25 Kasım 2020, Çarşamba 12:24:38

Mehmet Nane; 'Her alanda kadın sayısını artıracağız'

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında önemli mesajlar verdi.
  • Benim Temizlikci bayani da gondereyim degerlendirin
  • Hostesler ve Temizlikciler zaten kadin degilmiydi?Cok deger veriyorsan kendine yardimci al bir kac tane..
  • kadın çalışan candır kadın istihdamını artırırın. erkekler herşeyi kadınlara yaptırıp bütün işlerin üstüne ben yaptım diye yatıyorlar halbuki tüm havayolu şirketleri kadın çalışanları sayesinde ayakta çünkü kadınlar çalışkandır:)))
  • Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?”
  • Sayın Nane, tesettürlü kadın sayısını artırmaya ne zaman başlayacaksınız? Kadın-erkek eşitliğinden önce, kadın-kadın eşitliğini sağlayın da ondan sonra kadın sayısı otomatik artacak zaten.
  • Eger kadin erkek esitligi varsa Yuklemeci olarak kadin alin gorelim
  • Dün pegasusla uçtum kabinde 4 erkek vardı yuh dedim hem zerafet yok hem itici kabinde arttırın sonrasını gelir sözde kalmassa
  • arttırın tabi sonra kadının eline bakalım. benim bildiğim tek gerçek var kadına para ve mevkii vermeyeceksin. ruhları değişiyor gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.
  • Nane
  • sakin kokpiti instegram pilotcuklariyla doldurup durmayin artik yalniz ucmak istemiyorum

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında önemli mesajlar verdi.

Pegasus çalışanlarına bir mesaj gönderen Nane, kadın çalışan sayısını artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Nane'nin mesajı:

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Öncelikle hepinize iyi günler dilerim. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu vesileyle, aslında sadece bir gün değil her gün önemli olan bu konuda duruş ve yaklaşımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kadınlar ve kız çocukları dünya nüfusunun %50ʼsini oluşturuyor. Bu, dünya potansiyelinin de yarısını oluşturdukları anlamına geliyor. Ancak toplumsal cinsiyet eşitsizliği günümüzde maalesef çok yaygın olduğu için toplumsal ilerlemeyi de engelliyor. Nerede yaşıyor olursak olalım, toplumsal cinsiyet eşitliği kesinlikle temel bir insan hakkıdır. Kadınların eğitim ve çalışma hayatı başta olmak üzere hayatın her alanına eşit katılımı ve karar alma mercilerinde daha çok sayıda kadın olması, daha kalkınmış bir ülke ve toplum için zorunludur.

Bildiğiniz gibi, şirketimizde pilotluktan üst düzey yöneticiliğe kadar her alanda kadın çalışanlarımızın imzaları bulunuyor ve biz bununla gurur duyuyoruz. Ayrıca IATA’nın gönüllü girişimi “25by2025”i dünyada ilk imzalayan hava yolu şirketlerinden biri olarak, her alanda kadın sayısını artırma hedefindeyiz.

Kadınların iş hayatındaki rolüne ve eşitlik ilkesine verdiğimiz önemi vurgulamak adına Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) platformuna katılan dünyadaki ilk havayolu şirketi olmamız, SHGM’nin Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu’nun bir üyesi olarak çalışmalar yürütmemiz, Yanındayız Derneği, wTech Teknolojide Kadın Derneği, PWN İstanbul, Women in Sales platformu gibi oluşumlara destek vermemiz ve hatta bir şirket geleneği olarak filoya yeni katılan uçaklarımıza çalışanlarımızın kız çocuklarının isimlerini vermemiz, şirketimizin cinsiyet dengesi konusunda gösterdiği hassasiyet ve önemin bir göstergesidir.

Elbette hem şirketler hem de bireyler olarak, toplumsal cinsiyet dengesinin sağlanması için her ne yapıyorsak daha çoğunu yapmaya çalışmalı, ülkemizde ve dünyada bu denge sağlanana kadar da mücadelemize devam etmeliyiz.

Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki; toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan bir şirket olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Sevgi ve saygının korunduğu, şiddetten arınmış bir dünya için hepimiz sorumlu davranmalıyız.

Sevgilerimle,

Mehmet Nane; 'Her alanda kadın sayısını artıracağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Isterseniz ~ 3 yıl önce
Benim Temizlikci bayani da gondereyim degerlendirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten kadin ~ 3 yıl önce
Hostesler ve Temizlikciler zaten kadin degilmiydi?Cok deger veriyorsan kendine yardimci al bir kac tane..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadın istihdamı ~ 3 yıl önce
kadın çalışan candır kadın istihdamını artırırın. erkekler herşeyi kadınlara yaptırıp bütün işlerin üstüne ben yaptım diye yatıyorlar halbuki tüm havayolu şirketleri kadın çalışanları sayesinde ayakta çünkü kadınlar çalışkandır:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk ~ 3 yıl önce
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesettür? ~ 3 yıl önce
Sayın Nane, tesettürlü kadın sayısını artırmaya ne zaman başlayacaksınız? Kadın-erkek eşitliğinden önce, kadın-kadın eşitliğini sağlayın da ondan sonra kadın sayısı otomatik artacak zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuklemeci olsunlar ~ 3 yıl önce
Eger kadin erkek esitligi varsa Yuklemeci olarak kadin alin gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 3 yıl önce
Dün pegasusla uçtum kabinde 4 erkek vardı yuh dedim hem zerafet yok hem itici kabinde arttırın sonrasını gelir sözde kalmassa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mike ~ 3 yıl önce
arttırın tabi sonra kadının eline bakalım. benim bildiğim tek gerçek var kadına para ve mevkii vermeyeceksin. ruhları değişiyor gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuru ~ 3 yıl önce
Nane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman Nane ~ 3 yıl önce
sakin kokpiti instegram pilotcuklariyla doldurup durmayin artik yalniz ucmak istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000