18 Nisan 2024, Perşembe 11:12:04

Boeing mühendisinden uyarı; '787 uçakları yere indirilmeli'

Boeing'un 787 Dreamliner tipi uçaklarının güvenliği hakkında önemli bir uyarı geldi. Boeing çalışanı Sam Salehpour'un açıklamaları, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu.
  • Hava kuvvetlerinden dostlarımla uçururuz biz bu uçakları! Kimse bizim uçuculuğumuzu sorgulamaya kalkmasın!

Boeing'un 787 Dreamliner tipi uçaklarının güvenliği hakkında önemli bir uyarı geldi. Boeing çalışanı Sam Salehpour'un açıklamaları, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Boeing çalışanı Sam Salehpour, şirketin 787 Dreamliner tipi uçaklarının uçuşlarını dünya genelinde durdurması gerektiğini söyledi.

Salehpour, bu uçakların erken aşamada herhangi bir sorun gösterip göstermediğini anlamak için bu adımın atılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Uçak serisinin üretiminde yer alan Salehpour, NBC'ye verdiği mülakatta, "Bana kalırsa şu anda dünya çapındaki tüm filo dikkat gerektiriyor." uyarısında bulundu.

Salehpour, uçaklarda potansiyel erken arıza ihtimalini önlemek için zayıf noktaların kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.

Sam Salehpour'un konuyla ilgili bir Senato panelinde konuşma yapması planlanıyor.

"Parçaların üzerine zıplayarak uyumlu hale getirmeye çalışan insanlar gördüm"

Salehpour daha önce Dreamliner tipi uçakların gövde bölümlerinin birleştirildiği küçük boşlukların her zaman Boeing'in gereksinimlerini karşılamadığını ve bunun da uçağın güvenliğini tehlikeye attığını söylemişti.

Birkaç gün önce de The New York Times'a konuşan Salehpour, 787 Dreamliner'ın gövde parçalarının uygunsuz şekilde birbirine bağlandığı ve uçuş sırasında parçalanabilme ihtimali olduğunu ileri sürmüştü.

Gövde parçalarının farklı üreticilerden geldiğini, bu nedenle bileşenlerin birbirlerine yüzde yüz uymadığını savunan Salehpour, bu sorunu defalarca anlatmaya çalıştığını ancak şirket yetkililerinin kendisini dinlemediğini belirtiyor.

Uçağın parçalarının montajı sırasında gördüğü yöntemleri eleştiren Salehpour, basına yaptığı açıklamada, "Kelimenin tam anlamıyla uçağın parçalarının üzerine zıplayarak parçaları uyumlu hale getirmeye çalışan insanlar gördüm. Bir uçak böyle inşa edilmez." sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Salehpour'un "şirketin 787 Dreamliner tipi yolcu uçaklarının güvenli olmadığını" öne sürmesinin ardından inceleme başlatmıştı.

Eski Boeing çalışanı Barnett aracında ölü bulunmuştu

Şirket ürünlerinin kalitesine yönelik endişelerini dile getiren eski Boeing çalışanı John Barnett, 11 Mart'ta aracında ölü bulunmuştu.

Barnett, 2019'da "787 Dreamliner" tipi yolcu uçaklarında kabin basıncının aniden düşmesi halinde yolcu koltuklarının üzerinde bulunan oksijen maskelerini otomatik açan sistemlerin büyük bölümünde üretim hatası olduğunu iddia etmişti.

Boeing mühendisinden uyarı; '787 uçakları yere indirilmeli'

Yorumlar

Veteran ~ 13 gün önce
Hava kuvvetlerinden dostlarımla uçururuz biz bu uçakları! Kimse bizim uçuculuğumuzu sorgulamaya kalkmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Gökhan ~ 12 gün önce
Afganistan'da otobüs nasıl yapılıyor diye bir video izlemiştim.Demek o ekol Bowing'e de geçmiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000