22 Haziran 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • THY'de yazılır THY'da değil, ortaokul 5. sınıf ders konusu. Bunu gördükten sonra on iki sayfa yazı yazsanız bile içinin boş olduğunu bilirsiniz. İyi günler (cevap felan istemez)
  • Ceo nun vasiflari ve kalbindeki istek calistigi yeri yonetmeye yetmiyor ama kurnaz akli baska bir olusumla durumdan yararlanmasini iyi yapiyor
  • Dolayısıyla airporthaber bütçesi de kesilmiş sanırım son zamanlarda
  • Ne kriz yönetimi hocam ya şaka yapıyorsun sanırım. Bakkal dükkanı tarzı yönetilen yer burası. Dışardan süslü görünür, içi bomboş. Bırak krizi yarın 3 uçak gelcek deseler elleri ayakları tutusur çünkü hiçbir zaman ikinci planları olmadı. Her zaman günü kurtarma şeklinde yönetildi. En tepeden en alta kadar durum böyle. Uçak kapısı kapansın da gerisi mühim değil iner bir yere. Zaten plansızlığın en büyük müsebbibi de adı ile hiç uyuşmayan ekip planlama:) uçak uçsun da bakmaz senin ne yatın vardı, nerde oturuyordun vs vs. En küçük örnek bu, yönetimi siz düşünün. Kriz yönetimleri olsa, etrfamız yangın yeri, insan bu kadar mesnetsizce büyür mü? Akıl var izan var. Thy ‘in kenarda en az 10 milyar dolarlık anına cashe cevırebılecegı varlığı olması lazım. Daha ilk aydan başladılar ağlamaya para yok diye. Neyse çok şey yqzılır da işte
  • Sayın yazar, Sizinle aynı Dünya görüşüne sahip değiller diye olur olmadık şeyler yazıpta yönetime haksızlık etmeyin lütfen!Öncelikle sizin bu durumunuzu protestosu ediyorum!!! Mevcut yönetimin bir acil durum planı vardır ve her gün de güncellenmektedir.Adı da YİSGK dır.(Açılımı:Ye İç, sıkışırsan G... Kurtardır.) Bilginiz olsun...
  • sizin tabirinizle bize "seslenirken" hayli zaman ayırdığınızı görüyor ve bu nedenle de ayrıca teşekkür ediyoruz.
  • Ülkemizde 70 yılda bilhassa devlet kurumlarında insan kalitesi ve zihniyet olarak ne değişti ki korona sonrası da değişsin? Eskiden az da olsa edep,adap,ahlak,utanma,hak,adalet gibi kavramlar vardı şimdi hiçbiri yok. Gelecekten de umut ve inanç beklemek hayal ötesi oldu maalesef. Saygılarımla.
  • BİM şirketler grubunun piyasa değeri 5 milyar 20 milyon dolar. THY, son bir yılda (coronavirüs öncesi) borsada yüzde 23 değer kaybetti ve değeri 2 milyar 850 milyon dolara geriledi; ayrıca 11 milyar dolar da borcu var!.. THY’nin ederi neredeyse onun bile yarısı kadar! Halbuki yönetiminde dünya havacılığının duayen isimlerinden Ensar Vakfı, TÜRGEV Vakfı, İBB’nin AKP döneminden kalma yöneticileri, Kartal İmam Hatipliler var! Havayolu taşımacılığı ile ilgisi, biniş kartına bakıp koltuğu sormadan bulabilecek bu kişiler şirketi hakkıyla yönetememişler demek!.. 28 Ekim 2019 Murat Muratoğlu, SÖZCÜ yazısından alıntı. Peki ya şimdi virüs salgınından sonra THY nasıl durumda?
  • Sayın Özbey, çok güzel sıralamışsınız. Sizin THY'de olduğunuz, Sayın Cem Kozlu THY'yi 'Bulutların Üzerine' çıkartırken şartlar çok daha başkaydı. Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığının görevi THY ismini korumak yüceltmek ve o zamanki basında THY konusunda çıkabilecek yalan yanlış haberlerin anında düzeltilmesini sağlamaktı. Bugünkü kriz yönetiminde sözkonusu CEO'nun belki de en büyük hatası çalışanlar ile bir iletişim kanalını açık tutmaması, endişe ve umutlarını çalışanları ile paylaşmamasıdır. Bugünkü THY'de sadece CEO'nun başarılarının övüldüğü yaptığı hatalardan aldığı yanlış kararlardan sorgulanmıyacağını bilmesinin kendisine vermiş olduğu yüksek ama yanlış özgüvenin hem kendisini hem de THY yi zora sokacağı bir gerçek. Zararın neresinden dönülse kardır düşüncesi ile kendisine olan güveni sağlamak istiyorsa ilk adım olarak yandaş basın ve gazetecilerle değil, kendisine zor sorular sorabilecek gazeteciler ile raportaj yapması faydalı olabilir.
  • Kriz yönetimini geçiniz, şurada 8 gün sonra işe gidecek miyiz gitmeyecek miyiz, girersek hangi şartlarda çalışacağız, özlük hakları ne olacak, gitmezsek nasıl olacak vs vs hiç bir şeyin cevabını hala bilmiyoruz. Bilgi paylaşımı konusunda da sınıfta kalındı.

