyorlar sanacağım. yangın tüpü kullanmayı bilince itfaiyeci, ilk yardım dersi alınca doktor, mock up'ta iki slide'dan kayınca superman'e dönüştüğü sanrısı süper bir gazmış.
  • neden gereksiz diyaloglar kurmaya cabaliyorsunuz? Itiraf edin. Hem cahil, hem megolomanliktan
  • Kusmuk temizlerken,tuvalet temizlerken selfie çekip instagrama koyan ilk hostese benden beleş tatil.
  • Yahu gaza gelmeyin kabin arkadaşlarım,her yazılan yoruma atlamayın. Bu kadar kolay mı sizi tahrik etmek? Yorumun başına K,Kpt,Kaptan,F/O yazıp altına 80 tane hakareti koyabilecek,bizim mesleğimizle alakasız 1000 tane adam var. Adam yazıyor yorumu ondan sonra güle güle seyrediyor altındaki yorumları. Bakın sevgili arkadaşlarım,buraya hiçbir kaptan zaman verip,size sırf hakaret olsun diye yazı yazmaz. Ha aramızda mutlaka vardır problemli sıkıntılı adamlar. Ama şu yorumlara direkt inanıp,sonra saldırmaya kalkmanız sadece sizin insani ve mesleki kalitenizi aşağıya indirir,o kadar. Bizler aynı gemideki takımın üyeleriyiz. Lütfen kanmayın böyle elemanlara..
  • Azcık mantıklı düşünün; çay kahve için kim kime o kadar para verir? Tr standartlarının fazla fazla üstünde paralar kazanmalarının sebebi nedir hiç düşündün mü beybisi?
  • Gittiğimiz yerlere ömrü boyunca para biriktirse gidemeyecek, aldığı kamil koç biletinden bile ucuz uçak biletiyle jetsosyete havasından geçilmeyen şahıslar egolarını tatmin edebilirler. Herşey bir kenara saygı önemli saygı. Cahil ne bilsin.. Yastık istesin battaniye istesin:) en ufak türbülansta sudan çıkmış balık gibi gözümüzün içine baksın sonra da sen kimsin ki desin:) Bunlardan kaçı bu mesleğin mulakatlarını geçebilir acaba. Ayrı bir merak konusu! Tümm kabin memurlarına EMNİYETLİ UÇUŞLAR.
  • doldur şakirt, çay doldur, çay doldur da içelim, bu aşk meydanında kendimizden geçelim.
  • Çay getir hadi

Kabin memurlarının hayat kurtaran hamlelerle yolcu sağlığı ve uçuş emniyeti açısından önemine değinen Hostesbeyoğlum, “ Sen kimsin ki” diye soranlara, ben o uçakta senelerin verdiği soğukkanlılıkla, her şartta yolcular için uğraşacak olan, gerektiğinde itfaiyeci, bomba uzmanı, polis, doktor, hemşire, ebe, izci, asker, cankurtaran, barmen, aşçı, garson, porter; o an neye ihtiyacın varsa ben oyum!” dedi. Hostesbeyoğlum’un bu gönderisi çok sayıda takipçisi tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

İşte Hostesbeyoğlum’un yazısı:

Sen uçağa geldiğinde ilk beni görürsün, suratımda bir gülümsemeyle sana bakarken. Ben sana baktığımda yürüyüşünden korktuğunu, teninin renginden hasta olduğunu, konuşmandan sorunlu olduğunu, bagajının şeklinde tehlikeli olduğunu görürüm. Sen keyifle oturup yemeğini yerken uçuşta, ben arka tuvalette başlayacak bir yangının dumanının bir dakika içinde kokpite ulaşıp kaptanları detaylı olarak bilgilendirir, kırk bin volta dayanan baltamla, korkmadan parçalarım uçağın panellerini ve söndürürüm yangını.

Okyanusun ortasında kalp krizi geçiren biri olsa, şok aletini kaptığım gibi başlarım kalp masajına tereddüt bile etmeden. belki doktor değilim ama o hiç kimsenin olmadığı gökyüzünde elindeki tek şans olarak eğitildim ben.

Boğazına bir şey kaçıp da nefes alamayan insanın sırtına vuran milyonların yaşadığı ülkede, bunun ne kadar yanlış olduğunu ve dünyada bunu yapan tek ülke olduğumuzu, ben ve kaderimizi paylaştığımız binlerce arkadaşım iyi biliyor. Doğal olarak sen, “Heimlich manevrası”nın ne olduğunu ya da bir yangının hangi sınıfa girdiğini ve neyle müdahale edileceğini bilmezsin. ben, buz gibi okyanusta nasıl durursan soğuktan en az etkilenebileceğini biliyorum da, sen acaba o uçağa bir şey olduğunda yaşaman için benim 90 saniye içinde seni dışarı çıkarmam gerektiğini ve bunu sağlayabilmek için senelerce uygulamalı derslerde nasıl çalıştığımı biliyor musun.?

Nerene baskı uygularsam seni hareketsiz bırakabileceğimi bilir 60 saniyede seni kelepçeler, koltuğa sabitlerim.

Şöyle söyleyim sana bana “sen kimsin ki” diye soranlara, ben o uçakta senelerin verdiği soğukkanlılıkla, her şartta yolcular için uğraşacak olan, gerektiğinde itfaiyeci, bomba uzmanı, polis, doktor, hemşire, ebe, izci, asker, cankurtaran, barmen, aşçı, garson, porter; o an neye ihtiyacın varsa ben oyum!

