31 Temmuz 2021, Cumartesi 09:18:22

Kılıçdaroğlu: "Her yıl 1 tane uçak alınsaydı..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınlarla ilgili, "Ormanımızdaki yangını söndürmek için dışarıdan uçak mı alacağız? Her yıl 1 tane uçak alınsaydı bugün 19 uçağımız olacaktı" dedi.
  • Bu adam çok komik :) vakti zamanında saw havalimanı için dedikleri aklıma geldi nedense, keza şehir hastaneleri için içinde... Unutmayın bu zihniyet başa gelsin israf diye tk yı da küçültür iga yı da kapatırlar. Bunlar kan emici sinek gibi pislikten b*kluktan nemalanan siyasiler.bırakın THK uçak konusunu İstanbul'da yaptıkları ortada.bizim tek eksiğimiz doğruya doğru/ yanlışa yanlış diyemeyen siyasilerimiz, böyle bir günde bile devlet ve millet zora düşerken neredeyse göbek atacaklar çünkü tek dertleri koltuk.. ayrıca bırakın THK yangın uçağını 50 tane uçak bile olsa böyle sabotaj olaylarda eller kollar bağlı kalır.
  • Bunlar bizim ikramiyemizi kesip 1 tl olan dezenfekteyi pekcandan 17 tl aldı az kaldı az müslüman görünümlü hırsızlar
  • Sınırdan gecen teröristleri de üstü acik Hop-on Hop-off otobusle alip guneydogu sokaklarinda beraber el sallayarak da chp mi dolasti canim?noldu mhp bulunca onlari sattiniz yoksa sizin kankilerdi eskiden,tıpkı ismi lazim olmayan sahis gibi
  • Bizim ülkede muhalefet olmak çok kolay hiç bir sorumluluğu yok nede olsa bizden birşey olmaz diye her zaman bize /25 oy veren koyun sürüsü vardiye kim ne verirse ben 5 katını veriyorum
  • işin gücün siyasi malzeme çıkarma, iğneleme, nerden vururum hesabı..! bi kere de yapıcı ol be adam ! nasıl bir siyasetçilik bu ? Baykal seni izleyip izleyip "ahh.." ediyordur . yazık sana KK.! bu arada THK 19 sene önce kurulmadı sayın hesap uzmanı ! sevsibler senin hesabını
  • Can başkanımız
  • Dun burada Japonya'nin bizim IHA'lar ile yaptigi haber vardi,masallah zerre yorum yoktu. Ne de olsa hukumet ve iyi damat memleket hayrina birsey yapmisti. Yoruma gerek yok iyi seyler icin ama corona surecinde kahvede kagit oynayanlara dillere destan bir cozum bulan Kemal emmi,simdide hicbir veriye dayanmayan bir aciklama ile butun !objektif!!! yorumculari basina toplamis. Siz oyunuzu bu sefer ona verin. Bizde kepenkleri indirip memleketi terkederiz ayni gun. Hem tankin ustune cikti hemde altina yatti 15 Temmuz'da nasil olsa. Bundan iyi vatansever bulunmaz. Ne de olsa memlekete batti,yatirimci bile korkuyor,KK gelmeyin diyor yatirimciya,yabanciya ve turiste acik acik ve bu adama memlekete emanet edilecek. Kopegin duasi kabul olsa gokten kemik yagardi. Kervan yuruyor,siz urumeye devam edin.
  • Artık ne olacaksa olsun yeter ben KK ve ekibinden yanayım ailemi bile karşıma aldım
  • Öncelikle golfcü general ve Onların yalaka albaylarına bakın. Kurumu bu hale onlar getirdi. YANGIN PİLOTLARIDA ÖNCEKİ YÖNETİMLERDE YATARAK ÇOK MAAŞ ALDILAR. ÇOĞU ZAMAN UÇMUYORLAR VE DÜNYANIN MAAŞINI ALDILAR. UÇAKLAR ZATEN ÇOK ESKİ ,UÇAN TABUT GİBİ.. YENİLENMESİ ŞART. KAYYUM GELDİ KURUMU DÜZELTMEK İÇİN BİR SÜRÜ ÖNLEMLER ALDI.. SEBEP GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN YAPTIĞI USULSUZLUKLAR.. BAZI PAŞALARIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ …. TABİ BAZI ALBAYLARDA VAR BU İŞTE..
  • Adayımız KK. Kesin alır seçimleri.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınlarla ilgili, "Bu konuda İçişleri Bakanı ve AK Parti'nin Sayın Genel Başkanı açıklama yaptı. Elde hiçbir somut veri yok. Dolayısıyla eğer sabotajsa olay, çok daha vahim. Ormanımızdaki yangını söndürmek için dışarıdan uçak mı alacağız? Her yıl 1 tane uçak alınsa bugün 19 uçağımız olacaktı" dedi.

