15 Haziran 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 2500 e sabitlensin diyen arkadaşım, gece gündüz uykusuz, 8 saat üstü insan vücuduna zararlı sürelerde her gün uçsan diyetisyenin veya doktorunun sana verdiği saatlerinde 1 tanesinde bile yemek yiyemediğini tamamen düzensiz hayat, arkadaşların aradığında ulaşamamaktan aramayı kesiyolar. Erkeksen ayrı kızsan ayrı muamele gördüğün özel hayatında 2500 maaşla çalışacak sadece hiçbir vasfı olmayan belki üni bile okumamış insanları çalıştırırsın. İngilizce yerine de tarzanca konuşurlar.
  • Kabin memuruyum, her yorumun altına yazıyorum: Lütfen bu saçma yorumlara cevap yazmayın, likelamayın v.s. varoş ve bozuk zihniyeti desteklemeyin
  • selam 40 yıldır havacılık hayatım oldu maaşlarını abarttığınız pilotların aslında hayatlarının memur maaşı alanla aynı olduğunu anlayın neden derseniz hiç zengin pilot tanımadım 4 tip pilot vardır 1.zamparalar 2alkol bağımlıları 3.talpa müdavimi kumar bağımlıları 4.evden işe işten eve gidenler onların kazandıkları paraları şımarık çocukları evli olduğunu zanettikleri hanımları ve birkaçtane dostları tarafından ele geçirilip kendisini kral sanan levye kafalarsadece uçup hayatının rüzgar gibi geçtiğinin farkında olmadanbirgün baktıklarında beş parasız ortada kalıyorlar yada kadınlarına nafaka ödemekten canları çıkıyor.kokpitte terör estirip disiplin derler dışarıya çıktıklarında forsu bittiğinden yalnızlığa bürünürler kendilerini zengin zannedip aslında fakir olduklarını anladıklarında benim gibi geçmiş olsuna uğrarlar kulağınğınıza küpe olsun.
  • Havacılıyı durdurmak bi kırev yapma mıza bakar eyer kırev yaparsak meydan ğatakori düşerse uçak inemez her kes ayayını denk almalı mağaşlara adaled gelmeli
  • Bu pandemik pilot olma durumu bizim içinde geçerlimi?
  • Kim nederse desin pilot değilim ama gerçekten bu mesleği yapan herkese saygım var aldığı her kuruşta helaldir..yerde araba kullanmayanlar pilot maaşına takmamalı..herkes hakkı olanı alsın ama yöneticilerin yanlış tutumları işte personeli bu hale getiriyor.il başkanın kardeşine verilen maaşı dert etmeyenler pilota veya diğer yer hizmetlerine çok görüyorsa yazıktır.iga da aynı farklı bir durum yok bilmeyen yönetici oluyor bilen ise işten ne zaman atılacam da üç kuruş maaşı da kaybedegim korkusunda..
  • Pandemi süreci öncesi ve sonrası dedikodu yumağı olan iga ceosu ve yönetimi bunları yapacağına havacılıkta kariyer yapmış insanlarla yola çıkarsa başarılı olan kurumsal yapı olur.personel bile hala yönetimini beğenmiyorsa misyon tamamlanmış bu da ülkenin yapılan en büyük eserine saygısızlıktan başka birsey değildir..
  • Pegasus yönetimini tebrik ediyorum, bu pandemi krizinde hem maddi hemde manevi olarak personeline sahip çıktı, Thy gibi mağdur etmedi ,aba altından sopa göstermedi , şeffaf oldu. Maalesef bu krizde Thy, personelinin aidiyet duygusunu yerle bir etti.
  • TGS ye alım var midur?
  • Amma uzattınız bee, atın gitsin herkes yoluna, Almanlar İngilizler gerizekalı mı? Sizden başka insan düşünen yok, düşündükleri tek şey kıdem tazminatı

Pandemik Pilotlar… DHMİ suç işliyor…

İki konuya ayırdım bu haftaki yazımı. Birincisi pandemi döneminde şirketlerin içinde bulunduğu durumdan ötürü mali çıkış arayışı. İkincisi DHMİ’nin yargılanacak, hesap verecek yöneticilerine dair.

Buyurun başlayalım.

Dünya çapında bir pandemi krizinin içindeyiz ve her sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de pandemik bir dönem yaşanıyor. Nedir o? Uçmayan uçaklar, işlemeyen sistem ve her gün kasadan giden milyonlar. Böyle nereye kadar? Sonu ya batış ya da mantıklı bir çözüm ile hem çalışanları korumak hem de şirketi korumak.

