24 Temmuz 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Huzur hakkı zamlanmis diyorlar hayırlı olsun bizde huzur bırakmadıniz
  • Sıkıntıyı çektik calistikak varsa verin lütfen
  • Kuralar ne oldu ?
  • Neden böyle bir haber ve çalışma şartlarına TK üst kademe tamamen sessiz görmedim duymadım bilmiyorum....
  • Baştaki yöneticiler her şeyin farkında bu yaz çok sıcak ve çok yoğun geçeceğini ve yeterli ekip,ekipman olmadığını da çok iyi biliyorlar personeller bırakıp gitmesin diye de bir yalan ortaya attılar ve Kendi yandaşlarıya bunu yaydilar AKBANKLA OLAN ANLAŞMA İPTAL EDİLECRK KUVEYT TURKLE ANLAŞMA SAGLANACAK 35000-35000 İKİ TAKSİTLE 70000 TL PROMOSYON VERİLECEK e tabiii çalışanlarda bu sahte yemi yuttu yutmayad devam ediyor.
  • Bizi yazmayı tuttunuz Ali bey biz ikram olarak öyle zorlanıyoruz ki içtiğimiz su saniyede ter olarak çıkıyor hafta bir izniniz var oda nasıl bir gün bilmiyoruz mesela pazar günü sabah 7 paydos ediyonuz eve gidimen 8.30 9 oluyor yatiyorsun akşam 6 kalkiyon ne yemek falan bir daha yatiyon sabah 7 iş başı yapiyon ee nasıl ailene vakit ayircan nezaman işlerini haletcen yazık günah buna bir çözüm bulun rica ederim...
  • Seçim zamanı reis reis diyenler ; yorumlarınızı bi zahmet cimere yazın. Bakalım reyiziniz size ne cevap verecek..!!! Bir de verip verip sonra da ağlamyın..! Tercih ettiğiniz şekilde yaşıyorsunuz.!! Zamlarla ve diğerlerinin beddualarıyla…!!!!!!
  • Bu şirketlere karşı grev yapmak lazım. o zaman belkide birşeyler değişir.
  • Tgs çalışıp torpilli olup hakkımızı yiyenler haram zimkim olsun uçak altında akitigimiz her bir terin damlasını haram zimkkin olsun
  • Yoksulun sırtından doyan doyana

Yanıyor musunuz çocuklar!

Havalimanları apronundaki sıcakları düşünebiliyor musunuz sayın yöneticiler? İklimlendirilmiş odalarınızda ahkam keserek apron çalışanlarının alnından akan terin topuklarına kadar indiğini düşünebiliyor musunuz sayın yöneticiler?

Salı günü THY Genel Kurulu var. Bir dolu güzellemeler ile geçecek. Sonra birkaç aleyhte oy kullanılarak genel kurul kendilerine söylenildiği şekliyle kabul edilip yeniden yönetim şekillenecek. Üstelik genel kurul salonu bizimkilerin uçakta namaz kılınsın mı kılınmasın mı tartışmalarını yaparken “gavur” dedikleri insanların icat ettiği klimalarda serin serin oturup, yönetici maaşlarına zam yapacaklar.

İşte tüm düzen de bu değil mi? Birileri ballı maaşlarla sizleri yönetecek ve siz bu günlerde nefes almanın dahi zor olduğu, bir gölge bulup altına sığınma derdinde olan bizlerin aksine yüzlerce, binlerce uçağa hizmet veren apron çalışanlarının halinden kimse anlamayacak.

Düşünebiliyor musunuz dışarıda 35-40 dereceye çıkan hava sıcaklıkları apronda betonun sıcaklığı ile belki de 50-55 dereceye çıkacak. Buyurun “kırın bir yumurta yiyelim” denecek sıcaklıkta TGS’nin, THY’nin, Çelebi’nin, Havaş’ın, yakıtçıların bilcümle apron çalışanlarının nasıl bir iş üstlendiklerini.

Sırası geldiğinde “nereden kırparız” diye maaşlarını çok gördüğünüz o kahramanları düşünmek aklınızdan geçiyor mu?

Bu yazıyı yazın sıcağın altında kışın ayazın altında amasız, fakatsız çalışmak, yaşamını idare ettirmek, çoluğuna çocuğuna hela rızık yedirmek isteyen kardeşlerimiz için yazıyorum.

Ben havalimanı muhabiri iken yıl 1991 idi. O dönemler bizim havalimanı apron terminal kartlarımız aprona çıkışımıza izinli idi. Personel kapılarımız vardı ve o kapılardan rahat rahat geçip mesleğimizi icra etmek için her türlü kolaylığı görürdük.

O zamanların demokrasisini beğenmezdik. Gel gör ki aslında demokrasi bolluğu ve bereketi içinde yaşıyormuşuz.

Apronun ne kadar sıcak, çekilmez bir çalışma ortamını o sebeple iyi biliriz. Yazını da kışını da biliriz.

Şimdilerde aprona çıkabilmek gazeteciler için imkansıza yakın. Ancak havalimanı yönetimlerini bir organizasyonu olacak ki aprona çıkasınız. O da kısıtlı imkanlarla.

