03 Temmuz 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Thy,sponsorluk işlerine para harcamayı hem gösterişi sevdiğinden hem de nemalanan çok ondan seviyor. Ayrıca güya isminde adalet olan partinin iktidar olduğu yerde yargıtayın onadığı mahkeme kararını bunca zamandır uygulamama cesaret ve cüretini gösteren kişi(ondan önce de ilker) millete hakları olan emekli kart ve pas biletlerini genel kuruldan sonra verir mi,buna inanıyor musunuz? Ve de hangi birine yetişsin diyorsunuz da bu zaten yıllardır var olan ve iyi bilinen bir konu,yargıtayın onadığı mahkeme kararını uygulamak için illa genel kurul beklenmeli mi? Adaletin olması gerektiği gibi olmadığı,yargıtay kararının uygulanmadığı yerden ne olur ki?
  • şu bizim ikramiye işini görüşmedinizmi Kadri beyle
  • Taşeronların toplandığı şirkette de maaşlar kişilerin ünvan,tahsil,ve görevlerine değerlendirilip ona göre bir maaş skalası oluşturulmalı artık. Maaşlarımız az ama mecburuz!
  • Erzurum Aziziye belediyesi endusuk işçi maçları 18000 oldu
  • MEMURLAR ORTALAMA %80 ZAM ALDI, DÖVİZİN GELDİĞİ NOKTA ORTADA, FİYATLAR VE KİRALAR ORTADA… YÖNETİMİMİZ UMARIM ZAM ORANINI BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK BELİRLER.
  • En az yüzde 80 zam yapılmalı maaşlar eridi bitti.Artık ikramiye istemiyoruz.Zam verin ikramiye ile tamamen göz boyanıyor.Normal maaş alsak ay sonunu getiremicez.
  • Memur zammi %80 oldu sirketin en az %65 yapmasi sarttir
  • Sözde kurulan TSS ıstırakınden sahte kadro verılıp 1 ay ıcınde ıs akdı feshedılenler adaletmı bu?????
  • Atlı Sporlar'a sizin ilginiz veya bilginiz olmadığı için gereksiz görebilirsiniz ama örnek verdiğiniz turnuvanın bile ana sponsoru "Longines" markası ve Eyfel Kulesi'nin dibinde yapılan bir organizasyon. THY'nin "DIŞ HAT BUSINESS" yolcu kitlesi bu tür organizasyonları çok yakından takip ediyor ve seviyor, gayet normal. Ona gelmeden "japonya 2. ligi voleybol takımına" olan sponsorluk gibi şeyler tartışılmalı.
  • Bakın, ne tgs nin sorunu benim umrumda olur.. nese kabin in sorunları tgs nin umrunda olur. Yada bunu yer, kokpit, teknik, doco şeklinde uzatabiliriz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle çalışan veya işveren, herkesin problemi var. Bu şirkete 11 yılını adamış ve bezmiş birisi olarak, tis'le bugüne kadar güvence altına alınmış maddi manevi haklarımın iadesini ve devamlılığını istiyorum. Bir kabin memuru olarak pek tabii burada kabindeki arkadaşlarımın hakkını savunurum. Ötesi diğerlerinin problemi... Ne ben kendimi kokpit ile bir tutabilirim, haddime değil! Ne de tgs nin kendisini benimle bir tutmasına izin veririm! Hak aramak ayrı, farklı iş kolundaki bir çalışanla aynı haklara sahip olmak istemek ayrı.. bunu kimse isteyemez... Şirket artık her birimin sesine kulak vermeli ve sorunları çözmeli yoksa her birimden yaprak dökümü maalesef devam edecek ve kalite iyice düşecek

ATIN AHMAĞI RAHVAN, İNSANIN AHMAĞI PEHLİVAN OLUR

Karadeniz bölgesinde sık sık kullanılan bir ata sözüdür “ATIN AHMAĞI RAHVAN, İNSANIN AHMAĞI PEHLİVAN OLUR”.  Anlamı ise pehlivanın ve rahvan atın büyük mücadeleler verip emeğinin karşılığını alamadığının ifadesidir. Sık sık başımıza gelmiyor mu? Hak eden, bir şekilde hakkını alamıyor…

Bu deyişi aklıma getiren husus, Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de “ATLI SPORLAR” için yaptığı sponsorluklar oldu. Resmi internet sayfasında bütün sponsorluklar yer almasa da geçen hafta karşılaştığım iki atlı spor sponsorluğu bana “Bu at sevdası nereden geliyor” dedirtti. UEFA gibi yüksek izleyici kitlesi olan bir müsabaka değil. Kaldı ki fotoğrafları bile bulmakta zorlandım. Ne için kime yatırım yapıldı? Bu sponsorluklar neticesinde şirkete ne gibi bir değer katıldı merak ediyorum. Umarım faydası olmuştur.


