06 Mayıs 2024, Pazartesi 14:50:54

THY'den 'Jump Seat' kararı; Büyük tepki çekti!

Türk Hava Yolları uçaklarında PASS ve CED bilet hakkıyla ilgili yeni bir karar alındığı ortaya çıktı.
  • Yukarı aşağı çok tartışmaya gerek yok Pass ve Ced bilet tümüyle kaldırılmalı. Uçakta uçmak mı istiyorsun kardeşim şirket personelleri bileti normal fiyattan %50 indirimli sat ama garanti uç o uçakta sicil şirket ön arka üst alt olmayacak. Bu işin tek çıkar yolu budur. Hem gerçekten yurtdışına tatil yapmaya gitmek isteyen ailesi ile bile bize yer kalacak mı uçacak mıyız derdi olmadan uçacak hem de 3 kuruş para kazanmak için pileysteyşın tarzı teknolojik ürün getiren sevgili arkadaşların da önü kesilecek :)
  • Evet değerli iştirak arkadaşlarımız yorumlarda bize olan kini ve nefreti görüyorsunuz bu şirket AO ve Teknik personelin babasının malı çünkü... bu adamlar 100 üstü maaş alırken 3000 lirası kesildi diye zırıl zırıl ağlayan adamlar ne diyelim umarım hepsinin şartları kötüleşir ve bu bilet olayı tamamen kalkar görelim bakalım o zaman 2 haftada bir japonyaya gidebilecekler mi ?
  • size herşey müstehah sen hizmet ediyorsunda o adam etmiyor mu ? umarım şartlarınız dahada kötüleşir.
  • işte bu adamlar bu şirketten ekmek yiyor bu sözde şahsa göre kendi erkek kardeşinin uçma hakkı var ama yazın sıcagın altında valiz yükleyen tgslinin yok
  • son zamanlarda AO'nun Tekniğe yaptığı ayrımcılığı tebrik ediyorum zira teknik personellerine göre pilot ve teknisyen dışında hiç kimse havacılıkla alakalı değil sadece onlara ait havacılık hatta onların şirketle gram alakası olmayan kardeşi uçağa binmeye hakkı vardır ama tgsde güneşin altında valiz yükleyenin yoktur emin olun çoğu bu düşüncede karar mantıklı
  • Ozaman sıralamanın manası ne R7 ucabiliyor ama r4 ucamiyor haksızlığa bak verilen hak diye övünülmesin ayrıca bu nası bir ayrımcılıktır.Bu işin icinde TGS müdürlerinin tk tarafına yaranmak adına yaptığı katkıda var agızlarını acıp birsey demediler hic birsey yapmadilar maaşlarina baktılar.
  • Mikail bey eytli çalışanlar olarak dzüenleme bekliyoruz. Tesekkürler.
  • Bütün teknik uted ve sendikadan istifa etsin.Göbek kessin.
  • Gerçekten çok aşağılık insanlarla çalışıyoruz. Şu yorumlara bak. Arkadaşlar tgs’ye iyi oldu diyorsunuz ama tgs’nin zaten jmp hakkı yoktu. Bize giren çıkan bir şey yok. Ayrıca sevgili kabin kokpit personeli arkadaşar, lütfen burada söylemeye cesaret ettiğiniz şeyleri, uçaklarda yüzümüzede söyleyin. Maçanız yerse.
  • Buradaki en büyük yanlış Thy personelinin biletlemesini Tgs personelinin yapıyor oluşudur. Personelin işini yine personelden birisinin yapıyor olması gerçek adalet açısından daha uygun olur. Tgs özellikle Yolcu Hizmetleri çalışanlarının ekseriyeti ekiplere düşmanlık besliyor.

Türk Hava Yolları uçaklarında PASS ve CED bilet hakkıyla ilgili yeni bir karar alındığı ortaya çıktı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY çalışanları için PASS, iştirak çalışanları için CED bilet hakkı olarak bilinen uçuş hakları konusunda Jumpseat ile ilgili yeni bir karar alındı.

THY TEKNİK VE İŞTİRAK ŞİRKETLERE YASAK!

Buna göre uçaklarda jumpseat'e sadece THY çalışanları alınacak. THY Teknik çalışanları ve iştirak şirket çalışanları jumpseat'te seyahat edemeyecek. Söz konusu kararın Sendika, THY Teknik ve diğer iştirak şirketlere bilgi verilmeden gizli alındığı, THY Teknik ve iştirak şirket çalışanları arasında büyük tepkiye neden olduğu bildirildi. 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat başta olmak üzere THY'nin ilgili yetkililerine kararın kaldırılması için telkinde bulunulacağı öğrenildi.

