27 Mart 2024, Çarşamba 16:19:01

Pegasus'tan filo kararı; Boeing'ler filoda kalacak

Pegasus Havacılık, artan talebi karşılamak için sadece Airbus uçaklarından oluşan bir filo oluşturma planından geri adım atarak Boeinf 737 filosunu elinde tutma kararı aldı.
  • VERDİĞİNİZ PRİM EĞER UÇAK ALICAKSA GERİ VERELİM Mİ GULİZ HANIM ÇALIŞANIN ÜSTÜNDEN HEM PARA KAZANACAKSIN HEMDE SONRA CIKIP DİYECEKSİN Kİ PERSONEL BİZİM EN BÜYÜK GİDERİMİZ İNSAN DERKEN UTANIR YA...! O YÜZDEN BU ŞİRKETİN BURNU .... ÇIKMAZ ÇOK DAHA UÇAK PİSTTEN ÇIKAR OLUMSUZ OLAYLAR YAŞANIR...KEŞKE O KOLTUĞA HİÇ OTURMASAYDNIZ HERKES SİZDEN UMUTLU İDİ AMA SİZDEDE NANE BEYÎN PERSONELE BAKIŞ AÇISINA BÜRÜNDÜNÜZ MALESEF BİR AN EVVEL GİTMENİZ DİLEKLERİMİZLE...BAĞIŞ YAPABİLCEMİZ HESAP NUMARALRINI DA PAYLAŞIRSANIZ ALDIĞIMIZI GERİ VERELİM....!
  • sevgili Guliz hanım bu kadar ağlamanıza gerek yok rakip firmalar çalışanına prim üstüne prim verdiği ortamda personeli gider olarak görmeniz yanlış olduğunu düşünüyorum GM'de çalışan personel 90 bin prim aldı neye göre aldı ? yağmurlu havada bagaj mı attı sıcak havada yan yana uçak mı yaptı ? açık açık söyleyin maaşlarımızı da bağış yapalım..! sizde NANE bey gibi timsah gözyaşları dökmenizi bekliyoruz hakkımızı helal etmiyoruz...hakkımı yiyenin hakkından çıksın...!
  • Boeing Pilotlarını itip kakıyorlardı, rüzgar yine arkaya dönmüş. Tetikçi uçuş işletme ve öğretmen mafyası Boeing Pilotlarına yine "biz bir aileyiz karşim" çrkmeye başlarlar.
  • yer işletme rampe erkenden 1 Nisan şakası yapılmış galiba acaba bu durumdan Güliz hanımın haberi varmıdır?
  • Yav kardeşim haberden bağımsız,kaç defa dedim şu chatgpt yi kullandıktan sonra dönüp bir bakın makale nasıl olmuş yada olmuş mu diye
  • Sen onu bunu bırakda miletin 1yilda verdiği emeğin karşılını verin Güliz hnm işci duşmani bir yoneticeden ireniyorum bu ramazan ayında milletin işcilerinin ahını almayın bence tutar milete kar payı vaadiyle kandırıp duruyorsunuz 20bin TL nedir çocuk parasını veriyorsunuz ama yaz yogunlunda goruşmek üzere Pegasus yoneticeleri ama sendika artık Pegasus hak oldu
  • Evet boeing ler kalacak ama gerekli değeri personeline vermediği için personeli kalmayacak.Bu arada çorba parası için teşekkürler..

Pegasus Havacılık, artan talebi karşılamak için sadece Airbus uçaklarından oluşan bir filo oluşturma planından geri adım atarak Boeinf 737 filosunu elinde tutma kararı aldı.

Pegasus Havacılık CEO’su Güliz Öztürk Bloomberg’e verdiği röportajda, “Tek tip bir filo oluşturma yolunda ilerliyorduk. Ancak mevcut büyüme ve büyüklükle birlikte kendi iç analizlerimizi ve fizibilitemizi yaptık ve dokuz Boeing uçağını elimizde tutmaya karar verdik” dedi.

İstanbul merkezli Pegasus, eski nesil 737 NG’lerini 2025 yılına kadar aşamalı olarak kaldırmayı planlamıştı ancak Öztürk’ün açıklamasına göre artan seyahat talebinin yanı sıra yeni uçakların teslimatında yaşanan gecikmeler ve buna bağlı olarak kiralama maliyetlerinde görülen artış, şirketin bu planları 2029’a ertelemesine neden oldu.

Pegasus, bazı büyük rakiplerinin motor sorunları ve jet teslimatındaki gecikmeler nedeniyle kısıtlandığı bir dönemde büyümeyi bekliyor.