"CHIO AACHEN World Equestrian Festival" ALMANYA


Longines Global Champions Tour – Paris / FRANSA

Körfez Havayolları’nı bir kenara bırakırsak bu türlü sponsorlukları kolay kolay kimse yapmıyor. Örneğin Ryanair, kendilerini tamamen hayır işlerine vermiş durumda. Yakın bir zamanda ABD’den deprem bölgesi için toplanan kitapların getirilmesi durumu var. Umarım o vakit geldiğinde THY da yine gereğini yapar.

THY GENEL KURULUNA SAYILI GÜN KALDI

Türk Hava Yolları’nın genel kuruluna sayılı günler kala yeni bazı kulis bilgileri edindim. Ancak size şimdilik ufak bir tüyo vermek istiyorum. Eğer bilgiler doğru ise Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın önderliğinde, şirketin en tepeleri akademisyenlerden oluşacak. Bunun gerçekleşmesini canı gönülden dilerim. Çünkü hali hazırda şirket içinde görev alan bu kişinin daha etkili bir makamda olması, birikimleri ve kabiliyetleri açısından düşünüldüğünde THY açısından çok iyi olacaktır.

GELELİM ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARA

Sürekli olarak sizlerden gelenleri bir şekilde dile getirmeye ve yöneticilerin dikkatini çekmeye çalışıyorum. Yargıtaydan dönen dava sonuçlarını, pazar mesailerini, kademeli maaş skalasını ve personelin geçim sıkıntılarını sıklıkla dile getirdim.

Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın bu işleri yoluna koyacağına eminim. Sanıyorum tüm bunlar genel kurul sonrası çözülecektir. Geçen haftada yazdığım üzere kendisine biraz daha zaman tanınmalı. Hangi birine yetişsin?

THY DEĞERLERİNİ KAYBEDİYOR

Türkiye’de dövizin artmasıyla birlikte pilot maaşları da uluslararası piyasa ortalamalarına göre çok geride kaldı. Hal böyle olunca da çoğu kişi yurt dışına yöneldi. Son olarak geçtiğimiz günlerde THY’nin önemli pozisyonlarında bulunmuş, değerli bir kaptan pilotun Amerika’da işe başladığını gördüm ve üzüldüm.

Yurt dışına başvuran başvurana...

Yine aynı şekilde dövizle borçlandırılan ve Türk Lirası ile maaş alan yeni pilotlarımızı düşündükçe de işin içinden çıkamıyorum. Döviz arttıkça borçları artıyor ancak maaşlara aynı oranda zam yapılmıyor. Bu işin önüne geçmek için atılacak adımlar çok net. Millet artık pehlivan olmaktan yoruldu.

Umarım THY üst yönetimi bu durumun da bir çaresini bulur.

HER ŞEY ÇOK MU KÖTÜ?

Yazılarımın çoğunda bir eleştiri görmeniz mümkün. Bu eleştirileri yapıcı olması için yapıyorum. Yoksa dünya arenasına baktığınızda THY’nin muazzam bir yükselişi ve başarısı var. Elbette bunlarla gurur duyuyorum. Yabancı misafirlerimle görüştüğümde “Turkish Airlines” hakkında gurur verici deneyimlerini anlatmaları hoşuma gidiyor. Ancak sorunları da görmemezlikten gelemeyiz. Şirket hepimizin ortak değeri. En iyiye ulaştırmak hepimizin görevi… O bakımdan eleştiri yapmak bizlerin, eleştirileri de hoş görüyle bakıp değerlendirmek yöneticilerin görevi.

