30 Kasım 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • En az 5000 kabin memuru yatarak maas aldigindan dolayi pilotlar ve tgs’nin maaslari kesintili odeniyor. Cikarilmalilar ya da 2999 TL maasa calistirilmalilar. Zaten ucus ve servis yapmiyorlar
  • Anladığım kadarıyla pilot mu değil mi bilmem ama birileri bir trol alayı oluşturmuş, o troller de ilim ile bilim arasındaki farkı dahi bilmiyor. Bilim cebir,geometrik,matematik,fizik örneği elle tutulur sayısal alanları kapsarken, ilim, tarih, coğrafya, din bilimi gibi sübjektif alanları kapsar. Eğer ha bire tehdit savuranlar gerçek pilotsa, içler acısı bir durum.
  • Konuş radyo dinliyoruz, en çok pilotlar etkilendi zaten pandeminden, geri kalanların canı patlıcan zaten...
  • tk kokpit kışı atlatır yediği a... ı ve k. ı unutMaZ
  • Yazının girişine taktım, "son yılların"mış. Strateji 1700 lü yıllardan beri kulanılır, politik, bilimsel, ilimsel, psikolojik, parasal ANA eksen plandır. Yani kısa hedefli plânlar kanun olsa mesela, onların uymakla yükümlü olduğu anayasasıdır. lütfen bilgisizliginizi yansıtmayın.
  • Reis ayırım yapmaya gerek yok. Ne demek sadece kaptan ve teknik maaşları tam olsun ? Kabin THY nin vitrinidir diye boşa demiyorlar . Dediğiniz gibi her zaman 3000 TL kabin memuru bulursunuz doğru . Ama 3000 TL çalışan bir km nin o yolcuya çokta mükemmel bir hizmet vereceğini tatmin edeceğini ve o yolcunun tekrar THY ile uçmasını sağlayacağını pek sanmıyorum . Değil 3000 TL 5000 TL versen bile bu maaşlarla zor. Ayrıca dışarda gerçekten bir KM niteliğinde ki bir şahısın çok rahat aylık 3000 -5000 TL para kazanabileceğini bu pandemi sürecinde gördük. Yeterki kişi sadece istesin. Şitket sadece teknik ve kokpitte ayakta kalmaz . Yazar olarak senin daha mantıklı düşünmen lazım ...
  • Yurtdışı ortaklıktan kasıt Joint Venture, C2C hizmet veren dikey entegrasyonlu bir yapıda lokal ortaklıklar vs. Önce kargo işini bilmeniz gerekir yorum yapabilmeniz için, cümleyi ilk okuduğunda çıkan anlam kastedilen olmuyor her zaman, meselelerin teknik boyutu var.
  • Tebrikler gerçekten. Malumun ilamı ama kimsede gerçekleri söyleyecek cesaret yok. Zaten dibi görmüş şirkette herhangi bir kaza kırımın altından kalkamayız. Şu anda pilot bol yazanlar; mevcut şartlara en iyi Pakistanlı pilot bulunur. Onların da lisansı gerçek mi değil mi anlayana kadar felaket gelir. Şansını çok zorlamamak lazım.
  • Merak etmeyin yakında thy yi de katara satar bunlar
  • Dünyadan habeerınız yok..Piyasada pilot bollugu yaşanıyor ve daha da yaşanacak.nıye el üstünde tutsun..

Strateji

Son yılların vazgeçilmez kelimesi “strateji”. Kelimenin özüne bakacak olursak, Strateji, askeri bir kavramdır. Ancak günümüzde kullanılan farklı yerler de mevcut.

Strateji, stratejik planlama, stratejik ortak....

İşletme yönetiminde stratejiyi mercek altına alacaksak, şirketlerin varlığını sürdürmek ve mevcut olduğu pazarda başarı elde etmek için gerektirdiği adımları atması olarak özetleyebiliriz.

STRATEJİK ORTAKLIK

Milli bayrak taşıyıcımız geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olacak bir kargo şirketinin kuralacağını KAP’a açıkladı. Açıkladı açıklamasına da yayınlanan bildirimde bir nokta dikkatimi çekti “.... Sektörün en önemli oyuncuları arasındaki yerimizin sağlamlaştırılması ve gelecekte potansiyel stratejik yurtdışı ortaklıklar için de ayrı bir platform oluşturulması amacıyla yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olan bir hava kargo şirketinin kurulmasına karar verilmiştir."

Ortaklık nereden çıktı? Zaten şirket şu anda kargodan kazanıyor. Karı ileride bölüşmenin ne anlamı var? Kaldı ki THY CARGO, THY’nin alt markası olarak faaliyetini sürdürüyordu!

ASIL AMAÇ NE?

