07 Temmuz 2021, Çarşamba 17:07:11

Nakliyat-İş Sendikası'ndan Pegasus'a tepki

Pegasus Hava Yolları'nın Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden Nakliyat-İş Sendikası'nın yetkilileri Pegasus Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.
  • İşten haksız yere çıkartılanlar kalanlara mesaj.kalanlar da bi mesaj gönderirse o zaman pegaSUSAR
  • Sendika çalışanların sırtından geçinen parazitlerdir, sendika yalan sendikacılar yalancıdır, gerçekten çalışanın hakkını koruyan sendika yok. Patronla kapalı kapılar arkasında anlaşır, çalışana da çok bir şey kazanmış gibi anlatır, ama ne yazık ki insanlar örgütlenmekten korktukları için mecburen tarihi geçmiş anlamsız sendikal faaliyetlere yöneliyorlar.
  • rahatı yerinde olanlar burdan ezilen insanlar ile alay edenler. gün gelecek madur olduğunuzda bu sendika sizinde hakkınızı arayacak
  • görevinizi lütfen düzgün yerine getirin her işin ilahi bir adalet boyutu vardır. kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
  • iş yerinin personele performans düşüklüğü ile ilgili işciye yazılı bildirim vermesi ve periyodikk bir ara ile performans ölçümlemesi gerekmiyor mu ?
  • bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmekde ve acil bir şekilde şirketin IK bölümünde revizyona gitmesi lazım.
  • !Madem o insanlar suçlu,çıksın şirket bir açıklama yapsın,performansı yetersiz denilen o insanlar şu şirkete kaç tane personel yetiştirdi,kaç kere evine yemek yemeden gitti,kaç kere müdürlerinden ve amirlerinden teşekkür aldı bileniniz var mı ?? Boş beleş konuşmayın !
  • Patron size yetmiyor mu? Neden ikinci kocanın arayışındasınız.
  • Airport haberde cio mehmet bey biz sendikaya karşı değiliz diyordu.
  • Büyük bir oyun var bu sendika nerden çıktı. Geçmişini bir araştırın özel şirkette sendika olmaz sektörde düzgün bir pegasus kalmıştı onu çamur edecekler. Bu oyuna gelmeyin. Özel şirket istediğiyle çalışır istediğini işten çıkartır. Sendika bize hiçbirşey sağlamaz şirket zaten vereceği zammı verir sendika biz kazandık der sendika olmasa da aynı zammı alırsın. Kazanan hep sendikacılar olur aptal olmayın. Diğer firmalara bakın. Hakkınızı bireysel arayın işe girerken hepiniz ortak mı girdiniz ?!?

Pegasus Hava Yolları'nın Nakliyat-İş Sendikası'na üye olan çalışanları işten çıkardığını iddia eden Nakliyat-İş Sendikası'nın yetkilileri Pegasus Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Nakliyat-İş açıklaması:

Sendikamız kısa bir süre önce Pegasus Hava Yollarında sendikal örgütlenme çalışması başlatmış ve önemli sayıda işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak Pegasus işvereni örgütlenmenin önünü kesmek ve işçileri sendikadan vazgeçirmek için hava yollarında değişik kıdemde ve farklı pozisyonlarda çalışan, aralarında istifa baskısı altında çalışan yabancı uyruklu Kaptan Pilotların da olduğu çoğunluğu üyemiz olan 40’a yakın çalışanı hiçbir gerekçe göstermeden işten atmıştır.
Bugün İşverenin bu haksız ve hukuksuz, keyfi işten çıkartmalarını, sendikal örgütlenmeyi engelleme girişimlerini protesto etmek için Pegasus Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldik. Burada konu ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirdik.

Basın açıklamamıza; sendika üyelerimiz, örgütlü olduğumuz işyerlerinden temsilci arkadaşlarımız, sendika yöneticilerimiz ve Birleşik Metal- İş Sendikasının şube yöneticileri ve temsilcileri de katıldı.

“Pegasus’ta İşten Atmalara Son, Direne Direne Kazanacağız!” pankartımızın arkasında kortej oluşturarak, bayrak, flama ve dövizlerimizi taşıyarak başlattığımız yürüyüş, Pegasus Genel Müdürlüğü önüne kadar sloganlarla devam etti.

Pegasus Genel Müdürlüğü önünde Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nu bir Basın Açıklaması gerçekleştirdi.

Küçükosmanoğlu; burada bulunma amacımızın Pegasus İşverenin işçi ve sendika düşmanlığını protesto etmek olduğunu belirtti.

