07 Mayıs 2024, Salı 12:06:02

FlyDubai Filosu "Retrofit" Projesiyle Yenileniyor

Dubai merkezli havayolu şirketi Flydubai, filosunda yer alan Boeing 737 uçaklarının kabinlerini modernize etmek için kapsamlı bir proje başlattı.

Dubai merkezli havayolu şirketi Flydubai, filosunda yer alan Boeing 737 uçaklarının kabinlerini modernize etmek için kapsamlı bir proje başlattı.

Flydubai tarafından yapılan açıklamada, milyonlarca dolara mal olan bu modernizasyon projesini Ocak 2024'te başlatıldığı duyuruldu. Şimdiye kadar sekiz uçağın kabinlerinin tamamen yenilendiği belirtildi.

Emirates'in alt kuruluşu olan Flydubai'nin filosu şu anda 29 adet Boeing 737-800, 54 adet Boeing 737 Max 8 ve üç adet Boeing 737 Max 9 uçağından oluşuyor.

Yenilenen kabinlerde havayolunun düz Business Class koltukları ve filonun daha yeni uçaklarında bulunan Recaro marka yeni Ekonomi koltukları kullanıldı.

Tüm retrofit edilen uçaklar, uçak içi eğlence sistemleri ile donatılacak ve bu sayede yolculara daha konforlu bir seyahat deneyimi sunulacak.

Flydubai'nin bu yenileme çalışması kapsamında bazı uçaklarında sadece Ekonomi konfigürasyonunun korunacağı ve koltukların yeni Recaro Ekonomi koltukları ile donatılarak uçak içi eğlence sistemlerinin eklenmesi planlanıyor.

RETROFIT PROGRAMI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Havayolu şirketi, sınıfındaki koltuk mesafesini bazı daha yeni uçaklarında Business Class'ta yatma konumundaki koltuklar için 45 inçten 53 inçe yükseltecek. Bu proje yaz sonrasında başlatılacak ve retrofit programının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Proje, Flydubai'nin iç bakım ekibi ve GMR Aerotech MRO tarafından yürütülecek.

Bu modernizasyon çalışmaları, Flydubai'nin filosunu güncelleyerek müşterilerine daha konforlu ve kapsamlı bir seyahat deneyimi sunma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Flydubai'nin ana şirketi Emirates de birçok uçağına yönelik retrofit programı başlatmış ve filosundaki B777 ile A380 tipi uçaklarının kabinlerini tamamen yenileme kararı almıştı.

©AirportHaber.com

FlyDubai Filosu "Retrofit" Projesiyle Yenileniyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000