29 Haziran 2019, Cumartesi 21:40:58

THK’da sular durulmuyor... Yönetime ultimatom!

Türk Hava Kurumu’nda sular durulmuyor. THK Merkez Denetleme Kurulu şubelere bilgilendirme yaparak mevcut yönetime ultimatom gibi bir yazı gönderdi.
  • denetleme kurulu hakkındaki tespitleriniz isabetli ve doğru, yeni başkan hakkındaki düşünceleriniz önyargılı ve yanlış
  • Bilmeyenler için söyleyeyim. Şuanki genel başkanın çalıştığı yönetim ve denetim bir önceki genel başkanın ekibidir. Demekki bir önceki genel başkan ben tekrar geleyim dedi, denetimde onu getirmek için düğmeye bastı.
  • Kayyuma davet
  • Yav arkadaş ne var bu Thk da ne isterler bu kurumdan neden iyi yönetilemiyor.Cumhurbaşkanımızın derhal olaya el atıp kurumu rayına oturtması lazım.
  • Yaa ülkede neleeerr neleerr oluyor !!!! THK meselesi devede tüy bile değil ; bırakın bildikleri gibi yönetsinler... Ancak sistem rayına oturacak, bence ABN başkanı çekemeyenler var... Her şey çoook güzel olacak umarımmm...
  • Düşüncelerimizi yazalım.
  • THK dan yetişen bir pilotum.50 yıldır gördüklerim hep acılar.yazık yazıklar olsun.bazı delegeler koyun sürüsü gibi hava kuvvetleri kimi dediyse onu genel başkan yaptılar.bazı genel başkanlar hariç genellikle THK çiflik gibi yönetildi,çaldılar bitmedi dedik sonunda hırsızlar bitirdiler.thk munu bu duruma getirenler kimse kul hakkı haram olsun.delegelerede yazıklar olsun.şu askerlerin kuyruğundan sürü gibi gitmeyin.thk nu askerlerden kurtarın THK dan yetişen bir pilotu genel başkan yapın.
  • ne bu emekli generali tanirim, ne de merkez denetleme kurulunu. Muhtemelen merkez denetleme kurulu emekli albaylardan olusuyor. Iceride ne yolsuzluklar donuyor bilmiyorum ama baskan sanirim bazi albaylarin ayagina basmis. Yesinler birbirlerini. Bugune kadar hic denetleme kurulunun yolsuzluklar uzerine gittigini goren var mi? YOK! Muhtemelen gorevden uzaklastirilan Salim ve Bekir adinda azili haydutlar vardi, bunlar onlarin adamlari, ortaligi karistiyor. Baskan iyi midir? Sanmam. Emekli, ise yaramaz bir general dokuntusu. Bu ortaligi karistiranlar da emekli albay mafyasidir kesin. Bu kurumda durust tek bir yonetici olmadigini biliyoruz zaten.
  • Ortalık karışacak vaziyet alın...
  • amaç başkanı indirmek niye çünki çıkarlarınıza uymuyor bence bertan başkan kurumu ya kurtarır yada batar başka seçenek yokk

Türk Hava Kurumu’nda sular durulmuyor. THK Merkez Denetleme Kurulu şubelere bilgilendirme yaparak mevcut yönetime ultimatom gibi bir yazı gönderdi.

İşte THK Merkez Denetleme Kurulu tarafından şubelere gönderilen o açıklama:

Kıymetli THK Şube Başkanlarımız,

Merkez Denetleme Kurulu olarak, 45.Olağan Genel Kurulumuzda siz saygıdeğer delegelerimizin tarafımıza verdiği yetki ve sorumluluk ile tüzüğümüz gereği yaptığı denetimler sonucu, THK Genel Başkanı A. Bertan Nogaylaroğlu’nun kurumu zarara uğratan yasa ve tüzüğümüze göre mümkün olmayan eylem ve işlemlere girişmiş olması nedeniyle hazırladığımız rapor neticesi 11 Haziran 2019 tarihinde tüzüğümüzün 13/1-b-1 maddesi gereği gelişmelerin siz değerli şube başkanlarımızın  katılımı ile olağanüstü kongrede görüşülmesi çağrısını THK Genel Merkezimize ve Dernekler İl Müdürlüğüne tebliğ etmiş bulunmaktayız. 
Tüzüğümüze göre bir ay içinde olağanüstü genel kurulun Genel Yönetim Kurulu tarafından toplanması mecbur olup, Genel Başkan A. Bertan Nogaylaroğlu tarafından Genel Yönetim Kurulunda tüzüğe göre işlem yapılması engellenmiş ve hukuka aykırı eylemlere girişilmiştir. Yetkisini kötüye kullanarak açıkça suç işleyen genel başkanın bu tavrı ve daha önce tehdit ve baskılar ile istifa ettirdiği Disiplin Kurulu Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu üyeleri hakkında yürüttüğü etik ve yasalara aykırı tavırları nedeniyle Genel Yönetim Kurulu üyeleri yedek üyelerinin tamamı ve asıl üyelerinin sekizi istifa ederek görevlerinden ayrılmış, Genel Baskan Yardımcısı olarak kendisinin tayin ettiği Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcisi Ömer Bülent Arslan’ı hukuksuz bir şekilde görevden el çektirerek disiplin kuruluna sevk ettirmiştir. 