Öte yandan şirket içi mailleşmede şu ifadeler dikkat çekti:

Ekip koltuklarının kullanımı tamamiyle kaptanın inisiyatifinde olup ortaklık içinde yapılan duyurulara istinaden iştirak çalışanlarının jump seat uçma hakkı bulunmamaktadır.

©AirportHaber / ÖZEL 

THY'den 'Jump Seat' kararı; Büyük tepki çekti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (243)

HAREKAT ~ 9 gün önce
Yukarı aşağı çok tartışmaya gerek yok Pass ve Ced bilet tümüyle kaldırılmalı. Uçakta uçmak mı istiyorsun kardeşim şirket personelleri bileti normal fiyattan %50 indirimli sat ama garanti uç o uçakta sicil şirket ön arka üst alt olmayacak. Bu işin tek çıkar yolu budur. Hem gerçekten yurtdışına tatil yapmaya gitmek isteyen ailesi ile bile bize yer kalacak mı uçacak mıyız derdi olmadan uçacak hem de 3 kuruş para kazanmak için pileysteyşın tarzı teknolojik ürün getiren sevgili arkadaşların da önü kesilecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumlar şaka mı ~ 10 gün önce
Evet değerli iştirak arkadaşlarımız yorumlarda bize olan kini ve nefreti görüyorsunuz bu şirket AO ve Teknik personelin babasının malı çünkü... bu adamlar 100 üstü maaş alırken 3000 lirası kesildi diye zırıl zırıl ağlayan adamlar ne diyelim umarım hepsinin şartları kötüleşir ve bu bilet olayı tamamen kalkar görelim bakalım o zaman 2 haftada bir japonyaya gidebilecekler mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahah ~ 10 gün önce
size herşey müstehah sen hizmet ediyorsunda o adam etmiyor mu ? umarım şartlarınız dahada kötüleşir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 10 gün önce
işte bu adamlar bu şirketten ekmek yiyor bu sözde şahsa göre kendi erkek kardeşinin uçma hakkı var ama yazın sıcagın altında valiz yükleyen tgslinin yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 10 gün önce
son zamanlarda AO'nun Tekniğe yaptığı ayrımcılığı tebrik ediyorum zira teknik personellerine göre pilot ve teknisyen dışında hiç kimse havacılıkla alakalı değil sadece onlara ait havacılık hatta onların şirketle gram alakası olmayan kardeşi uçağa binmeye hakkı vardır ama tgsde güneşin altında valiz yükleyenin yoktur emin olun çoğu bu düşüncede karar mantıklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 8 gün önce
O adam valiz tasimamak icin biseyler yapip oraya glmis olabilir mi? Valiz tasiyanin kaderi miydi? Okusaydi gelistirseydi kendini
cafer ~ 10 gün önce
Ozaman sıralamanın manası ne R7 ucabiliyor ama r4 ucamiyor haksızlığa bak verilen hak diye övünülmesin ayrıca bu nası bir ayrımcılıktır.Bu işin icinde TGS müdürlerinin tk tarafına yaranmak adına yaptığı katkıda var agızlarını acıp birsey demediler hic birsey yapmadilar maaşlarina baktılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyt technic ~ 10 gün önce
Mikail bey eytli çalışanlar olarak dzüenleme bekliyoruz. Tesekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 11 gün önce
Bütün teknik uted ve sendikadan istifa etsin.Göbek kessin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat Baba ~ 11 gün önce
Gerçekten çok aşağılık insanlarla çalışıyoruz. Şu yorumlara bak. Arkadaşlar tgs’ye iyi oldu diyorsunuz ama tgs’nin zaten jmp hakkı yoktu. Bize giren çıkan bir şey yok. Ayrıca sevgili kabin kokpit personeli arkadaşar, lütfen burada söylemeye cesaret ettiğiniz şeyleri, uçaklarda yüzümüzede söyleyin. Maçanız yerse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat Baba CEVAP ~ 1 gün önce
Merak etme herkesin maçası yer fazla da bitirimlik yapma.Masalar da alınan kararlar var demek ki ✈️✈️✈️
Tümevarım ~ 11 gün önce
Buradaki en büyük yanlış Thy personelinin biletlemesini Tgs personelinin yapıyor oluşudur. Personelin işini yine personelden birisinin yapıyor olması gerçek adalet açısından daha uygun olur. Tgs özellikle Yolcu Hizmetleri çalışanlarının ekseriyeti ekiplere düşmanlık besliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000