Sektörümüz Krizin En Büyük Kaybedeni: CEO Bu Krizi Nasıl Yönetiyor?

Evet, arkanız kuvvetli ve de yönetim becerinize kimse söz söyleyemez. Hani sizi kimseler imtihan edemezdi ya. Büyük söylediniz veya büyük düşündünüz. Bakın 400-500 mikrometre çapında olup gözle görülmeyen boyutta bir yaratık sizi ne biçim sınıyor. Hem de açık açık. İmtihan kâğıdınızda yazılı suallere vereceğiniz cevapların not değerlendirmesinin yapılmasını, engin yönetim bilginizin not ile ifade edilmesini de kamuoyu nun önemli bir parçası olan “ çalışanlar “ denilen insan topluluğuna bırakmış. Bu yaşa gelene kadar ne yaptığınız, ne ettiğiniz hiç önemli değil. Ömrünüz boyunca bu sınavın sonuçları ile anılacaksınız artık. Şayet başarılı olamazsanız, sözlü sınava bile kabul edilmeyeceksiniz ve de konuştuklarınız sizi bir mikrometre bile ileri taşımayacak. Bu düşüş sonrası yaşam boyu kampa çekilmeniz de olası. Hani derler ya. Düşen tutunacağı dalı seçemezmiş. İşte o hesap.

Tabii tersi de var bu işin. Hani krizin fırsata çevrilebileceğini söyleyenler de var ya.  Çince de Krizin fırsat anlamına geldiğini tekrarlar durular. Aslında doğru olmayan bu sözü doğru kabul edip üzerinde bir kurgu bina edelim. Örneğin, bu süreçte yapacağınız müspet uygulamalar bu güne kadar yöneticilik sicilinizdeki grilikleri ( kibarlık olsun diye gri diyorum ) siler ve belki de sizi ileriki günler için berrak bir yönetici yapar. Belli mi olur? Hangisi yakın, hangisi daha uzak ihtimal onu da en iyi siz bilirsiniz. Her ne ise hayal kurmanın sağlığa zararı yok derler ya. Hep karamsar olmayalım. Sivil havacılık sektörünün tüm şirketleri bu krize hazırlıklıdır mutlak. Krizden kastım Corona sonrası tüm dünyanın başına dert olan ekonomik kriz. Hoş daha Pandemiyi tam olarak atlatamadık ya.

Ben THY’ da görev yaparken şimdi çoğunluğun tanıdığı, o zamanlar tanımadığımız Cem Kozlu Türk Hava Yollarına atanmıştı. O şirkete bizim ona alıştığımızdan daha çabuk alışmıştı. Basın ve Halkla ilişkiler başkanıydım o zamanlar. Bir gün beni çağırdı ve de ünitelerin, özellikle başında olduğum Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığının acil durum planını görmek istediğini söyledi. Bir kriz durumunda ne yapılacağının nasıl davranılacağının, vb. hususların yer alacağı programdan bahsediyordu. Bir havayolunun acil / kriz durumu denince akla nelerin geleceğini düşünün. Her ne ise anladığımız kadarı ile hazırladık. Örnekler bulduk, yaptığımızı karşılaştırdık. Makama sunduk.

