13 Mart 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Mayısta hepsine gülegüle dicez inşallah
  • Kim onlar onu da yazsana. Her kurumu siyasi çiftlik haline getiren,thy'ye çaycının bile torpille girebilmesi sistemini itinayla uygulayan iktidarla aynı görüşte olmayanlar nasıl thy'de makam sahibi olabilir? Belki istisna olarak 2-3 tane vardır ama onlar da sonuçta iktidara yakın kimselerin torpiliyle şef,müdür olabilmiştir görüntüde onlardan gerçekte chp veya başka partili olabilir. Şu an iktidarın kaybedeceğinin farkına olanlar çıkar ve para için iyi parti başta olmak üzere diğer partilere yanaşma veya yurtdışına kaçma derdindeler...
  • Memurluktan şefliğe mi????vay canına nasıl da uzanmış öyle. Alt tarafı bir basamak yükselmiş Ne gözün kalmış. Sanırsın başkan olmuş
  • Muhtemelen bu yorumu çay denen şahsın kendisi yazmış ya da onun sayesinde iş,makam sahibi olmuş yağlamacının biri. Boğaziçi'ni bitirmiş olmasına rağmen torpille iş,makam,para sahibi olabilmiş birinin her tarafı yönetici,kapasite olsa ne olur olmasa ne olur? Madem orayı bitirmiş özel sektörde çalışsaymış o muhteşem ! yeteneklerini orada gösterseymiş ya! Ayrıca kartal ilk 10'da diyelim ya gerisinden kaç kişi var thy'de? O okuldan mezun olup da iktidar ve devlet kurumlarında olanlar sayesinde politik,ekonomik,sosyal,ticari,ahlaki her anlamda dibe gittik daha da gidiyoruz demek ki ne o okulda ne de okuyan ve mezunlarında zerre iş yok !!!
  • Hani hep ağlıyorlar ya "imam-hatipliler çok eziyet çektik' diye. Kuyruklu yalan.Meslek liseleri katsayısı farklıydı. Siz hiç ağlayan endüstri, turizm vs meslek liseli gördünüz mü?Onlar da aynı şartlardaydı.Sadece bunlar ağlar. Uzman bile olacak kapasitesi yoktur ancak paraşütle inip tırnaklarıyla çabalayıp yetişen 40 yıllık kaptanı kapı önüne koyma yetkisi vardır. Diğerlerini saymıyorum bile.Çoluk çocuk işsiz bırakıp vasıfsız haliyle 7 yerden maaş alır.En büyük özelliği prensin kankası olmaktır.
  • Kimi tehdit ediyorsunuz kardeşim satılık insanlarsınız ztn birde tehdit ediyor oy vermezmişler diye bıktık sizden.Bütün havalimanını alsın kadroya ozmn herkesin tehditlerine boyun eğerse servis şoförleri kapıdaki simitciler dahil kadro ister adam olun ekmeğinize sahip çıkın yoksa bunuda bulamazsınız ilerleyen yıllarda...
  • Türk hava yollarının ismini değiştireceğiz Türkiye hava yolları yapacağız diyenler burada mı hala … Neredeler hani ? Bizler Nutuk atanın değil Nutuk yazanın izindeyiz …
  • Şefi müdür yaparlar, müdürü başkan yardımcısı yaparlar, başkan yardımcısını başkan, başkanı gmy, gmy’yi genel müdür. Eee uzmana? diye sorunca da, arkadaşlar çok çalışmamız lazım!! Takım ruhu!! Bu şirket hepimizin!!! Sanıyosunuz ki o koltuklar altınızdan çekildiğinde yüzünüze bakacaklar.
  • İleride günlerde seçimden sonra kimki hak etmeden işe girmiş se hepsi paketlenmesi hatta yetmez tüm mal varlıklarına el konmalı!
  • :))) alıştık artık böyle gelmiş böyle gider bu kervan. Taşeronların kanını emdiler 17 18 senedir hala emiyorlar kimseye hesap sorulamıyor neden muhattap alacak adam yok karşıda. Şimdi ise karşıya muhattap koydular ama onlarda adam mı göreceğiz ümidim yok ama hadi hayırlısı. Şirkette üni mezunu olqrak taşeronda çalışan adamları kadroya almıyorlar nerede babadan dayıdan amcadan torpilli var alıyorlar şartlarda ingilizce ve meslek lisesi var ancak %90 ingilizce bilmiyor.

THY’de Uzman Olamadı Ama Her Şey Oldu!