Sevgiyle kalın...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ATIN AHMAĞI RAHVAN, İNSANIN AHMAĞI PEHLİVAN OLUR

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Serdar Bey ~ 10 ay önce
Thy,sponsorluk işlerine para harcamayı hem gösterişi sevdiğinden hem de nemalanan çok ondan seviyor. Ayrıca güya isminde adalet olan partinin iktidar olduğu yerde yargıtayın onadığı mahkeme kararını bunca zamandır uygulamama cesaret ve cüretini gösteren kişi(ondan önce de ilker) millete hakları olan emekli kart ve pas biletlerini genel kuruldan sonra verir mi,buna inanıyor musunuz? Ve de hangi birine yetişsin diyorsunuz da bu zaten yıllardır var olan ve iyi bilinen bir konu,yargıtayın onadığı mahkeme kararını uygulamak için illa genel kurul beklenmeli mi? Adaletin olması gerektiği gibi olmadığı,yargıtay kararının uygulanmadığı yerden ne olur ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Başagaoglu ~ 10 ay önce
şu bizim ikramiye işini görüşmedinizmi Kadri beyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T S S ~ 10 ay önce
Taşeronların toplandığı şirkette de maaşlar kişilerin ünvan,tahsil,ve görevlerine değerlendirilip ona göre bir maaş skalası oluşturulmalı artık. Maaşlarımız az ama mecburuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erzurum Aziziye belediyesi endusuk işçi 18000 ~ 10 ay önce
Erzurum Aziziye belediyesi endusuk işçi maçları 18000 oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN CHIEF ~ 10 ay önce
MEMURLAR ORTALAMA %80 ZAM ALDI, DÖVİZİN GELDİĞİ NOKTA ORTADA, FİYATLAR VE KİRALAR ORTADA… YÖNETİMİMİZ UMARIM ZAM ORANINI BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK BELİRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görün artık ~ 10 ay önce
En az yüzde 80 zam yapılmalı maaşlar eridi bitti.Artık ikramiye istemiyoruz.Zam verin ikramiye ile tamamen göz boyanıyor.Normal maaş alsak ay sonunu getiremicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 10 ay önce
Memur zammi %80 oldu sirketin en az %65 yapmasi sarttir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye 65 ~ 10 ay önce
Bizimki de 80 olması gerekiyor, memurla aradaki fark çok açıldı 2 dönemdir
.......... ~ 10 ay önce
Sözde kurulan TSS ıstırakınden sahte kadro verılıp 1 ay ıcınde ıs akdı feshedılenler adaletmı bu?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sponsorluklar ~ 10 ay önce
Atlı Sporlar'a sizin ilginiz veya bilginiz olmadığı için gereksiz görebilirsiniz ama örnek verdiğiniz turnuvanın bile ana sponsoru "Longines" markası ve Eyfel Kulesi'nin dibinde yapılan bir organizasyon. THY'nin "DIŞ HAT BUSINESS" yolcu kitlesi bu tür organizasyonları çok yakından takip ediyor ve seviyor, gayet normal. Ona gelmeden "japonya 2. ligi voleybol takımına" olan sponsorluk gibi şeyler tartışılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Business Yolcu ~ 10 ay önce
Aaaa öyle mi. THY’nin logosu varsa hemen koşup bir bilet alayım. Ayy çok mutluyum logonun sahibiyle uçuş…. Heyecan verici. ŞAKA MISIN ARKADAŞIM!
.......... ~ 10 ay önce
1,5 aydır haksız yere ısten çıkarılanların hakkını kım savunacak bu ınsanlar öksüz ve sahıpsız kaldı kendı kaderlerıne terk edıldıler adaletmı bu???
Sponsorluklar yazana ~ 10 ay önce
Longines markası atlı sporlara çok uzun yıllardır sponsorluk yapıyor Thy gibi sonradan ve gösteriş için değil...
Herkesin sorunu kendine ~ 10 ay önce
Bakın, ne tgs nin sorunu benim umrumda olur.. nese kabin in sorunları tgs nin umrunda olur. Yada bunu yer, kokpit, teknik, doco şeklinde uzatabiliriz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle çalışan veya işveren, herkesin problemi var. Bu şirkete 11 yılını adamış ve bezmiş birisi olarak, tis'le bugüne kadar güvence altına alınmış maddi manevi haklarımın iadesini ve devamlılığını istiyorum. Bir kabin memuru olarak pek tabii burada kabindeki arkadaşlarımın hakkını savunurum. Ötesi diğerlerinin problemi... Ne ben kendimi kokpit ile bir tutabilirim, haddime değil! Ne de tgs nin kendisini benimle bir tutmasına izin veririm! Hak aramak ayrı, farklı iş kolundaki bir çalışanla aynı haklara sahip olmak istemek ayrı.. bunu kimse isteyemez... Şirket artık her birimin sesine kulak vermeli ve sorunları çözmeli yoksa her birimden yaprak dökümü maalesef devam edecek ve kalite iyice düşecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000