Seneler sonra yaşadığımız olağanüstü bir acil   /   kriz durumunda plana başvurarak hiç tereddütsüz ve telaşlanmadan yaptığımız uygulamalar sonunda kendisine hak vermiştik. Evet demek ki her kuruluşun geniş ve kapsamlı bir acil / kriz durum planı olmalıymış. O zaman anladık ki,   Kriz yönetimi; bir şirketi, bütünü ile etkileyebilecek büyük ve etkili olaylara karşı kurgulanması gereken bir strateji bütünüymüş. Yaşadığımız kriz sonrası elde ettiğimiz verilerle planımızı güncelleştirdik.

Her krizin konusu değişik. Acil durum / kriz planları devletlerin ve kurumların acil durumun konusu ne olursa olsun ana uygulamalarda duyulacak ihtiyaca cevap verebilecek detaya sahip ve de bu durumla karşılaşıldığında alınacak önlemler konusunda hazırlıklı olunmasını sağlamalıdır

Evet, kriz önceden bilinmeyen ya da tahmin edilemeyen bazı durumların makro düzeyde devlet; mikro düzeyde ise işletmeleri tehlikeli şekilde etkileyecek sonuçların oluşmasıdır. Krizin olumsuz gelişmeler paraleline ortaya çıkan tehlikeli bir durum olduğu dikkate alınarak olabilecek en kötü şeyleri düşünülmeli ve bunlara göre bir strateji oluşturulmalıdır. En kötüyü bulabilmek zor değildir. Bu tür konular önem sıralamasının başında yer almalıdır.

Her ne kadar okurların yazdıkları yorumlardan pek anlaşılmıyorsa da eminim ki THY’de bu kriz ortamında kimin nasıl bir adım atacağını belirleyen detaylı bir plan mutlak mevcuttur. Ve de herkes ne yapacağını biliyordur. Sektörün diğer kuruluşları ne durumda tabii ki bilemiyorum.

Şurası açık ki; tüm krizler insanların bedensel veya psikolojik bütünlüğüne zarar verir. Bu kez yaşadığımız küresel kriz tüm dünya ülkeleri insanlarının sağlığı ile psikolojik bütünlüğünü zedeledi. Beklenmedik bir zamanda meydana gelen acil durumlara / krize karşı devletlerin olduğu gibi bütün işverenlerin de mümkün olduğunca hazırlıklı olmaları gerekliliği bir kez daha ortaya çıktı. Hazır mıydılar? Bu sizler, sektör çalışanları mutlak benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Konumuz THY değil. Konumuz sektörümüzün geneli. Birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilen kriz kavramına karşı işletmelerin en önemli savunması yukarıda da ifade edildiği üzere kriz öncesi dönemlerde krizlere karşı işletmeyi hazır, dayanıklı hale getirmektir. Bunu sağlamak için en büyük görev işletmelerde yöneticilere düşmektedir. Kriz yönetiminin tabii ki bir başı vardır. Ve de şirketlerde bu kişi genellikle CEO’ lardır. Eminim ki, krizin kokusu alınır alınmaz CEO’ lar tüm yöneticilerini bir araya toplayarak, durumu izah etmiş ve bir kriz komitesi oluşturmaktan öte komite üyelerinin bu konudaki eğitimini de organize etmişlerdir. Bilindiği üzere kriz durumunda ortak akıl ile

hareket etmek ve oluşan görüş ve fikirleri ortak akıl süzgecinden geçirmek en doğru sonucun alınmasında önemli olan faktörlerin başında gelir. Kriz komitesi elindeki tüm bilgi ve bulguyu yalın çıplaklık ile paylaşmalıdır. Aldığı kararların arkasında durmalı, fedakârlık yapılıyorsa bunu herkesin gözünde net olarak ortaya koymalıdır.

