20 Mayıs 2022, Cuma 10:30:43

TÜRK HAVA YOLLARI 89 YAŞINDA

Türkiye'nin tanınan en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları gökyüzündeki 89'uncu yılını kutluyor.
  • Niteliksiz bademlerim götürmede çıraklık eserleri
  • Başkan kıymetli birine benziyor geriye dönük ikramiye prim ödemesi yaparsa personel için çok iyi bir motivasyon olur
  • Dışı şahane, içi seni, beni, bizi yakar ve saha kimleri yaktı... Yakmaya devam edşyor...20 yıldır hak yiyoruz diye ekleselermiş keşke!
  • Allah sizi yetiştiren ailedende sizdende razı olsun insallah
  • Kutlamaları kendiniz çalıp kutlarsınız. İnsanların parasına çökerek hem de . Paramızı geri ver
  • Sen aslın olan DHMİ yi unutmuşsun başkan insan iki kelam ederdi
  • Son 20 yılı heba oldu. Neyse seneye millet ittifakı farkı kapatır. Nasıl mı? Liyakatla
  • TGS-THY
  • Sayın başbakan Allah sizden razı olsun bize bayram ikramiyesini verdiniz hiç öyle bir ümüdümüz yoktu ilaç gibi geldi sizden bir ricam olacak şirketlerde hiç bir iş yapmadan maaş alan yönetici sıfatında olanlar var bunlara bir el atsanız çok iyi olur saygılarımı sunuyorum.
  • Umut değil para verın

Türkiye'nin tanınan en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları gökyüzündeki 89'uncu yılını kutluyor.

Ay yıldızlı bayrağı ilk kez 1933 yılında, toplam 28 koltuk kapasitesine sahip 5 uçaklık filosuyla taşımaya başlayan küresel marka, bugün yaklaşık 350 uçaklık modern filosuyla her gün yüzbinlerce yolcuyu dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor.

Operasyonlarına, “Devlet Hava Yolları İşletmesi” adıyla İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda (eski adıyla Yeşilköy Havalimanı) başlayan Türk Hava Yolları 1943- 1945 yılları arasında filosuna kattığı yeni uçaklar ile bugünkü başarının temellerini attı. Yolcu kapasitesinin ve hedeflerin büyümesiyle birlikte, bayrak taşıyıcı ilk yurtdışı seferini 1947 yılında, Ankara - İstanbul - Atina hattında gerçekleştirdi. TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı ile gerçekleştirilen uçuş toplamda 2 saat 40 dakika sürdü. Türk Hava Yolları ilk Atina seferinden 4 yıl sonra, 1951 yılında Lefkoşa, Beyrut ve Kahire ile uluslararası uçuş noktalarını genişletti.

Altmışlı yıllara gelindiğinde Türkiye pazarında kazandığı deneyim ile yurtdışı operasyonlarında başarılı bir strateji oluşturan bayrak taşıyıcı, henüz o yıllarda Avrupa’da adından söz ettirmeyi başardı. Jet motorlu uçakların gökyüzünde görülmeye başlaması ile birlikte Türk Hava Yolları’nın başarı yolculuğu da hız kazandı.

Kuruluşunun 50. yılında (1983), 30 uçaklık filosu ve 4 bin 37 koltuk kapasitesiyle 3 farklı kıtaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu önemli yılı 2,5 milyon yolcu ve 30 bin ton kargo taşıyarak tamamladı. Aynı dönemde, yolcularının seyahat deneyimine yüksek derecede önem veren şirket her ay milyonlarca yolcusuna sunduğu “SKYLIFE” dergisini ilk kez 1983 yılında “THY Magazin” adıyla yayınladı.

2000’li yılların ilk döneminde küresel havacılık sektöründe yaşanan duraklama ve gerilemenin aksine Türk Hava Yolları yeni yatırımlar, açılan hatlar ve genişleyen filosu ile önemli bir büyüme sürecine girdi. Bayrak taşıyıcı bu değişim sürecinde yalnızca yolcu taşıyan bir şirket olarak kalmadı ve uçak bakım onarımı, kargo taşımaları, yer hizmetleri, uçak içi koltuk ve mutfak üretimi, havacılık ve uçuş eğitimi alanlarında da diğer havayollarına hizmet sunan bir marka konumuna geldi.

