30 Ocak 2016, Cumartesi 11:19:45

Sea Bird’ün sahibi Arusan kayıplara karıştı

Türkiye’ye tarifeli deniz uçağı taşımacılığı projesini getiren Kürşad Arusan, şirket alacaklarını tahsil ettikten sonra kayıplara karıştı. Çalışanlar ise paralarını alabilmek için mahkemenin yolunu tuttu.
  • BURSA Büyükşehir Belediyesi Cessna 208 Caravan'larla Gemlik - Haliç seferlerine başlamış yada başlıyormuş. http://www.burulas.com.tr/denizucagi-biletislemleri.aspx
  • Ülkemiz de, deniz ucagi ile kar edip devam eden yok. Bu havacilik kulturu oldugu surce buna imkan da yok.
  • Bakiyorum yorumlara burulas yapamamis burulas yardim etmis burulas bu firmanin batmasi icin buyuk caba harcadi kursad efendinin o egosuyla yapamayacagi 2 senenin sonunda belli olmustu zaten calisanlari ona cok yardimci oldu ama o hep kendisi yapmis gibi dolandi meydanlarda egosu yuzunden kurtulup biraktigi firmaya geri dondu sonucu kendi belirledi
  • Tgs ye alim var mi?
  • Yıllardır Kanada da uçtum . Denizuçağı işine girmeyi denedim. Uzun yıllar Havacılık tecrübeme rağmen , Deniz uçağı işinden ürktüm. Çok spesifik iş , çok deneyim gerektiren bir iş . Nedemek istediğimi ancak birinin burnu kanarsa anlarlar.
  • Bunun sorumlusu SHGM'dir havayolu veya uçuş okulu kuran şirketlerden 1milyon TL civarinda para alip battigi halde magdurlara vermesi lazim
  • Shgm uyur 3 maymunu oynar şirketler batar çalışan zavallılar bakakalir yıllarca mahkeme mahkeme dolaşır yada allaha havale eder. Örnek mi? Sky seabird thkda yolda geliyor.
  • Eeeeeeeey yatirimcilar kulaklariniz cinlasin. Siz memlekette ADAM GIBI ADAMLARA degil kolunda cakma Rolex altinda kiralik BMW ile toplantiya gelen cakallara guvenirseniz olacagi budur. Burulas dahil butun yatirimcilara sesleniyorum, goruntuye degil adamin ter kokup kokmadigina bakin. Beklenen son gerceklesmistir supriz degildir neyine sasirdiniz ki? Mustehak.... pasam 3 sene sonra doner gene bir enayi bulur parasini yiyecek.
  • Burulaş 1.000.000 dolara yakın destek oldu bu firmaya
  • Burulaş da yapamadı, 2 uçağı aylardır yatıyor

Türkiye’ye tarifeli deniz uçağı taşımacılığı projesini getiren Kürşad Arusan, şirket alacaklarını tahsil ettikten sonra kayıplara karıştı. Çalışanlar ise paralarını alabilmek için mahkemenin yolunu tuttu.

ABD’de çeşitli havayollarında uzun yıllar görev yaptıktan sonra Türkiye’de denizden denize havayolu taşımacılığı projesini hayata geçiren Kürşad Arusan’ın macerası kötü bitti. Kurulduğu günden itibaren bir çok sıkıntı yaşayan ve bir türlü beklenen başarıyı yakalayamayan Arusan bir süre önce uçuşları tamamen durdurdu. Filosunda Twinotter tipi uçaklar bulunan Sea Bird, ekonomik sıkıntılar sebebiyle seferlerini uzun süre düzensiz olarak sürdürdü. Şirket personel maaşlarını ödemekte de zaman zaman sıkıntılar yaşadı. Ulaştırma Bakanlığı ve SHGM’nin özel önem gösterdiği proje, tüm çabalara rağmen ayakta kalamadı.

