23 Ekim 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Atatürk’ün “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” sözünün yansımalarından biri olarak Cumhuriyet döneminde1933 yılında Atamızın onayladığı kanun ile faaliyete geçen Türk Hava Yollarında; Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları nasıl yapılıyor, hangi etkinlikler düzenleniyor haberi olan var mı?
  • Ali bey merhaba sizden onurair le ilgili haberleri bekliyoruz
  • Supriz olurmu
  • Ev değil, çiftlik kurulmuş kaf dağının ardındaki ülkede, çiftliğe scarabaeinae'ler doldurulmuş, kdm kdm diye bağrışıyorlar çiftlikte scarabaeinae'ler.
  • Pegasus Hava Yolları’nın Cumhuriyet’in 100. yılında filosuna kattığı 100. uçağının ilk rotası başkent Ankara oldu. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz THY’nın cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları için bir hazırlığı var mı acaba? Bilgisi olan ?
  • Kemal bey,bizi kurumda istemiyormuşsunuz,biat etmiyormuşuz,çok biliyormuşuz.tamam hocam o zaman bi zahmet bırakta istediğimiz yere gidelim.sağı solu telefonla arayıp/aratıp yol kesme ket vurma!ya da cesur olun ve yazılı olarak bildirin o yerlere ne istediğinizi biz de gerekeni yargı nezdinde! kul hakkı sadece siz ve çevrenize ait değil!kulağınız çınlıyor biliyorum da yol yakınken kesin bu işi yoksa dışarda kafanızı kaldırarak rahat yürümeniz zorlaşır...
  • Personelin 36 sı SHGM bütçesinden ki bu yaklaşık %36 civarı bütçenin. Kalan 80 kişi Türksat üzerinden alınıyor. Neden çünkü onlarda SHGM den alınsa yıllardır kar eden kurum zarar ediyor gösterilecek. Hakkıyla bu kurumda çalışan denetçiler gece gündüz denetimlerde çalışarak bu arkadaşların maaşını ödemeye çalışıyor maalesef. Devlete gelen milli uçak tasarım verileri bu arkadaşlara geliyor. Yakında bir kafede yabancı ülke ajanlarıyla şirketleriyle usb para değiş tokuşu görürmüyüz bilinmez.
  • Ali bey onur air ile ilgili yazı neden yazmıyorsunuz herkes bekliyor.
  • Hakkıyla maaş alanları nasıl tehdit edersin hesaplaşma günü gelecek bay kemal.
  • Ama DHMİ deki ATC lerin maaşı 100.000 olsun diye yazan sizdiniz. Onlarda memur

SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek’e; Yüksek Dozlu Sorular…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde garip şeyler olduğunu defalarca yazdım. Türksat üzerinden hizmet alımı yönetimi ile çok sayıda personel alındığı bu personelin devletin en mahrem yerlerine ulaşım yetkisi verildiğini de belgesiyle ortaya koymuştuk.

Ancak her nedense Türkiye’deki adalet rezaletine maruz kalarak bu haber de engele takılmıştı. Yani erişim yasağı ile kapatılmak istendi de okuyan okumuş, öğrenen öğrenmiş, bakana kadar gitmişti konu.

Hatta bir milletvekili soru önergesi ile TBMM’de gündem yapmış, ama alacağı cevap ne kamuoyunu tatmin eder ne de bizleri. Minare çalınınca kılıfın hazır olduğunu hepimiz biliyoruz.

Tabi haber tepki çekince, SHGM’nin mahrem bilgilerine yetkisiz yetkililer erişim yapıyor haberimiz SHGM’de de paniğe yol açtı.

Tepkinin dozu öyle yüksek oldu ki, sanki devletin gizli belgesiymiş gibi hafiyelik yapılarak “Bu belgeyi kim sızdırdı” araştırılmasına girildi.

Kemal Bey, ben size söylerim kim gönderdi bana danışabilirsiniz? İsterseniz söyleyeyim. Devletin her kademesindeki dürüst insanlar, sizin yakınınızda arkanızda, önünüzde, sağınızda solunuzda herkes olabilir.

