22 Ocak 2020, Çarşamba 11:50:03

DHMİ'ye baskı iddiası! Antalya Havalimanı öncesi neler oluyor?

31 Ocak'ta yatırım ve işletme ihalesi yapılacak olan Antalya Havalimanı'nın ihale tarihini ertelenmesi olasılığı ortaya çıktı. İhaleye girebilmesi için şartnamedeki “ en az 5 yıl havalimanı işletmek” koşulunun değişmesini isteyen İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın, DHMİ üzerinde ciddi baskısı olduğu iddia edildi.
  • Şartnameyi görmeden bilmeden ve hatta bu iş ve ihale profesyoneli olmadan yapılan yorumlar çok sığ kalıyor. Maalesef bu da insanımızın bir hastalığı . En iyi rekabetin oluşması ve devletin gelirlerinin artması birinci hedef olması gerekirken ondan ayrılmaksızın uluslar arası bir havalimanının inşaası ve işletilmesi işine en uygun olanların bu yapım ve hizmet yarışını kazanmasını diliyorum. Yukarıdaki şartlarda winner olanın taahhüt ettiği dönemde de işini en iyi yapması konusunda otoritenin de kendini geliştirmesi ve hakkaniyeti gözetmesi gereklidir. Hak ederek kazananı şimdiden tebrik eder Türk havacılığının ve buna bağlı ticari işletmelerin başarılarını dilerim. Kavga etmeden yapacak çok işlerimiz var .
  • Sanırım Ali Kıdık artık AirportHaber ile ilgilenmiyor. Sektörün tanıdığı ve güvendiği Ali bey , esas bu ihalenin nekadar skandal bir ihale olduğunu yaznalıydı. Süre ,ülkede yapılan bir ihaleye hiçbir Türk firmasının girememesi ,kapasite arttırmak bahanesi ile yapılacak işlerin gereksizliği ,bahse konu inşaatların 2025 yılına kadar bir işe yaramayacağı vb bir çok saçmalık . Evet siyaset gerekli ve Ali bey gibi vatanını milletinin çıkarı için kelleyi koltuğa alan birinin kayıtsız kalmasını kabul edilemez .
  • “Büyük tezgahın çöküşü,” Fransız -Alman ortak yapımı yakında sinemalarda .
  • 5 yıllık terminal işletme tecrübesi rekabete aykırı değil mi? Devletin her an denetleme yetkisi var, isteyen girsin en avantajlı teklifi veren alsın,
  • Atlas gitti, IGA alirsa, sira antalyadaki firmalarda.
  • Alaman kazanaçağina tabiiki TAV kazansin
  • :)
  • IGA denen sirket (daha dogrusu arkasindaki 4-5 patron kilikli koylu ve devlet kademesinde bunlari yonlendiren bademler) virus gibi, gitigi yerin kaynaklarini somuruyor ve kurutuyor. Gecmis olsun Antalya, virus yayilmaya basladi mi her yeri yok edene kadar devam eder. Virusun caresi antibiyotik, bunlarin antibiyotigi de bilim ve etik. Ne zaman ki bu iki kavram bunyelerimizde guclenir, o zaman IGA ve benzer virusler yayilma sansini kaybeder, yok olma surecine girer.
  • Antalya havalimani cöp . Terminal 1 ve 2 arasinda tramway bile yok. Heryer dökük ve kokuyor renta-car yerleri pis ve bakimsiz. Antalya havalimani komple yeni yapilmali ve ucaklarin hepsi körüge dayanmali.
  • Bu iş bilmez havacılıktan zerre anlamaz her gün başka skandal havacılığa aykırı düzensizlikle disiplinsiz çalışan iga yönetimi olduğu sürece iga kaybetmeye mecbur..iganın başındaki genel müdür havacılık öğrenmeye gelmiş ama onu bile beceremeyen sadece kendi arkadaş firmasına çalışıyor ne igayı nede devleti düşünüyor

31 Ocak'ta yatırım ve işletme ihalesi yapılacak olan Antalya Havalimanı'nın ihale tarihini ertelenmesi olasılığı ortaya çıktı. İhaleye girebilmesi için şartnamedeki “ en az 5 yıl havalimanı işletmek” koşulunun değişmesini isteyen İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın, DHMİ üzerinde ciddi baskısı olduğu iddia edildi.

Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması amacıyla ihale yapılacak.

'ŞARTNAME KRİZİ'

31 Ocak’ta DHMİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacak olan ihaleye günler kala, farklı iddialar ortaya atıldı.

2007 yılında 3 milyar 197 milyon dolar teklif veren IC İçtaş-FRAPORT AG ortaklığının ihalesini kazandığı ve iki yıl önce TAV'ın, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak işletme ortağı olduğu Antalya Havalimanı'nın ihalesi öncesinde 'şartname' krizi ortaya çıktı.

DHMİ'YE BASKI İDDİASI!

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin en işlek havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı için yapılacak ihaleye İstanbul Havalimanı'nı işleten dört ortaklı İGA da katılmak istiyor. Ancak, Antalya Havalimanı ihale şartnamesinde yer alan teklif şartnamesinde, “ En az 5 yıl havalimanı işletmek” koşulunu karşılamayan İGA, bu maddenin değiştirilmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ni baskı altına almaya başladı.

