15 Şubat 2024, Perşembe 08:22:05

Pegasus uçaklarının kabinlerde el bagajı sistemi değişiyor

Pegasus Hava Yolları; uçağa yerleşim esnasındaki yoğunluğu engellemek ve her ihtiyaca yönelik paket yapıları oluşturmak amacıyla, 14 Şubat itibarıyla yurt dışı ve KKTC uçuş paketlerini yeniliyor.
  • Kemerlerinizin bağlı donlarınızın inik olduğunu tekrar kontrol ediniz. Birazdan Ali bey gelip hepinizi tek tek ....cek.
  • Keşke insanlar tepki verebilse de bu şirketle uçmasa görürüz o paketleri. İnsan yanına normal boyutlarda 7-8 kilo kabin bagajını da parayla mı alsın? İnsanlar karınıza ortak mı ki zarar ve masraflarınıza da ortak olsun? Pegasus,Thy karlarından ödün vermiyorlar tüm yükü yolcularına yıkıyorlar umarım hepiniz batarsınız
  • Ben hep elli liralık alıyorum.
  • Yani daha basit anlatımla, Ryan Air, Wizz Air gibi firmaların yaptığı gibi koltuk altına sığmayan kabin bagajlarından da mı ek ücret alınacak? Eğer öyleyse bir yerde doğru. 2 hafta kadar önce SAW-AMS-SAW uçuşlarımda, kabin bagajımı koyacak yeri zar zor buldum (3 kişiyiz, 2 kabin bagajımız vardı, birini koltuk altına aldık mecburen). Kocaman valiz getirenler oldu ve en sonunda uçak altına alındı bir kısım bagajlar. Haliyle kalkış da iyice gecikti. Bazıları yüzünden bu uygulama geldiyse de şaşırmam açıkçası.
  • İyi olmuş. THY'nin de bir şeyler yapması lazım, insanlar öyle eşyalarla kabine biniyorlar ki bazen küçük bir sırt çantasına bile yer bulamıyorsun ya da sıra ilerde buluyorsun
  • Hahaha yakında pegasus yolculardan iç çamaşırıda giymemelerini istiyecek
  • Yılda 10-15 uçuş yaparım. Fiyat kriteri bakımından yurt içinde pegasus öncelikli tercihim olurdu, yurt dışı hatları çoğaldıkça yurt içinde de tercih etmeye başlamıştım ancak son yıllarda fiyat bakımından THY veya AJ'e çok yaklaştı. Kabin içi hizmeti de dikkate alınca artık pegasus ile uçmanın pek avantajı yok. Bir de yurt dışında neredeyse hiç bir limanda kendi personeli yok, olumsuz bir durumda telefonla ulaşması neredeyse mümkün olmayan müşteri hizmetleri ile baş başa kalıyorsunuz. Geçen sene iptal olan bir Berlin-İstanbul uçuşunda ciddi sıkıntı yaşadım. Fiyatta çok ciddi bir avantaj yoksa pegasus tercihim değil artık.

Pegasus Hava Yolları; uçağa yerleşim esnasındaki yoğunluğu engellemek ve her ihtiyaca yönelik paket yapıları oluşturmak amacıyla, 14 Şubat itibarıyla yurt dışı ve KKTC uçuş paketlerini yeniliyor.

Pegasus Hava Yolları; uçağa yerleşim esnasındaki yoğunluğu engellemek ve her ihtiyaca yönelik paket yapıları oluşturmak amacıyla, 14 Şubat itibarıyla satın alınan biletlerde, yurt dışı ve KKTC uçuş paketlerini yeniliyor. Pegasus’un yeni paket yapısında, kişisel eşya hakkı olan 1 uçuş paketi ve ek kabin bagaj hakkı da olan 3 farklı uçuş paketi olmak üzere alternatif uçuş paketleri yer alacak. Böylece uçağa biniş ve iniş süreçlerini ve misafir deneyimini iyileştirmeyi hedefleyen Pegasus’un yeni paket yapısı, aynı zamanda kabin bagajı ihtiyaçları farklılaşan misafirlere daha fazla opsiyon sunacak.

Bu yeni uygulamada tüm misafirler; uçak içerisine bir adet, boyutları 40cm*30cm*15cm ve ağırlığı 3kg’ı geçmeyen, koltuk altına sığabilecek çanta getirebilecek. Ek kabin bagajı almak isteyen Pegasus misafirleri, bu ürünü tekil olarak ya da paketlerden birini seçerek satın alabilecek.