Vallahi helal olsun, vallahi bravo, vallahi tebrik ediyorum, vallahi taktir ediyorum ve vallahi gıpta ediyorum. Adam yürüdükçe yollar açılıyor, yürüdükçe büyüyor ve yürüdükçe daha da popüler hale geliyor. Kimden mi bahsediyorum? Tabi ki Abdülkerim Çay’dan.

Özelliklerini say say bitmez. En büyük şansının da Kartal İmam Hatip mezunu olması olarak gösteriliyor. Fazlaca detaya gerek yok. Torpilli mi dersiniz bilemem ama Kartallılar baştan aşağı torpilli diyebilirim.

Abdülkerim Çay’ın THY serüveni hakkında hatırlatma yapalım. Hamdi Topçu döneminde THY’de işe girmek için müracaat edip sonra da uzmanlık sınavını kaybeden bir kişi. Yani THY’ye müracaat eden binlerce kişi gibi o da belirli sınavları geçmek istemiş.

Ne var ki sınav soruları tepeden inme kadar kolay olmadığı için deyim yerinde ise sınıfta kalmış. Hayaller THY ise engeller çabuk aşılır hesabını yapmış ki kapıdan atılan Abdülkerim Çay bacadan girmeyi başarmış.

Ne zaman?

İlker Aycı’nın bir gecede THY Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 2015 yılında. Hamdi Topçu tasını tarağını toplayıp giderken, valizi THY için hazırlanmış Abdülkerim Çay Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla bacadan hooop içeri girdi.

İnsan kaynaklarından sorumlu olarak geldiği THY’de nasıl bir insan kaynağı yönetti onun yorumunu Türk Hava Yolları çalışanlarına, iştirak çalışanlarına bırakıyorum.

Ama Abdülkerim Çay’ın maddi manevi yükselişi bununla sınırlı kalmadı.

THY gibi bir kuruma uzman olamayıp sonra genel müdür yardımcısı olarak paraşütle inen Abdülkerim Çay sırasıyla;

THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Buradan ne kadar huzur hakkı aldığı bilinmiyor. Hatırı sayılır bir maaş aldığını tahmin edebilirsiniz.

Arkasından THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Abdülkerim Çay hızlı yükselişini sürdürdü. Elbette mali kazancı da kariyer yükselişine paralel olarak yükselmeye devam etti.

Abdülkerim Çay, Güney Tankercilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Kuzey Tankercilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili gibi iki şirkette de önemli pozisyonların sahibi. Buralardan ne kadar geliri var bilinmez. Ayrıca iki ayrı tankercilik firmasında neden yönetimde ona da akıl sır ermiyor.

Ve son olarak Abdülkerim Çay Türk Hava Yolları’nın yeni kurduğu şirketin de yönetim kurulu başkanı oluverdi.

Geçen hafta yazdığım yazının ardından apar topar kurulan THY Destek Hizmetleri AŞ’nin yönetim kurulu başkanı olan Abdülkerim Çay buradan da hatırı sayılır bir ücret alacak diye düşünüyorum.

Bülent Arınç’ın “Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor” sözleri aklıma geldi. Kurban olduğum Allah Abdülkerim Çay’a verdikçe veriyor.

THY Destek Hizmetleri AŞ’nin kuruluş amacını zaten biliyorsunuz. Taşeronlardaki kardeşlerimizi bu çatı altında buluşturmak. Bir nevi seçim yemi.

Ben şimdi havacılık sektöründe çalışan arkadaşlarıma şunu sormak isterim.

Sizin neyiniz eksik!

THY’de Uzman Olamadı Ama Her Şey Oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (153)

