02 Ocak 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Kendi davasına yorum yapmayan 211!! Sana acınıp yardım yapılmasınımı umuyorsun?
  • 211 uyuma ses ver.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ne yapsın ki, THY yönetimi kaybettiği davaya ilişkin alt mahkeme kararını istinafa göndermeden uygulamaya geçebilir mi? Bana göre hayır ama sizleri mutlu etmek için onu yapmalıydı. Sizi mutlu edeceğini bile bile o sorumluluğa girmeyerek çok ayıp ettiler. Yahu ben mi manyağım yoksa siz düşünme yeteneğinizi de mi yitirdiniz.
  • ne mutlu size. arabanız da var. üstelik 160 tl verip yıkatabiliyorsunuzda.
  • yazardan istediğinizi siz yapsanız ve gitseniz.

Bazı THY Çalışanlarının alışkanlıkları değişti. Artık tek konuları Para. Para varsa mutlular



THY çalışanlarında bayağı bir değişiklilik var. Bu arada haliyle okuma alışkanlıkları da değişti. Bu değişikliği herkes bir şekilde ortaya koyuyor. Buyurun size 3 adet yorum. Asılları yerli yerinde duruyor.

YORUM 1. CPT77 19 Aralık 2022, Promosyon ve pazar paralarımızı gündem konusundan çıkarmaya çalışıyorlar. Lütfen unutturmayalım

Önce kaptan rumuzlu okura vermem gereken cevabı paylaşmak isterim. Öncelikle sizin Bir kaptan olduğunuza inanamıyorum. 19 Aralık yazıma bakarsanız orada unutturulmaya çalışılan bir şey yok. En önemlisi ise bahsettiğiniz iki konunun da kontrolü kimsede değil. Ne sizde ne THY yönetiminde ne de asıl görevi bu konuları unutturmamak olan bizde. Pazar Mesaileriniz bildiğiniz üzere mahkeme kararını bekliyor. Promosyonlar ile ilgili kanun teklifi de TBMM’ de. Bunları bilmediğinizi zannetmiyorum. Bir kaptanı bu denli anlaşılmaz, amaçsız bir yorum yazabileceğini düşünemiyorum. Uçak kullanmak zor iş(?)

YORUM 2. Çetin Bey, ~ 6 gün önce Son zamanlarda o kadar para konuşuldu ki, başka hiçbir konu çalışanları ilgilendirmez oldu. Yorumlara bakın. İsterseniz yazıları renklendirmek için uğraşmayın. Bol bol para resmi kullanın. O bile daha fazla rağbet görür. Aslında bizim toplum ile ilgili güzel bir değerlendirme ve analiz konusudur. Yazılar için size teşekkürler.

İnanmanızı isterim ki THY çalışanlarının eğilimlerini yazı konularına gösterdikleri ilgi ve yorumlardan muntazaman takip edebiliyorum. Çalışanların ilgi odağı fazlası ile değişti.   Maddi konulara olan duyarlılıklarının artmasını salt yaşam şartlarına bağlamak ne denli doğru olabilir bilmiyorum. Türk Hava Yollarının doğru yaptığı işler nedeni ile sevinmiyorlar bile. Yazılarda yöneticiler ile ilgili konularda eskinin yarısından az rağbet görüyor. Dikkati çeken husus ise düne kadar alkışladıkları yöneticilerden bile kopmuş olmaları. Kişisel gelişim ile ilgili konuların çektiği dikkat sıfır. Bu arada yazılarımın beğenilmemesini de bir faktör olarak değerlendirmek gerekir. Şu anda bu nedenleri sıralamanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Yöneticiler düşünmelidir. İnsanların maddiyata bu denli eğilmelerine neyin sebep olduğunu ve bu eğilimin artmasındaki rollerini düşünmelidirler. Ben yorumcu arkadaşı dinleyip yazılarımda sık sık para resmi kullanacağım.

YORUM 3. O kadar bıktık ki ~ 5 gün önce Artık öyle bezdik ki gündem çok hızlı değişiyor fıkralarda bile göremeyeceğimiz önceden güldüğümüz şeyler başımıza geliyor. Siyaset ayrışma bezdirdi bizi işimiz gücümüz para oldu prim ikramiye varsa mutluyuz yoksa gerisini seveyim gitsin.

Bu okurda maddiyatın ne denli önde olduğunu vurguluyor. Fazladan da neyin kendilerini bezdirdiğini.de belirtmiş. Yorumunu ne kadar da anlamlı bir şekilde bitirmiş? Yakışmıyor.