İyi gitmeyen işlerin, dönüşümü yönetememenin faturası pek çok şirkette CEO’lara kesildiği gibi kriz dönemlerinde iyi sonuçlar alamayan CEO’ların da suçlandığı bir gerçek. Son bir yılda ülkemizde en büyük 22 büyük şirketin CEO’su değişti. Bir yıl öncesine göre CEO değişimi yüzde 30’un üzerinde arttı. Sizce bu değişimi yalnız anlaşmazlık, emekli olma isteği, başka bir kuruluştan teklif almış olmak vb. hususlarla açıklamak mümkün olabilir mi? Pandemi tabii ki beklenmedik bir küresel kriz. Ya ülkemizde Pandemi öncesi uzun bir süredir söylenile gelen ekonomik kriz. Sakın değiştirilen bu tepe Yöneticilerin bir bölümü bu ekonomik kriz sürecinde gereken yönetim kabiliyetini sergileyememiş olmasınlar? Mümkündür. Bu konuda özel sektör Devlet sektörüne benzemez. Yapacağı budur. Yönetemeyeni değiştirir. Değiştirilmeyip yerinde kalanlar mı? Onlar başarılı olanlar (?)

Sektörümüz kuruluşlarında Kurum Sözcülüğü görevini kimin yaptığını ben anlayamadım. Örneğin THY’ de konu ile ilgili bilgi veren yalnız YK Başkanı. Kriz Komitesi Başkanı da kendisi herhalde ki, başka konuşan yok. Normal şartlardaki kurum sözcülüğü ile kriz sürecindeki sözcülük çok farklı olduğu ortada. Konu hakkında basına ve kamuoyuna kimin / kimlerin bilgi vereceğini belirlenmiş olması gerekir. İki en fazla 3 kişiyi geçmeyecek sözcü ekibi: kuruluş adına en rahat konuşabilecek, YÜZÜ YIPRANMAMIŞ VEYA DİĞERLERİNE GÖRE DAHA AZ YIPRANMIŞ, GÜVEN VEREN,  konuşması düzgün olan kurum mensupları arasından seçilmelidir. Bilmem anlatabildim mi? Kriz sürecinde sözcülerin farklı konuşmalarından doğacak zararı telafi etmek çok zor. Söylenileni geri almak mümkün değil. Bu süreçte yalnız liderin veya CEO’ nun doğru yolu tek başına bulacağına güvenmek sizce ne kadar doğrudur bilemiyorum?

Bir zahmet çalıştığınız sivil havacılık kuruluşlarında CEO’larınızın, kriz komitesinin bu şekilde davranıp davranmadıklarını düşünün. Eğer böyle davranıyorlarsa, bunları uyguluyorlarsa sonuç başarısız da olsa onları suçlamamak gerek. Üzerlerine düşeni yapmışlardır. Bunlar ve tüm diğerleri  benim şahsi görüşlerim değil. Krizle ilgili olarak yapılması gereken hususlar. Kitaplarda bunları yazıyor. Uzmanlar da aynılarını söylüyor. Okuyabilirsiniz. Amerika dada aynı, Fransa dada. Dünyanın her yerinde aynı. Tabii Türkiye’miz dede. Sonuç olarak, günümüz koşullarında çağdaş işletmeler, hedeflerine doğru ilerlerken karşılaşabilecekleri muhtemel krizlere karşı ayakta kalabilmek için kriz yönetimini mutlaka uygulamalıdırlar. Sahi sizin çalıştığınız şirkette bunlar uygulanıyor mu? Bilgilendirildiniz mi?

 

Şirketler, kriz döneminin yoğun belirsizlik ortamında “zor” kararlar alacaklardır. Belki yıllardır eğitim ve gelişimleri için çok emek verilen, yatırım yapılan bir kısım insanların işine son verilecektir. Belki de, belirsiz bir süre üretim duracak, kurum ve tedarikçiler “gelecek” kaygısı içine gireceklerdir. Finans bölümü ise belki ödemeleri durduracak, alışılagelmiş ödeme politikaları askıya alınacak, hatta çalışanlar bir dönem maaş

