14 Mart 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın Erdem yazınızı geç gördüm, yazdıklarınız önyargı dolu, bu sınav bir şekilde TORPİL mekanizmasının önüne geçti, ve ister beğenin ister beğenmeyin insanları ölçüyor ve çalışan geçiyor, bu konunun altında başka birşey aramanın bence pek anlamı yok, ayrıca bizim gibi TORPİL, cemaat bağlantısı olmayanların bu sınav yapılmadan önce THY'ye girme imkanları yoktu, onun için ben adaletin sağlanması bağlamında bu sınavı destekliyorum ve yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum, iyi çalışmalar...
  • Ali Bey, Konularinda bilgileri olmadigi halde politik destekler ile havaciligin onemli noktalarina getirililenlerin simdi bir TBMM'e girmelerini destekliyorsunuz. Bu kisilerin yaptiklari ve YAPMADIKLARI ortada. Bu kisilerin milletvekili olarak Turkiye'ye nasil katkilari olabilir?
  • temel bey siyasete girmeyeceğini belirtti zaten.boş bir beklenti bu
  • Sivil havacılık var mı? Milletvekili olsa ne olur? 85 yılda kaç yüz tane sivil hava alanı açabilmişiz? Kaç bin tane 4 - 8 kişilik uçağımız var? Üç tarafımız deniz de kaç deniz kıyısı kentimize tarifeli deniz uçağı seferi var?
  • sayın kıdık sektörde siyasete atılacak yürekli insan varmı?
  • ARKADAŞIM KENDİ İSMİNİ VE 76 MAFİA SI OLDUĞUNU İDDAA ETTİĞN KİŞİLERİN İSMİNİ BURADA MERTÇE BEYAN ETKİ HERKES KİMİN NE OLDUĞUNU BİLSİN..
  • Psikolojik degerlendirme anlaminda THY bu surecte cok yetersiz ve de basarisizdir. Beni gercekten hayal kirikligina ugrastmislardi bu yuzden. Mulakatlarda (Turkiyede) psikolog olacak dediler gorusme sirasinda. Ama ben sahidim, benimle ayni gun mulakata giren bir arkadasa neden pilot olmak istiyorsunuz diye sormuslar ve arkadasta saygin bir meslek oldugu icin dedigini soylemisti ama mulakatta basarili oldu, o umursamaz tavrina ragmen. Varsa torpil mulakatta vardir cunku cok haksizliklar yapildi. Elenenler tekrar cagirildi ve alindi. Havacilik ile alakasi olmayan, bu isi gercekten istemeyen, bu ise gercekten ozen gosterip vari yoguyla calismak istemeyen adamlari THY mulakattan gecirmistir.
  • DLR sinavi gercekten de cag disi bir sinav. Fizik testindeki o sekiller.... inanilmaz sacma cizimler, ne oldugunu bile anlayamiyorsunuz. Inanamiyorsunuz bu kadar kotu cizimlerin olduguna gercekten. Ilkokulda fen bilgisi kitaplarindaki cizimler gibi sanki. Neye benzedigine anlam vermeye calisiyorsunuz. Butun testlerdeki cizimler 50 yil oncesine atimis gibi. Hicbirsey guncellenmemis. DLR tamamen almanlarin para icin gerceklestirdigi bir tuzaktir. Mutlaka birseyleri olcuyor bu sinav ama cok kalitesiz ve de guncellenmesi gerekiyor. MIC sinavi ise Skytestten calisilabilir. Skytest i satin almak kadar kolay birsey yok.
  • Bu test burada cok hafife aliniyor ama yeteneksiz iseniz sinav merkezi sizi bu testten zaten gecirmiyor ve bahsettigim sorularin cevaplarini bilen ATPL li arkadaslarin bircogu su an surece veda ettiler malesef. Yani DLR dan fizik sorusunu, kaldi ki fizik testini sadece AB Initio yani pilot adayi olacak akademiye alinacak kisiler aliyor, aviation veya buna benzer matemaik gibi sorulari onceden bilmek bu testte size avantaj saglamiyor. Sizin ozel yeteneklerinizin olmasi gerekiyor. Aksi takdirde ne yaparsaniz yapin gecemezsiniz bu sinavi. Konsantrasyon isteten testler var, gorsel olarak hizli olmanizi gerektiren ve hafizanizin iyi olmasini gerektiren testler var. Bu testin asil amaci da bu yapabilirlikleri pilot adaylarinda gormek. Saygilar.
  • Arkadaslar birincisi DLR sinavi hemen ertesi gun en fazla iki gun sonra aciklaniyor. Kaptan pilot sonuclari aliyor ve THY sonuclari 1-2 hafta sonra acikliyor diyen arkadas yalan soyluyor acikca. Ben surec icinde olan birisiyim. Ikincisi ise ben Almanyada DLR sinavina gelen ATPL li arkadaslarin cogunun gerek ucakta gerekse DLR merkezine giden otobuste ellerinde kagitlarla matematik, aviation ve ingilizce calistiklarini gordum gozlerimle. Ama DLR dan kalan cok kisi oldu buna ragmen cunku DLR da gercek anlamda sizing becerinizi olcen testler var. Siz bu ingilizceyi aviation i falan hepsini bilseniz bile Visual Memory, RMS, Perceptual Speed gibi testlerden beceri ve yeteneginiz yoksa gecemezsiniz.

SÖYLEDİKLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR...

Uzak diyarlardan yazdığım ikinci yazı bu. Her ne kadar havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip edemesem bile AirportHaber’in güzel haberlerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Hatırlarsanız iki hafta üst üste havacılık sektörünün içinden siyasete birilerini gönderilim diye tavsiye niteliğinde yazılar yazmıştım.
 
Siyasete girecek herhangi bir havacının, sektörün sorunlarına daha iyi eğileceğini ve bu alanda çalışmalar yapabileceğini izah etmiştim.
 
Havacılık sektöründen siyasete atılacağı söylenen ilk isim Türk hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil olmuştu. Kotil’in devlet memuru olmaması sebebiyle istifa etme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Halen Temel Kotil’in siyasete gireceği ve Rize’den listelerdeki yerini alacağı güçlü bir iddia olarak güncelliğini koruyor. Bu iddiaların doğruluğu 10 Nisan’da kesinlik kazanmış olacak. Hatta daha ileri giderek şunu söylemek istiyorum. Bazı çevreler Temel Kotil’in Milli Eğitim Bakanı olacağını bile iddia ediyor.
 
“Havacılık sektöründen mutlaka birkaç kişinin siyasete atılması gerekir” görüşümüz Ankara’da yankı buldu. Aslında beklediğimden az kişi siyasi yollara adım attı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici görevlerinden istifa ettiler.
 
Tahminim o ki, Suat Hayri Aka Bitlis’ten aday olabilir. 
 
Sivil Havacılık Genel Dr. Ali Arıduru büyük ihtimalle Sakarya’dan milletvekili adayı olacak. Ali Arıduru’nun Sakarya’da iyi bir altyapısı var. Hatta Arıduru’nun evi ve ailesi Sakarya’da bulunuyor. Hayırlısı olsun diyelim. 8 yıldır havacılık sektörünün derdi ile hem hal olmuş bir kişinin milletvekili olarak sektöre katkısı olması dileğiyle. Tabii ki herşey beklendiği gibi giderse. Biliyorsunuz, adaylık kesin olmadan aday olunmuyor. Yüksek Seçim Kurulu’na listeler verildiği gün herşey daha da netleşmiş olacak.
 
Ahmet Arslan’ın Kars’dan aday olup olmayacağı ise yine 10 Nisan’da belli olacak.
 
Aslında ben DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da istifa etmesini bekliyordum. Hatta o yönde söylemler sıkça duyduğumuz iddialar arasında idi. Son dakikaya kadar da bekledim her an sürpriz olabilir diye. Yaklaşık 20 gün önce yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde “Asla böyle bir düşüncem yok” demişti. Dediğini de yapmış oldu.
 
Bu sektörün sivil oyuncularının da siyasetten korkmamaları gerektiğine inanıyorum. Hangi partiden olursa olsun mutlaka siyaseti denemeliler. Siyasi görüşüm ortaya çıkar endişesi yaşamamalı sektörümüz. Sonuçta iş yapan insanların da belli görüşleri olabilir. 
 
Mesele şu ki ülkemizde siyasi görüş farklılıklarından dolayı iktidar ile muhalefet arasındaki siyaset hasımlığı iş yaşamına da aksediyor. Oysa seçimlere kadar “evet” herkes rakip. Seçim bittikten sonra ortak akıl galip. Senin adamın, benim adamım düşüncesi zihinlere hükmetmemeli.
 
10 Nisan’da havacılık sektöründen birkaç kişinin daha listelerde olmasını diliyorum.
 
Her ne kadar iki haftadır yazmış olduğumuz yazıya hakarethamiz yorumlar gelse bile birgün mutlaka güzelliklere sahip olacağız. 
 
Kim, hangi partiden aday olursa olsun, ister iktidar ister muhalefet hepsi bizim sektörümüzün değerleridir. Hepsini alkışlamalıyız, hepsini desteklemeliyiz. Sesinizi duyuracak baskıyı da Ankara’ya gittiğinde yaparız. 
 
Velev ki sizin sorunlarınıza eğilmiyor o zaman en büyük eleştiriyi ben yaparım.
 
