06 Mayıs 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Her gün onlarca upgrade yapılıyor yolcuya ama gel görki maaşlarımız 1000$ bile değil
  • Pazar mesaisini kes çalışana 64 kendine 93 zam yap CL Euroleague ünlü hocalar vs kıstığı tek şey işçiler artık bu adiliğe dur dememek thy çalışanlarının ayıbı
  • Başkanım yaz geliyo kurbana para ayarla biz çalışırız ne varsa bizde var gene bize iyi bak
  • AYIP DEĞİLMİ BENİM VERGİLERİMLE LÜKS HAYAT YASIYORSUN.BENDE EVE YORGUNLUKTAN BAYGIN VE UYKUSUZ HALDE GELİYORUM.HARAM OLSUN.SARI SENDİKADA BİŞEY DEMEZ.SENİN DE SUYUN ISINDI HAVAİŞ GÖL MANZARI EVİNDE OTUR KORUMALARINLA
  • Vergi dilimleri acilen düzeltilmeli. İş yeri sahibi kazandığı kadar vergi ödesin. Ama bireylerin boğazına bu kadar çökmeyin. Aklı çalışan adama kaç git diyorsunuz ağır vergilerinizle.
  • Bu devreden sigorta matrahları bizi şimdiden brütün yarısını almaya getirdi. Yeter artık vermeyin prim bayram parası. Maaşımıza düzgün zam verseniz her ay sınırı aşmadan düzgünce geçinip gideceğiz. Yeter artık. Verilenlerin hepsi geri alınıyor.
  • Ajet Anadolujet adının ne olduğu önemli değil.Yolcu potansiyelinin çoğunluğunu Metro ve iett ile gelen yolcular oluşturuyor ve Tk uçaklarını bu limandan çekerek buna mahkum ediyorsa liman yönetimini ! İga yönetimini tebrik etmek lazım baskıları olumlu sonuç vermiş.Otobusle gelen yolcu Saw terminalde neye para harcıyacakta liman işletmesine faydası olsun.Malezyalılar yakında çamur yapar.
  • Lütfen doco çalışanlarına yardım edin bizi pestilimiz çıkana kadar çalıştırıp sonra atıyorlar,uçaklarda uçan aşçılar ayda 120 saat uçup 80 saatlik para alıyor,120 saat uçmaya mı yanalım,aldığımız paraya mı??? HELP
  • Sayın Ahmet bey biz yorulduk bu doco ve insan kaynaklarından,adı üzerinde insan kaynakları ama insani hiçbirşey yok,çay kahve ve 2 mail forward ile firma mı yönetilir,yardım lütfen
  • Merhaba,lütfen doco insan kaynaklarının insanları küçük görmesine mani olun

Kıyamet Kopmalıydı… Lüks Tutkunu Şımarıklar…

Son günlerde havacılık sektörü üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Bir yandan yerli şirketimiz üzerinde Avrupa’nın anlamsız, gerekçesiz keyfi bir yasak diğer yanda uyuyan bir Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü. Bir başka konu THY’nin şımarık bir basın müşavirinin lüks düşkünlüğü.

Ulaştırma, Dışişleri ve hatta Turizm Bakanlığı bir şirketimize konulan yasakla ilgili ne bir açıklama, ne bir misilleme hamlesini göremedik.

Oysa yer yerinden oynamalıydı, oysa kıyamet kopmalıydı. Avrupa’nın herhangi bir ülkesi bizim ülkemizde kurulan şirkete kafasına göre yasak koyamaz.

Bulgu var mı yok, emniyeti tehlikeye atacak işaret var mı yok. Üfürük gerekçelerle, üstelik kendi ürettikleri, senaryosunu yazıp oynadıkları bir filme bizim ilgililerimiz, havacılıktan sorumlularımız sessiz kalıyor.

Diyemiyorlar ki “biz de sizin şirketinize yasak koyarız”.

2005 yılında Onur Air’e konulan yasak ki o zamanlarda Türkiye bu kadar güçlü değil, havacılıkta yeni emekliyoruz. Buna rağmen tüm ilgililer racon kesmiş, Binali Yıldırım yanlış hatırlamıyorsam Moskova’dan gürlemiş “gereğini derhal yaparız” diyerek ülkemizin itibarını korumuştu.

Şimdi Abdülkadir Uraloğlu’ndan ses yok, Hakan Fidan’dan ses yok, Mehmet Ersoy’dan ses yok çok daha ilgili olan Kemal Yüksek’ten hiç ses yok.

Hal böyle olunca Avrupa bizimle istediği gibi oynuyor.

Şimdi soruyorum tüm ilgililere!

Turizm sezonu öncesinde ne kadar susacaksınız ve ne kadar bu sektörün arkasında olacaksınız?

AnadoluJet Alarm Veriyor…

AnadoluJet’ten gün geçmiyor ki şikayet gelmesin, gün geçmiyor rötar yaşanmasın, gün geçmiyor teknik arıza yaşanmasın.

