27 Temmuz 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Havalimanı yetmez komple Bakırköy ü verelim, siha dediğin sığmaz şimdi oraya ne de olsa her biri birer 747 ebatında. Adamın zaten var fabrikası görende sanacak çadırda siha üretiyor...
  • bütün bir havalimanını bunlara verelim diyen zihniyetin kafasını merak ediyorum.kargo seferleri yapılırken bütün bir meydan boştu pır pır boyutundaki sihalara dünya yer vardı merak etmeyin. vatan severlik satıp durmayın insanlara kimin ne halt olduğunu herkes çok iyi biliyor.
  • Yazin Istanbul havalimani kisin Sisdenbul havalimani
  • İstanbul havalimanı rantı firmamızın ihale süresini erken sonlandırdı beş yıl daha çalışacaktık bizde işsiz kaldık İGA pek uğurlu gelmedi memleketede banada hala işsizim nerden bakarsan bak zarar.
  • İstanbul'un ortasındaki en değerli araziyi neden tek bir kişiye veriliyor. Ki zaten bu kişi atıl havaalanlarında istediğini yapanilir. Bu yazıyı ciddi yazmadığınızı umuyorum
  • Yaziklar olsun...
  • Eskişehir, Konya, Kayseri üçgeninde yapılacak çok güzel potansiyei olan alanlar var.. Eski Atatürk havalimanı imalat, eğitim ve test uçuşları için uygun değil..
  • valla istanbul havalimanını bayraktara verelim biz ahl ye dönelim.hergün 2 saat yol gitmeyiz en azından
  • Adamlar (USA) pilotsuz av bombardıman uçağı yaptı. Bu nedenle eğer o iha'lari havada tutabilmek istiyorsak, pilotsuz av/ bombardıman uçağı geliştirmeliyiz. Yoksa o IHA'lar yem olur. Lütfen dikkat. Bunun icin en iyi mühendislerimizi yetistirmemiz gerekiyor şimdiden ve acil.
  • Bayraktar şirketinin savunmamıza katkıları yadsınamaz fakat internette küçük bir araştırma ile Aselsana ait Anka-s ile TB-2 yi mukayese ederseniz İGAnın geliştirilmesi için SAW ve ATAnın pasifize edilmesine benzer bir netice görürsünüz.Ondan sonra yazarın teklifini bir daha gözden geçirelim.

Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı

Hep tartışıyoruz, hep öneri sunuyoruz, kimimiz satıldı kimimiz satılmadı, kimimiz üniversite olsun kimimiz eğlence merkezi. Ama elle tutulur tek şey şu var; Atatürk Havalimanı bir pandemi hastanesinin esiri şu haliyle. Benim önerim tamamen yerli bir öneri olacak.

Atatürk Havalimanı üzerinde yazılanları, çizilenleri hep biliyoruz hep takip ediyoruz. Ve fakat bir yanda yandaşlar diğer yanda kati karşı çıkanlar. Bir yanda da benim gibi azınlıkta olan öneri sahipleri.

Evet, İstanbul Havalimanı gölgesinde tartışıyoruz her şeyi. Eminim ne dersek diyelim, ne yazarsak yazalım geri dönüşün tek yolu erk sahiplerinin gerçeği görmesi ya da iktidar değişikliği. İktidar değişikliği üzerine bir kurgu kurup yazı yazmanın doğru olmadığını düşünürsek, makul öneri sunup en azından “öyle olabilir” düşüncesini bile düşündürsek yetmez mi?

Gerçek şu ki, devletin tüm garantilerinin üzerine kurulan İstanbul Havalimanı’nın hiç ama hiç umurunda olmadığını biliyoruz. Görüyoruz ki Sabiha Gökçen Havalimanı’na düşman eziyeti yapılıyor, resmen esir alınmış durum yaşanıyor desek doğru.

Şöyle ki; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu pandemi döneminde bile Şubat ayında aldığı kararı gözden geçirip yeni slot açılmasına yönelik eski kararını iptal etmiyor.

