03 Ağustos 2021, Salı 16:41:34

THK Eski Genel Başkanı Nogaylaroğlu'ndan Yanıt Geldi

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi Eski Başkanı ve THK eski Yönetim Kurulu Üyesi Vasıf Yüceliş'in açıklamaları sonrası THK Eski Genel Başkanı Bertan Nogaylaroğlu'ndan yanıt geldi.
  • ADAMSIN BERTAN PAŞAM. BAKIN CENAP BEYİ DE ÜZDÜLER ÇOK BURDA. BURAYA DEVLETİN EL ATMASI ŞART.
  • bu Atamızın yadigarı güzide kurumu Asker Emeklileri bitirmişlerdir..Ülkemizde sivil havacılığın gelişmemesinin tek nedeni bu insanlardır...yazıklar olsun...tarih sizi affetmeyecek...
  • Vasıf tribünlere oynuyor.son hamlesi.bunu yapması normal.çünkü bertan paşam başta olmak üzere aklı başında insanlar thk da ne olup bittiğini ortaya koydular. Ortaya konan geçeklerde suç unsuru var. Bu suç eninde sonunda vasıf ve diğer yönetim kurulu üyelerine dönecek. Bundan kaçış yok. Vasıf ve diğerleri bunu çok iyi biliyor. Bu arada osman gıkını çıkarak çünkü devam eden davası var.
  • SBK burayada el atmış ya. Adam mezarcı resmen
  • Sezgin Baran Korkmaz her taşın altından çıkıyor.Onun olduğu her oluşumda illegal durumlar var
  • Sözde emekli paşa vay bizim halimize
  • Neden kimse Atılgan dönemini sorgulamıyor?
  • ya hem insanları siz mağdur edip hemde sanki mağdur sizmişsiniz gibi açıklama yapmanız yok mu ahhh ahhh çıkcak sizden bu mazlumların ahı merak etmeyin
  • Osmanın gıkı çıkmıyor, yaptıkları yanına kâr, ortalıkta dolanıyor. Kendini unutturma gayretinde. Nogay Paşa son şanstı, kurumun toparlanmasında, bırakmadılar onu da. O dönem ki yönetim eskileri Sistemi kilitlemek için yapmadıklarını bırakmadılar. Kayyumu bildiğim kadarı ile Nogaylaroğlu Paşa kendi istedi. Daha ne yapsın.
  • Kürşat Atılganın TV kanalına çıkıp, hık/mık edişi ne büyük talihsizlik.

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi Eski Başkanı ve THK eski Yönetim Kurulu Üyesi Vasıf Yüceliş'in açıklamaları sonrası THK Eski Genel Başkanı Bertan Nogaylaroğlu'ndan yanıt geldi.

Yüceliş'in uçakların bakım paraları için ayrılan 1 milyon doların gereksiz olan veya iyimser tabirle acil olmayan yerlere harcanarak bitirildiğini ifadeleriyle ilgili Nogaylaroğlu, iddiaların iftira ve dezenformasyon olduğunu belirtti.

İşte Nogaylaroğlu'nun o açıklaması:

“Kamuoyu dikkatine

Sosyal medyada Vasıf Yüceliş adlı THK da uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yapmış şahsın THK'yı şahsımı ve yöneticileri hedef alan tamamen iftira olan beyanları yayınlanmıştır.

Konuya yönelik tüm iddialar iftira ve dezenformasyondur.

İlk olarak 2018 yılında Genel Başkan Kürşat Atılgan'ın 1 Milyon dolar devrettiğini iddia etmektedir.

Göreve başladığımız 14 Ekim 2018 tarihinde uluslararası bağımsız bir değerleme şirketine yaptırdığımız çalışma raporunun sonuç bölümü şu şekildedir;

“14 Ekim 2018 itibarıyla kurum ve vakıf şirketlerinin tamamı teknik iflas statüsündedir, tüm taşınır taşınmaz mallar, demirbaşlar, araçlar ipotekli ve haciz altındadır. Kurumun 6 ayrı bankaya borcu 1 milyar 280 milyon liradır. “

İddialarında İkinci olarak orman yangın ihalesine verilen yüksek fiyattan bahsedilmektedir.