Uçaklar eski, teknik bakımlar gecikmeli, parça yetersizliği had safhada. Teknisyen yani kalifiye teknisyenler, tecrübeli teknisyenler kaçış yolunda. Kısacası her türlü olumsuzluk had safhada.

Yaz sezonuna girdiğimiz günlerde her yerden olumsuz haberler geliyor. Ama ne bir basın var yazacak, ne bir yetkili var sorgu yapacak.

Ajet, kuruluşunun ilk aylarında negatif üstüne negatif yazıyor. Böyle giderse güvensiz havayolu ilan edilebilir.

Bir uzmanın söyledikleri şu notu buraya tarihe şerh düşmek üzere yazıyorum.

Türk Hava Yolları Teknik daha kaliteli hizmet vermeli, yedek parça depoları sadece THY ve Ajet için kullanılmalı. Daha fazla yedek parça stoğu yapılmalı. Tedarik zinciri kötü ve teknik 35-40 günde yapılması gereken tamirler 120 güne kadar uzuyor. Filo büyüdü, uçaklar eskidi, garantiden çıktı.

THY uçak bulamıyor ve elinden çıkartması gereken uçakları çıkartamayıp eski uçaklarla devam ediyor.

THY ve AJET yöneticileri planlamanızı iyi yapın. Müşteri memnuniyeti sizin memnuniyetinizden daha önemli.

Şımarık Basın Müşaviri…

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün Miami sahillerinden lüks araç paylaşımı yaptı. İstediği kadar inkar etsin eğer paylaşıyorsan o araç sana ait görünür.

Istakozların, Rolex’lerin kol gezdiği bir dönemde siz lamborghini paylaşırsanız bu sizin hanenize yazılır. “Miami’de eviniz de var mı” diye sorarım.

Aferin Yahya böyle devam.

Kıyamet Kopmalıydı… Lüks Tutkunu Şımarıklar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Tgs ~ 9 gün önce
Her gün onlarca upgrade yapılıyor yolcuya ama gel görki maaşlarımız 1000$ bile değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 9 gün önce
Pazar mesaisini kes çalışana 64 kendine 93 zam yap CL Euroleague ünlü hocalar vs kıstığı tek şey işçiler artık bu adiliğe dur dememek thy çalışanlarının ayıbı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 10 gün önce
Başkanım yaz geliyo kurbana para ayarla biz çalışırız ne varsa bizde var gene bize iyi bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY CALIŞANI ~ 10 gün önce
AYIP DEĞİLMİ BENİM VERGİLERİMLE LÜKS HAYAT YASIYORSUN.BENDE EVE YORGUNLUKTAN BAYGIN VE UYKUSUZ HALDE GELİYORUM.HARAM OLSUN.SARI SENDİKADA BİŞEY DEMEZ.SENİN DE SUYUN ISINDI HAVAİŞ GÖL MANZARI EVİNDE OTUR KORUMALARINLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 10 gün önce
Vergi dilimleri acilen düzeltilmeli. İş yeri sahibi kazandığı kadar vergi ödesin. Ama bireylerin boğazına bu kadar çökmeyin. Aklı çalışan adama kaç git diyorsunuz ağır vergilerinizle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürekli devir ~ 10 gün önce
Bu devreden sigorta matrahları bizi şimdiden brütün yarısını almaya getirdi. Yeter artık vermeyin prim bayram parası. Maaşımıza düzgün zam verseniz her ay sınırı aşmadan düzgünce geçinip gideceğiz. Yeter artık. Verilenlerin hepsi geri alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha Gökçen Liman Yön. ~ 10 gün önce
Ajet Anadolujet adının ne olduğu önemli değil.Yolcu potansiyelinin çoğunluğunu Metro ve iett ile gelen yolcular oluşturuyor ve Tk uçaklarını bu limandan çekerek buna mahkum ediyorsa liman yönetimini ! İga yönetimini tebrik etmek lazım baskıları olumlu sonuç vermiş.Otobusle gelen yolcu Saw terminalde neye para harcıyacakta liman işletmesine faydası olsun.Malezyalılar yakında çamur yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 11 gün önce
Lütfen doco çalışanlarına yardım edin bizi pestilimiz çıkana kadar çalıştırıp sonra atıyorlar,uçaklarda uçan aşçılar ayda 120 saat uçup 80 saatlik para alıyor,120 saat uçmaya mı yanalım,aldığımız paraya mı??? HELP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçiler ~ 11 gün önce
Sayın Ahmet bey biz yorulduk bu doco ve insan kaynaklarından,adı üzerinde insan kaynakları ama insani hiçbirşey yok,çay kahve ve 2 mail forward ile firma mı yönetilir,yardım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bol at ~ 9 gün önce
Sayın BOL AT bir el at,bol bol atma ama.
Sous chef dikkat dikkat ~ 11 gün önce
Merhaba,lütfen doco insan kaynaklarının insanları küçük görmesine mani olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000