13 Kasım 2017, Pazartesi 10:00:17

Tatlıbal'dan zafer sonrası önemli açıklamalar

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) 28’inci seçimli Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Tatlıbal, seçim sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
  • tebrikler Tatlıbal... kaptanların ne zaman hayrını gördükte, sendikada görelim ;) Yer Çalışanı
  • Dhmi çalışanlari da bu sendikada olmalı havacılıkğin mihenk taşı havalimanı işleticilerde sizin gibi sendikalara üye olmalı yoksa havacılık kör topal olur ulaştirmu yapamiyor bu işi
  • maaş farklarını aldığı gün edevletten üyelik iptaline başvurur bu çocuk. hayrını görün sendikanızın
  • abılerımız buyuklarımız yonetıcılerımız hersey cok guzel masallah ALLAH nazardan saklasın çalısanlar uzerıne dusenı maddı manevı yapmadı mı sızce SIRA SIZDE DEGIL MI bu tabloyu sızın onunuze suren calısanın emegının karsılıgını almak degılmı daha neyı beklıyosunuz bız sızı beklıyoruz saygılar
  • başkan memnun sendıka memnun calısanlar ? emek karsılıgı beklryenler hadı bakalım sımdı sevınme sırası calısanlarda cıkın ortaya evet sozumuzu yuyutoeuz işte maas farrklarınız ıste bas bas bagırılan kar paylarınız evet beklıyoruz sendıka yonetım bu ne sessızlık hadı hayırlısı
  • Bizim ucuz mazot ne zaman olur başgan
  • Üzüm yemek isteyenler kalsın bagcıyla işi olanlar gitsin hic durmasın
  • Sen bizim adamimiz degilsin, ilk firsatta cikacagiz bil
  • Bırakın ya biraz işsiz pilotlar ile ilgili çalışma yapın sözde sendika sizi
  • Başkan kamyoncuları alacağına , başında bulunduğun sendikanın kurucusu tekniği gerçek yuvasına döndür.. kanun teklifi verebiliyorsun madem, bir gecede çıktı bizim şuanki sarı sendika piyasaya.. Ağzınızdan bir kere çıkmadı ama bu durum , hala da çıkmıyor..

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) 28’inci seçimli Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.

İskender Çarkçı önderliğindeki Zeytindalı Grubu ve mevcut başkan Ali Kemal Tatlıbal arasında geçen yarışta 174 delegenin oyunu alan Tatlıbal, yeniden Hava İş Genel Başkanlığına seçildi.

Sonucun açıklanmasının ardından Zeytindalı Grubu otelden ayrıldı.

Seçimden zaferle ayrılan Ali Kemal Tatlıbal, yaptığı konuşmada zeytindalıdalı grubuna seslenerek; ‘gelin yuvanıza sahip çıkın’ dedi.

‘BAĞIRMASINI DA BİLİRİZ’

Tatlıbal; ‘Bizleri buraya layık gördüğünüz ve kalpten destek verdiğiniz için müteşekkirim. İsterdim ki Zeytindalı Grubu da burada olsun. Birliktelik mesajını hep beraber verelim isterdim ama onlar olmasa da ben yine söyleyeyim; seçimi kazanan Ali Kemal Tatlıbal değil. Seçimi üyeler kazandı. Birlik beraberlik kazandı. Arkamızdan hep atıp tuttular. Biz de cevap vermesini ağır konuşmasını, bağırıp çağırmayı biliriz.

Zeytindalı dediler, bana uzanan bir zeytin dalı görmedim. Ancak buradan ben onlara zeytin dalını uzatıyorum. Gelin yuvanıza sahip çıkın. Birlik olalım, kendimizi işveren karşısında ezdirmeyelim. Yine de zeytin dalını ben uzatıyorum. Ben kazanacağımdan emindim. Çünkü bizi destekleyenlerden emindim’ dedi.

‘BENİM DERDİM BAŞKANLIK DEĞİL’

Uçuş işletmedeki delege tartışmalarına da değinen Tatlıbal; ‘Uçuş işletmeye 10 delege düşerken 85 delege düşmesini sağlayan benim. Temsilde yetersizler deyip, şubelerin kapsamını genişleten de benim. 85 delegenin bana gelmeyeceğini bildiğim halde, bu 85 halinde kalmalı diyen de benim.

Benim derdim başkanlık değil. Madem bir çatı altındayız neden parçalanıyoruz? İşverenin ekmeğine yağ sürüyoruz. Bu lafımı da yanlış yorumladılar. Sen THY’ye düşman mısın? diyorlar. Şunu açıkça söyleyeyim; THY’nin önünde hendek olmak, vatan hainliğidir. Milyarlarca dolar ülke ekonomisine katkı sağlayan, onbinlerce insana ekmek sağlayan, 200 küsur ülkede bayrağımızı dalgalandıran bu şirkete hendek olmak vatan hainliğidir. Bu demek değildir ki orayı yönetene evet diyeceğiz. Yöneten liyakatsiz ise orada dur demesini bileceğiz.

Sözümün etkisi olması için sırtımın sağlam olması gerekir. Bugün şunu beklerdim; Zeytindalı Grubu bize katılabilirdi. “85 oyla zaten bir şey elde edemem. Gel 300 oyu da sana verelim. En azından işveren karşısında uçuş işletmenin de desteğini aldığını, Ali Kemal Tatlıbal hepimizin temsilcisidir diyebilmeni istiyoruz” demelerini isterdim.