THY: Yöneticiler, şirket çalışanlarının maddiyata bu denli eğilmelerine hangi davranışların sebep olduğunu ve bu eğilimin artmasındaki rollerini düşünmelidirler. Bu eğilim yalnız zorlaşan hayat şartlarına bağlı olarak mı artıyor? Peki maddeye karşı eğilim artarken çalışanlarda bir karakter zafiyetine neden olmuyor ve aidiyet duygusunu zedelemiyor mu? Çağımızda paranın gittikçe artan bu kuvvet oluşunun nedeni insanların ahlaki mukavemetlerinin   gün be gün azalmasındandır. Ahlaki yozlaşma arttıkça para her gün daha etkin hale gelecektir. Ve insanlarda Onun Daha Fazla Esiri Olacaktır.

ESKİ KONUYA DÖNÜYORUZ.  211- 2- 40= 169 (?)

Evet, hayli önce 211-2’lerin yaptıklarını düşündüğüm ve de birçok kez anlatmama rağmen devam eden hatalı yazışmalar nedeni ile bu konudan çekildiğimi ve artık yazılarımda 211 – 2 konusuna değinmeyeceğimi söylemiştim. Arkadaşlar da gerekli anlayışı göstererek beni konularından uzak tuttular.

Aklıma senelerce önce kitapçık haline getirip tüm TBMM üyelerine gönderdiğimiz hikâye geldi. Kitapçığın adı Salkım Hanımın Naneleri” şeklindeydi. 500 adet bastırmıştım. 211’ler konusu için yazıp aynı merci’e göndereceğim bukletin adı ise “THY’ NİN (IKKK) İNSAN KAYIRMA, KAYDIRMA ÜNİTESİ.”

Eğer Ali Kıdık Bey müsaade ederlerse bu bukleti AİRPORTHABER İçin de 5 ila 6 hafta süre ile yayınlayacağım.

Bu konuda APH okurları için hazırladığım özet bilgi aşağıda.

211-2’LERİN KONUSUNA YİNE YALAN, HİLE HURDA GİRDİ. KİM Mİ SOKTU YALANI ORAYA? OKUYUN SİZ BULUN?

Zaten bu konunun her şeyi ile yalan üzerine bina edilmişti. Bu yalanı kim kurguladı? Tabii ki THY Yönetimi?  211 Kişilik listeyi kim hazırladı? Bugün halen bir kısmı THY’ de görev yapan Üst Yöneticiler. Türk Mahkemeleri konunun içinde barındırılan yalanları ortaya çıkarttı. İnsanlar beraat etti. Bu kararları kim dikkate almadı? Şimdiki YK Başkanı ve eskiden konunun içinde bulunan diğer yöneticiler. Hangi tepe yönetici kuracağı bir ekibe hukuken beraat etmiş olan bu personel ile ilgili yapılmış olan işlemi ve kişileri yeniden değerlendireceğini söyleyerek   insanları ümitlendirdi? Yine Ahmet Bolat. Bu değerlendirmede kaç kişi beraat etti? Yalnız iki kişi. Onlarda Bay Bolat’ın eski mesai arkadaşları. Kim mi yaptı bu değerlendirmeyi? 2016’ da bu listeyi hazırlayanlarında için de bulunduğu bugünün THY Yöneticilerine. Bir süre sonra 211-2 kişiye yeniden müracaatları halinde gerekli olan değerlendirme yapıldıktan sonra durumu uygun görülenlere THY’ de, bağlı kuruluşlarında ve iştiraklerinde yeniden görev verileceğini kim söyledi? YK Başkanı Ahmet Bolat.  Bay Bolat bu personel ile ilgili yeni değerlendirmeyi (?) kime yaptırdı? Yine 2016’ da bu listeyi hazırlayanlarında için de bulunduğu bugünün THY Yöneticilerine ve bugün onların emrinde görev yapanlara. 211-2 kişiden THY yeniden müracaat edenlerin 40 kişi olduğunu (3-4 kişi de sonradan başvurmuş) kim söyledi? YK Başkanı Ahmet Bolat. Peki bu konudaki karar 211-2’ ye nasıl ve kim tarafından duyuruldu? Duyurulmadı. 211 kişinin iletişim bilgileri THY’ de mevcut muydu? Evet 2016 yılında işten atıldıklarına ilişkin karar İnsan Kaynaklarınca personele GSM yolu ile duyurulmuştu. Başka bir deyişle İnsan Kaynaklarında tüm iletişim bilgileri mevcuttu. Söz konusu personelin bir kısmı hiçbir şekilde aranmadıklarını söyledi. Peki bu 40 kişi nasıl ayrıştırıldı? Nasıl ve neye göre seçildi? Kim bunların kulaklarına tıslamış olabilir ki? THY’ nin (IKK) İnsan Kayırma& Kaydırma ünitesi Yöneticileri ve YK Başkanı tabii ki. Sonuç: THY’ den atıldıktan 6 sene sonra THY Yönetimi açısından geçerli desteği bulmuş olanlar işe kabul edildi. Tabii ki bunun da içinde bir başka yalan yoksa. Ve de 40 kişiye görev verildiyse.

