01 Ocak 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Ali beyin yazı konusunu köşenizde ele almanızı beklemekteyiz.
  • Bu adamlar bu konuda sansürletecek bu kadar ne buldular?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Atatürk düşmanlığını da devam ettirecek misiniz?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Önce hitap etmeyi öğren. Okuyamıyorsan, okuma. Böyle tuhaflıkları görmek zorunda bırakma bizleri. Kaldı ki resimleri çıkartırsan bu yazı diğerlerinden kısa. Ancak kabahat yazarda ki sizin gibilerin yorum adını verdiği çirkinlikleri yayımlıyor.
  • Yine destan yazmış. 2. Paragraftan sonra okuyamıyorum ben bu adamın yazılarını
  • Size ve ailenize iyi seneler dilerim. Umarım yorumlara cevap vermeme kararınızı değiştirirsiniz. Saygılar,hürmetler...
  • bir ara size araştırın demiştik?

2024’ ün ilk adımında, iyi dileklere ulaşabilmek için umutla çaba sarf edecek olan sizsiniz.



Yazı yazmaya başladığından beri her nedense senenin ilk yazısını yazmak beni hiç cezbetmedi. Yazmaya mecbur olduğum zamanlarda ise konu seçiminde çok zorluk çektim. Hep suya sabuna dokunmayacak konuları işlemek istedim. Okurların bazılarına ters gelecek ve gereksiz yorum yazışmalarına sebebiyet vermeyecek konulara eğilmemeye gayret ettim. Bu yazımda bunlardan biri. Yine bir ustayı misafir ediyorum köşemde.

Bugün yılın son günü, hatta bu yazı 31 Aralık ayını 2024 yılı 01 ocak gününün sınırında sisteme girecek. Başka bir ifade ile saat 00.00’ da. Hemen hemen her yıl, hemen hemen her köşe yazarı üç aşağı beş yukarı aralık ayının son günlerinde 31 Aralık tarihinde aynı şeyleri yazar. Siz de bugün sadece köşe yazarlarından değil çevrenizdeki birçok insandan aynı şeyleri duyacaksınız ve belki siz de aynı veya benzeri şeyleri söyleyecek ve en iyi dileklerinizi sunacaksınız, dost ve yakınlarınıza.  Bazıları ‘Yeni yıl size şunu getirsin bunu getirsin’ gibi halisane dileklerini sunacaklar size.

Bu yazıyı okumadan daha önce de okurlarımla paylaştığım, yazılarını zevkle takip ettiğim Galatasaray Lisesinden kardeşim Sn. Temel Aksoy’un “Çoğumuz yeni yıla yeni kararlar alarak gireriz” başlıklı bir yazısını okumanızı diliyorum ( https://temelaksoy.com/yeni-yil-kararlari/ ) Yazı yönlendirici tarafı yüksek olan bir sesleniş. Yazı “Ne kadar bilirseniz bilin, eğer bildiklerinizi uygulayamıyorsanız, bildiklerinizin bir önemi yoktur aslında.” Her yeni yılın başı, kendi hayatımızın iplerini elimize almak için bir fırsattır. Sizin de bu fırsatı değerlendirmenizi dilerim.” Şeklinde bitiyor.

Şimdi aşağıda yer alan benim tüm okurlara yönelik “2024 yılında Gözlerinizin içi gülsün “başlıklı seslenişimi, yeni yıl kutlama mesajımı göreceksiniz. Temennilerimde yeni yıl için tim dileklerimin gerçekleşmesi ve sonuçta “gözlerinizin içinin gülmesi” için her konuda ilk adımı sizin atmanız gerektiğini göreceksiniz.

Yeni yıl bize mesajlarda temenni edilenlerin hiçbirini getirmeyecek. Onları elde etmek için daha fazla çalışıp onları bizim elde etmemiz gerek. Lütfen Edebiyat kafenin “Biriktirdiklerim” sayfasından aldığım aşağıda yer alan yazıyı mutlak okuyunuz. Elimden geldiği karar renklendirdim yazıyı.

YILBAŞI GEYİKLERİ

Hemen hemen her yıl, hemen hemen her köşe yazarı üç aşağı beş yukarı 31 Aralık tarihinde aynı şeyleri yazar.