Kılıçdaroğlu, yangın nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat-Gündoğdu İtfaiye İstasyonu'nda kurulan Manavgat Afet Yönetim Merkezi'ni ziyaret etti, yürütülen mücadeleye ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yangının boyutunun daha da fazla derinleşmemesini temenni etti.

Her yıl orman yangını ve sellerin olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, her defasında "bu felaketler ilk kez yaşanmış gibi" sıfırdan önlem alınmaya çalışıldığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, iktidarın planlama ve öngörüde bulunmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Dün Türk Hava Kurumu ile görüşmek istedim. THK, Cumhuriyetle yaşıt bir kurum. Bazı rakamlar vereceğim ve bunları emin olun devleti yönetenler bilmiyor. Bilmedikleri içindir ki zaten önlem almayı bilmiyor. Yangın oluyor, can ve mal kaybı oluyor bakanlar konvoylarla geliyor. Niye kardeşim, niye önlemi zamanında almıyorsunuz? Her yaz yangın oluyor. Pek çok ülkede oluyor. THK, 2002'de yangınları söndürmek üzere 19 uçağı ve pilotu vardı. Bu uçakların 4'er tanesi İstanbul, İzmir, Edremit ve Çanakkale'de sürekli bekliyordu. Üç uçak da havada, sefer halinde yangın çıkarsa hemen müdahale etmek için. 2002'de bunlar varken neden şimdi yok? Nereye gitti bu uçaklar? Yangını söndürmek için ihaleye çıkılır mı? Bakan, 'yangın söndürme uçağı envanterimizde yok' diyor. Bu sorumsuzluğa bakar mısınız. Her yıl yangın olur ama beylerin envanterinde yangın söndürme uçağı yok. 19 yıldır iktidarsanız her yıl 1 tane yangın söndürme uçağı alınsa bugün 19 uçağımız olacaktı."

2002'de 176 bölgede orman yangını çıktığını, THK'nın ilk andan itibaren yangına müdahale ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin orman varlığının dağlık ve kayalık bölgelerde meydana geldiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ormanların, insanoğlunun yangını söndürmek için ulaşamayacağı zor coğrafyalarda olduğunu vurgulayarak, yangın söndürme uçaklarının mücadelede etkin rolüne işaret etti.

Helikopterlerin yangın söndürmede bazı riskleri de barındırdığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Pervaneler çam kozalaklarını daha uzağa itiyor. Yangını büyütüyor aslında. Bunu işin uzmanları anlatıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, felaketler karşısında neler yapılmasına ilişkin görüşlerini şöyle sıraladı:

"Hükümete samimi çağrıda bulunuyorum; THK yeniden eski görkemli günlerine kavuşturun. Dedelerimizin bize mirası bu kurum bunu yok etmek değil büyütmek gerekiyor. THK'nin devletin ihalesine girmesine gerek yok, bu konuda gerekirse yasal düzenleme yapılsın. Getirsinler kanun teklifini biz de 'evet' diyeceğiz. Onlar vermiyorsa biz getirelim 'evet' desinler. Yangın söndürme olayı yıllık ihaleyle yapılmaz, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir garabet yoktur. 10-15 yıllık yaparsınız. Ona göre insanlar uçaklarını alır. Bir sürü aksaklık var. Bugün geldik bu noktaya, buradan Türkiye'nin çıkması lazım. Var olan sistemin Türkiye'yi ne hale getirdiğinizi görüyoruz. Her olay çıktığında yeniymiş gibi kabul ediyorlar."

İHA'ların yangın söndürmede etkin rol alması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının sorunları kısa sürede çözmeye çalıştıklarını, bununla övündüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, aralarında AK Parti'lilerin de olduğu belediyelere bölgede sürdürülen mücadeleye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sabotaj iddiaları

