05 Mayıs 2021, Çarşamba 16:28:19

THY'den yıl sonu tahmini; 15.4 Milyar Dolar borç öngörülüyor

Türk Hava Yolları CFO'su Murat Şeker salı günü analistlerle yapılan telekonferansta THY'nin net borç/hasılat rasyosunun bu yıl %170'e düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi.
  • Zarar diyemiyorlarda borc diyorlar.
  • Ülkenin borcu faiziyle 500 milyar doları geçmiş,millet 40 sene ağır borca sokulmuş,thy 15 milyar dolar borç yapmış çok mu?
  • Cok fazla sayida gereksiz km var , sayilar azaltilirsa iyi bir tasarruf olur.
  • yandaşa torpilleye her yol açık, biz emekçilere, pandeminin yükünü çekenlere hak kaybı, ceza, maaşın kuş edilmesi. HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ, belki siz vız gelir bu sözler ama elbet Yaradan huzuruna çıkacağız, hiçbiriniz birbirinizi kollayamayacak orda ..
  • Firmanın borsa değeri 2 milyar dolar. Öngörülen borç değerinin 7 katı. Bu iş dünyanın hiçbir yerinde sürdürülebilir değildir. Ekonomistler anlatsan o firma seneler önce batmalı ya da mali yapısını çoktan değiştirmiş olmalıydı derler sanırım.
  • Nu devasa borç sadece pandemi kaynaklı değildir. 140 uçağın parası da dahil mi. Muhakkak ki bir açıklaması vardır
  • Hani avrupada zirvededi? Borca girdikce hic bir sirketin gitmedigi yere sirf yandaslara istihdam saglayalim diye yeni hat aciyorlar.Allah birgun bunun hesabini sorar insallah,gerci olmusunuzde aglayaniniz yok.
  • Vay arkadaş,güzelim şirketim,göznurumuz kimlere kaldı.Yazık ettiğinizin farkındamısınız?Daha başından bu yönetim ile bu iş olmaz demiştim.Ticaretin başındaki adam olmamış bir kere.Yeter artık nemalandığın.Biraz onurlu ol da kendin git bari.
  • yetmez bence en az 50 milyar usd ile rekor kıralım, kapatın gitsin batmış bu!
  • Borc yigidin kamcisiymiş Hadi yigidim

Türk Hava Yolları CFO'su Murat Şeker salı günü analistlerle yapılan telekonferansta THY'nin net borç/hasılat rasyosunun bu yıl %170'e düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Söz konusu rasyo 2020'de %200 olmuştu. THY yıl sonu net borcunu 15,4 milyar dolar olarak öngördü

Bloomberg’in haberine göre THY, 2,5 milyar dolar yatırım harcaması planı içindeki 1,5 milyar dolarlık kısmının yeni uçak alımına ve yaklaşık 800 milyon dolarlık kısmının ağır bakım, motor ve ekipmana ayrılacağını belirtti.

THY 2023 yılında 50 uçağın teslim edilmesini bekliyor. Daha önce 140 uçağın teslimatının gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Bu yılki teslimatlar arasında 3 adet A350, 3 adet B787, 6 adet A321neo, 13 adet Boeing 737-MAX yer alıyor.

Kargo operasyonunun başka bir birime ayrılmasının bu yıl veya 2022'nin başlarında tamamlanması bekleniyor.

Yıl sonu nakit beklentisi en az 1 milyar dolar, mart sonunda 1,8 milyar dolar. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 2 milyar dolarlık kredi hatları sayesinde 2021 boyunca yeterli likiditeye sahip olacaklarını belirtti.

Şirket 2021 sonunda yakıt harcamaları hedge oranını %50 olarak hedefliyor, ilk çeyrek sonunda bu oran %30'du.

Yıl sonu net borç ise 15,4 milyar dolar olarak öngörüldü.

THY'den yıl sonu tahmini; 15.4 Milyar Dolar borç öngörülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Kpt ~ 3 yıl önce
Zarar diyemiyorlarda borc diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ger ~ 3 yıl önce
Madem paranız varda personeli zorla erken emekli etmeye zorla ikale imzalatmaya çalışıyorsunuz neden personel maaşlarında indirim uygulanıyor !
Borç ~ 3 yıl önce
Ülkenin borcu faiziyle 500 milyar doları geçmiş,millet 40 sene ağır borca sokulmuş,thy 15 milyar dolar borç yapmış çok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt 1 ~ 3 yıl önce
Cok fazla sayida gereksiz km var , sayilar azaltilirsa iyi bir tasarruf olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geniş gövdeci ~ 3 yıl önce
yandaşa torpilleye her yol açık, biz emekçilere, pandeminin yükünü çekenlere hak kaybı, ceza, maaşın kuş edilmesi. HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ, belki siz vız gelir bu sözler ama elbet Yaradan huzuruna çıkacağız, hiçbiriniz birbirinizi kollayamayacak orda ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borsa ~ 3 yıl önce
Firmanın borsa değeri 2 milyar dolar. Öngörülen borç değerinin 7 katı. Bu iş dünyanın hiçbir yerinde sürdürülebilir değildir. Ekonomistler anlatsan o firma seneler önce batmalı ya da mali yapısını çoktan değiştirmiş olmalıydı derler sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu devasa borç ~ 3 yıl önce
Nu devasa borç sadece pandemi kaynaklı değildir. 140 uçağın parası da dahil mi. Muhakkak ki bir açıklaması vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 3 yıl önce
Hani avrupada zirvededi? Borca girdikce hic bir sirketin gitmedigi yere sirf yandaslara istihdam saglayalim diye yeni hat aciyorlar.Allah birgun bunun hesabini sorar insallah,gerci olmusunuzde aglayaniniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret ~ 3 yıl önce
Vay arkadaş,güzelim şirketim,göznurumuz kimlere kaldı.Yazık ettiğinizin farkındamısınız?Daha başından bu yönetim ile bu iş olmaz demiştim.Ticaretin başındaki adam olmamış bir kere.Yeter artık nemalandığın.Biraz onurlu ol da kendin git bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 3 yıl önce
yetmez bence en az 50 milyar usd ile rekor kıralım, kapatın gitsin batmış bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kac saray daha yapardı! ~ 3 yıl önce
Git be artık git basımızda
Cpt 777 ~ 3 yıl önce
Borç mu? İnanmıyorum.uçuracak adam bırakmamak ,,dükkanı kapatıp gitmek istiyorsunuz sanırım
Km ~ 3 yıl önce
Borc yigidin kamcisiymiş Hadi yigidim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000