THK Genel Yönetim Kurulundan geriye Erzurum Şube Başkanı Recai Solmaz ve Etimesgut Şubesi yönetim kurulu üyesi Ekrem Demirci dışında kimse kalmadığından münfesih hale gelmiş ve düşmüştür. Olmayan Genel Yönetim Kurulunun Başkanı da olamayacağından etik olarak ve yasal sorumluluk gereği derhal bu kez tüzüğümüzün 13/1-b-3 maddesi gereği de ikinci kez genel kurula gitmeye mecbur bulunan Genel Başkan hala yasal hiç bir dayanağı olmadığı halde kurumu temsil ve ilzama devam etmekte, görev ve yetkilerini kötüye kullanmakta, hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeyi sürdürmektedir. 

Bu aşamada Merkez Denetleme Kurulu yedek üyeleri ve ayrıca disiplin kurulu asıl ve yedek üyeleri de kurul olarak görev yapamayacak şekilde noter aracılığı ile istifa etmişler ve sadece Merkez Denetleme Kurulu 45.Olagan Genel Kurulda seçildiği asıl üyeler ile yetkili şekilde olağanüstü genel kurulu yapmak üzere görevini sürdürmektedir. 

Eksiksiz olarak görevinin başında olan biz Merkez Denetleme Kurulu üyeleri, tüzüğümüz gereği 27 Haziran 2019 günü itibariyle olağanüstü genel kurul sürecini başlatmış ve Genel Merkezimizden son olağan kongreye katılanların delege listeleri ile yeni açılmış ve genel kurullarını yapmış şubelerin listesini talep etmiştir. En kısa süre içerisinde Olağanüstü genel kurulumuzu yapacak ve mevcut belirsizliği ortadan kaldıracağız.

Bu süreçte Genel Merkez Genel Yönetim Kurulu artık mevcut bulunmadığından A. Bertan Nogaylaroğlu Genel Başkan sıfatı ile yürütme işlemlerine devam edilebilmesi mümkün olmadığı halde yapılan işlem ve eylemlerin tamamı hukuki dayanaktan yoksun olup, kanunsuz emri yerine getirme mecburiyeti bulunmadığı da açıktır.  Yasalar karşısında kanunsuz emri yerine getiren şahısların şahsen sorumlu olacağı bilinmektedir.

Kaldı ki yapılmaya çalışılanların zaruri işlemler olmadığı gibi kurumu kamuoyunda rencide etmeye, şube başkanlıkları üzerinde baskı kurmaya ve olağanüstü genel kurulu engellemeye yönelik yazışma ve işlemlerden ibaret bulunduğu da dikkate alındığında maksadın açıkça kötü niyetli talepler şeklinde gerçekleştirildiği kolayca tespit edilmektedir.

Tespitlerimizden ve geçersizliği açık bir sözleşmeden anlaşılmaktadır ki bu süreç devam ederken genel merkezimizde yönetim yetkisi, THK’da hiçbir unvan taşımayan, Resmi görevi olmayan Bir şahıs tarafından ve THK Genel Merkezi adeta  kuşatılmıştır. Adı geçen kişi, Bertan Nogaylaroğlu’nu yönlendirerek şubelerimize yazı göndertip üye sayıları,  aidatları ile ilgili bilgiler elde etmeye çalışmaktadır.

Bilinmesini önemle rica ederiz ki:
1-Şu an itibariyle genel başkanın olağanüstü kongre işlemleri dışında şubeler ve delegeleri ilgilendiren hiçbir yetkisi kalmamıştır. Bu konudaki yetki ve sorumluluk arz ettiğimiz tüzük hükümlerine göre Merkez Denetleme Kurulunda olup bu nedenlerle olağanüstü kongre tamamlanıp yeni yönetim oluşturuluncaya kadar olmayan Genel Yönetim Kurulunun başkanı da anlaşılacağı üzere olamayacağından Genel Başkan imzası ile yayınlanan yazı ve talimatlara cevap verilmemesi yasal olarak önemli bulunmaktadır.