Son 10 yıllık ihale bedelleri incelendiğinde; ihalelerin yıllık ortalama 11 milyon dolar olarak gerçekleştiği görülecektir. 2019 yılında ise Orman Bakanlığı ihaleyi Türk Lirası üzerinden yaptığı için bedel yüksek görünmesine rağmen, THK tarafından 11 milyon 800 bin dolar karşılığı Türk Lirası, teklif verildiği görülecektir. (dolar/TL kuru 5.54 olup, ilgili belgeler; İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine sunulan rapor ve Kamu ihale Kurumu kayıtlarında bulunulabilir)

Vasıf Yüceliş, Sezgin Baran Korkmaz, Kürşat Atılgan gibi yönetim kurulu mütevelli heyeti üyelerinin bulunduğu Kurum, Vakıf, üniversite ile ilgili tüm bu raporlar tarafımdan (bizim dönem dahil) geçmişin denetlenmesi için davet edilen İçişleri Bakanlığı Denetçileri ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'na teslim edilmiştir.

Ülkemizin felaketlerle boğuştuğu, canların yitirildiği topyekün yaralarımızı saracağımız, kolkola bir beraber olacağımız bir zamanda; THK'yı yeniden ele geçirme hayalleri kuran, bu acılı ortamda bile hırslarından sıyrılamayan insanların olmasını üzüntüyle izliyorum.

Böyle birgünde rahatsızlık verdiğim için halkımızdan özür diliyorum.

Saygılarımla

Ahmet Bertan Nogaylaroğlu

Eski THK  Başkanı (2018-2019)”

THK Eski Genel Başkanı Nogaylaroğlu'ndan Yanıt Geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

BERTAN PAŞA ~ 2 yıl önce
ADAMSIN BERTAN PAŞAM. BAKIN CENAP BEYİ DE ÜZDÜLER ÇOK BURDA. BURAYA DEVLETİN EL ATMASI ŞART.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The End ~ 3 yıl önce
bu Atamızın yadigarı güzide kurumu Asker Emeklileri bitirmişlerdir..Ülkemizde sivil havacılığın gelişmemesinin tek nedeni bu insanlardır...yazıklar olsun...tarih sizi affetmeyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 3 yıl önce
Vasıf tribünlere oynuyor.son hamlesi.bunu yapması normal.çünkü bertan paşam başta olmak üzere aklı başında insanlar thk da ne olup bittiğini ortaya koydular. Ortaya konan geçeklerde suç unsuru var. Bu suç eninde sonunda vasıf ve diğer yönetim kurulu üyelerine dönecek. Bundan kaçış yok. Vasıf ve diğerleri bunu çok iyi biliyor. Bu arada osman gıkını çıkarak çünkü devam eden davası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SBK ~ 3 yıl önce
SBK burayada el atmış ya. Adam mezarcı resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasımpaşalı ~ 3 yıl önce
Sezgin Baran Korkmaz her taşın altından çıkıyor.Onun olduğu her oluşumda illegal durumlar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 3 yıl önce
Sözde emekli paşa vay bizim halimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece soruyorum ~ 3 yıl önce
Neden kimse Atılgan dönemini sorgulamıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bertan ~ 3 yıl önce
Bertan paşa bu sorgulamanın vücut bulmuş halidir
thk mağduru ~ 3 yıl önce
ya hem insanları siz mağdur edip hemde sanki mağdur sizmişsiniz gibi açıklama yapmanız yok mu ahhh ahhh çıkcak sizden bu mazlumların ahı merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 3 yıl önce
Nasil bir magduriyet sizin ki? Soyleseniz de bilsek?
Thk mağduru ~ 3 yıl önce
Ulan adam olanları izah etmiş! Zayıf algısallı. Nasıl bir mağduriyet yaşadıysan artık.
Kerem ~ 3 yıl önce
Başkan kayıp milyarların yanıtını veremiyorsunuz. Artistik yapmayın.
Ulan Osman ~ 3 yıl önce
Osmanın gıkı çıkmıyor, yaptıkları yanına kâr, ortalıkta dolanıyor. Kendini unutturma gayretinde. Nogay Paşa son şanstı, kurumun toparlanmasında, bırakmadılar onu da. O dönem ki yönetim eskileri Sistemi kilitlemek için yapmadıklarını bırakmadılar. Kayyumu bildiğim kadarı ile Nogaylaroğlu Paşa kendi istedi. Daha ne yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesi ~ 3 yıl önce
Kürşat Atılganın TV kanalına çıkıp, hık/mık edişi ne büyük talihsizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu arkadaş ~ 3 yıl önce
THK nu kayyuma teslim eden adam olarak kurum tarihine geçtin. Hala utanmadan Konuşuyorsun. Yüzsüzlüğün bu kadarıda pes dogrusu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000