Kötülüklerin en kötüsüdür boş yere ümit vermek, çünkü insanın çektiği eziyeti uzatır. Sizi hiç affetmeyeceğiz Sn. Prof. Dr. Sizi hiç iyi anmayacağız. Temenni ederim ki 211-2’ lerle ilgili niyetiniz sizin kaderiniz olsun.

İNSANLAR KULAKLARINA GÖZLERİNDEN DAHA FAZLA İNANIYORLAR. KARTAL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ. (2)

https://www.airporthaber.com/kose-yazilari/insanlar-kulaklarina-gozlerinden-daha-fazla-inaniyorlar-kartal-ihl--ve-mikail-akbulut.html ( 24.5.2021)

2021 yılında Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi ile ilgili bir yazı hazırlarken (yazının linki yukarıdadır) o lisede örenimin sürdüren 2 kişi ile görüşmüştüm. Çok aydınlık yüzlü insanlardı Söyledikleri hiçbir şeyi unutmadım. Kelime, kelime hatırlıyorum. Yalnız, birini, bir konuyu paylaşmak istedim sizlerle. Bu bilgilerin o tarihte yazacağım yazıda yer almaması ricasında bulunmuşlardı. Tabii ki isteklerine uydum. “O konu ile ilgili konuştuklarımız şuydu: Yazınız bitince mutlaka Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin torpilli olduğu sonucunu çıkartacaklardır okuyanlar. Sizlerin bakış açısı böyle. Hepimizin torpilli, olduğu bir gerçek. Ama sizin düşündüğünüz anlamda değil. Bu tür eğitim imkanlarına sahip olan bir okulda öğrenim yapma şansımızı bu şekilde ifade ediyoruz. Ülkedeki tüm öğrenciler iler böyle üst düzey bir eğitim imkanına sahip değiller. Evet bu açıdan şanslı belki de torpilliyiz. Gelelim sizin konuştuğunuz anlamdaki torpile.

Evet şirketinizde bizim okulu bitirmiş çok kimse çalışıyor. Listeleri gördük.  Hem de büyük bir kısmı yönetici olmuşlar. Ortada bir torpil var. Bu doğru. Sene sonunda ben veya arkadaşım bu okulu bitirince THY’ na müracaat etsek, zannediyor musunuz ki Kartal İmam Hatip Anadolu lisesini bitirdik diye hemen göreve kabul edileceğiz. Hayır. Mümkün değil. Kartal İmam Hatiplilerin yalnız bir bölümü torpilli. 1999 yılı mezunu olmanız gerek. Veya o dönemin geçerli mezunlarının yakını olmak sanki şart gibi. Bu şekilde şirketinize kabul edilenler de kısa bir süre sonra kendi arkadaşlarını şirketinize yerleştiriyor. İstanbul’da 208, tüm Türkiye’de 4413 İmam hatip lisesi var. Acaba Türk Hava Yollarına hizmet verebilecek düzeyde insanlar yalnız Kartal İmam Hatip Anadolu lisesinde mi yetişiyor. Diğer İmam Hatip Liseleri neden hiç dikkati çekmiyor? Siz Biliyor musunuz? THY’ de Kartal İmam Hatipli kaç kişi çalışıyor? Diğer İmam Hatip Liselerinden ise kaç kişi var?  Evet, Çetin Bey. Biz torpilli değiliz. Belli şartlara sahip olan bazılarımız torpilli ve bu hepimize mal ediliyor.”

Konuştuklarımız bunlardı. Yazının linki yukarıda. Göreceğiniz üzere bu hususlara yazıda değinilmedi. Evet Ayrımcılık bazılarının kanına işlemiş. İki arkadaşı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. THY’ de çalışıp ayrımcı tarzı benimsemiş, bunu her fırsatta ortaya koyanları ise eski şirketimin talihsizliği olarak yorumluyorum.

Bazı THY Çalışanlarının alışkanlıkları değişti. Artık tek konuları Para. Para varsa mutlular

Yorumlar Tüm Yorumlar (215)

211 SAF ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 in hatası ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suskun 211 ~ 1 yıl önce
Kendi davasına yorum yapmayan 211!! Sana acınıp yardım yapılmasınımı umuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 uyuma ~ 1 yıl önce
211 uyuma ses ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY TGS Veysel ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp demek ki ~ 1 yıl önce
Ne yapsın ki, THY yönetimi kaybettiği davaya ilişkin alt mahkeme kararını istinafa göndermeden uygulamaya geçebilir mi? Bana göre hayır ama sizleri mutlu etmek için onu yapmalıydı. Sizi mutlu edeceğini bile bile o sorumluluğa girmeyerek çok ayıp ettiler. Yahu ben mi manyağım yoksa siz düşünme yeteneğinizi de mi yitirdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arabasını yıka. ~ 1 yıl önce
ne mutlu size. arabanız da var. üstelik 160 tl verip yıkatabiliyorsunuzda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap araba yıkaya ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
ELMA'ya ~ 1 yıl önce
yazardan istediğinizi siz yapsanız ve gitseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000