26 Haziran 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Ne ekstra para nede ikramiye istemiyorum sadece doco yoneticileri degişsin yeter gerçekten yönetim çok kötü doco gelmiş gecmiş en berbat dönemlerini yaşıyor Allah'ım ordan bizi kurtar
  • Bir tgsli olarak yazıyorum şu yorumlar gerçekten insanı üzüyor. Biri diğerine garson diyor, diğer tgs yatıyor esas işi cargo yapıyor diyor. her birim esas işi biz yapıyoruz, diğeri gereksiz önemsiz bir işmiş gibi bakıyor. Arkadaşlar sektörde herkesin işi esas iş ve hepimiz emeğimiz karşılığında bir ücret alıyoruz. Pilottundan, tss personeli emekciyiz. Emekçi emekcinin kuyusunu kazarmı? İlk başta birbirimize saygı duyalım saplantılı inanışlarımıza bi kenara bırakalım.
  • Çalışana hak ettiği önemi göstermeye başlayan bir şirket için çalışanlara düşen, kârlılığı nasıl arttırırız endişesi olmalı. Üzücü olan bir durum var. Bir önceki dönemde aldığı maaştan memnun olmayan TGS personeli THY maaşlarını yüksek bulurken, TK' lı personeller; Siz bizim aldığımız paraya takılmayın, neden az maaş aldığınızı sorgulayın derlerken, şimdi görüyoruz ki taşeronlara dağıtılan sürpriz ikramiyeler TK' lıların canını sıkmış. Çok şaşırtıcı. Eğitimli insanların empati yeteneği geliştirmiş olması beklenir. Dağıtılan ikramiyelere kafanızı takmayın. İşinize odaklanın. Büyüyelim. Zaten aslan payı herzaman sizde. Vasıfsızın aldığı üç kuruş uykularınızı kaçırmasın.
  • Önce insan olsak çok daha iyi olur.Birbirimize saygılı olalim.
  • parti teşkilatları referanslarından başka yeteneği olmayanlar şirkete baş kaldırır olmuş. daha önce böyle değillerdi. biraz karınları doyunca çıktığı kabuğu unutmuşlar yazık. böylece öğrendik. neymiş? marabanın karnını çok doyurmayacakmışsın. haydi masaları silin. fazla tatava yapmayın
  • Bu gün canım sıkıldı geldim tonla yorum okuyup nefret doldum :) teşekkürler. Seviye sıfır personelin bir kısmında baştan aşağı.. bi karakter analizi gerekiyor bütün çalışanlara. Bencil olanlar her birimden atılsın :)
  • Bu piyasada kesinlikle alması lazım.
  • Kapı orada çok yanlış bir ifade bu kadar emeği yıl tazminat çöpe at diyorsun çok yardımcı oldun
  • Çalış ramazan her gün çalış
  • Bit Tgs personel en az 25000 maac alması lazım

EMPATİ

Fransızca “empathie” kelimesinden Türkçe’ye giren empati, eşduyum ya da duygudaşlık, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Kendi duygularını başka nesnelere yansıtmak anlamında da kullanılır. Hep kullanırız ya biraz empati yapın diye…

Yazımı hazırladığım Pazar günü sabahına doğru Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet BOLAT sosyal medya hesabından, geçen hafta sorduğum sorulara cevap niteliğinde olan bir paylaşım yaptı.

Sorduğum başlıca soru depremzedeler için açılan ilan sonrası İngilizce eğitimini alan bir kişinin olup olmadığı idi. Eğer varsa da özür dileceğimi belirtmiştim. Bu konu net olarak cevaplanmasa da sanıyorum yok. Ancak yine de özür dilemek isterim. Çünkü gördüğüm kadarıyla zaten tüm imkanlar zorlanıyor. Ve üstüne daha fazlasının da yapılması için çaba sarf ediliyor.

Haberlerimizde muhakkak görmüşsünüzdür. Depremzede vatandaşlarımız için tekrar bir kontenjan açılacak. Çok güzel. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da yine aynı şekilde depremzede lise öğrencilerine ek kontenjan tanınacağını açıkladı. Ailesini kaybetmiş gençlerimize anne babalarını geri getiremesek de bir nebze de olsa, kol kanat germek herkesin boynunun borcu. Bu bağlamda emeği olan herkese teşekkürler.

GENEL KURUL

Yine geçen haftaki yazımda genel kurulun atlanmamış olduğunu ümit ettiğimi yazmıştım. Arkasından Cuma günü, genel kurul tarihi KAP’a bildirildi. Sizlerden sormamı veya dile getirmemi istediğiniz hususları yazmanızı istemiştim. Yazan tüm okurlarıma teşekkür ederim. Güzel sorularınızın hepsini sormaya çalışacağım.

Genel kurul tarihi belli olur olmaz kulağıma türlü türlü senaryolar gelmeye başladı. Ancak eğer doğruysa en fazla üzüleceğim şey Ahmet Bolat’ın koltuğu bırakması olur. Görüşsek de görüşmesek de, yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek lazım. Adam işini çok iyi yapıyor. Gece yarıları bile çalışıyor. Hatta bazen düşünüyorum ne zaman uyuyor diye. Personelin tüm dilek ve şikayetleri ile ilgileniyor. Her birine ayrı ayrı cevap veriyor. Şirketin geleceği için planlamalar yapıyor, toplantılara katılıyor, başka ülkelere gidiyor, say say bitmez, eee koskoca şirketin başında… Empati yapmak lazım. İşi hakikaten zor ama başarıyor. Böyle bir yönetici sanıyorum bir daha gelmez, o sebeple umarım kulağıma gelenler dedikodudan ibarettir ve şirketin başında kalmaya devam eder.