Bir gazetecinin yangının çıkışla ilgili sabotaj iddialarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu konuda İçişleri Bakanı ve AK Parti'nin Sayın Genel Başkanı açıklama yaptı. Elde hiçbir somut veri yok. Dolayısıyla eğer sabotajsa olay, çok daha vahim. O zaman siz Türkiye'yi hiç yönetemiyorsunuz. Adamlar gelecek, Türkiye'nin her tarafında yangın çıkaracak ve siz bir kolaycılığa sapacaksınız; 'efendim onlar çıkardı yangını.' Peki sen devleti yönetmiyor musun kardeşim? Umarım böyle bir şey yoktur. Gerek İçişleri Bakanının arkadaşlarıma yaptığı açıklamalar, gerek bugün Sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklamada somut bir veri olmadığı ifade edildi" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın THK ile ilgili görüşlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan'ın THK'den haberi var mı acaba? THK ne zaman kuruldu? THK 176 yerde yangın çıkarken toplumda çok büyük travma yaratmadan yangını söndürdü. Sayın Erdoğan keşke bu konuyu tartışabilse, o cesareti olabilse ve ben THK'nin ne kadar değerli bir kurum olduğunu anlatabilsem. Bu kurumun çok daha önemli görevler üstlenmesi gereken bir kurum olduğunu anlatabilsem. Dünyadan haberi yok. THK'den hiç haberi yok. 'Envanterinde yok' ne demek. Var efendim, ben görüştüm ama şu anda uçak kalksın müdahale etsin dediğiniz zaman 'pilot yok' 1 yıllık ihale olur mu? Sırf 'THK ihaleye girmesin' diye ihale şartnamesini değiştirdiler. Erdoğan'ın bundan haberi var mı? Ormanımızdaki yangını söndürmek için dışarıdan uçak mı alacağız Allah aşkına?"

Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, daha sonra yangında zarar gören Manavgat'ın bazı mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Manavgat Belediyesi Yangın Dayanışma Merkezi'nde ise yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu: "Her yıl 1 tane uçak alınsaydı..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Saw ~ 3 yıl önce
Bu adam çok komik :) vakti zamanında saw havalimanı için dedikleri aklıma geldi nedense, keza şehir hastaneleri için içinde... Unutmayın bu zihniyet başa gelsin israf diye tk yı da küçültür iga yı da kapatırlar. Bunlar kan emici sinek gibi pislikten b*kluktan nemalanan siyasiler.bırakın THK uçak konusunu İstanbul'da yaptıkları ortada.bizim tek eksiğimiz doğruya doğru/ yanlışa yanlış diyemeyen siyasilerimiz, böyle bir günde bile devlet ve millet zora düşerken neredeyse göbek atacaklar çünkü tek dertleri koltuk.. ayrıca bırakın THK yangın uçağını 50 tane uçak bile olsa böyle sabotaj olaylarda eller kollar bağlı kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkanım ~ 3 yıl önce
Bunlar bizim ikramiyemizi kesip 1 tl olan dezenfekteyi pekcandan 17 tl aldı az kaldı az müslüman görünümlü hırsızlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ustu acik otobüs ~ 3 yıl önce
Sınırdan gecen teröristleri de üstü acik Hop-on Hop-off otobusle alip guneydogu sokaklarinda beraber el sallayarak da chp mi dolasti canim?noldu mhp bulunca onlari sattiniz yoksa sizin kankilerdi eskiden,tıpkı ismi lazim olmayan sahis gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 3 yıl önce
Bizim ülkede muhalefet olmak çok kolay hiç bir sorumluluğu yok nede olsa bizden birşey olmaz diye her zaman bize /25 oy veren koyun sürüsü vardiye kim ne verirse ben 5 katını veriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 3 yıl önce
işin gücün siyasi malzeme çıkarma, iğneleme, nerden vururum hesabı..! bi kere de yapıcı ol be adam ! nasıl bir siyasetçilik bu ? Baykal seni izleyip izleyip "ahh.." ediyordur . yazık sana KK.! bu arada THK 19 sene önce kurulmadı sayın hesap uzmanı ! sevsibler senin hesabını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 3 yıl önce
Can başkanımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 3 yıl önce
Dun burada Japonya'nin bizim IHA'lar ile yaptigi haber vardi,masallah zerre yorum yoktu. Ne de olsa hukumet ve iyi damat memleket hayrina birsey yapmisti. Yoruma gerek yok iyi seyler icin ama corona surecinde kahvede kagit oynayanlara dillere destan bir cozum bulan Kemal emmi,simdide hicbir veriye dayanmayan bir aciklama ile butun !objektif!!! yorumculari basina toplamis. Siz oyunuzu bu sefer ona verin. Bizde kepenkleri indirip memleketi terkederiz ayni gun. Hem tankin ustune cikti hemde altina yatti 15 Temmuz'da nasil olsa. Bundan iyi vatansever bulunmaz. Ne de olsa memlekete batti,yatirimci bile korkuyor,KK gelmeyin diyor yatirimciya,yabanciya ve turiste acik acik ve bu adama memlekete emanet edilecek. Kopegin duasi kabul olsa gokten kemik yagardi. Kervan yuruyor,siz urumeye devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 3 yıl önce
Ortakları pkk lılara tek laf etmeden anca hükümeti suçlasınlar. Adamlar göz göre göre ormanları kundaklıyor. 100 tane uçak olsa ne olacak yine yakıyor şerefsizler.
... ~ 3 yıl önce
Evet yalaka kardeşler, 15 temmuz kimin eseri onu da yazsaydınız..! Beni affedin demekle bitti değil mi? Ne istediler de verdin diyebildin mi? Seninle birlikte kimler ona hizmet etti hesabını sorabildin mi? Başka hangi siyasetçiler malum haine hizmet etti hesap sorabildin mi? Ya da kim soracak..! Bu iktadarın böyle bir amacı var mı? Pkk lıları haburda karşılayan, çadırdan mahkemelerle serbest bırakan, karayılanı seçim kazanmak adına trt ye çıkartan, kürdistan bayrağını Türkiye Cumhuriyeti bayrağının yanına çeken , devlet kurumlarında TC yazısını kaldıran vs...vs... söylesenize kim bu..?!!!
Kemal mi öptü seni?. ~ 3 yıl önce
Durmak yok yalakalığa devam...
15 temmuz un sorumlusu kim ~ 3 yıl önce
Önce bunu sor kendine, ne istediler de vermedik diyenlerin, hoca efendi diyenlerin peşinden koyun gibi gitme.. son 20 yılda başımıza ne geldiyse övdüğün hükumetin yüzünden oldu... başkan oldu hani terörü bitiriyordu? Hani ekonomi coşacaktı? Hani dolar düşecekti? Sedat peker muhabbetine girmiyorum bile... hadi öptüm
bu ~ 3 yıl önce
sabiha gökcen hava limani için dedikleri geldi aklima
20 yahre ~ 3 yıl önce
Evet. 20 yıldır kendisi devletin başında olduğu için bu hale getirdi memleketi. Aş yok iş yok adalet yok utanma yok. Sokaklar suriyeli, arap şimdi de afgan dolacak. Dış politika yerlerde, amerikanın finosuyuz. Milli gelir uganda seviyesinde. Bi nefesimiz vardı o da zehir doldu yangınlarla. Reis başa gelse, bir de başkanlık sistemi getirse. Tek parti başa geçse de kurtarsa bizi şu uğursuzlardan… Bıktık artık, yetti bu CeHaPe zihniyeti…
Kervan?? ~ 3 yıl önce
Doğru kervan yürüyor doğru Afgan kervanı.
Aynencilere ~ 3 yıl önce
13 ucak, 100 araclik konvoylar sizi rahatsiz etmiyor anlasilan, o zaman yanginlarin sebep oldugu acilar sizlerden de hic eksilmesin o zaman.Belki o zaman yagcilikdan vaz gecer, bu vatanin insanini anlarsiniz..
.. ~ 3 yıl önce
Artık ne olacaksa olsun yeter ben KK ve ekibinden yanayım ailemi bile karşıma aldım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Golfçü generaller ~ 3 yıl önce
Öncelikle golfcü general ve Onların yalaka albaylarına bakın. Kurumu bu hale onlar getirdi. YANGIN PİLOTLARIDA ÖNCEKİ YÖNETİMLERDE YATARAK ÇOK MAAŞ ALDILAR. ÇOĞU ZAMAN UÇMUYORLAR VE DÜNYANIN MAAŞINI ALDILAR. UÇAKLAR ZATEN ÇOK ESKİ ,UÇAN TABUT GİBİ.. YENİLENMESİ ŞART. KAYYUM GELDİ KURUMU DÜZELTMEK İÇİN BİR SÜRÜ ÖNLEMLER ALDI.. SEBEP GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN YAPTIĞI USULSUZLUKLAR.. BAZI PAŞALARIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ …. TABİ BAZI ALBAYLARDA VAR BU İŞTE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskandın mi? ~ 3 yıl önce
Ne o ?seni almadılar mı golf sahasına?,sende takilsaydin İmam müezzin belki tubitaka başkan neyim olurdun?
Kpt ~ 3 yıl önce
Evet bunda çok haklısın fakat çözüm bu kurumu tamamen ortadan kaldırmak mı. Bu mudur yani
Hayda ~ 3 yıl önce
Adayımız KK. Kesin alır seçimleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000