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları’nın yüzde 49,12'si Türkiye Varlık Fonu’na ait. Alt markayı yeni bir şirket haline getirmekteki niyet yeni krediler alabilmek mi, ileride stratejik ortaklıklar kurmak mı yoksa şirketi satmak mı? Asıl amaç ne? Parçala, böl, sat mı?

2018’den bu yana...

2018 yılından bu yana süregelen en büyük dedikodu ise THY’nin satılacağı oldu. Hatta bu satım için rakamlar açıklandı , alıcının Qatar olacağı ve bu alımın slot sağlanması için olacağı bile konuşulmuş, ardından da THY Basın Müşaviri Yahya Üstün olayı yalanlamıştı. Peki bu durum gerçek değil ise bu adımın gerekçesi ne?

Şirkette pilotlar huzursuz!

Türk Hava Yolları yönetimi bana kalırsa yeni bir şirket açmak yerine mevcut şirket çalışanlarına daha özverili yaklaşmalı. Herkes huzursuz. Yönetici bir kişi Pilotluk mesleğini bilemez. Onların neler yaşadığını ve hangi durumlarda hata yapabileceğini de kestiremez.

Kimse bir kaza kırımla karşılaşmak istemez. Ancak pilotun kafası rahat olmalı. Psikolojik olarak da maddi olarak da... Bunu sağlamayamadıktan sonra uçuş emniyetinden bahsetmek anlamsız. Hani derler ya kelimeler anlatmaya yetmez... işte o misal...

Siz siz olun tekniği ve kokpiti el üstünde tutun...  Çünkü siz gitseniz dahi, onlar bu şirkette kalmaya devam edecek!!!

