08 Şubat 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

THY’den agresif hareketler…

Türk Hava Yolları yeni dönemde ne yapacak derken, gelen bilgiler atılacak adımlar konusunda işaret veriyor. Avrupa’da çok sayıda şirketin zor durumda olması, THY’nin bir şekilde mevcudu koruması ve KÇÖ yardımıyla tutunması gelecekte önemli avantajları beraberinde getireceğe benziyor.

Dün İlker Aycı’yı dinliyorum ve ağzından bal damladığını görüyorum. Anadolujet, kargo, THY Teknik için önemli sözler sarf ediyor.

Umut güzel şeydir, hayal güzel şeydir gerçekleştirmek daha da güzel şeydir. Bi hakkı teslim ediyor. Sendika ve çalışanların özverisini önemsiyor. Anlaşılan o ki “Ben” egosu yenilenmiş “biz” paylaşımına dönmüş.

Aranan bu idi, yapılması gereken en başından itibaren paylaşılması gereken bu mesajlardı. Şimdi olmaya başladı. Paylaşmak motive edicidir, enerji vericidir.

AnadoluJet konusunda geç kalınmış, on yıl önce yapılması gerekenler şimdi gündeme geliyor. THY’nin özel sektörle rekabet etmemesi gerektiğini savunduk yıllarca ve savunmaya da devam ediyoruz. O sebeple adına ister ultra-low cost deyin isterseniz ucuzcu deyin ama AnadoluJet ayrı bir marka olarak sadece Türkiye içinde değil yurtdışına da uçmalı.

Ama yine söylüyorum, iç pazarımızda birbirinize düşman olmak yerine birbirinizin haklarını korumak kollamak zorundasınız.

Her bir şirketimizin başına gelecek iflas gibi kötü sonuçlar tüm havacılığımızın aleyhine olacaktır.

THY agresif hareketlere hamle hazırlığında.

Örneğin balkanlara çıkartma yapacak çalışmaların alt yapısı hazırlandı.

Mesela Saraybosna uçuşlarını haftada yedi güne çıkartıyor. Aynı agresif atılımı Makedonya ve Sırbistan için de yapmayı planlıyor.

Bazı tur operatörlerinden gelen bilgiye göre, öldürücü fiyatlarla balkan ülkeleri uçuşlarını artırma kararı alan THY’nin tur şirketlerine de “isterseniz bizim biletlerimizi, bizim verdiğimiz fiyatlar üzerinden satabilirsiniz” şeklinde teklif götürdüğü ifade ediliyor.

“Bunun nesi yanlış” diye bir soru sorarsak cevabı “yanlış yok ama taktik hata var” denebilir. Özellikle Türk tur operatörleri açısından konuya bakarsak bugüne kadar balkanları tatil yörelerinde düşünmeyen THY’nin; bir anda Bosna’dan, Makedonya’dan, Sırbistan’dan Antalya’ya uçuş başlatacak olması kendi tur şirketlerimizi baltalamaya girer.

Tur şirketlerimiz 2020 yılının satışlarını yapmışken, onları zor durumda bırakmak etik değil.

THY kayırmacı politikadan da vazgeçmeli…

THY’nin siyasilerin, güç sahiplerinin arpalığı olduğunu biliyoruz. Yukarıda İlker Aycı ile ilgili yaptığım pozitif övgüleri personel seçiminde de söylemek isterim.

Son bilgiyi paylaşalım. Hasbelkader THY’de işe girmiş bir siyasi yakını veya erk sahibi yakınını yüceltmek doğru değil.

Şu sıralar toplumsal barışa o kadar çok ihtiyacımız var ki, o yüzden kayırılan değil hak eden insanların yanında yer almak gerek.

Söylemek istediğim şu, hakkı yenen personelin haklarını iade etmediğiniz gibi hak etmeyenlere hak tanımanız tezat oluşturur.

Bilmem anlatabildim mi?

THY’den agresif hareketler…

Yorumlar

Kaldık ~ 3 yıl önce
Aşıyı yaz editör!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi ki ~ 3 yıl önce
Ahiret var. Hesap var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000