Bir dönem el de değiştiren şirket yeniden Kürşad Arusan’ın kontrolüne geçti ancak sorunlar bir türlü çözülemedi. Arusan’ın şirketin alacaklarını tahsil ettikten sonra kayıplara karıştığı belirtilirken çalışanların alacaklarını tahsil etmek için mahkemenin yolunu tuttuğu kaydedildi.

©Airporthaber.com ÖZEL

Sea Bird’ün sahibi Arusan kayıplara karıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

BURULAŞ ~ 8 yıl önce
BURSA Büyükşehir Belediyesi Cessna 208 Caravan'larla Gemlik - Haliç seferlerine başlamış yada başlıyormuş. http://www.burulas.com.tr/denizucagi-biletislemleri.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seagull ~ 8 yıl önce
Ülkemiz de, deniz ucagi ile kar edip devam eden yok. Bu havacilik kulturu oldugu surce buna imkan da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derler ~ 8 yıl önce
Bakiyorum yorumlara burulas yapamamis burulas yardim etmis burulas bu firmanin batmasi icin buyuk caba harcadi kursad efendinin o egosuyla yapamayacagi 2 senenin sonunda belli olmustu zaten calisanlari ona cok yardimci oldu ama o hep kendisi yapmis gibi dolandi meydanlarda egosu yuzunden kurtulup biraktigi firmaya geri dondu sonucu kendi belirledi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 8 yıl önce
Tgs ye alim var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanadalı ~ 8 yıl önce
Yıllardır Kanada da uçtum . Denizuçağı işine girmeyi denedim. Uzun yıllar Havacılık tecrübeme rağmen , Deniz uçağı işinden ürktüm. Çok spesifik iş , çok deneyim gerektiren bir iş . Nedemek istediğimi ancak birinin burnu kanarsa anlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum sizin ~ 8 yıl önce
Kaptanım Siz onca tecrübenize rağmen girememişsiniz bu işe . Türkiyede bu uçakları ömründe deniz uçağı görmemişler işletiyor .
Cozum ~ 8 yıl önce
Bunun sorumlusu SHGM'dir havayolu veya uçuş okulu kuran şirketlerden 1milyon TL civarinda para alip battigi halde magdurlara vermesi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum yanlız. Bu firmada şöyle bi durumvar elden verilen yüklü ödemeler var onların kaydı yok heral elden olanları vermezler?
Geç bile kaldın arusan ~ 8 yıl önce
Seabird ilgili geçmiş haberler deki yorunlara bakarsanız hepsinizi anlattık arusan yatırımcı diye herkezden önce para aldı sonra zarar gösterdi ve kimseyede para ödemedi yazık oldu çalışanlara
Vergi kaçırmak için olmasın. ~ 8 yıl önce
Elden ödemeler mi dediniz ? Maaşallah apronun küçük hangarlar tarafında bunlardan çook var. Ssk yı eksik yatıranlar var. Beş parasız kspının önüne konunca Mahkemeye gidenlere tehtidler var. Hakkını arayanlara şantaj yapanlar var. Piyasa da arkadaşım dediğin ve sonra gelip senin aleyhine şahitlik yapanlar var. Var oğlu var işte.
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Shgm uyur 3 maymunu oynar şirketler batar çalışan zavallılar bakakalir yıllarca mahkeme mahkeme dolaşır yada allaha havale eder. Örnek mi? Sky seabird thkda yolda geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kulaklari Cinlasin ~ 8 yıl önce
Eeeeeeeey yatirimcilar kulaklariniz cinlasin. Siz memlekette ADAM GIBI ADAMLARA degil kolunda cakma Rolex altinda kiralik BMW ile toplantiya gelen cakallara guvenirseniz olacagi budur. Burulas dahil butun yatirimcilara sesleniyorum, goruntuye degil adamin ter kokup kokmadigina bakin. Beklenen son gerceklesmistir supriz degildir neyine sasirdiniz ki? Mustehak.... pasam 3 sene sonra doner gene bir enayi bulur parasini yiyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Br ~ 8 yıl önce
Burulaş 1.000.000 dolara yakın destek oldu bu firmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Burulaş da yapamadı, 2 uçağı aylardır yatıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000