Ama maalesef görüyoruz ki her taşın altında buzağı arayan bir güruh ile karşı karşıyayız. Havacılığın mantığı nedir? Ya mevcudun iş güvencesini sağlayacak bir sistem ya da mevcudun sayısını azaltarak havayolu şirketlerinin ayakta kalmasını sağlamak.

Şirket mi batsın yoksa şirketteki çalışanların sayısını azaltarak yoluna devam mı etsin veya çalışanlardan maaş fedakarlığı yaparak herkes işinin başında mı kalsın!

Dünya şirketlerine baktığınızda; Emirates 792 pilotu işten çıkarttı, Air Malta 70 pilotu işten çıkarttı, TUIFly 270 pilot ve 430 kabin memuru olmak üzere toplam bin çalışanın işine son verdi, Lufthansa 22 bin personelin işten çıkartılacağını duyurdu, British Airways bini pilot 12 bin kişiyi işten çıkartacağını açıkladı, Kanadalı havayolu şirketi 1700 pilotu işten çıkartacağını deklere etti bu pilotlardan 700 tanesi ile yollar ayrılırken bin tanesi ile anlaşmaya varıldı. Velhasıl dünya havayolu şirketlerinde böyle acımasızca kararlar alındı.

Çok şükür bizde henüz böyle bir durum söz konusu olmadı. Arada sessiz sedasız üç-beş kişi ile yollar ayrılsa bile genele baktığınızda kıyamet kopacak bir durum yaşanmadı.

Tabi bu demek değildir ki bu durum böyle devam edecek. Geçen hafta yazmıştık, 1500 pilot hava kuvvetlerine 3500 sağlık bakanlığına geçici süre verilmek isteniyor diye.

Lakin anlamadığımız bir durumun serzenişini yapmadan geçemeyeceğim. Bizimkiler alıştı sürekli ağlamaya.

Neden mi?

İşte şundan. Bizim sitede çıkan işten çıkartma haberlerinin altına yorum döşeyen pilot arkadaşlar bizi “THY ve sendika” ile anlaşmakla suçlayıp, pilotları, kabin memurlarını işten çıkartmaya zemin hazırlıyormuşuz. Hadi oradan.

Bir tane pilotun, bir tane kabin memurunun işten kovulmasına en çok ses çıkartacak olan bize mi bunu söylüyorsunuz. Pandemik misiniz?

Bizim ne THY ile ne de sendika ile personel üzerine hiçbir alıştırma anlaşmamız olamaz, başka bir konuda da olamaz.

Ama gerçeğin duyulmasına da gözümüzü kapayamayız. THY’nin veya diğer şirketlerin ayakta kalması için THY maaş indirecekse ve sen işinden olmayacaksan buna nasıl “hayır” deriz. Senin işsiz kalmana “hayır” deriz ama maaşının düşürülmesine “evet” deriz. Zira hem sen işsiz kalmıyorsun hem de şirket ayakta kalıyor. Bu en mantıklı çözüm değil mi? Durum her türlü normale döndüğünde zaten hak ettiğini alacaksın.

Boşuna lakırdı yapmanın alemi yok. Şirket=Çalışan, Çalışan=Şirket. Olaya böyle bakın.

Pandemik süreçte pandemiklik yapmayın. İsterseniz beni tefe koyun ben doğruyu savunacağım.

DHMİ İstanbul Havalimanı ile ilgili suç işliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İstanbul Havalimanı’na yapılan üçüncü pist ile ilgili suç işliyor ve gelecekte mutlaka yargı önüne çıkacaklar.

Zira üçüncü pistin uzunluğu 3750 metre olması gerekirken 3060 metre, pist genişliği 60 metre olması gerekirken 45 metre olarak inşa edildi. Bu şekli ile pist teslim alınırsa şartnameye aykırı işlemden dolayı suç işlenecektir ve bunun hesabını da devlet soracaktır.

Buradan uyarıyorum. Bu pisti açmak için, şov yapmak için tören düzenlemiş olabilirsiniz. Ancak şartnameye uygun hale gelinene dek pisti resmi olarak teslim almayın.