Siz de bugün sadece köşe yazarlarından değil çevrenizdeki birçok insandan aynı şeyleri duyacaksınız ve belki siz de aynı şeyleri söyleyeceksiniz.

Bazıları ‘Yeni yıl size şunu getirsin bunu getirsin’ gibi dilekler söyleyecek. Bazıları yılbaşı kutlamak günah diyecek.

Bazıları Noel’le yılbaşını karıştırıp Noel Babalı eğlenceleri gizlice düzenleyecek ya da o eğlencelere gizlice katılacak. Bazıları yine Noel’le yılbaşını karıştırıp yılbaşının Hristiyan adeti olduğunu söyleyecek. Önceki yıllarda bazıları barları, gece kulüplerini doldurur. Bazıları da Mekke’nin Fethi etkinliklerine katılırdı.

Ama ülkenin kahir ekseriyeti tıpkı geçen yıl olduğu gibi, ondan önceki yıllarda olduğu gibi televizyonun karşısına geçip o kanaldan bu kanala zaplayacak. Eğlence programlarını izleyecek, kuruyemiş tüketip meyve yiyecek ve PTT (Pijama, Terlik, Televizyon) esprisi yapacak.

Dolayısıyla herkesin kestiği ahkam kendine kalacak. Siz kimseye kulak asmayın, ama unutmayın;

YENİ YIL SİZE SAĞLIK GETİRMEZ. Sağlık istiyorsanız kendinize dikkat edeceksiniz. Aşılarınızı muntazaman olacak ve fabrikasyon gıdalardan uzak duracaksınız. Spor yapacaksınız.

YENİ YIL SİZE MUTLULUK GETİRMEZ. Mutluluk istiyorsanız saçma sapan hırslarınız yüzünden çevrenizdekileri kırmayacaksınız. Her insanın hata yapabileceğini düşünüp hoşgörülü olacaksınız. Sevdiğiniz insanlarla daha çok zaman geçirecek onlara daha çok ilgi göstereceksiniz. Hayatın sürekli güllük gülistanlık olamayacağına, kimsenin hayatının sıkıntısız olmadığına inanıp, birçok kişinin sizden daha büyük sorunlarla boğuştuğunu unutmayacaksınız.

YENİ YIL SİZE HUZUR GETİRMEZ. Huzur istiyorsanız her şeyi kafanıza takmayacaksınız. Gerginlik yaratacak davranışlardan ve gerginlik yaratan kişilerden uzak duracaksınız. Problemlere değil çözümlere odaklanacaksınız

YENİ YIL SİZE KEYİF GETİRMEZ. Keyif istiyorsanız sevdiğiniz şeylere daha çok zaman ayıracaksınız. Hobiler edineceksiniz. Çevrenize daha çok gülümseyecek, daha az somurtacaksınız. Daha çok müzik dinleyecek, sanatla daha çok ilgileneceksiniz. (Çetin’in notu: İkramiyelerin size getireceği keyif dışında tabii ki. Bu ikramiyelerin devamlılığı için daha çok çalışmak gerekecek. Anlayacağınız top yine sizde)

YENİ YIL SİZE BAŞARI GETİRMEZ. Başarı istiyorsanız daha akıllıca çalışacaksınız. Zekanızı geliştirmenin yollarını arayacak ve zekanızı doğru kullanacaksınız. Hırsınızı aklınızın önüne geçirmeyip, planlı ve programlı hareket edeceksiniz.

YENİ YIL SİZE BARIŞ GETİRMEZ. Barış istiyorsanız insanlar arasında ayırım yapmayacaksınız. Şiddet doğuracak söylemlerden kaçınacak, şiddetin her türlüsüne karşı çıkacaksınız. Kişileri renklerine, etnik kökenlerine, düşüncelerine göre değerlendirmeyecek, doğruları kimden gelirse gelsin doğru olarak kabul edecek, yanlışları da kimden gelirse gelsin reddedeceksiniz.