Hostesbeyoğlum ‘sen kimsin ki’ diyenlere seslendi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (186)

Kabin amiri ~ 8 yıl önce
Kusmuk da temizliyorum tuvalet de. Çöp de topluyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Oturup koca parası yemiyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum günlerce ama rızkımı kazanıyorum ne mutlu bana! Hem de bir tüpün içinde her iniş kalkışın belki sonum olacağını bilerek. Çocuğumun rızkını kazanıyorum. Ne mutlu bana! Ne mutlu bize! Ben "bizimle" gurur duyuyorum. Evime gelen temizlikçiye de söylüyorum; senin yaptığın işi ben de havada yapıyorum diye. Hakkını helal et diyorum. İNSANLIĞIM ölmemiş ne mutlu bana. Şimdi bizimle temizlikçi garson diye dalga geçmeye devam edebilirsiniz. Siz böyle yazdıkça ben kendimle daha çok gurur duyuyorum. Rızkımı kazanıyorum ne mutlu bana. Sizin gibiler benim mesai arkadaşlarım değil allahtan ne mutlu bana. Onurlu meslek diye bi ayrım yapabilen beyin yoksunları. Geçimini sağlamak için taş taşıyan da onurludur uzaya füze fırlatan da, kasiyer de şarkıcı da. Sizin için hiç üzülmüyorum ne mutlu bana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAH Bana Yeter ~ 8 yıl önce
İngilizce ve almancayı mükemmel bilmeme rağmen bir türlü bu güzel hosteslik sınavını kazanamıyorum. İdealim hostes olmaktı ama mülakatta hangi kretere takıldığım bile söylenmeden eleniyorum. Yaşımda 29 oldu. Torpil falan aramıyorum, aramadım. Allah bana yeter. HPU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa sandalci ~ 8 yıl önce
ALLAH Bana yeter adli yorumcu..Ingilizce ve Almancayi mükemmel biliyormussunuz ve hosteslik sinavini kazanamiyormussunuz !! Ben söyliyeyim neden ?? Kreter yazilmaz Almanca : Kriterien yada Kriterien Aufstellen Ingilizce Criteria yada to establish criteria..Kreter ne ? ve Hangi Lisan cözemedim !!!! Allah i falan karistirma..! YAZIK SANA
Tobe bismillah ~ 7 yıl önce
Kriter 'dir o . Kreter ilginc olmus. İngilice ve Almanca bilip türkce bilmemek elenme nedeniniz olabilir. Biraz da türkceye yuklenin. ( Krater mi yazacakti acaba , belki de mulakat esnasinda yanardag ağzı gibi bir engele takiliyorum demek istemisti )
yürü be ~ 8 yıl önce
maşallah öyle bir gazla yazmış ki her gün beraber çalışıyor olmasam servis aralarında da aids'e çare bulmaya çalışıyorlar sanacağım. yangın tüpü kullanmayı bilince itfaiyeci, ilk yardım dersi alınca doktor, mock up'ta iki slide'dan kayınca superman'e dönüştüğü sanrısı süper bir gazmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazarkasa ~ 8 yıl önce
neden gereksiz diyaloglar kurmaya cabaliyorsunuz? Itiraf edin. Hem cahil, hem megolomanliktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kampanya ~ 8 yıl önce
Kusmuk temizlerken,tuvalet temizlerken selfie çekip instagrama koyan ilk hostese benden beleş tatil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaz ~ 8 yıl önce
Yahu gaza gelmeyin kabin arkadaşlarım,her yazılan yoruma atlamayın. Bu kadar kolay mı sizi tahrik etmek? Yorumun başına K,Kpt,Kaptan,F/O yazıp altına 80 tane hakareti koyabilecek,bizim mesleğimizle alakasız 1000 tane adam var. Adam yazıyor yorumu ondan sonra güle güle seyrediyor altındaki yorumları. Bakın sevgili arkadaşlarım,buraya hiçbir kaptan zaman verip,size sırf hakaret olsun diye yazı yazmaz. Ha aramızda mutlaka vardır problemli sıkıntılı adamlar. Ama şu yorumlara direkt inanıp,sonra saldırmaya kalkmanız sadece sizin insani ve mesleki kalitenizi aşağıya indirir,o kadar. Bizler aynı gemideki takımın üyeleriyiz. Lütfen kanmayın böyle elemanlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fakir detected :D ~ 8 yıl önce
Azcık mantıklı düşünün; çay kahve için kim kime o kadar para verir? Tr standartlarının fazla fazla üstünde paralar kazanmalarının sebebi nedir hiç düşündün mü beybisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fakir.. ~ 8 yıl önce
özel şirkette bu işin oluru belliyken thyde neden bukadar fazla maaş verildigini hiç düşündünmü baybisi...
line ~ 8 yıl önce
bizim şirket işe yaramaz bir sürü kişiye ne paralar veriyor duysan şaşarsın.. beybisi... :))
Cabin attendant ~ 8 yıl önce
Gittiğimiz yerlere ömrü boyunca para biriktirse gidemeyecek, aldığı kamil koç biletinden bile ucuz uçak biletiyle jetsosyete havasından geçilmeyen şahıslar egolarını tatmin edebilirler. Herşey bir kenara saygı önemli saygı. Cahil ne bilsin.. Yastık istesin battaniye istesin:) en ufak türbülansta sudan çıkmış balık gibi gözümüzün içine baksın sonra da sen kimsin ki desin:) Bunlardan kaçı bu mesleğin mulakatlarını geçebilir acaba. Ayrı bir merak konusu! Tümm kabin memurlarına EMNİYETLİ UÇUŞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doldur ~ 8 yıl önce
doldur şakirt, çay doldur, çay doldur da içelim, bu aşk meydanında kendimizden geçelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzatma ~ 8 yıl önce
Çay getir hadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000