Haftaya Türkiye’de görüşmek dileğiyle Florida’dan bir kez daha sevgiler...
SÖYLEDİKLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Erdem yazınızı geç gördüm, yazdıklarınız önyargı dolu, bu sınav bir şekilde TORPİL mekanizmasının önüne geçti, ve ister beğenin ister beğenmeyin insanları ölçüyor ve çalışan geçiyor, bu konunun altında başka birşey aramanın bence pek anlamı yok, ayrıca bizim gibi TORPİL, cemaat bağlantısı olmayanların bu sınav yapılmadan önce THY'ye girme imkanları yoktu, onun için ben adaletin sağlanması bağlamında bu sınavı destekliyorum ve yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum, iyi çalışmalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Bey, Konularinda bilgileri olmadigi halde politik destekler ile havaciligin onemli noktalarina getirililenlerin simdi bir TBMM'e girmelerini destekliyorsunuz. Bu kisilerin yaptiklari ve YAPMADIKLARI ortada. Bu kisilerin milletvekili olarak Turkiye'ye nasil katkilari olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
temel bey siyasete girmeyeceğini belirtti zaten.boş bir beklenti bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil havacılık var mı? Milletvekili olsa ne olur? 85 yılda kaç yüz tane sivil hava alanı açabilmişiz? Kaç bin tane 4 - 8 kişilik uçağımız var? Üç tarafımız deniz de kaç deniz kıyısı kentimize tarifeli deniz uçağı seferi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın kıdık sektörde siyasete atılacak yürekli insan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞIM KENDİ İSMİNİ VE 76 MAFİA SI OLDUĞUNU İDDAA ETTİĞN KİŞİLERİN İSMİNİ BURADA MERTÇE BEYAN ETKİ HERKES KİMİN NE OLDUĞUNU BİLSİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Psikolojik degerlendirme anlaminda THY bu surecte cok yetersiz ve de basarisizdir. Beni gercekten hayal kirikligina ugrastmislardi bu yuzden. Mulakatlarda (Turkiyede) psikolog olacak dediler gorusme sirasinda. Ama ben sahidim, benimle ayni gun mulakata giren bir arkadasa neden pilot olmak istiyorsunuz diye sormuslar ve arkadasta saygin bir meslek oldugu icin dedigini soylemisti ama mulakatta basarili oldu, o umursamaz tavrina ragmen. Varsa torpil mulakatta vardir cunku cok haksizliklar yapildi. Elenenler tekrar cagirildi ve alindi. Havacilik ile alakasi olmayan, bu isi gercekten istemeyen, bu ise gercekten ozen gosterip vari yoguyla calismak istemeyen adamlari THY mulakattan gecirmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DLR sinavi gercekten de cag disi bir sinav. Fizik testindeki o sekiller.... inanilmaz sacma cizimler, ne oldugunu bile anlayamiyorsunuz. Inanamiyorsunuz bu kadar kotu cizimlerin olduguna gercekten. Ilkokulda fen bilgisi kitaplarindaki cizimler gibi sanki. Neye benzedigine anlam vermeye calisiyorsunuz. Butun testlerdeki cizimler 50 yil oncesine atimis gibi. Hicbirsey guncellenmemis. DLR tamamen almanlarin para icin gerceklestirdigi bir tuzaktir. Mutlaka birseyleri olcuyor bu sinav ama cok kalitesiz ve de guncellenmesi gerekiyor. MIC sinavi ise Skytestten calisilabilir. Skytest i satin almak kadar kolay birsey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu test burada cok hafife aliniyor ama yeteneksiz iseniz sinav merkezi sizi bu testten zaten gecirmiyor ve bahsettigim sorularin cevaplarini bilen ATPL li arkadaslarin bircogu su an surece veda ettiler malesef. Yani DLR dan fizik sorusunu, kaldi ki fizik testini sadece AB Initio yani pilot adayi olacak akademiye alinacak kisiler aliyor, aviation veya buna benzer matemaik gibi sorulari onceden bilmek bu testte size avantaj saglamiyor. Sizin ozel yeteneklerinizin olmasi gerekiyor. Aksi takdirde ne yaparsaniz yapin gecemezsiniz bu sinavi. Konsantrasyon isteten testler var, gorsel olarak hizli olmanizi gerektiren ve hafizanizin iyi olmasini gerektiren testler var. Bu testin asil amaci da bu yapabilirlikleri pilot adaylarinda gormek. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar birincisi DLR sinavi hemen ertesi gun en fazla iki gun sonra aciklaniyor. Kaptan pilot sonuclari aliyor ve THY sonuclari 1-2 hafta sonra acikliyor diyen arkadas yalan soyluyor acikca. Ben surec icinde olan birisiyim. Ikincisi ise ben Almanyada DLR sinavina gelen ATPL li arkadaslarin cogunun gerek ucakta gerekse DLR merkezine giden otobuste ellerinde kagitlarla matematik, aviation ve ingilizce calistiklarini gordum gozlerimle. Ama DLR dan kalan cok kisi oldu buna ragmen cunku DLR da gercek anlamda sizing becerinizi olcen testler var. Siz bu ingilizceyi aviation i falan hepsini bilseniz bile Visual Memory, RMS, Perceptual Speed gibi testlerden beceri ve yeteneginiz yoksa gecemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000