İşverenin 4857 sayılı yasanın gereğini bile yerine getirmeden işçilerin iş akitlerini fes ettiğini belirten Küçükosmanoğlu kanunsuzluğun daha buradan en baştan başladığını ifade etti. Çünkü 4857 sayılı yasaya göre “Eğer bir işçinin iş akdi fes edilecekse bunun yazılı olarak işçilere bildirilmesi gerektiğini” ancak Pegasus işverenin sistematik bir mobing haline dönüştürmüş olduğu davranışları sonucu işçilere iş akitlerinin fes edildiği bir telefon ile bildirilmiştir dedi.

Küçükosmanoğlu, aslında Pegasus İşvereninin sendikamızın örgütlenme çalışması başlatmadan öncesinden bu yana toplu bir işçi çıkarma girişimi olduğunu belirtti. Küçükosmanoğlu, “Pandemi koşullarının da bahane gösterilmesiyle birlikte bazı işçiler ücretsiz izine çıkarılmış, bazıları kısa çalışma ödeneğine mahkum edilmiş, yapılması gereken ücret zamları yapılmamıştır dedi.

Devam eden bu sıkıntılı süreçlerin sonunda sendikamıza üye olmaya başlayan işçiler üzerine istifa baskıları yapılmaya başlanmıştır.

Küçükosmanoğlu, 2 Temmuz itibariyle de işten çıkartılmalar başlamıştır ve işten çıkartılan işçi sayısı 40 bulmuştur dedi. Bu arkadaşlarımız içinde sendikamız üyesi olan, olmayan, yabancı ve Türk Pilotların ve Kabin Amirlerinin de olduğunu belirtti.

Anayasal haklara saygılı olduğunu belirten Pegasus Yönetimine seslenen Küçükosmanoğlu yasalara dayanarak demokratik koşullarda bir sandık kurularak işçilerin kendi sendikalaşma haklarına kendilerinin belirlemesini istedi. Sandık sonucu çıkan her sonucu sendikamızın kabul edeceğini belirtti.
Küçükosmanoğlu konuşmasını sonlandırırken Sendikamızın bu haksız hukuksuz işten çıkartılmalara ve örgütlenmemize engel olma çalışmalarına karşı gereken her türlü mücadeleyi vereceğimizi vurguladı.

Pegasus Çalışanları artık sendikalı, örgütlü, Nakliyat-İş’li ve DİSK’li olacaktır!

Genel Başkanımızın konuşmasından sonra sendikamıza üye olduğu için işten çıkartılan Pegasus Çalışanı Serkan Babacan bir konuşma yaptı.
Babacan konuşmasında; Anayasal haklarına kullanarak Sendikaya üye olduklarını ve işten atıldıklarını belirtti. Bundan sonra anayasal haklarına sahip çıkarak mücadeleye devam edeceklerini ve haklarını alana kadar Pegasus Genel Müdürlüğü önünde hep olacaklarını belirtti.

Serkan Babacanın konuşmasından sonra Sendikamızında üyesi olduğu Dünya Sendikalar Federasyonu DSF Pegasus'ta ki mücadelemizle dayanışma içindedir. DSF'nin Dayanışma mesajını Pegasus'ta atılan üyemiz Gökçe Elif Karaltı okudu.

DSF dayanışma mesajı okunduktan sonra geçtiğimiz günlerde Video çekerek Pegasus Çalışanlarını Nakliyat-İş Sendikasına üye olmaya çağıran Kabin Amiri Çağrı Kürü bir konuşma gerçekleştirdiği. Kürü konuşmasında bir kez daha Pegasus Çalışanlarını sendikaya üye olmaya çağırdı. Verdikleri mücadelenin “ben değil biz mücadelesi” olduğunun vurgusunu yaptı.
Pegasus çalışanı arkadaşlarımızın konuşmasından sonra birçok alanda sendika kardeşliği yaptığımız kardeş sendikamız Birleşik Metal-İş Sendikası adına İstanbul 1 Nolu Şube Mali Sekreteri Can Emrah Ülgü mücadelemize verdikleri dayanışmayı vurguladığı bir konuşma gerçekleştirdi.

Eylemimiz Pegasus Genel Müdürlüğünden talep etmiş olduğumuz görüşme talebi sonuçlan
ana kadar Pegasus Genel Müdürlüğü önünde devam edecektir. 