Yurt dışı ve KKTC seyahatlerinde esnek uçuş paket seçenekleri

Tüm misafirlerin bir adet koltuk altına sığacak çanta getirme hakkı bulunurken; yurt dışı ve KKTC uçuşları için geçerli olan yeni uçuş paketleri kapsamında, dört farklı paket Pegasus misafirlerinin tercihine sunulacak. "Light Paket" alan misafirler, ihtiyaçları doğrultusunda ek kabin bagajı satın alabilecek. Kabin bagaj hakkı bulunan "Süper Eko Paket", "Avantaj Paket" ve "Comfort Flex" isimli diğer 3 uçuş paketinden birini tercih eden misafirlerin ise 1 adet kişisel eşyaya ek olarak 1 adet kabin bagajı ve 20 kg uçak altı bagaj hakkı olacak. 14 Şubat 2024 tarihinden önce satın alınan biletlerde eski uygulama ve kurallar geçerli olacak. Pegasus’un yeni uçuş paketleriyle ilgili detaylı bilgiye www.flypgs.com adresinden ya da Pegasus Mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.

Pegasus uçaklarının kabinlerde el bagajı sistemi değişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Sayın yolcular ~ 2 ay önce
Kemerlerinizin bağlı donlarınızın inik olduğunu tekrar kontrol ediniz. Birazdan Ali bey gelip hepinizi tek tek ....cek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alayı fırsatçı ~ 2 ay önce
Keşke insanlar tepki verebilse de bu şirketle uçmasa görürüz o paketleri. İnsan yanına normal boyutlarda 7-8 kilo kabin bagajını da parayla mı alsın? İnsanlar karınıza ortak mı ki zarar ve masraflarınıza da ortak olsun? Pegasus,Thy karlarından ödün vermiyorlar tüm yükü yolcularına yıkıyorlar umarım hepiniz batarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsun ~ 2 ay önce
Ben hep elli liralık alıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 2 ay önce
Yani daha basit anlatımla, Ryan Air, Wizz Air gibi firmaların yaptığı gibi koltuk altına sığmayan kabin bagajlarından da mı ek ücret alınacak? Eğer öyleyse bir yerde doğru. 2 hafta kadar önce SAW-AMS-SAW uçuşlarımda, kabin bagajımı koyacak yeri zar zor buldum (3 kişiyiz, 2 kabin bagajımız vardı, birini koltuk altına aldık mecburen). Kocaman valiz getirenler oldu ve en sonunda uçak altına alındı bir kısım bagajlar. Haliyle kalkış da iyice gecikti. Bazıları yüzünden bu uygulama geldiyse de şaşırmam açıkçası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür yazana ~ 2 ay önce
Ryan vs kaça bilet satıyor Pegasus kaça bir de ona bak öyle yorum yap. Bahsettiğin kabin bagaji olayı da dünyanın her belli ölçekteki şirketinde var,vatandaş hem koltuğa hem suya hem bagaja dünya kadar para mı versin,Pegasus ile ortak mısın?
Özgür efendi ~ 2 ay önce
Örnek verdiğin şirketlerin uçuş sürelerine,mesafelere ve fiyatlarına bak öyle kıyasla. Kapıya kocaman valizler geliyorsa kapıda görevli gerekeni yapacak o zaman. Bilete, vergiye,harca,cam kenarına,suya, sandviçe,bagaja dünya para ver sonra pegasusla uç,olur pegasus avukatı seni...
Mso ~ 2 ay önce
İyi olmuş. THY'nin de bir şeyler yapması lazım, insanlar öyle eşyalarla kabine biniyorlar ki bazen küçük bir sırt çantasına bile yer bulamıyorsun ya da sıra ilerde buluyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak trol ~ 2 ay önce
Pinme ozaman pulma ozaman kıçına jet motoru tak kendin uç
İç çamaşır ~ 2 ay önce
Hahaha yakında pegasus yolculardan iç çamaşırıda giymemelerini istiyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 2 ay önce
Yılda 10-15 uçuş yaparım. Fiyat kriteri bakımından yurt içinde pegasus öncelikli tercihim olurdu, yurt dışı hatları çoğaldıkça yurt içinde de tercih etmeye başlamıştım ancak son yıllarda fiyat bakımından THY veya AJ'e çok yaklaştı. Kabin içi hizmeti de dikkate alınca artık pegasus ile uçmanın pek avantajı yok. Bir de yurt dışında neredeyse hiç bir limanda kendi personeli yok, olumsuz bir durumda telefonla ulaşması neredeyse mümkün olmayan müşteri hizmetleri ile baş başa kalıyorsunuz. Geçen sene iptal olan bir Berlin-İstanbul uçuşunda ciddi sıkıntı yaşadım. Fiyatta çok ciddi bir avantaj yoksa pegasus tercihim değil artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000