2-Genel Yönetim Kurulumuzun izni ve bilgisi olmaksızın gizlice, Genel Başkan A.Bertan Nogaylaroğlu ile  Kurumumuzda Resmi görevi olmayan bu şahsın kızı olduğu haricen bilinen avukat ile kurum arasında harcama yetkileri dışında ve tüzüğe, dernekler kanununa ve avukatlık kanununa aykırı biçimde imzalanan, tüzüğümüz gereği hiçbir geçerliliği olmadığını noter kanalıyla ihtar ettiğimiz astronomik kazançlar sağlamaya yönelik sözleşme gereği, genel başkan yetkilerini kullanan kurumumuzda resmi görevi olmayan Malum şahsa çalışanlarımız ve şubelerimiz hiç bir şekilde itibar etmemelidir.

3- Adı geçen şahıs, bir siyasi partinin arkasına sığınıp, o partinin MYK üyesi ve eski milletvekili olduğunu söyleyip nüfuz etmeye çalışarak sanki THK’daki usulsüz eylemlerinin arkasında o siyasi parti varmış algısı yaratmaya çalışmakta olup ilgili siyasi partinin yetkilileri ile yapılan görüşmelerde yasa dışı davranışlar izah edilerek bir haberleri olmadığı ve bu duruma sessiz kalmayacakları tespit edilmiştir. 

4- Bahse konu ilgililer hakkında suç duyurusu hazırlığı tamamlanmış olup, 1 Temmuz 2019 günü Cumhuriyet Savcılığına teslim edilecektir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederiz.

THK Merkez Denetleme Kurulu
Bayram Duman                Muzaffer  Başer            Gökhan Doğan

29 Haziran 2019
ANKARA

THK’da sular durulmuyor... Yönetime ultimatom!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

isabetli ~ 5 yıl önce
denetleme kurulu hakkındaki tespitleriniz isabetli ve doğru, yeni başkan hakkındaki düşünceleriniz önyargılı ve yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KUMPAS ~ 5 yıl önce
Bilmeyenler için söyleyeyim. Şuanki genel başkanın çalıştığı yönetim ve denetim bir önceki genel başkanın ekibidir. Demekki bir önceki genel başkan ben tekrar geleyim dedi, denetimde onu getirmek için düğmeye bastı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumbacı ~ 5 yıl önce
Kayyuma davet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 5 yıl önce
Yav arkadaş ne var bu Thk da ne isterler bu kurumdan neden iyi yönetilemiyor.Cumhurbaşkanımızın derhal olaya el atıp kurumu rayına oturtması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cad ~ 5 yıl önce
Yaa ülkede neleeerr neleerr oluyor !!!! THK meselesi devede tüy bile değil ; bırakın bildikleri gibi yönetsinler... Ancak sistem rayına oturacak, bence ABN başkanı çekemeyenler var... Her şey çoook güzel olacak umarımmm...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumu Açalım ~ 5 yıl önce
Düşüncelerimizi yazalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkkuşu ~ 5 yıl önce
THK dan yetişen bir pilotum.50 yıldır gördüklerim hep acılar.yazık yazıklar olsun.bazı delegeler koyun sürüsü gibi hava kuvvetleri kimi dediyse onu genel başkan yaptılar.bazı genel başkanlar hariç genellikle THK çiflik gibi yönetildi,çaldılar bitmedi dedik sonunda hırsızlar bitirdiler.thk munu bu duruma getirenler kimse kul hakkı haram olsun.delegelerede yazıklar olsun.şu askerlerin kuyruğundan sürü gibi gitmeyin.thk nu askerlerden kurtarın THK dan yetişen bir pilotu genel başkan yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan ~ 5 yıl önce
ne bu emekli generali tanirim, ne de merkez denetleme kurulunu. Muhtemelen merkez denetleme kurulu emekli albaylardan olusuyor. Iceride ne yolsuzluklar donuyor bilmiyorum ama baskan sanirim bazi albaylarin ayagina basmis. Yesinler birbirlerini. Bugune kadar hic denetleme kurulunun yolsuzluklar uzerine gittigini goren var mi? YOK! Muhtemelen gorevden uzaklastirilan Salim ve Bekir adinda azili haydutlar vardi, bunlar onlarin adamlari, ortaligi karistiyor. Baskan iyi midir? Sanmam. Emekli, ise yaramaz bir general dokuntusu. Bu ortaligi karistiranlar da emekli albay mafyasidir kesin. Bu kurumda durust tek bir yonetici olmadigini biliyoruz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaziyet ~ 5 yıl önce
Ortalık karışacak vaziyet alın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 5 yıl önce
amaç başkanı indirmek niye çünki çıkarlarınıza uymuyor bence bertan başkan kurumu ya kurtarır yada batar başka seçenek yokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000