Bugün güneş nasıl doğduysa yarın da aynı doğacak, aynı batacak. Bugün çevrenizde kim varsa yarın da onlar olacak. Bugün kimi seviyorsanız, neyi seviyorsanız yarın da onu seveceksiniz. Bugün kimden nefret ediyorsanız yarın da ondan nefret edeceksiniz. Dolayısıyla sizin dışınızdaki hemen hemen hiçbir koşul, hemen hemen hiçbir kişi değişmeyecek.

Eğer geçen yıl yaşadığınız hayattan farklı bir hayat yaşamak istiyorsanız önce siz değişeceksiniz.

2024’ ün ilk adımında, iyi dileklere ulaşabilmek için umutla çaba sarf edecek olan sizsiniz.

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

çetin'e ~ 4 ay önce
Ali beyin yazı konusunu köşenizde ele almanızı beklemekteyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN'E ~ 4 ay önce
SİZCE AYIP OLMAZMI?
çetin bey ~ 4 ay önce
Bu adamlar bu konuda sansürletecek bu kadar ne buldular?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 4 ay önce
ÖNEMLİ DEĞİL, BÜYÜK BİR ATATÜRK DÜŞMANI VE SAVAŞI YUNANLILAR KAZANSAYDI HİLAFET KALKMAZDI VEYA BENZERİ. SÖZ SÖYLEYEN VEFAT ETMİŞ BİR KİŞİYE YÖNELİK METHİYELER VE DEVAMI OLAN BENZERİ ŞEYLER BULMUŞLAR. KEŞKE BU YORUM YAPMA KONUSU TOPTAN KALKSA VE BU BEYLER BU TÜR SAÇMALIKLARI YALNIZ KAFALARINDA TAŞISALAR.
çok tarafsız ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişeceksiniz ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noldu acaba? ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
hülasa'ya ~ 4 ay önce
Atatürk düşmanlığını da devam ettirecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abartı ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
abartiya cevap ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
hülasa ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hülasa rumuzuna ~ 4 ay önce
Adamsan batı'nın hiçbir icadını da alıp kullanmazsın bu abuk yorumu bile onlar sayesinde yapabiliyorsun. Savundukların da mal varlıklarını batıda tutuyor,çocuklarını oralarda okutuyor,yaşatıyor,arabalarına biniyor,icatlarını kullanıyor, onların turisti,parası,yatırımcısı gelsin diye takla atıyor. Ayrıca üstad ! denilen keşke yunan kazansaydı diyen zır deli önce Almanya sonra da İngiltere'ye kaçtı niye müslüman ülkeye değil de batı ülkelerine? Olmayan aklınla boşa ahkam kesme!!!
Hülasa bos konusma ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Hülasa ..si ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
rumuz yazana ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
zor mu geldi? ~ 4 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
okuyucu'ya ~ 4 ay önce
Önce hitap etmeyi öğren. Okuyamıyorsan, okuma. Böyle tuhaflıkları görmek zorunda bırakma bizleri. Kaldı ki resimleri çıkartırsan bu yazı diğerlerinden kısa. Ancak kabahat yazarda ki sizin gibilerin yorum adını verdiği çirkinlikleri yayımlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey, ~ 4 ay önce
Yorumlara cevap vermemenizi saygıyla karşılıyorum.Ama şu abuk subuk haddini aşan ve edepsizce yazanlarıda yayınlamayın ki oturduğumuz yerde moralimiz bozulmasın.Saygılar,selamlar
Okuyucu ~ 4 ay önce
Yine destan yazmış. 2. Paragraftan sonra okuyamıyorum ben bu adamın yazılarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu yazana ~ 4 ay önce
Okumak zorunda değilsin,sen git teksas,tommiks oku...
Sn Çetin bey ~ 4 ay önce
Size ve ailenize iyi seneler dilerim. Umarım yorumlara cevap vermeme kararınızı değiştirirsiniz. Saygılar,hürmetler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN BEY ~ 4 ay önce
YENİ SENE İÇİN SİZE EN İYİ DİLEKLERİMİ SUNUYORUM. EVET, HER YORUMU YAYIMLAMAMA KARARI VERDİĞİME GÖRE OLABİLİR TABTABİİ Kİ.
ali beyi okudun mu? ~ 4 ay önce
bir ara size araştırın demiştik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000