bile alamayacaklardır. Adı üstünde “kriz” olan bu dönemde en fazla gereksinim duyulan şey ise “Güven’dir. Kararlar ne kadar zor, acımasız hatta yanlış olursa olsun “güvenin yitirilmemesi” gerekmektedir. ÇÜNKÜ İŞ HAYATINDA BİR DE “ KRİZDEN SONRAKİ DÖNEM ” VARDIR Kİ, ŞİRKET İTİBARI ASIL BU DÖNEMDE KENDİSİ İLE HESAPLAŞACAKTIR.  YÖNETİCİLERİN ŞUNU DA UNUTMAMASI GEREKİR; KRİZ DÖNEMLERİ, İYİ YÖNETİLEBİLİRSE ŞİRKETLERİN   GÜVEN   TAZELEDİKLERİ   VE   İTİBARLARINI   TOPLUMUN   HER   KESİMİNE   ETKİLİ   BİR   ŞEKİLDE YANSITTIKLARI DÖNEMLER DE OLABİLİR. Krizin sektörümüz hatta tüm sektörlerimiz açısından böyle Sonuçlanmasını dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Eh hayal kurmanın da sağlığa bir ziyanı yok.

Lütfen birisi çıkıp geçen hafta kibar ( hakikaten yorumu kibardı)  bir arkadaşımızın yaptığı gibi bu konu sivil havacılıkla ilgili değil, bu yazıları Facebook’da yayınlayın bu sitede havacılık camiası ile ilgili yazılar yer almalı, vb. yorum yazmasın.  Ben mi yanılıyorum. Bu krizden en fazla etkilenen sektörlerin başında yer alan bir sektör şirketinde çalışmıyor muydunuz?

Ne istiyorsunuz? Havayollarının halen kesinleşmemiş olan filo durumunu mu yazıp çizelim? Buna bağlı olarak yapılacak diğer işlemleri mi? Yoksa Havayollarının ilan ettikleri uçuş tarifelerini mi konu edelim? İster misiniz hep beraber pilot ve kabin memurlarına saldıralım. Her şirkette adet olarak fazlalar, maaşları da yüksek, onları çıkartın işten diyelim?  İstihdamla ilgili neyin nasıl olmasının gerektiğini mi konuşalım. Veyahut kimleri işten çıkartsalar iyi olur, o konuyu irdeleyip yönetime ışık tutalım isterseniz. Bunu herkesten iyi biliriz ya. Bizim filika yüzdüğü sürece tekne batsa da olur diye mi düşünelim bazıları gibi. Tüm bu işlemlerin nasıl şekilleneceği bilinmemesine rağmen bu hafta maaş ödemekte zorlanan THY bünyesinde yapılan iki adet müdür atamasını konu etmemiz sizi mutlu eder mi? Bu dönemde bunu yapabilenlerin toplumu ciddiye almadıklarını ve de toplum tepkisinden çekinmediklerini yazarak konuyu siyasete mi kilitleyelim? Yoksa şirketteki Müdür adedini bir kenara bırakıp CEO’ nun bu konu için verdiği çok çok tatminkâr ( ? ) yusyuvarlak cevabı mı konuşalım. Maaş vermekte zorlanan şirket kriz sürecinde iki yeni Müdür alıyor. Toplam Müdür sayısı 700 oldu diyorlar, iyi konu. Hani Corona sonrası her şey değişecekti? Görünürde hiçbir şeyin değiştiği / değişeceği yok. Hangisini,  Neyi konu etmemi istersiniz? Şu anda belli olan bir şeyi söyleyin de oradan başlayalım.

Evet; yorumunuzda da ifade ettiğiniz gibi sivil havacılık konusunda benim alanım ve görüş zaviyem hayli dar. Üstelik sizdeki engin tecrübe de bende yok. Hadi beni bir kenara koy, eskimiş bir adamdan ne köy olur ne de kasaba. Ya siz. Dünden, daha öncesinden vazgeçtim, Sivil Havacılığın bu gününden de habersizsiniz galiba? Kaldı ki oralarda bu günü yaşıyorsunuz. Bilgisiz ve habersiz