Milliyiz ya hani, ülkeye para lazım ya. Gelmesin para, olmayalım milli düşüncesi hakim. Hayır, hayır öyle değil.

Maksat İstanbul Havalimanı’na verilen garantilerin devlet kasasına verdiği zararı en aza indirmek.

Yani ne kadar uçak inerse o kadar fazla yolcu gelecek demektir İstanbul Havalimanı’na. İşte bu sebeple ikinci pist yapılmaz, yapılıyor gösterilir. Yapılan da çatlak, patlak yapılır ki açılmasın.

Evet, buradan Atatürk Havalimanı’na dönelim. İstanbul Havalimanı için çöpe atılan Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı için engellenen Sabiha Gökçen.

Atatürk Havalimanı için makul ve milli bir öneri sunuyorum şimdi.

Bu ülkenin bana göre tek millisi Selçuk Bayraktar derim.

Şimdi hemen şunu diyecek karaktersizler “Yalakalığa başladın”  demezseniz adisiniz.

Ama benim gerçeğim Selçuk Bayraktar.

Bakın savunma sanayisi bir ülkenin ayakta kalması için olmazsa olmaz birinci kuralıdır. İkinci kural istihbarattır.

Kendi savunma sanayinizi kurmanız kadar övünç duyulacak bir durum olamaz. Gelecekte kara savaşlarından önemlisi hava gücü önem taşıyacak. Hava gücü, hava vurucu gücü de insansız hava araçlarının ön plana çıktığı bir zaman sürecinde ilerliyoruz.

Akıncı’dan İHA’ya kadar bir çok hava aracını başarı ile yapan Selçuk Bayraktar, ön plana çıkma yerine işiyle ön plana çıkma yolunda. Bu durum da bir Türk Milliyetçisi olarak beni gururlandırıyor.

İşte size millilik. Gelin Atatürk Havalimanı’nın Selçuk Bayraktar’ın milli projeleri için tahsis edelim. İnanın imkan verilir, alt yapı kurulursa insansız hava aracını yapan Selçuk Bayraktar, o sizin “milli yolcu uçağı yapıyoruz” dediğiniz yolcu uçağını da yapar. Ki bunun için şartlar çok uygun Atatürk Havalimanı’nda. Hangarlar yeter artar bile.

Asıl millilik budur, asıl vatanseverlik budur.

Havacılık endüstrisinin yeşerdiği yer olsun Atatürk Havalimanı, öteden beri savunduğumuz endüstriyel havacılığın merkezi olsun Atatürk Havalimanı.

İşte o zaman bölge otelleri de, bölge esnafı da ekonomi de canlanır.

Ve son söz olarak “Bütün dünya sizin olsun bize bir dost bir de post yeter” sözünden yola çıkarak diyorum ki “Bütün dünya sizin olsun bize bir milli Selçuk Bayraktar” yeter.

Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Ahmet ~ 4 yıl önce
Havalimanı yetmez komple Bakırköy ü verelim, siha dediğin sığmaz şimdi oraya ne de olsa her biri birer 747 ebatında. Adamın zaten var fabrikası görende sanacak çadırda siha üretiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 4 yıl önce
bütün bir havalimanını bunlara verelim diyen zihniyetin kafasını merak ediyorum.kargo seferleri yapılırken bütün bir meydan boştu pır pır boyutundaki sihalara dünya yer vardı merak etmeyin. vatan severlik satıp durmayın insanlara kimin ne halt olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaydiri gubbak ~ 4 yıl önce
Yazin Istanbul havalimani kisin Sisdenbul havalimani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 4 yıl önce
İstanbul havalimanı rantı firmamızın ihale süresini erken sonlandırdı beş yıl daha çalışacaktık bizde işsiz kaldık İGA pek uğurlu gelmedi memleketede banada hala işsizim nerden bakarsan bak zarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böyle fikrin ~ 4 yıl önce
İstanbul'un ortasındaki en değerli araziyi neden tek bir kişiye veriliyor. Ki zaten bu kişi atıl havaalanlarında istediğini yapanilir. Bu yazıyı ciddi yazmadığınızı umuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew ~ 4 yıl önce
Yaziklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin Halil ~ 4 yıl önce
Eskişehir, Konya, Kayseri üçgeninde yapılacak çok güzel potansiyei olan alanlar var.. Eski Atatürk havalimanı imalat, eğitim ve test uçuşları için uygun değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Bence burası iç uçuşlara ait olsun ve millet bu kader yol kat etmesin. Ayrıca savonma sanayi firması şehir içinde olması iyi fikir değil savaş esnasında oranı virmak amacıyla şehirde sivil halka da Zarar verecekler ve üstelik test yapacak firma sabhdan akşama uçak sesleriyle milleti rahatsız edecektir aynen eski şehir gibi. Doygosal davranmiyalim. Ne Kader boş arazi var gidib şehir dışında bir nizamı alan yaradıb ve govenli ve rahat devam etsinler ve çalışanlara boyuk siteleri yapsınlar oylece bir nizamı sehirin temellerin atmış oluruz
mafaky ~ 4 yıl önce
Beyler,bir yorum yapıyorsunuz ama bari mantıklı olsun.AHL kazara yeniden hizmete açılırsa, buradan sadece nasıl "iç hat" uçuşları yapılsın? THY'nın iç hatlardan gelip dış hatlara uçacak (veya tam tersi dış hatlardan gelip iç hatlara uçacak) yolcusu karayoluyla 1.5 saat mesafedeki iki havalimanı arasında, üstelik bagajlarıyla mı aktarma yapacak? Ha derseniz ki, AHL'dan birtakım iç hat uçuşları yapılsın ama IST'dan da iç hat uçuşları devam etsin: bunu anlarım ama, başta THY'nın hiç işine gelmez!... Yoksa şu anda sağlam bırakılan tek pist (05/23 pisti; 2.00*60mt) bu tarz bir operasyona müsaittir üstelik IST'nın pistleri ile hava sahaları kesişmez. Ama nerede bu fedakârlığı yapacak br THY? Şunu da eklemeli: iç hat bağlantıları sıfır olmayan ama düşük olan ya da TK ile bağlantıları olabilecek SQ, LH, QR, EK, EY gibi havayollarına (dahası da var) günde sadece bir frekans AHL kullanma izni verilse bunlar bayıla bayıla tekrar uçar. Ama IGA'ya verilen o muazzam taahhütler ne olur???? -:((((
kara-cahil ~ 4 yıl önce
valla istanbul havalimanını bayraktara verelim biz ahl ye dönelim.hergün 2 saat yol gitmeyiz en azından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öneri by Mehmet Kılıç ~ 4 yıl önce
Adamlar (USA) pilotsuz av bombardıman uçağı yaptı. Bu nedenle eğer o iha'lari havada tutabilmek istiyorsak, pilotsuz av/ bombardıman uçağı geliştirmeliyiz. Yoksa o IHA'lar yem olur. Lütfen dikkat. Bunun icin en iyi mühendislerimizi yetistirmemiz gerekiyor şimdiden ve acil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genc dimağ ~ 4 yıl önce
mühendis hak hukuk demokrasi istiyor o yüzden yetişmiş mühendisin Türkiye’de pek işi olmaz olursa da ikinci bir vatandaşlığı olur
kel ve şişman kaptan ~ 4 yıl önce
Bayraktar şirketinin savunmamıza katkıları yadsınamaz fakat internette küçük bir araştırma ile Aselsana ait Anka-s ile TB-2 yi mukayese ederseniz İGAnın geliştirilmesi için SAW ve ATAnın pasifize edilmesine benzer bir netice görürsünüz.Ondan sonra yazarın teklifini bir daha gözden geçirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000