İGA tarafının, ihaleyi girebilmesi için şartnamenin değiştirilmesini ve tarihin de en az Nisan ayı sonuna ertelenmesini istediği belirtilirken DHMİ'nin bu baskıya dayanıp dayanamayacağı şimdiden merak konusu oldu.

Antalya Havalimanı'nın işletme ihalesini kazanan şirket, ek yatırımlar yapacak, işletme süresi bittiğinde havalimanının işletmesini de devralacak. Havalimanının kapasitesinin artırılması için yapılacak yatırımlar arasında apron, taksi yolları, otoparklar, bina yapımı, yer hizmetleri alanlarında ilave çalışmalar var.

©AirportHaber.com

DHMİ'ye baskı iddiası! Antalya Havalimanı öncesi neler oluyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

DAVUT ~ 4 yıl önce
Şartnameyi görmeden bilmeden ve hatta bu iş ve ihale profesyoneli olmadan yapılan yorumlar çok sığ kalıyor. Maalesef bu da insanımızın bir hastalığı . En iyi rekabetin oluşması ve devletin gelirlerinin artması birinci hedef olması gerekirken ondan ayrılmaksızın uluslar arası bir havalimanının inşaası ve işletilmesi işine en uygun olanların bu yapım ve hizmet yarışını kazanmasını diliyorum. Yukarıdaki şartlarda winner olanın taahhüt ettiği dönemde de işini en iyi yapması konusunda otoritenin de kendini geliştirmesi ve hakkaniyeti gözetmesi gereklidir. Hak ederek kazananı şimdiden tebrik eder Türk havacılığının ve buna bağlı ticari işletmelerin başarılarını dilerim. Kavga etmeden yapacak çok işlerimiz var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 4 yıl önce
Sanırım Ali Kıdık artık AirportHaber ile ilgilenmiyor. Sektörün tanıdığı ve güvendiği Ali bey , esas bu ihalenin nekadar skandal bir ihale olduğunu yaznalıydı. Süre ,ülkede yapılan bir ihaleye hiçbir Türk firmasının girememesi ,kapasite arttırmak bahanesi ile yapılacak işlerin gereksizliği ,bahse konu inşaatların 2025 yılına kadar bir işe yaramayacağı vb bir çok saçmalık . Evet siyaset gerekli ve Ali bey gibi vatanını milletinin çıkarı için kelleyi koltuğa alan birinin kayıtsız kalmasını kabul edilemez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 4 yıl önce
“Büyük tezgahın çöküşü,” Fransız -Alman ortak yapımı yakında sinemalarda .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
IC İçtaş Geliyor
Rekabet ~ 4 yıl önce
5 yıllık terminal işletme tecrübesi rekabete aykırı değil mi? Devletin her an denetleme yetkisi var, isteyen girsin en avantajlı teklifi veren alsın,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sirketler batar ~ 4 yıl önce
Atlas gitti, IGA alirsa, sira antalyadaki firmalarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 4 yıl önce
Alaman kazanaçağina tabiiki TAV kazansin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma ya ~ 4 yıl önce
Haa Alman olmasın Fransız olsun diyorsun yani :)
:) ~ 4 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Virus ~ 4 yıl önce
IGA denen sirket (daha dogrusu arkasindaki 4-5 patron kilikli koylu ve devlet kademesinde bunlari yonlendiren bademler) virus gibi, gitigi yerin kaynaklarini somuruyor ve kurutuyor. Gecmis olsun Antalya, virus yayilmaya basladi mi her yeri yok edene kadar devam eder. Virusun caresi antibiyotik, bunlarin antibiyotigi de bilim ve etik. Ne zaman ki bu iki kavram bunyelerimizde guclenir, o zaman IGA ve benzer virusler yayilma sansini kaybeder, yok olma surecine girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis bilgi ~ 4 yıl önce
Antibiyotikler bakteriler icindir. Virusun henuz caresi bulunmadi. Lutfen yanlis bilgi yaymayalim.
Ic ictas ~ 4 yıl önce
Antalya havalimani cöp . Terminal 1 ve 2 arasinda tramway bile yok. Heryer dökük ve kokuyor renta-car yerleri pis ve bakimsiz. Antalya havalimani komple yeni yapilmali ve ucaklarin hepsi körüge dayanmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 4 yıl önce
Öncelikle A kapısına bi çözüm bulsunlar. Her sabah bu soğukta kuyrukta bekliyor millet. Hiç haber yapmıyorsunuz bu konuyu.
İgaa Yönetimi ~ 4 yıl önce
Bu iş bilmez havacılıktan zerre anlamaz her gün başka skandal havacılığa aykırı düzensizlikle disiplinsiz çalışan iga yönetimi olduğu sürece iga kaybetmeye mecbur..iganın başındaki genel müdür havacılık öğrenmeye gelmiş ama onu bile beceremeyen sadece kendi arkadaş firmasına çalışıyor ne igayı nede devleti düşünüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000