Pegasus'un 68 adet A321neo jeti siparişleri bulunuyor

Wizz Air Holdings Plc ve Türk Hava Yolları Pratt & Whitney motorlarındaki inceleme ve onarımlar nedeniyle bu yaz A320neo uçaklarını yere indirmek zorunda kaldı. Ryanair Holdings Plc 737 Max uçaklarının teslimatının gecikmesinden dolayı hayal kırıklığını defalarca dile getirdi. Pegasus ise A320neo jetlerinde Pratt & Whitney yerine CFM International türbinlerini kullanıyor.

Öztürk, Boeing ve Airbus dar gövde filosunu işletmeye devam etmeyi planladığı için gelecekte 737 Max satın alınması ihtimalini de göz ardı etmediklerini belirtti. Pegasus’un 68 adet A321neo jeti için henüz ödemesi yapılmamış siparişleri bulunuyor.

Yaklaşık 20 yıldır Pegasus’ta görev yapan ve bir havayolu şirketi yöneticisi konumundaki az sayıda kadından biri olan Öztürk, Boeing’in kalite standartlarını uygulamaya, sıkı kontroller yapmaya ve kültürü geliştirmeye odaklanması gerektiğini söyledi.

(Bloomberg)

Pegasus'tan filo kararı; Boeing'ler filoda kalacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ADB MH ~ 27 gün önce
VERDİĞİNİZ PRİM EĞER UÇAK ALICAKSA GERİ VERELİM Mİ GULİZ HANIM ÇALIŞANIN ÜSTÜNDEN HEM PARA KAZANACAKSIN HEMDE SONRA CIKIP DİYECEKSİN Kİ PERSONEL BİZİM EN BÜYÜK GİDERİMİZ İNSAN DERKEN UTANIR YA...! O YÜZDEN BU ŞİRKETİN BURNU .... ÇIKMAZ ÇOK DAHA UÇAK PİSTTEN ÇIKAR OLUMSUZ OLAYLAR YAŞANIR...KEŞKE O KOLTUĞA HİÇ OTURMASAYDNIZ HERKES SİZDEN UMUTLU İDİ AMA SİZDEDE NANE BEYÎN PERSONELE BAKIŞ AÇISINA BÜRÜNDÜNÜZ MALESEF BİR AN EVVEL GİTMENİZ DİLEKLERİMİZLE...BAĞIŞ YAPABİLCEMİZ HESAP NUMARALRINI DA PAYLAŞIRSANIZ ALDIĞIMIZI GERİ VERELİM....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw apron ~ 27 gün önce
sevgili Guliz hanım bu kadar ağlamanıza gerek yok rakip firmalar çalışanına prim üstüne prim verdiği ortamda personeli gider olarak görmeniz yanlış olduğunu düşünüyorum GM'de çalışan personel 90 bin prim aldı neye göre aldı ? yağmurlu havada bagaj mı attı sıcak havada yan yana uçak mı yaptı ? açık açık söyleyin maaşlarımızı da bağış yapalım..! sizde NANE bey gibi timsah gözyaşları dökmenizi bekliyoruz hakkımızı helal etmiyoruz...hakkımı yiyenin hakkından çıksın...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 30 gün önce
Boeing Pilotlarını itip kakıyorlardı, rüzgar yine arkaya dönmüş. Tetikçi uçuş işletme ve öğretmen mafyası Boeing Pilotlarına yine "biz bir aileyiz karşim" çrkmeye başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bogaç B0LAT ~ 1 ay önce
yer işletme rampe erkenden 1 Nisan şakası yapılmış galiba acaba bu durumdan Güliz hanımın haberi varmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpenindicatorAI ~ 1 ay önce
Yav kardeşim haberden bağımsız,kaç defa dedim şu chatgpt yi kullandıktan sonra dönüp bir bakın makale nasıl olmuş yada olmuş mu diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakı yenmiş işciler ~ 1 ay önce
Sen onu bunu bırakda miletin 1yilda verdiği emeğin karşılını verin Güliz hnm işci duşmani bir yoneticeden ireniyorum bu ramazan ayında milletin işcilerinin ahını almayın bence tutar milete kar payı vaadiyle kandırıp duruyorsunuz 20bin TL nedir çocuk parasını veriyorsunuz ama yaz yogunlunda goruşmek üzere Pegasus yoneticeleri ama sendika artık Pegasus hak oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinirli ~ 1 ay önce
Sen bir yıl boyunca çalış rapor alma hasta Hasta gel sonra sana verdiği para bir maaş bile yazık gerçekten
PGS Çalışanı ~ 1 ay önce
Evet boeing ler kalacak ama gerekli değeri personeline vermediği için personeli kalmayacak.Bu arada çorba parası için teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000