Sektörümüz Krizin En Büyük Kaybedeni: CEO Bu Krizi Nasıl Yönetiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Km ~ 4 yıl önce
THY'de yazılır THY'da değil, ortaokul 5. sınıf ders konusu. Bunu gördükten sonra on iki sayfa yazı yazsanız bile içinin boş olduğunu bilirsiniz. İyi günler (cevap felan istemez)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkologdan Km'ye ~ 4 yıl önce
Hadi oradan geri zekalı,adam dilbilgisi veya imla kuralları ile ilgili ders vermiyor ki,adam havacılık konusun da duayen, sen de yi da yı bırak ta yazılanların yüzde birine cevap ver!!!
Kemal T. ~ 4 yıl önce
Felan değil falan yazılır. İlkokul 3.sınıf bilgisi. Hadi bakalım.
Felan diye yazilmaz ~ 4 yıl önce
Hadi canim ilkokula mars mars :)))
Kmna ~ 4 yıl önce
Canim sen bos yapma da su boslari bi topla bakem :))
Komik ~ 4 yıl önce
Abi işin gücün yok herhalde
CVP KEMAL & kM ~ 4 yıl önce
Yalnız bunları görebilmeniz normal. yazıdan başka bir şey anlamanızı zaten beklemem. Seviye meselesi.
Km’ye ~ 4 yıl önce
Km olduğunu düşünmüyorum, her haberin altına yorum yapan trolsün belli ki
Ceo ~ 4 yıl önce
Ceo nun vasiflari ve kalbindeki istek calistigi yeri yonetmeye yetmiyor ama kurnaz akli baska bir olusumla durumdan yararlanmasini iyi yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tedbirler ~ 4 yıl önce
Dolayısıyla airporthaber bütçesi de kesilmiş sanırım son zamanlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 4 yıl önce
Ne kriz yönetimi hocam ya şaka yapıyorsun sanırım. Bakkal dükkanı tarzı yönetilen yer burası. Dışardan süslü görünür, içi bomboş. Bırak krizi yarın 3 uçak gelcek deseler elleri ayakları tutusur çünkü hiçbir zaman ikinci planları olmadı. Her zaman günü kurtarma şeklinde yönetildi. En tepeden en alta kadar durum böyle. Uçak kapısı kapansın da gerisi mühim değil iner bir yere. Zaten plansızlığın en büyük müsebbibi de adı ile hiç uyuşmayan ekip planlama:) uçak uçsun da bakmaz senin ne yatın vardı, nerde oturuyordun vs vs. En küçük örnek bu, yönetimi siz düşünün. Kriz yönetimleri olsa, etrfamız yangın yeri, insan bu kadar mesnetsizce büyür mü? Akıl var izan var. Thy ‘in kenarda en az 10 milyar dolarlık anına cashe cevırebılecegı varlığı olması lazım. Daha ilk aydan başladılar ağlamaya para yok diye. Neyse çok şey yqzılır da işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi ~ 4 yıl önce
Cahilliğinize vererek, bi arkadaşa anlatır gibi anlatayım. Ekip planlamaya çakıyorsun ve çoğu arkadaş onlara çakıyor. Neden? Çünkü muhattabın onlar, bilmiyorsun başka birşey. Ne 1 kez açıp ftl okumuşsunuz, ne birşey yapmışsınız, dedikodulardan şikayet konusu oluşturuyorsunuz. Bu durum, Sizin uçakta niye köfte kalmamış diye yolcuyla çıkan tartışmanın aynısıdır. Köfteyi belirli yüzdede doco yükler, sizin suçunuz yoktur. Ama yolcu sizden bilir. Planlamada da, arka planda üretimden, eğitimden, networkten,tarifeden, sağlıktan, dış istasyonlardan, kargodan, teknikten ve daha nice yerden gelen data birleşir, ona göre işlemler ve değişiklikler yapılır. Sonrasında tebliğ yapılır. Sonra bilmezin biri çıkar, aaa ekip planlayamamama haa beceriksizler vs. Komik tavırlarla cahilce aşağılamaya kalkar.münferit hatalar elbette vardır, olacaktır, her meslekte olduğu gibi. Her birimin kendince hedefleri var. Fazla mesai ücretini, yatıyı minimize etmek bunlardan birkaçı..