tgs ~ 1 yıl önce
Mayısta hepsine gülegüle dicez inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seküler yazana ~ 1 yıl önce
Kim onlar onu da yazsana. Her kurumu siyasi çiftlik haline getiren,thy'ye çaycının bile torpille girebilmesi sistemini itinayla uygulayan iktidarla aynı görüşte olmayanlar nasıl thy'de makam sahibi olabilir? Belki istisna olarak 2-3 tane vardır ama onlar da sonuçta iktidara yakın kimselerin torpiliyle şef,müdür olabilmiştir görüntüde onlardan gerçekte chp veya başka partili olabilir. Şu an iktidarın kaybedeceğinin farkına olanlar çıkar ve para için iyi parti başta olmak üzere diğer partilere yanaşma veya yurtdışına kaçma derdindeler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kem göz ~ 1 yıl önce
Memurluktan şefliğe mi????vay canına nasıl da uzanmış öyle. Alt tarafı bir basamak yükselmiş Ne gözün kalmış. Sanırsın başkan olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mama nelere cvp ~ 1 yıl önce
Muhtemelen bu yorumu çay denen şahsın kendisi yazmış ya da onun sayesinde iş,makam sahibi olmuş yağlamacının biri. Boğaziçi'ni bitirmiş olmasına rağmen torpille iş,makam,para sahibi olabilmiş birinin her tarafı yönetici,kapasite olsa ne olur olmasa ne olur? Madem orayı bitirmiş özel sektörde çalışsaymış o muhteşem ! yeteneklerini orada gösterseymiş ya! Ayrıca kartal ilk 10'da diyelim ya gerisinden kaç kişi var thy'de? O okuldan mezun olup da iktidar ve devlet kurumlarında olanlar sayesinde politik,ekonomik,sosyal,ticari,ahlaki her anlamda dibe gittik daha da gidiyoruz demek ki ne o okulda ne de okuyan ve mezunlarında zerre iş yok !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RASYONEL ANALİZ ~ 1 yıl önce
Sayın Ali Bey ve yorumcular, Herkes istediği yorumu yapmakta özgür tabi ki ama sanki hiç liyakat yok GMY olmuş algısı oluşturmak da Sayın Çay için haksızlık değil mi? Okuyunca şöyle anlaşılıyor THY uzman sınavı kazanamamış ama sonra GMY olmuş öyle değil ki adam müşavirlik yapmış, bir başka kuruma genel müdür olmuş, yatırım ajansından görev yapmış, bunları da belirtin, şimdi bunu da Abdülkerim bey yazdırıyor derler, eleştirmek olsun ama empati de yapalım lütfen
Bir dost ~ 1 yıl önce
Biz onun eğitimini değil adam olup olmadığını tartışıyoruz. Malum mektep cehaleti alır... gerisi malum...
Bir gün görüşeceğiz ~ 1 yıl önce
Hani hep ağlıyorlar ya "imam-hatipliler çok eziyet çektik' diye. Kuyruklu yalan.Meslek liseleri katsayısı farklıydı. Siz hiç ağlayan endüstri, turizm vs meslek liseli gördünüz mü?Onlar da aynı şartlardaydı.Sadece bunlar ağlar. Uzman bile olacak kapasitesi yoktur ancak paraşütle inip tırnaklarıyla çabalayıp yetişen 40 yıllık kaptanı kapı önüne koyma yetkisi vardır. Diğerlerini saymıyorum bile.Çoluk çocuk işsiz bırakıp vasıfsız haliyle 7 yerden maaş alır.En büyük özelliği prensin kankası olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dip dalga ~ 1 yıl önce
Kimi tehdit ediyorsunuz kardeşim satılık insanlarsınız ztn birde tehdit ediyor oy vermezmişler diye bıktık sizden.Bütün havalimanını alsın kadroya ozmn herkesin tehditlerine boyun eğerse servis şoförleri kapıdaki simitciler dahil kadro ister adam olun ekmeğinize sahip çıkın yoksa bunuda bulamazsınız ilerleyen yıllarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeler ~ 1 yıl önce
Türk hava yollarının ismini değiştireceğiz Türkiye hava yolları yapacağız diyenler burada mı hala … Neredeler hani ? Bizler Nutuk atanın değil Nutuk yazanın izindeyiz …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 1 yıl önce
Şefi müdür yaparlar, müdürü başkan yardımcısı yaparlar, başkan yardımcısını başkan, başkanı gmy, gmy’yi genel müdür. Eee uzmana? diye sorunca da, arkadaşlar çok çalışmamız lazım!! Takım ruhu!! Bu şirket hepimizin!!! Sanıyosunuz ki o koltuklar altınızdan çekildiğinde yüzünüze bakacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksız kazanç ~ 1 yıl önce
İleride günlerde seçimden sonra kimki hak etmeden işe girmiş se hepsi paketlenmesi hatta yetmez tüm mal varlıklarına el konmalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil mi? ~ 1 yıl önce
:))) alıştık artık böyle gelmiş böyle gider bu kervan. Taşeronların kanını emdiler 17 18 senedir hala emiyorlar kimseye hesap sorulamıyor neden muhattap alacak adam yok karşıda. Şimdi ise karşıya muhattap koydular ama onlarda adam mı göreceğiz ümidim yok ama hadi hayırlısı. Şirkette üni mezunu olqrak taşeronda çalışan adamları kadroya almıyorlar nerede babadan dayıdan amcadan torpilli var alıyorlar şartlarda ingilizce ve meslek lisesi var ancak %90 ingilizce bilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000