O kadar iyi niyetimize, elimizi uzatmamıza rağmen, kazanamayacağını biliyorsun, 85’i de bize verseydiniz de biz 300’le çıksaydık yola. O birlik beraberliği işverene gösterseydik.

Önümüzdeki hedefimiz, biz eksiğimizi, hatamızı öğrendik, daha çok çalışacağız ve uçuşun da desteğini alacağız. Pegasus’u da, AtlasGlobal’i de, Onur Air’i de alacağız ve biz üye olmak isteyen kamyoncuyu da alacağız. TGS’yi almak için canımız gidiyor ama orası için dikkatli çalışmamız lazım’ ifadelerini kullandı.

‘LUFTHANSA KOKPİTİNE DESTEK VERMEK İSTEDİK’

Lufthansa’daki kokpit greviyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Ali Kemal Tatlıbal, greve destek olmak istediklerini ancak kabul edilmediklerini bildirdi.

Tatlıbal; ‘Ülke olarak birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bakın bir olay anlatayım. 3. Havalimanı projesi sırf yapılmasın diye Almanya’nın Avrupa’nın neler yaptığını gördük. Grev yaptık, bizden fazla Alman basını kalkmış ülkemiz aleyhine propaganda yapıyor. Nasıl müsaade edebildik buna. Milliyetçilik duygularımız sadece sözde mi kaldı?

Lufthansa’nın kokpit sendikasına  siz greve çıkıyorsunuz bize tarih bildirin dedik, yazı yazdık. Hatta, maddi manevi destek vereceğiz herkes vizesini alsın, Almanya’ya gidiyoruz dedim. Biz de onların yaptığı gibi “Kahrol Lufthansa” diye bağıracağız. Ama elin adamı diyoruz, adamlar müsaade etmediler. Mail gönderiyoruz reddediyorlar. Faks çekiyoruz, cevap gelmiyor. Yazı yazıyoruz ‘Gelmeyin ihtiyacımız yok’ diyorlar. Sırf ülkeleri zarar görmesin diye bizi sokmadılar. Bir Alman kadar olamıyorsak, yazık bize. Ama önümüzdeki 4 sene çok güzel şeyler olacak.

Şimdi aidatlarla ilgili, zam yapıldı, böyle paralar geliyor, böyle paralar gidiyor. Vallahi Billahi 5 kuruşunuzu yemedik arkadaşlar. Ne yaptıysak, helal dairede yaptık, asla harama kaydırmadık. Bizle eşdeğer sendikaların bugün 400 daireleri var. Bizimse 8 dairemiz var. Abantları bile malzeme yaptılar. Neymiş, o otelden biz para alıyormuşuz. Gözünüze, dizinize dursun. Bir kere Abant’taki otel, kamu kurumu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı. Kayıtlar tutuluyor. Devlet yolu ile teftiş ediliyor. Akçeli işlerin bulunduğu bir yerdeyiz. Akçeli işler her zaman tehlikeli işlerdir.

Yarın itibariyle hangi arkadaşım görmek isterse, bütün hesapları, muhasebe kayıtlarını huzurunuza açarız’ dedi.

28’inci Olağan Genel Kurulun galibi Ali Kemal Tatlıbal, konuşmasının ardından tüm Hava İş kadrosu ile fotoğraf çektirdi. 















Tatlıbal'dan zafer sonrası önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

granda ~ 6 yıl önce
tebrikler Tatlıbal... kaptanların ne zaman hayrını gördükte, sendikada görelim ;) Yer Çalışanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 6 yıl önce
Dhmi çalışanlari da bu sendikada olmalı havacılıkğin mihenk taşı havalimanı işleticilerde sizin gibi sendikalara üye olmalı yoksa havacılık kör topal olur ulaştirmu yapamiyor bu işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330fo ~ 6 yıl önce
maaş farklarını aldığı gün edevletten üyelik iptaline başvurur bu çocuk. hayrını görün sendikanızın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 6 yıl önce
abılerımız buyuklarımız yonetıcılerımız hersey cok guzel masallah ALLAH nazardan saklasın çalısanlar uzerıne dusenı maddı manevı yapmadı mı sızce SIRA SIZDE DEGIL MI bu tabloyu sızın onunuze suren calısanın emegının karsılıgını almak degılmı daha neyı beklıyosunuz bız sızı beklıyoruz saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
başkan memnun sendıka memnun calısanlar ? emek karsılıgı beklryenler hadı bakalım sımdı sevınme sırası calısanlarda cıkın ortaya evet sozumuzu yuyutoeuz işte maas farrklarınız ıste bas bas bagırılan kar paylarınız evet beklıyoruz sendıka yonetım bu ne sessızlık hadı hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazot ~ 6 yıl önce
Bizim ucuz mazot ne zaman olur başgan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 6 yıl önce
Üzüm yemek isteyenler kalsın bagcıyla işi olanlar gitsin hic durmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sisman cocuk ~ 6 yıl önce
Sen bizim adamimiz degilsin, ilk firsatta cikacagiz bil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İssiZ ~ 6 yıl önce
Bırakın ya biraz işsiz pilotlar ile ilgili çalışma yapın sözde sendika sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Başkan kamyoncuları alacağına , başında bulunduğun sendikanın kurucusu tekniği gerçek yuvasına döndür.. kanun teklifi verebiliyorsun madem, bir gecede çıktı bizim şuanki sarı sendika piyasaya.. Ağzınızdan bir kere çıkmadı ama bu durum , hala da çıkmıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000