Demem o ki apron çalışanları işin hamaliyesini üstlenir. Ağır işçidir onlar. Bana kalsa yaz için ayrı kış için ayrı ikramiyelerle ödüllendirilecek cefakarlar onlar.

Eminim bu kardeşlerimizin aşırı sıcakların etkisiyle çalışmalarını bizden başka kimse göremez, yazamaz, söyleyemez. Emektar insanlarımızın yanındayız, onların duygularını dile getirmekte kararlıyız.

Çünkü onlar ne bir cemaat mensubu torpilli, ne siyasi bir dayıları var ne de doğmadan şanslı insanlar. Zengin değiller ama gönülleri dünyanın en büyük deryaları kadar geniş.

Şimdi şunu görmek lazım. Yukarıda da bahsettiğim klimalı odalarda efil efil otururken, dayanılmaz sıcaklara katlanan bu kardeşlerimizin şartları daha da iyileştirilmeli.

Değerli okurlarım; çok sayıda talep geliyor. Ama bunlara yetişmek zor. THY’nin tüm iştiraklerinden, diğer şirketlerin çalışanlarından sorunlarla ilgili yapılan şikayetleri de tek tek inceliyoruz.

Bilesiniz ki biz sorunları aktardıkça daha da çok keskinleşen düşmanca tavırların farkındayız. Ama umursamıyoruz, ilgilenmiyoruz. Bizim tek derdimiz geçim sıkıntısını verilen üç-beş kuruşla halettiklerini sananlar yanılıyorlar.

İstanbul’da ekmeğin tanesi 8 liraya simidin tanesi 10 liraya çıktı. Ulaşımdan içtiğimiz suya kadar gelen zamlar sizlerin belini büküyor. Verdikleri kaşık kadar maaş artışları kepçelerle geri alınırken sizi anlamaları mümkün değil.

O sebeple sizin sorunlarınızı aktarmak için bizleri engellemeye güçleri yetmez.

Birlikteyiz ve sonuna kadar da devam edeceğiz.

Yanıyor musunuz çocuklar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (143)

Huzur hakkı ~ 9 ay önce
Huzur hakkı zamlanmis diyorlar hayırlı olsun bizde huzur bırakmadıniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben bir isciyim 5ikramiye almadi ~ 9 ay önce
Sıkıntıyı çektik calistikak varsa verin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emlak Konut ~ 9 ay önce
Kuralar ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 10 ay önce
Neden böyle bir haber ve çalışma şartlarına TK üst kademe tamamen sessiz görmedim duymadım bilmiyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 10 ay önce
Baştaki yöneticiler her şeyin farkında bu yaz çok sıcak ve çok yoğun geçeceğini ve yeterli ekip,ekipman olmadığını da çok iyi biliyorlar personeller bırakıp gitmesin diye de bir yalan ortaya attılar ve Kendi yandaşlarıya bunu yaydilar AKBANKLA OLAN ANLAŞMA İPTAL EDİLECRK KUVEYT TURKLE ANLAŞMA SAGLANACAK 35000-35000 İKİ TAKSİTLE 70000 TL PROMOSYON VERİLECEK e tabiii çalışanlarda bu sahte yemi yuttu yutmayad devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende ~ 9 ay önce
Pek inanmadım
O da ne ki ~ 9 ay önce
15 Ağustos'ta 45 bin tl yıpranma payı geliyor bekleyin. Az daha bekleyin yalın. Kuveyttürk 2 taksit değil tek ödenek onuda bekleyin aralık ikramiye huuuuuuhuuuu
DO&CO ŞOFÖR ~ 10 ay önce
Bizi yazmayı tuttunuz Ali bey biz ikram olarak öyle zorlanıyoruz ki içtiğimiz su saniyede ter olarak çıkıyor hafta bir izniniz var oda nasıl bir gün bilmiyoruz mesela pazar günü sabah 7 paydos ediyonuz eve gidimen 8.30 9 oluyor yatiyorsun akşam 6 kalkiyon ne yemek falan bir daha yatiyon sabah 7 iş başı yapiyon ee nasıl ailene vakit ayircan nezaman işlerini haletcen yazık günah buna bir çözüm bulun rica ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 ay önce
Seçim zamanı reis reis diyenler ; yorumlarınızı bi zahmet cimere yazın. Bakalım reyiziniz size ne cevap verecek..!!! Bir de verip verip sonra da ağlamyın..! Tercih ettiğiniz şekilde yaşıyorsunuz.!! Zamlarla ve diğerlerinin beddualarıyla…!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelebi ~ 10 ay önce
Bu şirketlere karşı grev yapmak lazım. o zaman belkide birşeyler değişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli ~ 10 ay önce
Tgs çalışıp torpilli olup hakkımızı yiyenler haram zimkim olsun uçak altında akitigimiz her bir terin damlasını haram zimkkin olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazım ses ver.. ~ 10 ay önce
Yoksulun sırtından doyan doyana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000