29 Mart 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yeni yönetim sürecinde ülkemizin ve havacılığın minimum zarar, maksimum faydayla yol almasını diliyorum.. Umut ve sabır ile güzel yarınlara inş..
  • Yeni yönetimle birlikte herşeyin yoluna girmesini temenni ediyorum.
  • Liyakatsiz, eğitimsiz, tecrübesiz, sonradan görme görgüsüz, dindar ve kindar Kartallı eli nargile tutan ve pudra şekeri bağımlısı arkadaşlar atanmaya devam ettiği sürece, THY bir yere gelemez. Yeni Türkiye vatana millete hayırlı olsun!
  • Thy teknik son senelerde engelli hasta olmuş uçak bakım teknisyenı çalılanını 2 sene önce işten attı
  • Anlamadığım nokta sizin öngördüklerinizi içerdekiler nasıl göremiyor.Hesapta yönetimseler ama birbirleriyle uğraşıyorlar ne kadar da garip :)
  • Bilin bakalım hangi kurumda bir günde tüm müfettiş yrd.ları müfettiş, müfettişler de başmüfettiş yapılır. Sayın yazar dediğiniz gibi bundan sonra uyum içinde çalışılacak, uyum içinde terfiler yapılacak gibi. Şirkette terfi etmeyen kalmayacak...
  • Ahmet Olmuştur’u eleştirenler kendisini ne derece tanıyor acaba? İş bilmez klavye müptezelleri sizi. Yıllardır aynı mavalı okuyorsunuz. İt ürür, kervan yürür.
  • Emeklilik yaşı gelip de hala uzatmalari oynayan ya sendika üyesi olarak ya da nüfuzlu tanıdıkları ile emekliligi erteletenleri yazsaniz biraz da Ali bey. İsim isterseniz eminim çok rahat bulursunuz. Gecen bir mail geldi adamın giriş 1978 mesala. İçeride daha neleri var Allah bilir. Yer ekibinde çok fazla var hala...
  • Albdulkerim Çay ve Ahmet Olmuştur iki gmy giderse şirket rahat edecek.İkisi de geldikler günden beri ne yapmışlar biri de sormaz mı? Kargo uçarken yolcu pazarlama satış tarafı yerlerde. Ik desen Ebubekir'in iş bilmezliği ve adamlarını sağa sola yerleştirmesinden ibaret.
  • 4 grup yönetimde. 4. sü diğer herkes. Yani çimenler. Savaş : Aycı , Çay, Olmuştur arasında. Her biri diğerine bilenmiş durumda. Son zamanlarda Çay ve Olmuştur ortak arkadaşları nedeniyle yakınlaşsa da kin eskiye dayalı. Asla bitmez, birbirlerine güvenmeleri mümkün değil. En zayıf halka da en az zeki olan ve oyun kuramayan Olmuştur. Açıkçası onun beceriksizlği ve gururu olmasa belki Aycı bu kadar gerçeklerden kopmayacaktı. Tabi Aycı ile Çay’ın dostluk yıllarındaki ortak icraatları , pervasızlıkları, birlikte içtikleri ayranlar şu anki savaşı daha keyifli hale getiriyor. Şimdi Şeker de tam anlamıyla bunların arasına düştü. Gücü bu 3 silahşör tanır, bilir. Tek hataları Şeker’i kendileri gibi karaktersiz zannedip onu kaldırabileceklerini düşünmeleri olur. Kapısında yatacaklar , göreceksiniz . Şirketi hep beraber çöpe çeviren bu üçlüyü asla unutmayacağız . Savaşınız bol olsun, kininiz tükenmesin. Beter olun guys!

THY’de Genel Kurul Genel Durum

Aslında THY’de rutin bir genel kurul yapıldı. Rutin harici tek değişiklik icra komitesinin üç yerine 5’e çıkartılmış olmasıdır. Bu değişikliğin ne anlama geldiğini yorumlamak çok basit. Lakin şimdi bu denklemi anlatmak THY’ye zarar vereceği gibi, sezon öncesi polemik yaratmak da doğru değil.

İlker Aycı son yirmi yıla damgasını vurmuş görünmekle birlikte tüm zor yılları geride bırakmış olsa bile; şunu unutmamalı ki asıl zorluk şimdi başlıyor.