Şimdiye cvp ~ 4 yıl önce
Bu planlama başka bir deyişle planlayamama yaklaşık bir sene öncesinde birimin başında bulunan M.H adlı müdürün gayriahlaki bir konuyla teftişlik olduktan sonra kurumdan tazminatsız uzaklaştırıldığı yer değilmi?Evet balık baştan kokuyor..
Şimdi e ~ 4 yıl önce
Ln akşama kadar pilotlara nasıl çakarız da rahatlarız diye düşünen babam mı? Ftl fikri kimden çıktı???? Akşama kadar orda bunlardan nasıl keseriz, nasıl çok uçururuz planlarını kim yapıyor? Hepinizi tanıyorum hepinizi. Ne olduğunuzu da gayet iyi biliyorum. İşiniz gücünüz fesatlık. Sen o masalları çömezlere anlat.
Data:)) ~ 4 yıl önce
Ln sen ankara uçuşu açıkta diye 6 kare yatısı olan adamı ankaraya yollayıp günü kapatan insanlarsınız. Ofiste yıllarca çalıştık bilmiyoruz mu neyi nasıl yaptığınızı kmller. Milletin kuyusunu nasıl kazdığınızı, çocukla oynat gibi koskoca kaptanlarla oynadığınızı, terbiyesiz herifler. 3 tane ergeni koymuşlar oraya hala data diyor. Heee data data
Kml ~ 4 yıl önce
İşiniz gücünüz minimize işte biz de onu diyoruz. Akşama kadar nasıl minimize eder, yukarı yalakalık yaparız diye uğraşıyorsunuz. Tatillere giderken de kaptanları seçiyorsunuz. Başka işinix yok. Hiç demagoji yapma koç, ne halt olduğunuzu herkes biliyor. Sen o minimize ettiğin uçuşları gel 1 ay yolcu olarak uç sadece. Bakalım dayanabilcen mi. Pazar mesai yazdırmaya benzemez bu işler.
Ekip plan ~ 4 yıl önce
Yılanın başı sizsiniz bu şirkette. Bütün huzursuzluk sayenizde çıkıyor. Başka havayollarında da srkadaşlarımız var. Sizin gibi fitne yok emin ol
Ökkeş Aygır ~ 4 yıl önce
Şimdi diye başlayan arkadaş. Ekip planlama olarak yatı azaltmak, mesai tuttutmak, pazarları yabancılara vermek gibi primitif hedefler koyarsan biz de kusura bakma dalgamızı geçeriz. İşte bu vizyonsuzluğunuz yüzünden kimse mutlu değil ve yüzlerce pırlanta gibi ekip üyesini kaçırdık. Başkanlığın adını değiştirelim o zaman “Yatı Azaltma Başkanlığı” koyalım kimse mavra yapmaz söz...
Atma ~ 4 yıl önce
Recep din kardeşiyiz.
YİSGK Acil durum planı ~ 4 yıl önce
Sayın yazar, Sizinle aynı Dünya görüşüne sahip değiller diye olur olmadık şeyler yazıpta yönetime haksızlık etmeyin lütfen!Öncelikle sizin bu durumunuzu protestosu ediyorum!!! Mevcut yönetimin bir acil durum planı vardır ve her gün de güncellenmektedir.Adı da YİSGK dır.(Açılımı:Ye İç, sıkışırsan G... Kurtardır.) Bilginiz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YISGK ~ 4 yıl önce
AYDINLATTINIZ BENİ. TEŞEKKÜRLER
selam ~ 4 yıl önce
sizin tabirinizle bize "seslenirken" hayli zaman ayırdığınızı görüyor ve bu nedenle de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin Bey ~ 4 yıl önce
Ülkemizde 70 yılda bilhassa devlet kurumlarında insan kalitesi ve zihniyet olarak ne değişti ki korona sonrası da değişsin? Eskiden az da olsa edep,adap,ahlak,utanma,hak,adalet gibi kavramlar vardı şimdi hiçbiri yok. Gelecekten de umut ve inanç beklemek hayal ötesi oldu maalesef. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN. ÇETİN BEY ~ 4 yıl önce