Nakliyat-İş Sendikası'ndan Pegasus'a tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

PegaSUSMA ~ 3 yıl önce
İşten haksız yere çıkartılanlar kalanlara mesaj.kalanlar da bi mesaj gönderirse o zaman pegaSUSAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava civa ~ 3 yıl önce
Sendika çalışanların sırtından geçinen parazitlerdir, sendika yalan sendikacılar yalancıdır, gerçekten çalışanın hakkını koruyan sendika yok. Patronla kapalı kapılar arkasında anlaşır, çalışana da çok bir şey kazanmış gibi anlatır, ama ne yazık ki insanlar örgütlenmekten korktukları için mecburen tarihi geçmiş anlamsız sendikal faaliyetlere yöneliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesela ~ 3 yıl önce
Yav he! Ne yaşattılar sana?
tuzu kurular ~ 3 yıl önce
rahatı yerinde olanlar burdan ezilen insanlar ile alay edenler. gün gelecek madur olduğunuzda bu sendika sizinde hakkınızı arayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alican bey ~ 3 yıl önce
görevinizi lütfen düzgün yerine getirin her işin ilahi bir adalet boyutu vardır. kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
performanscılar ~ 3 yıl önce
iş yerinin personele performans düşüklüğü ile ilgili işciye yazılı bildirim vermesi ve periyodikk bir ara ile performans ölçümlemesi gerekmiyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılığı biz ~ 3 yıl önce
bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmekde ve acil bir şekilde şirketin IK bölümünde revizyona gitmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Performans ~ 3 yıl önce
!Madem o insanlar suçlu,çıksın şirket bir açıklama yapsın,performansı yetersiz denilen o insanlar şu şirkete kaç tane personel yetiştirdi,kaç kere evine yemek yemeden gitti,kaç kere müdürlerinden ve amirlerinden teşekkür aldı bileniniz var mı ?? Boş beleş konuşmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaciva ~ 3 yıl önce
Patron size yetmiyor mu? Neden ikinci kocanın arayışındasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çavuş ~ 3 yıl önce
bu nasıl argo saçma bir yorumdur. inş. şirkette çalışan değilsindir.
mavi kedi ~ 3 yıl önce
Airport haberde cio mehmet bey biz sendikaya karşı değiliz diyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aç kurtlar ~ 3 yıl önce
Büyük bir oyun var bu sendika nerden çıktı. Geçmişini bir araştırın özel şirkette sendika olmaz sektörde düzgün bir pegasus kalmıştı onu çamur edecekler. Bu oyuna gelmeyin. Özel şirket istediğiyle çalışır istediğini işten çıkartır. Sendika bize hiçbirşey sağlamaz şirket zaten vereceği zammı verir sendika biz kazandık der sendika olmasa da aynı zammı alırsın. Kazanan hep sendikacılar olur aptal olmayın. Diğer firmalara bakın. Hakkınızı bireysel arayın işe girerken hepiniz ortak mı girdiniz ?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye ~ 3 yıl önce
Özel şirkette sendika olmazmış. Sebebi ne. Şirket istediğiyle çalışır tabi ki ama istediği gibi keyfi davranamaz. Sende bu insanların yerinde olsan senelerini versen ve sonra bi baksan elinde hiçbirşey yok sende sorgularsın. 8-10 yıl aynı şirkette çalışan insan nasıl oluyor da performanstan geçemiyor :) komik bi durum var sizde tuz biber ekmeyin. Performans değerlendirme ne zaman yapıldı da yetersiz çıktı. Hadi öyle diyelim bununla alakalı şirket herhangi biriyle görüşmüş mü konu ile alakalı. Tabiki hayır. O yüzden yorum yazarken az zekanızı kullanın da insanları öyle ikna etmeye çalışın. Senin şirket yöneticisi yada yönetici yalaması olduğun çok uzaktan belli oluyor.
Cahil ~ 3 yıl önce
Bi insan bu kadar cahil olup nasıl bu kadar emin konuşabilir. Sendika özel şirkette olmazmış. Sizle de yalanlarınızla da baş edeceğiz. Oldu sabancı bey sakin ol champ yalılardan poz atarken 95 saat uçan personeli bilmezsin sen. 2 senedir zam yapma maaşlar erisin gitsin mobbing baskı gırla sürsün. Aç kurt biz olalım. İnsanca çalışmak insanca yaşamak çoçuklarımıza güzel bi ülke bırakmak istiyoruz. Yeter bizi sömürdüğünüz. Kazanacağız. Teknisyen.
Km ~ 3 yıl önce
Yazış üslubundan hangi kontrol olduğunu anladım o derece ekranımdan aktı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000