Defalarca yazdım, yazdık. Bir dolu badire atlatan İlker Aycı, THY’yi bu zorlu süreçte idare etmeyi sağladı. Tabi sadece THY değil tüm ülkede, tüm dünyada havacılık tarihte görülmemiş bir daralma yaşadı.

Türk Hava Yolları, gerek yönetimsel veya gerekse iktidar desteği ile ayakta kalmış görünse bile asıl görülmeyen kısmı marka değeri ile borsa değeri diplerde.

Uçak sayısında bir ilerleme olmadı. 2023 yılı sonunda 470 planlanan filo uçak sayısı gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bekleyip göreceğiz. Ancak mevcut korunsa bile, marka değeri ile borsa değerini yükseltmek, Pazar payını artırmak yine İlker Aycı’nın atacağı adıma bağlı.

Daha doğrusu 5’li icra komitesinin becerisine bağlı.

Bundan sonra yapılması gereken oyun içinde değil de uyum içinde çalışabilmektir. İcra komitesi önemli kararlara imza atmak zorunda.

“Yaptım oldu” yerine yapılması gerekenler enine boyuna tartışılmalı, THY için atılacak tüm adımlar uyum içinde karar alınmalı.

Yönetim çevresinde öbekleşmiş güç odakları, çıkar odakları yerine THY için çalışanlar, bugün kendisi için değil yarın “THY nasıl büyür” kaygısında olanlarla yol yürünmeli.

Birilerinin eniştesine genel müdür yardımcısı vermek yerine sizin altınızı nasıl oyduğunu düşünün. Tepelere şikayet edip, sonra ortayı buluyor rolünü nasıl oynadığını iyi kavrayın. Her şey göründüğü gibi değil.

Evet, mesele THY meselesi olmalı. Çalışanlara dokunmak gerek. Daha önceden yaptığınız gibi çalışanların arasına karışın. Ulaşılamaz adam modundan uzaklaşın.

Sırf kulağınıza fısıldanan dedikodulardan dolayı canını yaktıklarınızın gönlünü alın, haksızlık yaptığınız personeli, belgesiz, bilgisiz önünüze gelen, disiplinsiz-sorgusuz işten attığınız kişilerin ah etmesinden çekinin.

Size bugün değil yarın da lazım olacak kişileri iyi seçin. Günü kurtaran değil ömrü düşünen insanları yanınızda düşünün.

O kadar çok şey var ki yazılacak. Ama yukarıda da söylediğim gibi gün ülkemize hayırlı işler yapma günüdür, gün THY’yi zorlu süreçten çıkartma günüdür, gün marka değeri diplere vurmuş THY’yi omuzlama günüdür, gün borsa değeri düşmüş THY’ye değer katma günüdür.

Kimseye tapulanmayan kurumlarda, elbet bir gün gidileceği ve asıl ondan sonrasını düşünmek gerektiği ikazını yapmış olalım buradan.

Ve bir kez daha yazıyorum eleştirilmekten korkmayın, size yanlışı göstereni düşman bellemeyin. Sizin asıl düşmanınız tam yanı başınızda, alt koridorlarda, ayrıcalık isteyenlerde daha açık ifade ile yazmaya gerek yok galiba.

İlker Aycı’ya bir çağrım var. Olur da işler açılırsa Turkish DOCO çalışanı şeflere verdiğiniz sözü yerine getirin, işten çıkartılıp sonra “Sizi THY’ye alacağız” dediklerinize kapıyı sonuna kadar aralayın, mahkeme mahkeme dolaştırdıklarınızın kazanılmış haklarını verin. Mahkemenin verdiği karara uygun hareket edin.

En büyük düşmanınızı keşfedin. O sizi esir almadan yenin onu. Bilmem anlatabildim mi?

