31 Mart 2023, Cuma 10:40:38

F-35'ler muharebeye hazır değil

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 540 adetlik F-35 savaş uçaklarının sadece yarısının operasyonel olduğunu aktararak ‘%53.1’inin harbe hazır vaziyette’ ifadeleri kullanıldı.
  • Akıncı Tb3 Kızılelma Anka3 MMU Atak2 Zaha YeniAltay ....
  • Şunu bir türlü anlamıyorlar. Bize bu uçakların maliyeti olmayacaktı. Projeye bizim gibi çekirdekten girenlerin uçak anlaşmaları en uyguna gelenler hadi bunu da geçtim biz parça üretiyoruz yani harcadığımız parayı parça satarak amorti edecektik. Gizli teknoloji transferi olayını saymıyorum bile. Tusaş mmu'nun yeni nesil gövdesini yapmayı havadan öğrenmedi.F35 sayesinde hep.
  • Tum dunyada kartlar yeniden dagitildi ve maalesef kaybeden biz olduk; Tsk o bu su nedenlerle bitirildi; ulke her alandan geriye gitti halk fakirlesti; yeni dunya duzeninde cagdas ve guclu devletlerin arasindan kovulduk, f35 ten atilmamiz sadece bir isaret; ligden dusmemizin isareti; simdi hic bk atmayin bu yeni nesil savas ucagima
  • Dunyanin en modern askeri ucagidir f35, artik dinozor hale gelen f16 dan cok daha ustundur, f16 iphone 6S ise F35 ise iphone pro 14 tur yigidim; hadi baska kapiya

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 540 adetlik F-35 savaş uçaklarının sadece yarısının operasyonel olduğunu aktararak ‘%53.1’inin harbe hazır vaziyette’ ifadeleri kullanıldı. Bu oran; gösteri uçuşları, eğitim ve test gibi detaylar dışarı konulduğunda yüzde 30'un altına kadar geriliyor.

ABD’nin sık sık kaza ve teknik arızalarıyla gündeme gelen F-35 Lightning II savaş uçaklarında aksamalar sürüyor. ABD'nin, Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Türkiye'yi çıkardığı F-35 programıyla ilgili Pentagon’dan çarpıcı itiraflar geldi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'ne yazılı ifade veren Hava Kuvvetleri Korgeneral Michael Schmidt, Şubat ayı itibariyle, F-35 savaş uçaklarının sadece yarısının (Yüzde 53,1) göreve hazır olduğunu aktardı. Yüzde 65'lik hedeften çok uzak kaldıklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Pentagon yetkilisi; gösteri uçuşları, eğitim ve test gibi detaylar dışarı konulduğunda, tüm görevleri tam kabiliyetle yerine getirebilen jet oranının yüzde 30'un altında kaldığını belirtti.

540'tan fazla F-35'ten oluşan ABD Hava Kuvvetleri, 2020 yılında da benzer sorunlar yaşamış, o dönem tam kabiliyet gücü yüzde 39'a düşmüştü.

HEDEF BİR YIL İÇİNDE YÜZDE 10 ARTIŞ SAĞLAMAK

Aynı zamanda F-35 programının yöneticisi olan Schmidt, yeni sancılı süreç için, "F-35 filomuzun harbe hazırlık durumu kabul edilemez, bu yüzdeliği en üst düzeye çıkarmak benim önceliğimdir. Hedefimiz 12 ay içerisinde harbe hazırlık oranlarını en az %10 artırmaktır" dedi. Schmidt, hedefinin önümüzdeki 1 yıl içinde bu oranı en az yüzde 10 arttırmak olduğunu kaydetti. (TRT)

F-35'ler muharebeye hazır değil

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

New Ottoman coming soon ~ 1 yıl önce
Akıncı Tb3 Kızılelma Anka3 MMU Atak2 Zaha YeniAltay ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 1 yıl önce
Şunu bir türlü anlamıyorlar. Bize bu uçakların maliyeti olmayacaktı. Projeye bizim gibi çekirdekten girenlerin uçak anlaşmaları en uyguna gelenler hadi bunu da geçtim biz parça üretiyoruz yani harcadığımız parayı parça satarak amorti edecektik. Gizli teknoloji transferi olayını saymıyorum bile. Tusaş mmu'nun yeni nesil gövdesini yapmayı havadan öğrenmedi.F35 sayesinde hep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartlar ~ 1 yıl önce
Tum dunyada kartlar yeniden dagitildi ve maalesef kaybeden biz olduk; Tsk o bu su nedenlerle bitirildi; ulke her alandan geriye gitti halk fakirlesti; yeni dunya duzeninde cagdas ve guclu devletlerin arasindan kovulduk, f35 ten atilmamiz sadece bir isaret; ligden dusmemizin isareti; simdi hic bk atmayin bu yeni nesil savas ucagima

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La bi git ~ 1 yıl önce
Ezik misin sen.
Once ~ 1 yıl önce
Once Turk Bahari oldu
Siha ~ 1 yıl önce
YALAKA
Heh heh ~ 1 yıl önce
Dunyanin en modern askeri ucagidir f35, artik dinozor hale gelen f16 dan cok daha ustundur, f16 iphone 6S ise F35 ise iphone pro 14 tur yigidim; hadi baska kapiya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 1 yıl önce
Her sabah ABD uçuş kodunu sana verirse o uçağı çalıştırabilirsin Lale

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000