Ama şu hiç yakışmadı. Üst yöneticilerden birine tuzak kurma amaçlı ki bu kişiyi sevmediğinizi biliyorum, hatta göndermek için her türlü argümanı kullanmaya hazırsınız o kişinin kucağına atmak istemeniz hiçbir yöneticinin başvuracağı yöntem olmamalı.

Kemal Bey, o makamları çok kişiler kullandı ben hepsini tanırım. Ama hiç sizin döneminiz gibi kıyma makinesine atılacak yönetici oyunu oynanmadı.

Size bir yol göstereyim. Korsan soruşturmalara gerek yok. Eğer endişeniz var ise bakanlıktan müfettiş çağırın, hem sizi sorgulasın hem de personeli. Ama adaleti sağlayın.

Ama şimdi müsaade ederseniz ben sorularıma geçmek istiyorum.

  1. Solvera Yazılım’dan kaç kişi SHGM’de istihdam ediliyor. Bu arkadaşların TÜGVA ile ilgileri mevcut mu? İsimlerini açıklayabilir misiniz?
  2. Solvera Yazılım Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne Türksat üzerinden ne kadar fatura kesiyor açıklar mısınız?
  3. Solvera Yazılım’dan gelen her bir taşeron için 100 bin TL civarında maaş ödendiği iddiaları mevcut bu doğru mudur? Doğru değilse doğru rakam nedir?
  4. Sayın Kemal Yüksek, aynı zamanda Pusula Adlı şirketten de personel istihdam ediyorsunuz. Yine Türksat üzerinden aldığınız bu hizmet karşılığı ne kadar fatura kesiliyor? Ve Pusula’dan kaç personel taşere ediyorsunuz?
  5. Etik Kurul raporuna da yansıyan şekli ile kanunen yasak olduğunu bildiğimiz taşeronların sistemlerin içine giriş iznini neden verdiniz? Hangi şirketlerin bilgilerini üçüncü şahısların görmesine, bilgilenmesine açıyorsunuz bir açıklaması var mıdır?
  6. Her iki şirket yani Solvera ve Pusula ile herhangi bir yakınlığınız, tanışıklığınız ve/veya kimlerin tavsiyesi ile bu şirketlerden taşeron alma ihtiyacı hissettiniz?
  7. Bu şirketlerden gelen taşeronları kadroya geçirme planları içinde olduğunuz iddia ediliyor. Bunu nasıl yapacaksınız?

Kemal Yüksek bey, sorumluluk sahanızda olan bir kurumda özellikle genç kardeşlerimiz S.K ve B.T ‘nin sahibi olduğu Solvera’nın nasıl bir katkısı olduğunu, Sivil Havacılık adına hangi eğitimleri aldıklarını ve sektöre katkıları konusunda bilgi verir misiniz?

Sayın kemal Yüksek, 2022 yılında 33.176.107 TL olan personel giderleri, 2023 yılı itibari ile yüzde 173,9 oranında artarak  90.883.232 TL’ye yükselmiş. Bu oranda hiçbir devlet memuru zam alamazken, SHGM personeli aşırı bir zam aldığı anlaşılıyor. Şimdi soru şu; Solvera ve Pusula adlı şirketlerden ya çok sayıda personel aldınız ya da bu kişilere yüksek maaş ödendiği iddiaları gerçeği ortaya çıkıyor.

Bir kez daha sormak gerekirse her iki şirkete aylık ne kadar para ödüyorsunuz ve kaç personel için!

Buyurun tertemiz sorular. Cevap vermezseniz öğrenmek bizim işimiz.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler Sayın Kemal Yüksek…

NENEM, Hava İş Yapı Kooperatif baskın yöneticisi ZARRAP CEO’su seni unutmadım. Zırvaların geliyor, görüyorum. Battıkça batıyorsun. Yavaş zırvala… Biraz daha çamura batma istersen. Şu genel kurulu yap da millete anlatacaklarını anlat hele. Biz de öğrenelim. Telegram sayfaları genel kurul değil.