MAALESEF HAKLISINIZ. İNSAN KALİTEMİZ ÇOK DEĞİŞTİ. AMA YİNE DE ÜMİDİ YİTİRMEMEK GEREK. HELE SİZİN GİBİ GENÇLER ÜMİDİ YİTİRİRSE ÇOK ÇOK DAHA KÖTÜ OLUR HER ŞEY. SAYGI BİZDEN.
TK001 ~ 4 yıl önce
BİM şirketler grubunun piyasa değeri 5 milyar 20 milyon dolar. THY, son bir yılda (coronavirüs öncesi) borsada yüzde 23 değer kaybetti ve değeri 2 milyar 850 milyon dolara geriledi; ayrıca 11 milyar dolar da borcu var!.. THY’nin ederi neredeyse onun bile yarısı kadar! Halbuki yönetiminde dünya havacılığının duayen isimlerinden Ensar Vakfı, TÜRGEV Vakfı, İBB’nin AKP döneminden kalma yöneticileri, Kartal İmam Hatipliler var! Havayolu taşımacılığı ile ilgisi, biniş kartına bakıp koltuğu sormadan bulabilecek bu kişiler şirketi hakkıyla yönetememişler demek!.. 28 Ekim 2019 Murat Muratoğlu, SÖZCÜ yazısından alıntı. Peki ya şimdi virüs salgınından sonra THY nasıl durumda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz Yönetimi ~ 4 yıl önce
Sayın Özbey, çok güzel sıralamışsınız. Sizin THY'de olduğunuz, Sayın Cem Kozlu THY'yi 'Bulutların Üzerine' çıkartırken şartlar çok daha başkaydı. Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığının görevi THY ismini korumak yüceltmek ve o zamanki basında THY konusunda çıkabilecek yalan yanlış haberlerin anında düzeltilmesini sağlamaktı. Bugünkü kriz yönetiminde sözkonusu CEO'nun belki de en büyük hatası çalışanlar ile bir iletişim kanalını açık tutmaması, endişe ve umutlarını çalışanları ile paylaşmamasıdır. Bugünkü THY'de sadece CEO'nun başarılarının övüldüğü yaptığı hatalardan aldığı yanlış kararlardan sorgulanmıyacağını bilmesinin kendisine vermiş olduğu yüksek ama yanlış özgüvenin hem kendisini hem de THY yi zora sokacağı bir gerçek. Zararın neresinden dönülse kardır düşüncesi ile kendisine olan güveni sağlamak istiyorsa ilk adım olarak yandaş basın ve gazetecilerle değil, kendisine zor sorular sorabilecek gazeteciler ile raportaj yapması faydalı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp kriz yönetimi ~ 4 yıl önce
CEM KOZLU DÖNEMİNDEN BU KONU İLE İLGİLİ VERECEK ÇOK ÖRNEK VAR. ÖNCELİKLE O İNSAN TEK ADAM GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İSTEMEZDİ. ÜLKENİN EN ÖNEMLİ BASIN MENSUPLARINA BAŞKAN VB.. YÖNETİCİLERİN GİTMESİNİ VE GÖRÜŞMESİNİ İSTERDİ. DAHA GÜVENİLİR OLACAĞINI SÖYLERDİ. BEN SİZİN YÖNETİCİLERİNİZİN YERİNDE OLSAM CEM KOZLUYU ŞİRKETE DAVET EDER VE GÖRÜŞLERİNİ ALIRDIM. MERAKLANIR MI SİZİNKİLER BİLMEM AMA CEM BEY BUNU KİMSEYE SÖYLEMEZ.BUNU ÖVÜNÜLECEK BİR ŞEY OLARAK DA GÖRMEZ.
Kriz yonetimine ~ 4 yıl önce
Senin yonetici diye savunduğun adamlar Cem Kozlunun bir yerinin bir yerinin kılı bile olamazlar.Adamı tanımıyorsun bari hakkında konuşma!
T. K. C. ~ 4 yıl önce
Kriz yönetimini geçiniz, şurada 8 gün sonra işe gidecek miyiz gitmeyecek miyiz, girersek hangi şartlarda çalışacağız, özlük hakları ne olacak, gitmezsek nasıl olacak vs vs hiç bir şeyin cevabını hala bilmiyoruz. Bilgi paylaşımı konusunda da sınıfta kalındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP T. K. C ~ 4 yıl önce
KRİZ YÖNETİMİ PRENSİPLERİ ÇALIŞSA BU SUALLERİ SORMANIZA GEREK KALMAZDI. ANCAK BU KRİZDE ŞARTLAR O KADAR ÇABUK DEĞİŞİYOR Kİ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000