THY’de Genel Kurul Genel Durum

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

tyh ~ 3 yıl önce
Yeni yönetim sürecinde ülkemizin ve havacılığın minimum zarar, maksimum faydayla yol almasını diliyorum.. Umut ve sabır ile güzel yarınlara inş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km6 ~ 3 yıl önce
Yeni yönetimle birlikte herşeyin yoluna girmesini temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt787 ~ 3 yıl önce
Liyakatsiz, eğitimsiz, tecrübesiz, sonradan görme görgüsüz, dindar ve kindar Kartallı eli nargile tutan ve pudra şekeri bağımlısı arkadaşlar atanmaya devam ettiği sürece, THY bir yere gelemez. Yeni Türkiye vatana millete hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 3 yıl önce
Thy teknik son senelerde engelli hasta olmuş uçak bakım teknisyenı çalılanını 2 sene önce işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ~ 3 yıl önce
Anlamadığım nokta sizin öngördüklerinizi içerdekiler nasıl göremiyor.Hesapta yönetimseler ama birbirleriyle uğraşıyorlar ne kadar da garip :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyumlu ~ 3 yıl önce
Bilin bakalım hangi kurumda bir günde tüm müfettiş yrd.ları müfettiş, müfettişler de başmüfettiş yapılır. Sayın yazar dediğiniz gibi bundan sonra uyum içinde çalışılacak, uyum içinde terfiler yapılacak gibi. Şirkette terfi etmeyen kalmayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurban Olun Olmuştur’a ~ 3 yıl önce
Ahmet Olmuştur’u eleştirenler kendisini ne derece tanıyor acaba? İş bilmez klavye müptezelleri sizi. Yıllardır aynı mavalı okuyorsunuz. İt ürür, kervan yürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 3 yıl önce
Emeklilik yaşı gelip de hala uzatmalari oynayan ya sendika üyesi olarak ya da nüfuzlu tanıdıkları ile emekliligi erteletenleri yazsaniz biraz da Ali bey. İsim isterseniz eminim çok rahat bulursunuz. Gecen bir mail geldi adamın giriş 1978 mesala. İçeride daha neleri var Allah bilir. Yer ekibinde çok fazla var hala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 3 yıl önce
Eksileyenler emeklilik yaşı gecip şirketi sömürmeye devam edenler...
Eski havacı ~ 3 yıl önce
Adam 65 yaş hakkını kullanıyor emeklilik dolmuş koltuk sağlam onun için alininde velininde yapabileceği bir şey yok
Ghh ~ 3 yıl önce
300/350 gün senelik izin biriktiren müdürlerinde yaz in
İki Gmy kesin gitmeli ~ 3 yıl önce
Albdulkerim Çay ve Ahmet Olmuştur iki gmy giderse şirket rahat edecek.İkisi de geldikler günden beri ne yapmışlar biri de sormaz mı? Kargo uçarken yolcu pazarlama satış tarafı yerlerde. Ik desen Ebubekir'in iş bilmezliği ve adamlarını sağa sola yerleştirmesinden ibaret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhasip ~ 3 yıl önce
İddia ediyorum yorumunuzdaki 3 isim şirketten ayrılsın, ŞİRKET HUZUR BULUR. Hizipçilik, adam kayırma, hak yeme, iş barışını bozma liyakatsız işe alım tayin ve terfiler...
THY’de derin savaşlar ~ 3 yıl önce
4 grup yönetimde. 4. sü diğer herkes. Yani çimenler. Savaş : Aycı , Çay, Olmuştur arasında. Her biri diğerine bilenmiş durumda. Son zamanlarda Çay ve Olmuştur ortak arkadaşları nedeniyle yakınlaşsa da kin eskiye dayalı. Asla bitmez, birbirlerine güvenmeleri mümkün değil. En zayıf halka da en az zeki olan ve oyun kuramayan Olmuştur. Açıkçası onun beceriksizlği ve gururu olmasa belki Aycı bu kadar gerçeklerden kopmayacaktı. Tabi Aycı ile Çay’ın dostluk yıllarındaki ortak icraatları , pervasızlıkları, birlikte içtikleri ayranlar şu anki savaşı daha keyifli hale getiriyor. Şimdi Şeker de tam anlamıyla bunların arasına düştü. Gücü bu 3 silahşör tanır, bilir. Tek hataları Şeker’i kendileri gibi karaktersiz zannedip onu kaldırabileceklerini düşünmeleri olur. Kapısında yatacaklar , göreceksiniz . Şirketi hep beraber çöpe çeviren bu üçlüyü asla unutmayacağız . Savaşınız bol olsun, kininiz tükenmesin. Beter olun guys!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 3 yıl önce
Mükemmel yorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000