Benden uyarması…

Pandemik Pilotlar… DHMİ suç işliyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (470)

Boş Düşünceler ~ 4 yıl önce
2500 e sabitlensin diyen arkadaşım, gece gündüz uykusuz, 8 saat üstü insan vücuduna zararlı sürelerde her gün uçsan diyetisyenin veya doktorunun sana verdiği saatlerinde 1 tanesinde bile yemek yiyemediğini tamamen düzensiz hayat, arkadaşların aradığında ulaşamamaktan aramayı kesiyolar. Erkeksen ayrı kızsan ayrı muamele gördüğün özel hayatında 2500 maaşla çalışacak sadece hiçbir vasfı olmayan belki üni bile okumamış insanları çalıştırırsın. İngilizce yerine de tarzanca konuşurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 4 yıl önce
Kabin memuruyum, her yorumun altına yazıyorum: Lütfen bu saçma yorumlara cevap yazmayın, likelamayın v.s. varoş ve bozuk zihniyeti desteklemeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 4 yıl önce
selam 40 yıldır havacılık hayatım oldu maaşlarını abarttığınız pilotların aslında hayatlarının memur maaşı alanla aynı olduğunu anlayın neden derseniz hiç zengin pilot tanımadım 4 tip pilot vardır 1.zamparalar 2alkol bağımlıları 3.talpa müdavimi kumar bağımlıları 4.evden işe işten eve gidenler onların kazandıkları paraları şımarık çocukları evli olduğunu zanettikleri hanımları ve birkaçtane dostları tarafından ele geçirilip kendisini kral sanan levye kafalarsadece uçup hayatının rüzgar gibi geçtiğinin farkında olmadanbirgün baktıklarında beş parasız ortada kalıyorlar yada kadınlarına nafaka ödemekten canları çıkıyor.kokpitte terör estirip disiplin derler dışarıya çıktıklarında forsu bittiğinden yalnızlığa bürünürler kendilerini zengin zannedip aslında fakir olduklarını anladıklarında benim gibi geçmiş olsuna uğrarlar kulağınğınıza küpe olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arfef ~ 4 yıl önce
Havacılıyı durdurmak bi kırev yapma mıza bakar eyer kırev yaparsak meydan ğatakori düşerse uçak inemez her kes ayayını denk almalı mağaşlara adaled gelmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli fo ~ 4 yıl önce
Bu pandemik pilot olma durumu bizim içinde geçerlimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Kim nederse desin pilot değilim ama gerçekten bu mesleği yapan herkese saygım var aldığı her kuruşta helaldir..yerde araba kullanmayanlar pilot maaşına takmamalı..herkes hakkı olanı alsın ama yöneticilerin yanlış tutumları işte personeli bu hale getiriyor.il başkanın kardeşine verilen maaşı dert etmeyenler pilota veya diğer yer hizmetlerine çok görüyorsa yazıktır.iga da aynı farklı bir durum yok bilmeyen yönetici oluyor bilen ise işten ne zaman atılacam da üç kuruş maaşı da kaybedegim korkusunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel yorum ~ 4 yıl önce
Katılıyorum...
Fez ~ 4 yıl önce
Çok doğru ve güzel yorum. Bu ülkede kolaylıkla mevki sahibi olanlar tartışılmıyor ama doktor ve pilotun aldığı maaş çok konuşuluyor. Ev Alırken de oturduğu yerden 1e 4 kazanan müteahhit bile göze batmıyor, sadece omu daha niceleri var. Bizde tahsil yapmadan ticaret yapalım, dayımız abimiz olsun bir yerlere gelelim, liyakat kalmadı liyakat!!
Dedikodu yumağı iga ~ 4 yıl önce
Pandemi süreci öncesi ve sonrası dedikodu yumağı olan iga ceosu ve yönetimi bunları yapacağına havacılıkta kariyer yapmış insanlarla yola çıkarsa başarılı olan kurumsal yapı olur.personel bile hala yönetimini beğenmiyorsa misyon tamamlanmış bu da ülkenin yapılan en büyük eserine saygısızlıktan başka birsey değildir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif ~ 4 yıl önce
Pegasus yönetimini tebrik ediyorum, bu pandemi krizinde hem maddi hemde manevi olarak personeline sahip çıktı, Thy gibi mağdur etmedi ,aba altından sopa göstermedi , şeffaf oldu. Maalesef bu krizde Thy, personelinin aidiyet duygusunu yerle bir etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alican Fındık ~ 4 yıl önce
Oğlum bi taraf profesyonellerle bi taraf torpille vakıf dernek adamlarıyla yonetiliyor hayvanat bahcesi mudurunu TUBITAK başına getiren Güreşçiyi BANKAYA YK UYESI yapan zihniyet aynı zihniyet anla artık Niye Böyle Deme
Aidiyet ~ 4 yıl önce
Zaten aidiyet istemiyoruz diyen kendileri. Profesyonellik istiyorlarmış:)
Tgs ~ 4 yıl önce
TGS ye alım var midur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fire!!!! ~ 4 yıl önce
Amma uzattınız bee, atın gitsin herkes yoluna, Almanlar İngilizler gerizekalı mı? Sizden başka insan düşünen yok, düşündükleri tek şey kıdem tazminatı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000