ANCAK;

Böyle bir yöneticiden de elbette empati yapmasını ve kendisini personelin yerine koyması beklenir. Ve sanıyorum sürekli olarak yapıyor. Geçtiğimiz gün ilgili sendika sanki yönetimle görüşemiyormuş gibi bir açıklama yaparak maaşlara zam istedi. Ben istedim oldu denilmesi için atılan bir hamle olabilir mi?

Çünkü Prof.Dr.Ahmet Bolat’ın zaten durumları gördüğüne ve bir iyileştirme yapma isteği içerisinde olduğuna inanıyorum.

Yalnızca Ahmet Bolat da değil tüm sektör oyuncaları, üst üste rekorlara imza atan tüm personeli görmemezlikten gelmeyecektir. Haa görmemezlikten gelen olursa da o da onun ayıbıdır.

Döviz aldı başını gitti… Şirketlerin kazancının çoğu döviz üzerine. İç pazardaki enflasyon ve hayat pahalılığı da ortada. Dövizle maaş alınmıyor ama döviz bir artınca iğneden ipliğe her şey üç artıyor. Kiralar deseniz yine keza aynı şekilde.

Tüm bunlar hesap edilerek ve genel kurul gündeminin 7. Maddesinde yer alan “Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi” maddesi gereğince (maaşları bilmesekte) belirlenecek zam oranında, personele de bir maaş artışı yapılsa ne kadar güzel olur, değil mi?

 

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

EMPATİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

Doco ~ 10 ay önce
Ne ekstra para nede ikramiye istemiyorum sadece doco yoneticileri degişsin yeter gerçekten yönetim çok kötü doco gelmiş gecmiş en berbat dönemlerini yaşıyor Allah'ım ordan bizi kurtar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 10 ay önce
Bir tgsli olarak yazıyorum şu yorumlar gerçekten insanı üzüyor. Biri diğerine garson diyor, diğer tgs yatıyor esas işi cargo yapıyor diyor. her birim esas işi biz yapıyoruz, diğeri gereksiz önemsiz bir işmiş gibi bakıyor. Arkadaşlar sektörde herkesin işi esas iş ve hepimiz emeğimiz karşılığında bir ücret alıyoruz. Pilottundan, tss personeli emekciyiz. Emekçi emekcinin kuyusunu kazarmı? İlk başta birbirimize saygı duyalım saplantılı inanışlarımıza bi kenara bırakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağrı ~ 10 ay önce
Çalışana hak ettiği önemi göstermeye başlayan bir şirket için çalışanlara düşen, kârlılığı nasıl arttırırız endişesi olmalı. Üzücü olan bir durum var. Bir önceki dönemde aldığı maaştan memnun olmayan TGS personeli THY maaşlarını yüksek bulurken, TK' lı personeller; Siz bizim aldığımız paraya takılmayın, neden az maaş aldığınızı sorgulayın derlerken, şimdi görüyoruz ki taşeronlara dağıtılan sürpriz ikramiyeler TK' lıların canını sıkmış. Çok şaşırtıcı. Eğitimli insanların empati yeteneği geliştirmiş olması beklenir. Dağıtılan ikramiyelere kafanızı takmayın. İşinize odaklanın. Büyüyelim. Zaten aslan payı herzaman sizde. Vasıfsızın aldığı üç kuruş uykularınızı kaçırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey tegese diyen arkadaş ~ 10 ay önce
Önce insan olsak çok daha iyi olur.Birbirimize saygılı olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı olun ~ 10 ay önce
parti teşkilatları referanslarından başka yeteneği olmayanlar şirkete baş kaldırır olmuş. daha önce böyle değillerdi. biraz karınları doyunca çıktığı kabuğu unutmuşlar yazık. böylece öğrendik. neymiş? marabanın karnını çok doyurmayacakmışsın. haydi masaları silin. fazla tatava yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 10 ay önce
Bu gün canım sıkıldı geldim tonla yorum okuyup nefret doldum :) teşekkürler. Seviye sıfır personelin bir kısmında baştan aşağı.. bi karakter analizi gerekiyor bütün çalışanlara. Bencil olanlar her birimden atılsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mourinho ~ 10 ay önce
Bu piyasada kesinlikle alması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 10 ay önce
Kapı orada çok yanlış bir ifade bu kadar emeği yıl tazminat çöpe at diyorsun çok yardımcı oldun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 10 ay önce
Çalış ramazan her gün çalış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 10 ay önce
Bit Tgs personel en az 25000 maac alması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazmasını öğren önce ~ 10 ay önce
eyyyy tegese sen önce yazmayı türkçeyi kullanmayı öğren. bu seviyeye aldığın maaş çok bile….
Tgs işçi ~ 10 ay önce
Sen tegesinin düktüğü tere ıslandığı yağmura kurban ol dışarda soğuktan elleri donan ele kurban ol tegese olmasa aç kalacan d a n g a l a k

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000