Saygılarımla.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Strateji

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Kabin ~ 3 yıl önce
En az 5000 kabin memuru yatarak maas aldigindan dolayi pilotlar ve tgs’nin maaslari kesintili odeniyor. Cikarilmalilar ya da 2999 TL maasa calistirilmalilar. Zaten ucus ve servis yapmiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Tamam reis haklısın
Mehmet ÖZTÜRK ~ 3 yıl önce
Anladığım kadarıyla pilot mu değil mi bilmem ama birileri bir trol alayı oluşturmuş, o troller de ilim ile bilim arasındaki farkı dahi bilmiyor. Bilim cebir,geometrik,matematik,fizik örneği elle tutulur sayısal alanları kapsarken, ilim, tarih, coğrafya, din bilimi gibi sübjektif alanları kapsar. Eğer ha bire tehdit savuranlar gerçek pilotsa, içler acısı bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazmazlar ~ 3 yıl önce
Bu sitede stewartlar memurlar ve tgs cok yazar, arada memurlar tk nin gelecek planlarini bir kac cumlede olsa acik eder, tiyo alabilirsin, pilotlar hele kaptanlari genelde onunaz bile ne yazdigini ekipten birlieri yanlarinda dedikodu yaptiklarinda duyarlar, saskinliklarini yuzlerinde gorebilirsin
Yine başlamış pilot radyosu yayına ~ 3 yıl önce
Konuş radyo dinliyoruz, en çok pilotlar etkilendi zaten pandeminden, geri kalanların canı patlıcan zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patlicansin tabi sen ~ 3 yıl önce
Kabin memurusun en fazla.
787foo ~ 3 yıl önce
tk kokpit kışı atlatır yediği a... ı ve k. ı unutMaZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ÖZTÜRK ~ 3 yıl önce
Yazının girişine taktım, "son yılların"mış. Strateji 1700 lü yıllardan beri kulanılır, politik, bilimsel, ilimsel, psikolojik, parasal ANA eksen plandır. Yani kısa hedefli plânlar kanun olsa mesela, onların uymakla yükümlü olduğu anayasasıdır. lütfen bilgisizliginizi yansıtmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O dönemde mi ? ~ 3 yıl önce
1700 lü yıllarda mı yaşıyordun? :))
Plan ne ~ 3 yıl önce
Plan kazadan prim elde etmek mi ?
İlimsel ~ 3 yıl önce
İlimsel ne Bro? Varsa öyle birşey ilimsel yaklaşmak isterim
Strategos ~ 3 yıl önce
Bu da benden katkı olsun. Strateji kelimesinin eski Yunan şehir devleti komutanlarına verilen Strategos isminden geldiği de iddia edilir. Sun Tzu nün Savaş Sanatı na kadar yani 2500 sene önceye kadar geçmişi eklenebilir. Savas dışında düşünürsek işletmecilik anlamında kullanımı 60-70 yıl kadar diye biliyorum. Saygılarımla.
Reis ~ 3 yıl önce
Reis ayırım yapmaya gerek yok. Ne demek sadece kaptan ve teknik maaşları tam olsun ? Kabin THY nin vitrinidir diye boşa demiyorlar . Dediğiniz gibi her zaman 3000 TL kabin memuru bulursunuz doğru . Ama 3000 TL çalışan bir km nin o yolcuya çokta mükemmel bir hizmet vereceğini tatmin edeceğini ve o yolcunun tekrar THY ile uçmasını sağlayacağını pek sanmıyorum . Değil 3000 TL 5000 TL versen bile bu maaşlarla zor. Ayrıca dışarda gerçekten bir KM niteliğinde ki bir şahısın çok rahat aylık 3000 -5000 TL para kazanabileceğini bu pandemi sürecinde gördük. Yeterki kişi sadece istesin. Şitket sadece teknik ve kokpitte ayakta kalmaz . Yazar olarak senin daha mantıklı düşünmen lazım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok haklısın ~ 3 yıl önce
Beğenmeyenlerin zoruna gitmiş hala kabin teknik ve kokpitin halka oldugunu çözememiş amipler var şirkette. Kabinde hizmet kaliteli olmazsa aa bu pilot çok iyi indirip kaldırıyor diye gelmez o yolcu fazla böbürlenmeyin
Axis ~ 3 yıl önce
Once 130 yolculu 777 nin cabin ready raporunu 15 dk lik taxi suresunde piste girmeden veriver sonra kabin in onemini konusuruz kardesim
Çikın or pasta ~ 3 yıl önce
Kabın memurları çok kötü Ingilızce konuşuyor. Not: Amerikalı
Axixe cevap ~ 3 yıl önce
Kardeş ben sana burada kabinin önemini anlatmadım. 3000 TL kabine vereceğin maaşa bir ordu eleman bulursun . Kusura bakmada 3000 TL içinde kimsenin tavrını kahri çekilmez çalışmaya devam eder ama dışarda daha iyi Fırsat bulursa o kaprisli yolcuya hesabını sorar çıkar işten . Kimse THY muhtaç değil herkesin önceliği kendisi ve ailesidir. Kabin ne kadar zengin donanımlı olursa o kadar daha çok yolcu taşırsın.
Axise cvp ~ 3 yıl önce
Sen kimsin ki? Sen daha yanındaki kaptanı idare edeemezken biz daha beterlerini idare edip bi dünya yol yapıyoruz. Allah bu kibire sahip szin gibi insanları öyle bir hale getirsin ki tepeden bakamayasınız
3000 tl ~ 3 yıl önce
3000 tl maasla hizmeti eksik veren kabinci isten atilir yerine yenisi bulunur canla basla calisacak, hem de 2 aylik egitimle
Thy ~ 3 yıl önce
Tk kabin memurlari 3000 tl maasa muhtactir. Hicbiri isi birakip cikmaz. Ced pass ve otel indirimlerini kaybetmemek icin.
Tk ~ 3 yıl önce
Reis madem canla başla 3000 TL eleman bulunuyorsa neden yeni başlayanlar pandeminin etkisiyle maaşları 3 bin 4 bine düşünce bütün şevkleri kırıldı. ? Boş muhabbet yapıyorsun . Canla başla çalışacakmış kendin kazanamıyorsun galiba 3000 TL normal şartlarda milleti 3000 TL çalıştırma gayesine sokuyorsun .
Kargo İçinden ~ 3 yıl önce
Yurtdışı ortaklıktan kasıt Joint Venture, C2C hizmet veren dikey entegrasyonlu bir yapıda lokal ortaklıklar vs. Önce kargo işini bilmeniz gerekir yorum yapabilmeniz için, cümleyi ilk okuduğunda çıkan anlam kastedilen olmuyor her zaman, meselelerin teknik boyutu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine harika yazı ~ 3 yıl önce
Tebrikler gerçekten. Malumun ilamı ama kimsede gerçekleri söyleyecek cesaret yok. Zaten dibi görmüş şirkette herhangi bir kaza kırımın altından kalkamayız. Şu anda pilot bol yazanlar; mevcut şartlara en iyi Pakistanlı pilot bulunur. Onların da lisansı gerçek mi değil mi anlayana kadar felaket gelir. Şansını çok zorlamamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbo ~ 3 yıl önce
Merak etmeyin yakında thy yi de katara satar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dunyalı ~ 3 yıl önce
Dünyadan habeerınız yok..Piyasada pilot bollugu yaşanıyor ve daha da yaşanacak.nıye el üstünde tutsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cadetafa ~ 3 yıl önce
aynen biz gümbür gümbür geliyoruz bize verin o koltukları beğenmeyen gitsin kapınız orada genel müd. oturmak bana yakışmazdı zaten
Dayakçı kaptan ~ 3 yıl önce
Cadetfo sen bi sakin ol önce inişi öğren abicim .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000