Bırakacağım falan diyormuşsun… Bence bırakma devam et. Milletten her ay 5000 TL aidat adı altında aldığın paralardan da olacaksın.

SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek’e; Yüksek Dozlu Sorular…

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Bayrak taşıyıcı ~ 6 ay önce
Atatürk’ün “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” sözünün yansımalarından biri olarak Cumhuriyet döneminde1933 yılında Atamızın onayladığı kanun ile faaliyete geçen Türk Hava Yollarında; Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları nasıl yapılıyor, hangi etkinlikler düzenleniyor haberi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onurair çalışan ~ 6 ay önce
Ali bey merhaba sizden onurair le ilgili haberleri bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 ay önce
Supriz olurmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 ay önce
Tgs bir sal her başlığın altında
:)) ~ 6 ay önce
Yaw he olur, WC ye bundan sonra selpak marka koyarlar tuvalet kağıdını, iyi bakmaları lazım o bölgeye.
çalışan ~ 6 ay önce
tgs maaşı kirada oturan biri için kesinlikle yetersiz. senenin son iki nasıl gececek bilmiyoruz bile
:)) ~ 6 ay önce
Supriz değil; sürpriz olacak kardeş !..
Yüksek yüksek tepelere ~ 6 ay önce
Ev değil, çiftlik kurulmuş kaf dağının ardındaki ülkede, çiftliğe scarabaeinae'ler doldurulmuş, kdm kdm diye bağrışıyorlar çiftlikte scarabaeinae'ler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap kadri ~ 6 ay önce
Pegasus Hava Yolları’nın Cumhuriyet’in 100. yılında filosuna kattığı 100. uçağının ilk rotası başkent Ankara oldu. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz THY’nın cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları için bir hazırlığı var mı acaba? Bilgisi olan ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memleket olarak yastayız biz ~ 6 ay önce
Haberiniz yok mu
İHSli Mühendis ~ 6 ay önce
Kemal bey,bizi kurumda istemiyormuşsunuz,biat etmiyormuşuz,çok biliyormuşuz.tamam hocam o zaman bi zahmet bırakta istediğimiz yere gidelim.sağı solu telefonla arayıp/aratıp yol kesme ket vurma!ya da cesur olun ve yazılı olarak bildirin o yerlere ne istediğinizi biz de gerekeni yargı nezdinde! kul hakkı sadece siz ve çevrenize ait değil!kulağınız çınlıyor biliyorum da yol yakınken kesin bu işi yoksa dışarda kafanızı kaldırarak rahat yürümeniz zorlaşır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM kimleri doyuruyor. ~ 6 ay önce
Personelin 36 sı SHGM bütçesinden ki bu yaklaşık %36 civarı bütçenin. Kalan 80 kişi Türksat üzerinden alınıyor. Neden çünkü onlarda SHGM den alınsa yıllardır kar eden kurum zarar ediyor gösterilecek. Hakkıyla bu kurumda çalışan denetçiler gece gündüz denetimlerde çalışarak bu arkadaşların maaşını ödemeye çalışıyor maalesef. Devlete gelen milli uçak tasarım verileri bu arkadaşlara geliyor. Yakında bir kafede yabancı ülke ajanlarıyla şirketleriyle usb para değiş tokuşu görürmüyüz bilinmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Air ~ 6 ay önce
Ali bey onur air ile ilgili yazı neden yazmıyorsunuz herkes bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehditkar müdür ~ 6 ay önce
Hakkıyla maaş alanları nasıl tehdit edersin hesaplaşma günü gelecek bay kemal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 ay önce
Ama DHMİ deki ATC lerin maaşı 100.000 olsun diye yazan sizdiniz. Onlarda memur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 6 ay önce
Senin gibilerin boş beleş sözlerinden kurtulmak için de bu mücadele içindeler Niyazi.
Memur memnun ~ 6 ay önce
Aynen atcler de memurlar, böyle bilgisayar başında oturuyolar bir saatlik çay molası veriyolar sohbet muhabbet uçaklarda kendi kendilerine iniyo zaten öyle bi memuriyet yani düşün

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000