BOLAT: "BİR ASRA YAKLAŞAN YOLCULUĞU HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ"

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu olan Ortaklığımızın 89 yıl önce başlayan yolculuğu bugün bizlerle birlikte hiç ara vermeden ve ivmelenerek devam ediyor. 5 uçaklık mütevazı bir filo ve sadece 28 koltuk kapasitesiyle başlayan hikâyemiz, bugün 370’ten fazla uçağa sahip bir filoyla dünyanın her köşesinde sürüyor. Bu hikâyenin asıl kahramanları ise şüphesiz Ortalığımızı ülkemizin gururu yapan, bu 89 yıl boyunca her koşulda ve durumda hizmet etmek için çalışan Türk Hava Yolları ailesi. 

Tarihimizin de gösterdiği üzere her daim ülkemizin ve milletimizin yanında olan Ortaklığımız, yolcularımıza hizmette gösterdiğimiz kusursuzlukla da sayısız ödüle layık görüldü. Bugün izleyicilerle buluşacak yeni reklam filmimiz, yakın tarihimizden yola çıkarak Ortaklığımızın insanlarımızın gönlünde yer edişinin gurur dolu anlarını merkezine alıyor.

Bu yolculuğumuzda en çok gurur duyduğumuz anlarsa birbirimizin yanında durduğumuz, markamızı daha yükseklere çıkarmak için yaptığımız fedakârlıklar. Tüm fertleriyle Türk Hava Yolları ailesi, özellikle de kabinde ve kokpitte görev yapan ve markamızı dünyanın dört bir yanında temsil eden arkadaşlarımız, pandemi koşullarında gösterdikleri özveri ve verdikleri emekleriyle gösterilecek her saygıyı, söylenecek her övgü dolu sözü hak ediyorlar.  

Bizler Türk Hava Yolları olarak büyük bir aileyiz. Birbirimize ve markamıza inandığımız zaman yapamayacağımız bir şey, ulaşamayacağımız bir hedef yok. Siz değerli arkadaşlarımla yakın zamanda TK FEST 2022’de buluşacak ve markamızın bir asra yaklaşan yolculuğunu hep birlikte kutlayacağız.

Bu vesileyle, siz çalışma arkadaşlarıma en derin teşekkürlerimi sunuyor, markamızın 89. doğum gününü kutlamaktan mutluluk duyuyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Ahmet Bolat
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı"

TÜRK HAVA YOLLARI 89 YAŞINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Yerde uçan adam ~ 2 yıl önce
Niteliksiz bademlerim götürmede çıraklık eserleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 2 yıl önce
Başkan kıymetli birine benziyor geriye dönük ikramiye prim ödemesi yaparsa personel için çok iyi bir motivasyon olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Aynen öyle sonuçta 2 yıl kesinti oldu.
Eskihavacı ~ 2 yıl önce
Dışı şahane, içi seni, beni, bizi yakar ve saha kimleri yaktı... Yakmaya devam edşyor...20 yıldır hak yiyoruz diye ekleselermiş keşke!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb tgs ~ 2 yıl önce
Allah sizi yetiştiren ailedende sizdende razı olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kandin kutluyosun ~ 2 yıl önce
Kutlamaları kendiniz çalıp kutlarsınız. İnsanların parasına çökerek hem de . Paramızı geri ver

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 2 yıl önce
Gözünüz doysun yaaa
TONY MONTANA ~ 2 yıl önce
89.yila her çalışana 89000 TL para dagitsalar...
DHMİ ~ 2 yıl önce
Sen aslın olan DHMİ yi unutmuşsun başkan insan iki kelam ederdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllar ~ 2 yıl önce
Son 20 yılı heba oldu. Neyse seneye millet ittifakı farkı kapatır. Nasıl mı? Liyakatla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 2 yıl önce
Evet aynen 2023 de karanlıklardan aydınlığa çıkacağız. Bakalım bu ceo vs tayfası ne yapacak.
puhahah ~ 2 yıl önce
millet ittifakı ve liyakat.... vay beee... ne zamandan beri dağdan inen teroristler liyakat dağıtıyor? g
THY(TK) HAPPY 89th BİRTHDAY. ~ 2 yıl önce
TGS-THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sayın başbakan Allah sizden razı olsun bize bayram ikramiyesini verdiniz hiç öyle bir ümüdümüz yoktu ilaç gibi geldi sizden bir ricam olacak şirketlerde hiç bir iş yapmadan maaş alan yönetici sıfatında olanlar var bunlara bir el atsanız çok iyi olur saygılarımı sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sen suriyeli misin? O nasıl Türkçe? İnsan utanır ya.
Rezil ~ 2 yıl önce
Çok haklı bir yorum bu arkadaşın birimi ne acaba...
Umut ~ 2 yıl önce
Umut değil para verın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000